Kun sisustaja elää reunalla: kaikkien aikojen ensimmäiset verhot

Homevialaura, olohuone, Stockmann Casa, valkoiset pellavaverhot, verhotanko, Bauhaus, Showroom Finland, Mixrack, Tapio Anttila

Tätimäiset kappaverhot, tontunpunaiset jouluverhot, liian lyhyet verhot, levottoman kuviolliset verhot… Myönnän, että kenenkään valintoja kritisoimatta kärsin monista verhotraumoista. Niin voimakkaista traumoista, että tarvittiin aikaa, paljon aikaa, ja vielä enemmän kauniita Pinterest-kuvia, että aloin vihdoin kääntää verhokelkkaani. Aikaisemmin nimittäin yhdessäkään omassa kodissani ei ole ollut verhoja, ei opiskelijayksiössä, ei yhteisessä vuokrakaksiossa, ei nykyisessä kolmiossa.

Homevialaura, olohuone, Stockmann Casa, valkoiset pellavaverhot, Showroom Finland, Mixrack, Tapio Anttila

Nyt olohuoneessamme on verhot, valkoiset pellavaverhot tietenkin. En välttämättä olisi ollut valmis panostamaan mittatilausverhoihin tästä haastavasta historiastamme johtuen, joten onneksi juuri sopivat valmisverhot löytyivät Stockmannilta. Stockmann Casa -pellavaverhot ovat 260 cm pitkät – kriittiset kymmenen tai kaksikymmentä senttiä monia muita valmisverhoja pidemmät. Halusin nimittäin ehdottomasti, että verhot ovat ylipitkät.

Homevialaura, olohuone, Stockmann Casa, valkoiset pellavaverhot, verhotanko, Bauhaus, Showroom Finland, Mixrack, Tapio Anttila

Toinen kriteeri oli puhtaan valkoinen sävy, kolmas tarpeeksi paksu kangaslaatu ja neljäs moderni ripustus. Pellavaverhoissa kun on usein liikaa romanttista rypytystä. Plussaa verhot saavat vielä konepestävyydestä, vaikka pieni kutistumisvaara pellavassa toki on.

Homevialaura, olohuone, Stockmann Casa, valkoiset pellavaverhot, verhotanko, Bauhaus

Verhotankoon hain perinteistä, mutta kuitenkin kevyen modernia ilmettä. Sopiva setti löytyi Bauhausista ja ilokseni suoraan hyllystä, kun esimerkiksi Stockalla yhtä pitkää pätkää olisi pitänyt mittatilaustyönä odottaa viikkoja. Tangosta saatiin olohuoneenlevyinen yhdistämällä liitospalalla kolme osaa.

Homevialaura, olohuone, Stockmann Casa, valkoiset pellavaverhot, verhotanko, Bauhaus, Showroom Finland, Mixrack, Tapio Anttila

Olemme tulleet verhojen kanssa toimeen enemmän kuin hyvin – aselepo ikkunaa kehystävien kangaspalojen kanssa julistettu! Silti en tässä asunnossa näe tämän enempää verhoja, mutta olohuoneen tunnelmaa verhot pehmentävät juuri toivotulla tavalla klassisen kodikkaaseen tyyliin. Uudistuksen myötä pitkään olohuoneen kulmassa ollut puinen laatikko sai lähtöpassit ja nurkkaan muutti entisestä työhuoneesta Showroom Finlandin Mixrack-lehtiteline. Maton tilanteen te tiedättekin: se menee vaihtoon heti, kun löydän sopivan tilalle, jos en sitä ennen joudu mattokriiseineni parantolaan. Olohuoneen uuden sohvapöydän esittelen lähiaikoina.

Homevialaura, olohuone, Stockmann Casa, valkoiset pellavaverhot, verhotanko, Bauhaus,

Sain jokin aika sitten lukijatoiveenkin verhoihin liittyen. Oikeastaan tässä ajatukseni verhoista jo kiteytyvätkin: oma sisustusfilosofiani on suosia yksivärisiä ylipitkiä verhoja valkoisena tai muuten neutraalissa sävyssä, pehmeän harmaana tai hiekkana. Jos siis verhot ylipäätään haluaa. Olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että mikään itsestäänselvyys verhot eivät sisustuksessa ole, vaan on myös ihan raikas ja moderni vaihtoehto olla ilman. Pellavan lisäksi pidän silkkiverhoista, mutta ne vaativat mielestäni asunnon hengeltä enemmän, joko historiallisemman talon tai muuten loisteliaamman arkkitehtuurin (ei millään pahalla, arvon  70-luvun kerrostalomme).

Comments

  • Voi kiitos, Jennifer! Katso ihmeessä. Stockmann Casa -pellavaverhot on mielestäni tosi hyvä löytö. En keksi mitään vikaa. :)

 1. Ihanan aurinkoisia kuvia! :) Tosi kivat verhot, samoin kuin uus sohva. Kuinka korkeat nuo Bestå-kaapit muuten on?

  • Ihana kuulla, kiitos Sonja! Miten piristävää nähdä pitkästä aikaa aurinko ja saada kuvata kunnon päivänvalossa. :) Bestå-kaapisto noin 130 cm korkea. Moni blogin lukija on kysynyt ovista ja tilanne taitaa olla se, ettei Ikeasta enää saa kyseisiä korkeita ovia. :( Samanlaisen Bestå-kokonaisuuden pystyy kyllä rakentamaan, mutta kai ainoastaan neliömuotoisista ovista, joita siis tarvitaan tuplat, kaksi aina päällekkäin. Toki kannattaa vielä tuplatsekata!

 2. Nehän istuvat siellä oikein kauniisti ja sopuisasti! Kevyet ja tyylikkäät. Minullakin on verhotauma, siksi meillä on vain paneliverhoja – eikä koskaan ikkunan edessä, vaan vieressä :D Sama vaivaa koko perhettäni. Siskoni tupareissa joku kysyi, että koskas ajattelit verhot ripustaa. No en ikinä.

  • Kiva kuulla, jos ratkaisu saa toisenkin verhovastaisen hyväksynnän ja että en ole traumojeni kanssa yksin. Meiltä on kysytty ihan samaa. Tuntuu, että pitkään vieraat ajattelivat kotimme olevan jotenkin tosi keskeneräinen, koska sieltä puuttuivat verhot ja kaikki oli niin (ilmeisesti liian?) valkoista. Olettivat kai, että kyllä ne ilman muuta kohta ripustavat monet verhot, tapetoivat seinät ja kalustavat runsaammin, kunhan ehtivät, mutta täällä sitä eletään samassa minimalismissa edelleen 4,5 vuoden jälkeen. ;) Voi että, mikä jännitysnäytelmä teillä talon kanssa. Jään innolla seuraamaan asian etenemistä ja ennen kaikkea jännäämään tiedät kyllä mitä. Paljon onnea matkaan, Vilja!

 3. Täydelliset verhot! :) Stockmannin verkkosivuilta en kyseisiä verhoja löytänyt, mutta täytyykin mennä katsomaan jos liikkeestä löytyisi. Teidän olohuone on ihanan raikas ja valoisa :)

  • Moi Niina! Kyseessä on Elloksen Denver-matto. Taisi ainakin vähän aikaa sitten olla osa väreistä ja kokovaihtoehdoista loppu, mutta toki kannattaa kurkata, mikä verkkokaupassa on tilanne nyt. Matto on täyttä villaa. Siinä mielessä ainakin on toiminut koiraperheessä, että eläväisen pinnan ansiosta matossa ei ihan jokainen kurahiukkanen näy. Nyt tosin matto lähti meiltä kiertoon, mutta lähinnä siksi, ettei se sopinut enää uuden sohvan kanssa. Itse matto palveli kyllä hyvin sen aikaa, kun se meillä oli, ja onneksi sille löytyi uusi hyvä koti. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue