Päivän pelastus kotona ja menossa

Yhteistyössä Asennemedia ja Elovena

Homevialaura, Elovena Puurokuppi, pikapuuro

Uutta elämäntilannetta on nyt tosiaan takana noin puolitoista kuukautta, ja on ollut kiva vaihtaa siitä ajatuksia kanssanne. Tuoreena äitinä vielä suurin osa ajasta on mennyt kotona kaikkea ihmetellessä. Jo nyt olen huomannut, että muutamasta asiasta huolta pitämällä päivät sujuvat huomattavasti mukavammin. Myöhemmin listaan tarvikkeista suosikkini, mutta tällä kertaa keskityn muihin vauva-arkea helpottaneisiin havaintoihin. Miten olen saanut tehtyä välillä väsyneistäkin päivistä asteen tai parikin miellyttävämpiä?

Homevialaura, Bugaboo Cameleon

 • Huijaa nuhjuista oloa kivoilla kotivaatteilla. Huonosti nukutun yön jälkeen kaikki oloa freesaava ilahduttaa. Istuvilla pöksyillä ja siistillä neuletakilla olo on sopivan skarppi kotiäitinäkin. Toki ei vastasyntyneen kanssa kannata parasta päälle laittaa, mutta edes maitobaarina ja vaipanvaihtajana ei tarvitse tyytyä niihin mökillä kymmenen vuotta sitten kulahtaneisiin mainosverkkareihin.

Homevialaura

 • Lataa kahvi valmiiksi. Vaikka kuinka nukkumaan mennessä väsyttäisi, lataan kahvin illalla valmiiksi. Aamuisin mikään ei lohduta niin paljoa kuin se, että elämän eliksiirin saa porisemaan yhdellä napinpainalluksella.

Homevialaura, Elovena Puurokuppi, pikapuuro

 • Tsemppaa väsyneenäkin tehovartti. Hyväksyn  sen, että lapsen kanssa koti ei ole täydellisen tip top. Silti jaksan huomattavasti paremmin ja nautin enemmän rentoutumismahdollisuudesta päiväunihetkinä, kun tilanne ei sentään ole aivan kaoottinen. On paljon helpompi sopia itsensä kanssa vartin tsemppauksesta kuin vaatia, että kaikki on saatava kuntoon. Usein jo lyhyessä ajassa saa ihmeitä aikaan, ainakin nyt vaikka tiskit paikoilleen, pyykit koriin ja kukkiin raikasta vettä.

Homevialaura, Elovena Puurokuppi, pikapuuro

 • Pidä aina ravitsevaa ruokaa helposti saatavilla. Energian puute on itselleni vielä huomattavasti pahempi tila kuin unen puute. Ja jos taltutan nälän roskaruualla, ei olo ole yhtään vähemmän kiukkuinen syömisen jälkeen. Siksi pidän ravitsevaa ruokaa aina käden ulottuvilla niin kuivakaapissa kuin pakkasessa.

Homevialaura, Elovena Puurokuppi, pikapuuro

Varsinkin viimeinen kohta on osoittautunut korvaamattomaksi, sillä nälkäisenä olen ehdottomasti huonoin versio itsestäni, pahantuulinen ja toimintakyvytön niin ihmisenä kuin äitinä. Uusi Elovena Puurokuppi on kuumaa vettä vaille valmis lounas tai välipala, joka hautuu herkulliseksi muutamassa minuutissa. Makuja on kaksi, Vaahterasiirappi ja Rouhea pähkinä. Molemmat sisältävät täysjyväkauraa ja ruislesettä, ja ovat siten runsaskuituisia. Normaalitilanteessa hauduttelen puuron perinteisesti kattilassa, mutta vanhemmuuden myötä sitä on oppinut arvostamaan erilaisia arjen helpottajia niissä tilanteissa, kun aika ja kädet – useimmiten molemmat – loppuvat kesken.

Homevialaura, Elovena Puurokuppi, pikapuuro

Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä enemmän aion lähteä kotioloista liikenteeseen. Koska lapsen kanssa tulee aina yllätyksiä, meillä ei mukana kulje ainoastaan vauvan tarpeet, vaan myös äidin hätävara. Suhtaudun vanhemmuuteen muutenkin lentokoneista tutun ohjeistuksen tapaan. Help yourself before assisting others. Kuumaa vettä saa kaikkialta, tai sitä kantaa helposti pienessä termarissa, joten ravitsevaksi take away -lounaaksi hetkessä muuntautuva Puurokuppi on nälkäisen äidin pelastus myös vaunulenkillä ja kaupungilla.

Comments

 1. Hyviä vinkkejä :) itselle jo nyt ennen vauvaa on ollut tärkeää että puen tosiaan joka päivä siistit vaatteet päälle enkä haahuile viime vuosituhannen verkkareissa koko päivää, jos olen kotona. En ehkä jaksa meikata mutta kivat kotivaatteet tuo jo paljon iloa kotipäiviin ja saa olon jotenkin ryhdikkäämmäksi.

  • Kiitos Anne! Juuri niin: on kotona sitten vauvan kanssa, etäpäivähommissa tai muuten vain vapaalla, olo virkistyy heti muutamalla jutulla. Itsekään en meikkaa perus kotipäivänä, mutta jo suihku, kosteusvoide, hiusten harjaaminen ja siistit vaatteet tekevät ihmeitä. Ettei tässä nyt ihan luolanaiseksi muutu. ;) Ihania päiviä sinne, nauti lomailusta täysillä!

 2. Toinen tuore äiti täällä moi! meidän bebe syntyi 3.3., joten täällä äitiystaivalta vielä vähemmän takana. Komppaan ehdottomasti että kivat kotivaatteet tuo muuten mahdollisesti vähän nuhjuiseen mammamoodiin itselle vaan niin paljon paremman fiiliksen ja sehän välitttyy vauvaankin. Ite oon tosin viihtynyt kivoissa neuleissa ja Niken treenitrikoissa (ah, miten hyvältä tuntuu jaloissa!) Mutta sitten se tuhannen taalan kysymys: mistä nykyään saa kivoja kotivaatteita?! Ois ihana pukeutua cashmereen päästä varpaisiin mutta tulee vähän budjetit vastaan ;)

  • Moi Anniina ja paljon onnea bebestä! Omasta hyvinvoinnista ja mielialasta on tosiaan tärkeä huolehtia paitsi oman itsensä takia myös vauvan vuoksi, sillä olen tismalleen samaa mieltä siinä, että fiilis heijastuu jälkikasvuun ja onnellinen äiti on yhtä kuin onnellinen vauva. Tuhannen taalan kysymys tosiaan! ;) Suosin myös mielelläni urheilulegginssejä. Vähän aika sitten hairahduin puuvillaisiin ja niihin tuli järkyt polvipussit minuutissa. Niken laatuun en ole pettynyt koskaan. Verkkareita minulla on tällä hetkellä ketjuista (Marks & Spencer, H&M, KappAhl jne.). Kaikki ihan jees, mutta täydellisten verkkarien metsästys jatkuu. Noora&Noora-blogissa kehuttiin Uniqlon verkkareita. Niitä ajattelin kokeilla seuraavalla ulkomaan reissulla (tosin nettikauppa kai toimittaa Suomeen?). Jep, täälläkin on vielä matkaa kasmiriin, mutta pari siistiä harmaata villasekoiteneuletta ajaa toistaiseksi asian. ;)

  • Moi! Se on juurikin hoitolaukku, Babymel-merkkinen. En muista, mistä lastentarvikeliikkeestä sen tilasin, mutta löydät merkin hoitolaukkuja varmasti googlaamalla. Olen ollut laukkuun tosi tyytyväinen. Se on kaunis, eikä huuda olevansa hoitolaukku. Säilytystilat on mietitty loppuun asti ja laukun saa vaunuihin kätevällä patentoidulla tarrasysteemillä. :)

 3. Kuulostaapa nuo kuppien maut hyviltä! Onkohan niissä paljon lisättyä sokeria? Yhdyn tehovarttiin, valmiiseen kahviin ja kivoihin kotivaatteisiin! Mutta vaikka lähes aina syön tosi terveellisesti niin en voi kuitenkaan sanoa, että olisin hampurilaisenkaan jälkeen pahalla tuulella :D

  • Tämä vaatii selvästi täsmennystä, sillä SUURI burgerifani täällä hei! Itse asiassa en pidä (ainakaan itse tehtyä) hampurilaista mitenkään kovin epäterveellisenä. Ei vain riitä kädet päivällä sellaiseen kokkailuun, paitsi jos jääkaapissa on valmiina jämät (kuten tänään bataattiburgerijämät, wuhuu!). ;) Nopeilla epäterveellisillä ruoilla, joista jää vain kiukku, tarkoitan jotain roiskeläppä- ja pasteijatyyppisiä ratkaisuja. Niihin en pysty. Molemmat Puurokuppi-maut olivat tosi positiiviset yllätykset. Lisättyä sokeria on varmasti niin kuin pikapuuroissakin, eli en lähtisi kummallakaan korvaamaan päivittäistä tavallista puuroa, mutta satunnaisena päivän pelastajana toimii kovastikin. :)

   • Elovenalta löysin ihan hiljattain luomu kaura annospuuron, jossa ei ole ollenkaan lisättyä sokeria! Ja samaa mieltä, eihän ne kotitekoiset burgerit todella mitenkään epäterveellisiä ole. Olen kade noista bataattiburgerjämistä! Eilen oli vielä sunnuntain nepalilaisesta rippeet jäljellä, nyt ei ole niitäkään.

 4. Onneksi olkoon pikkuisesta. Meillä täällä on ihan viittä vailla kolme kuukautta vanha typykkä ja täälläkin homma on vielä pientä opettelua. Esimerkiksi nyt vasta alkaa hahmottua tytön kanssa se yhteinen päivärytmi. Hyviä vinkkejä ja toteutuvat aika pitkälti myös tässä omassa uudenlaisessa arjessa. Varsinkin tuo kodin yleisilmeen siistinä pitäminen.

  • Kiitoksia ja terveisiä sinnekin kolmekuukautiselle! Näin olen ymmärtänyt, että suurin piirtein tuossa vaiheessa alkaa rytmi pikkuhiljaa löytyä. Kiva, jos teillä näin on. Kodin siisteyden tärkeyttä ei kyllä voi aliarvioida ainakaan omalle mielialalle. Nyt kun olen ollut noin viikon verran flunssan kourissa, on koti räjähtänyt täysin käsiin. Väsyneenä ja sairaana siitä ei jaksa niin välittää, mutta kunhan tässä olo kohonee, aion ensi töikseni siistiä paikat. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue