Näistä en aamuisin luovu: kahvista, Hesarista ja vitamiineista

Yhteistyössä Asennemedia ja Minisun D-tipat Oliiviöljy

Homevialaura, keittiö

Kerroin vähän aikaa sitten Sisustusbeben ensi viikoista ja maitohappobakteerien tärkeydestä. Aloitin itsekin raskausaikana syömään ravintolisiä meidän molempien hyvinvoinnin turvaamiseksi. Jotta muistan joka-aamuiset annokset, säilytän päivittäisiä lääkkeitä keittiönkaapissa Nicolas Vahen paperipussissa sen yhden asian vieressä, jota en koskaan tässä maailmassa tule unohtamaan, kahvin.

Homevialaura, Minisun D-tipat Oliiviöljy

Toisinaan käytössä on isompi, toisinaan pienempi pilleriarsenaali, mutta erityisesti yksi on ja pysyy ympäri vuoden – D-vitamiini. Myös pienten suomalaisten D-vitamiini on turvattava ravintolisällä, sillä eihän sitä tässä maassa valitettavasti ainakaan auringosta tarpeeksi saa. Bebe on nauttinut D-vitamiininsa kaksiviikkoisesta alkaen, kuten neuvolakin suosittelee. Minä popsin annokseni pillerinä, bebe saa omansa nestemäisenä ensilusikasta.

Homevialaura, Minisun D-tipat Oliiviöljy

Minisun D-tipat Oliiviöljy on uusi oliiviöljyä sisältävä ja siten luonnollisempi D-vitamiini vauvalle. Tuote sisältää parasta ekstra-neitsytoliiviöljyä ja tästäkös me tykätään. Jos laps yhtään tulee äitiinsä, tulee hänkin uittamaan ruokiaan oliiviöljyssä ja pitämään välimerellisiä oliivilehtoja sielunmaisemanaan. (Varaudun henkisesti myös siihen, että sielunmaisemia ovatkin kaikenmaailman hoplopit.)

Homevialaura, smoothie, Balmuir Portofino Robe, Hobstar-lasi

D-vitamiinilisää suositellaan 10 mikrogramman päivittäisenä annoksena, mikä täyttyy viidellä Minisun D-tipat Oliiviöljy -tipalla. Tuote on helppo annostella korkissa olevalla pipetillä ja annostelutavasta huomaa vaivatta, koska oikea määrä vitamiinia on tippunut. Viiden tipan annos turvaa vauvan D-vitamiinin tarpeen ympäri vuoden.

Homevialaura, keittiö, Helsingin Sanomat, Nicolas Vahe, Hobstar-lasi, Iittala Ego

Vitamiinien lisäksi – joita myös hedelmäsmoothien muodossa tässä talossa nautitaan – pidän edelleen tiukasti kiinni aamu-Hesarin lukemisesta. Vaikka sivujen kääntäminen vaatii välillä koomista akrobatiaa vauva kainalossa, pidän tärkeänä tietää vähintään otsikkotasolla, miten maailma makaa. Tätä asiaa ei horjuttanut edes parin ensimmäisen viikon vauvakupla. Jotkut asiat eivät siis koskaan muutu, eivät ainakaan buddhalaisen tarkat aamurutiinini ja janoni kahviin, uutisiin ja vitamiiniboostiin. Odotettavissa periytymistä äidiltä tyttärelle.

Comments

    • Moi kaimasein! Vai toimii imetystyyny tuossakin yhteydessä. Meillä on iso Doomoo-imetystyyny ja se on ihan huippu, käytössä monta kertaa päivässä kaikilla mahdollisilla tavoilla. Vaan enpä ole ajatellut, että se toimisi ruokapöydässäkin. Kiitos vinkistä! Vielä pelkän vauvan kanssa lehden lukeminen on helppoa, mutta jos siihen yhdistää leivän ja jugurtin syömisen sekä kahvin juomisen, niin alkaa taidot ja apuvälineet olla tarpeen. ;)

  1. Vitamiinit on todella tärkeitä. Itsellä menee lisäravinteita itseasiassa yhdentoista pillerin ja yhden ison lasillisen muodossa joka päivä. Ihan vain koska meidän ruuan ravintoarvo on köyhtynyt niin paljon. Mutta aika harva tietää sen, että nämä kaikki tärkeät vitamiinit ei ikävä kyllä imeydy, jos ne on synteettisesti valmistettuja. Mitä ne ovat poikkeuksetta apteekki tavarana. :( Mä pidän nykyisin tarkkaan hulta siitä, että meidän koko perhe, myös vauva, saa vitamiinit luonnollisessa muodossa, jolloin meidän elimistö osaa myös käyttää ne oikealla tavalla ja saa niistä kaiken hyödyn irti.

    • Ihan totta, ravintoaineiden tärkeyttä ei sovi vähätellä. Tavoite omalla kohdalla on saada mahdollisimman monipuolisesti tarpeet tyydytettyä monipuolisella ruokavaliolla, jota sitten tarpeen mukaan lisäravinteilla täydentää. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue