Uudistuneen olohuoneen Boknäs Julia -sohva

Homevialaura, olohuone, Boknäs Julia, sohva, Gauhar-tyyny

Vihdoin sain otettua kuvia uudistuneesta olohuoneesta. Kerron verhoista tarkemmin toisessa postauksessa, tässä keskityn sohvaan. Vanha harmaa sohva sai uuden elämän toisessa kodissa ja me saimme tilalle pitkään haaveillun, tyyliltään klassisemman ja väriltään pehmeämmän kalusteen.

Homevialaura, olohuone, Boknäs Julia, sohva, Gauhar-tyyny

Kypsyttelin sohvavaihtoehtoja todella pitkään ja haaveilin ennen kaikkea valkoisesta sohvasta. Valkoisen arkuus mietitytti monen teistä rohkaisuista huolimatta, mutta se ei kuitenkaan ollut lopullinen syy valita toisin. Yhtäkkiä tuli vahva tunne siitä, että juuri valkoinen sohva ei saisi olla. Meillä kun on jo valkoiset lattiat ja seinät, niin valkoinen sohva olisi kliinisyydessään liikaa. Sen sijaan puunsävyistä lattiaa tai maalattua seinää vasten valkoinen sohva on mitä kaunein, mutta en vieläkään ole oppinut muuttumaan vanhaksi kuluneeksi lautalattiaksi.

Homevialaura, olohuone, Boknäs Julia, sohva, Gauhar-tyyny

Uusi sohvamme on Boknäsin Julia, joka heti ensisilmäyksellä tuntui siltä oikealta. Valmistaja on sama kuin Boknäsin Heaven-sohvassa, jota harva se sisustaja ihailee Alexan kotona, minä mukaan lukien. Nimensäkin mukaisesti taivaallinen moduulisohva on parhaimmillaan näyttävänä kokonaisuutena ja siihen meidän pienehkössä kolmiossa ei ollut tilaa (eikä kyllä nyt budjettiakaan). Julian valintaa puolsi moni asia: juuri oikea pellavan hiekkainen sävy, täydellinen luonnonmateriaali pellavaa ja puuvillaa (kangas on Caleido 3790), konepestävät päälliset, klassisen rento ilme, pieneen kotiin sopiva sirous, aikaisempaa enemmän istuintilaa sekä vuodenvaihteessa sohvasta ollut hyvä tarjous, joka sai sopivasti kiirehtimään päätöksen kanssa.

Homevialaura, olohuone, Boknäs Julia, sohva, Gauhar-tyyny

Koska juuri tällä hetkellä haen kotiin rauhallisen klassista tunnelmaa, pidän siitä, että sohvalla on runsaasti sen omia tyynyjä, eikä sekalaista sakkia kuoseja. Yksittäisiä tyynyjä sohvalle kuitenkin pääsee yksi kerrallaan. Tällä hetkellä keväisen raikkaalta tuntuu Gauharin tyyny, jossa yhdistyy kaksi suosikkielementtiäni: valkoinen pellava sekä kantatut reunat.

Homevialaura, olohuone, Boknäs Julia, sohva

Koska kypsyttelin sohva-asiaa pitkään, ajattelin listata myös muut sohvat, joita harkitsin ja joista pidän, jos jollain teistä on samantyyppinen hankinta edessä. Jos tila ja tilanne olisi ollut toinen, olisin yhtä hyvin voinut valita jonkun näistäkin – ihania, tunnelmaltaan rentoja sohvia kaikki:

Homevialaura_5835 (1)

Sohva ja verhot, joihin tosiaan palaan pian erillisessä postauksessa, uudistivat olohuonetta jo todella paljon toivottuun suuntaan, mutta vielä on tarkoitus laittaa pari muutakin asiaa pikkuhiljaa kuntoon. Neliönmuotoinen sohvapöytä on tuntunut pitkään mittasuhteiltaan väärältä ja odotammekin olohuoneeseen saapuvaksi suorakaiteenmuotoista matalaa sohvapöytää.

Homevialaura_5976

Toista en edes haluaisi sanoa ääneen: tapaus nimeltä surullisen kuuluisa olohuoneen matto, jonka hankinta ei vain ota onnistuakseen. Nykyisen vaalean villamaton hankin vain siksi, että se oli ainoa haastavan harmaan sohvan kanssa sopiva, mutta uuden sohvan kanssa kompromissihankinta ei tunnu enää sitäkään vähää oikealta (enkä tiedä, kuinka kauan jaksan katsella rullautuvia matonkulmia). Huoh! Uusi matto saisi olla yksivärinen, neutraalinsävyinen, edes jossain määrin lapsi- ja koiraperheen näkökulmasta käytännöllinen, kohtuuhintainen, pinnaltaan aavistuksen pörröinen tai nukkainen, tunnelmaltaan hotellimaisen hienostunut mutta ei yhtään liian ylellinen ja kooltaan tarpeeksi iso. Luvassa sisustuksen Nobel sille, joka tämän dilemman ratkaisee!

Gauhar-tyyny saatu blogin kautta.

Comments

 1. Nappivalinta, pellavan sävy tuo ihanaa pehmeyttä muutoin valkoiseen kotiin. Hyvällä maulla olet sisustanut kotisi, upea kokonaisuus, tykkään paljon.

 2. Kaunis sohva ja hyvä väri, pehmentää mustavalkoisuutta kivasti. Miten olisi suuri mustavalkoinen lehmäntalja matoksi, tai sellainen lehmäntaljoista ommeltu “tilkkumatto”?

  • Kiitos komppauksesta, Johanna! Erityisesti näin isojen päätösten kohdalla ilahduttaa saada vahvistusta valinnalle, joten kiva kuulla, että tykkäät. Hyvä idea! Tyyliltään talja sopisi varmasti ja pidän niistä kovastikin, mutta aikaisemmista virheistä oppineena tiedän, että meidän olohuoneen maton täytyy olla yksivärinen ja symmetrisen muotoinen – kaiken kaikkiaan mahdollisimman ajaton ja yksinkertainen, jotta en harmostu ja kyllästy. ;) Vielä kun löytyisi juuri se sopiva neutraali sävy ja sopiva materiaali.

 3. Kaunis sohva! Kokeile VM Carpetin Code mattoa. Nyt kevääksi oli tullut kaksi uutta meleerattua sävyä, joista toinen sopi ainakin meidän pellavaiseen sohvaan. En löytänyt uusia sävyjä vielä netistä. Vesipesusta suuri plussa koiratalouteen. Omamme löysimme Kodin ykkösestä.

  • Hyvä vinkki, kiitos tästä! Harmi, ettei uusia sävyjä vielä näe netistä (vaikka toki sävy on ruudulta vaikea katsoakin). Täytyy käydä tutustumassa jälleenmyyjillä paikan päällä. Vesipesu on tosiaanki plussa! Ja muutenkin kuvittelisin nukkamaton olevan suhteellisen anteeksiantava eläväisen pinnan takia. :)

 4. Meillä Vm-Carpetin Pilvi. Tosi ihana matto, kannattaa käydä katsomassa värit myymälässä, netti valehtelee melkoisesti. Kaunista teillä:)

  • VM-Carpetin Pilvi näyttää pikagooglailun perusteella oikein varteenotettavalta! Olen toistaiseksi etsinyt mattoa oikeastaan vain netistä, mutta kyllä parasta on mennä paikan päälle, niin näkee oikean sävyn ja tuntee materiaalin. Kiitos, kiva kuulla! :)

 5. Kaunis sohva. Nykyinen matto vähän tosiaan maastoutuu tuohon lattiaan. Miten olisi suurempi juuttimatto tummilla kanttauksilla? Toisi raamit tilaan ja sointuisi varmasti kivasti sohvaan.

  • Kiitoksia! Maastoutuminen on ihan oikea sana. Matto maastoutuu lattiaan ja oikeastaan myös sohvaan. Toki haen suhteellisen vaaleaa ja neutraalia ilmettä seuraavastakin matosta, mutta ehkä sävy saa mieluummin olla kylmään taittava. Nykyinen kellertävä villamatto tuntuu nimittäin tunkkaiselta, joten voisin kuvitella, että esimerkiksi pinnaltaan hieman eläväinen vaalean harmaa voisi toimia paremmin. Ehdotuksesi kantatusta matosta on oikein hyvä, sillä rakastan kanttauksia, kuten tyynynkin kohdalla nähtiin. Nyt kuitenkin luulen, että en halua sitäkään vähää yksityiskohtia mattoon, etten vain kyllästy. Ryhtiä olohuoneen ilmeeseen tulee uudesta mustasta sohvapöydästä, joka omalta osaltaa antaa lisää raameja tilaan (nykyinen valkoinen sohvapöytä maastoutuu mielestäni kokonaisuuteen sekin). Ei helppo päätös, mutta täytyy kypsytellä mattoja pikkuhiljaa. :)

 6. Kivalta näyttää! Itselläni oli tuo myös yhtenä vaihtoehtona, mutta mittojen puolesta ei ollut sopivaa vaihtoehtoa asuntoomme. Päädyimme Kuusilinna:n omaan Ilma-sohvaan. http://www.kuusilinna.fi/tuote/ilma/

  Asiasta kukkaruukkuun. Onko teillä muuten makuuhuoneessa katossa jotain lamppua? Mites onko olohuoneen katossa sen ruokapöydän yläpuolella olevan lampun lisäksi jotain valaisinta. Vailaisinpohdinnat juuri käynnissä omassa asunnossa… :)

  • Kiitos ja oih! Miten minulta on mennyt Kuusilinnan Ilma ohi. Aivan täydellinen, pääsee ehdottomasti lempisohvien listalle. Rakastan sitä, kun saumat on ommeltu ulospäin. :)

   Makuuhuoneessa meillä ei ole lainkaan kattolamppua, vain Artemide Tolomeot yöpöydän valaisimina. Eikä myöskään olohuoneessa ole kattolamppua, vaan ainoastaan avokeittiössä ruokapöydän päällä. Olen itse pehmeiden valonlähteiden ystävä, enkä mielellään pidä kattolamppua päällä kuin silloin, kun on pakko saada kirkas valo työskentelyyn. Muuten suosin, että valo tulee useammasta pöytävalaisimesta tai muuten pehmeästi sivusta. Valaistus on kyllä sisustuksen haastavimpia asioita, mutta huolellisella suunnittelulla löytyy varmasti hyvä ratkaisu. :)

 7. Ihana sohva, ja taatusti laadukas!

  Meidän telkkarisohva on Heaven, valkoisella sekoitekankaalla. Onhan se ihana harmaita seiniä vasten. Mattotalo Helmasta on tehty viimeisimmät hankinnat, belgialaiset, yksiväriset villamatot. Siellä on valintaa vaikka millä mitalla ja loistava palvelu.

  • Kiitos, Marjukka! Oi, vai on teillä Heaven, se on niin unelma! Mattotalo Helmassa en ole koskaan käynytkään. Nyt olisi varmasti hyvä hetki korjata tilanne. Tällä hetkellä fiilikseni on, että matto saisi olla jotain muuta kuin villaa, sillä tavoittelen enemmän hotellimaista tunnelmaa nukkamatolla. Silti ilme ei saisi olla yhtään överi, eikä toisaalta halpiskaan, mikä helposti on vaarana tekokuitujen kanssa. Kuka olisi uskonut, että pala kangasta lattialla tuottaa tässä huushollissa eniten haasteita. ;)

 8. Ollaan juuri suunnittelemassa Julia-sohvan hankkimista, ja mietitään otetaanko höyhentäytteellä vai silikonivanutäytteellä. Kumpi tuo teidän on? Höyhentäytettä ajattelin, mutta pysyykö kuosissa, vai täytyykö olla koko ajan pöyhimässä?

  • Moi Anne! Mielestäni sohvassa oli oletuksena höyhentäyte ja se on meilläkin. Toistaiseksi sohva on ollut meillä vasta niin vähän aikaa, etten ainakaan vielä ole kokenut, että sitä saisi olla koko ajan pöyhimässä. Toisaalta edellinen sohvamme meni nopeasti niin ryhdittömään kuntoon, että sen rinnalla kaikki tuntuu skarpilta. Boknäsilta kyllä vinkattiin, että tyynyjä kannattaa pöyhiä sohvan huoltamiseksi, mutta vähän laiskasti olemme sitä tehneet. Makuasioita toki, että kuinka aktiivisen pöyhimisen kokee tarpeelliseksi. :)

 9. Tosi upea sohva, sopii teille hyvin (mitä muuta nyt odotinkaan kun on sinun sisustusmausta kyse!). Ja väri on ihan nappi. Itse haaveilin aikoinaan Boknäsin Heaven sohvasta, mutta hinta tuli rajoittamaan päätöstä (joskus vielä!). Saimme loppujenlopuksi uuteen asuntoon samalla hinnalla sohvan ja teimme reissun Miamiin. Tosin nyt kadun sohvapäätöstäni (en kylläkään matkaa yhtään :D), koska kangas nukkaantuu valtavasti. Kyseessä on Ikean Nockeby ja haluaisinkin verhoilla sen uudelleen, koska en pysty perustelemaan itselleni ja varsinkaan miehelleni uuden sohvan hankintaa juuri nyt. Kuulen Bemzista nyt vasta ensi kertaa, mahtava idea! Tosin meidän sohvaa ei löytynyt listoilta…
  Kivaa viikkoa!

  • Kiitoksia! Ihana kuulla komppausta, kun on näin isosta päätöksestä kyse. Olin myös lähellä harkita IKEAn sohvia, koska muuten luotan monessakin asiassa putiikin tarjontaan ja samoin meillä tuli mieleen monia muitakin sijoituskohteita (eli matkoja), joihin saman rahan olisi voinut hassata. ;) Päätin kuitenkin olla tekemättä kompromissia “Buy the best and you’ll only cry once” -ajatuksella ja luonteeni tuntien, hyvä niin. Tosi harmi kuulla, että kangas nukkaantuu. Meillä on Bemziltä pellavainen helmalakana IKEA-sängyssä ja se on ihana. Ihan kuin joku olisi kuitenkin valitellut huonoa onneaan sohvapäällysten kanssa… Ehkä se oli vain yksittäinen tapaus tai sitten niiden istuvuudessa voi toisinaan olla haasteita. Mutta harmillista, jos sohvaa ei löytynyt listoilta, niin vaihtoehtoa ei voi edes harkita. Samoin kiitos, jo voinee toivottaa viikonloput. :)

 10. Hei, aivan pakko kysäistä onko uutta mattoa metsästäessäsi tullut vastaan tuota teidän tämänhetkistä mattoa vastaavaa yksilöä? Olen itsekin pitkään pähkäillyt uuden maton ostoa, mutta mistään ei tunnu löytyvän oikeaa väriä oikeissa mitoissa. Nyt kuitenkin mieleeni tuli tämä teidän matto, mutta ellokselta ei enää löytynyt kyseistä väriä suuressa koossa.. Lopuksi vielä pakko kehua koko kotianne, kaunista jälkeä olet saanut aikaiseksi!

  • Moi Netta! Se voi valitettavasti olla, että Ellokselta on kyseinen matto juuri tässä koossa ja värissä loppunut. Vaikea sanoa, tuleeko mattoa myöhemmin lisää, vai oliko kyse vain erästä. Meiltä matto joka tapauksessa lähtee kiertoon, että jos asut pääkaupunkiseudulla ja olet kiinnostunut ostamaan maton (voin luopua siitä tosi edullisestikin), voit laittaa minulle mailia. :) Lisäksi suosittelen katsomaan Kodin Ykkösen Anno-malliston, jossa myös on kohtuuhintaisia yksivärisiä villamattoja. Kiitos paljon, ihana kuulla!

 11. Meillä on VM-Carpetin harmaa Majestic-matto, suosittelen! Tosin harmaa saattaa olla mielestäsi liian tumma (on luonnossa vielä tummempi kuin netin kuvissa). Vaaleammat vaihtoehdot ovat luonnonvalkoinen ja beige, vaaleanharmaata ei ollut valikoimassa :(

  • Moi Jensku ja kiitos vinkistä! Kävinkin jo alustavasti katsomassa VM-Carpetin mattopaloja teidän monen suosituksesta. Matot näyttivät oikein kivoilta, mutta oikean neutraalinvärisen sävyn löytäminen alkoi heti tuottaa pään vaivaa. Liian valkoinen se ei voi olla, beige on tunkkainen sohvan kanssa, harmaa muuten vaan haastava, kun juuri liian tumma se ei saisi olla… Se voi olla, että tässä joutuu vielä katsomaan muitakin vaihtoehtoja kuin yksivärisiä nukkamattoja – tai olemaan lopun elämää ilman mattoa. ;) Rentouttavaa sunnuntaita!

 12. Onpa kaunis sohva! Minulla on juuri sohvaprojekti meneillaan ja sain postauksesta paljon hyvia vinkkeja. Kiitos kovasti! Varin suhteen on meilla kayty kovasti keskustelua (valkoinen vs. hiekka) ja kuvasi nahtyani luulen etta mieheni saa talla kertaa tahtonsa lapi… ;)

  • Tosi kiva kuulla, kiitos palautteesta! Valkoiset sohvat on niin ihania, ettei tottakaan, mutta kyllä siinä aika varovasti saa elää. Hiekka taas on vaalea ja freesi sekin, mutta heti tuhat kertaa anteeksiantavampi. Se on kieltämättä historiallista, että mies saa tahtonsa sisustusasioissa läpi, mutta muutaman kerran olen minäkin joutunut taipumaan, ja täytyy myöntää, että niinä kertoina häntä on oikeasti kannattanut kuunnella. ;) Onnea sohvakaupoille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue