Valkoiset ristiäiset ja kuusiviikkoisen asukriisi

Homevialaura, ristiäiset, kastejuhla, koristelu

Toivottavasti teillä on ollut rentouttava pääsiäinen! Palaan ajassa vielä palmusunnuntaihin, Sisustusbeben ristiäisjärjestelyihin. Pidimme ristiäiset kodin sijaan kirkolla, mutta nappasin muutaman kuvan aikaisimmilta päiviltä, kun kokoisin tavaroita lähtövalmiiksi. Kuvaushetkellä kodin kukkakokoelma sattui olemaan erityisen runsas (kiitos vauvaa katsomaan tulleiden vieraiden), mutta hyvin samassa hengessä mentiin juhlapäivänäkin, kimpulla isoja luonnonvalkoisia ruusuja.

Homevialaura, ristiäiset, kastejuhla, koristelu

Itse en tässä kohtaa kokenut tarkoituksenmukaiseksi alkaa järjestää tuhannen yksityiskohdan Pinterest-ristiäisiä ja tilata kutsukortteja Etsystä. Silloin kaupan päälle olisi tullut se ei-toivottu ohjelmanumero, kireä ja väsynyt mutsi. Sen sijaan halusin yksinkertaisen kauniit juhlat, jossa olisi intiimi, rento ja lämminhenkinen tunnelma sekä herkkä ja hillitty koristelu. Väritykseksi tuli kuin luonnostaan valkoista, hopeaa ja kermaa.

Homevialaura, ristiäiset, kastejuhla, koristelu, ristiäismekko

Kutsut sanailtiin suullisesti ja kaikki tarpeet löytyivät omasta takaa meiltä ja läheisiltä. Alessin kromisia vateja tarjoiluun, tuikut Iittalan Kiviin ja kynttilät lasisiin jalkoihin. Suvussa kulkeva, itselleni 32 vuoden takaa varsin läheinen kristallinen kastemalja pääsi tällä kertaa käyttöön tyttärelle. Kahvitteluun sopivien pienempien serviettien luulin jo kuolleen sukupuuttoon, mutta onneksi apusilmät bongasivat sopivat Pentikiltä. Valkoiset astiat ja pöytäliinat tulivat kirkon puolesta.

Homevialaura, ristiäiset, kastejuhla, koristelu, For minies and mommies

Sankarilla odotti valmiina kaunis ristiäismekko, helmenharmaa kolttu The White Companylta, mutta kuinka ollakaan bebe syntyi pienenä ja äitinsä oli ostanut brittikokotaulukosta sekaantuneena mekon liian isona. Niinpä viime hetkellä alkoi uusi vaatekriisi – naisen elämää aina kuusiviikkoisesta alkaen.

Homevialaura, ristiäiset, kastejuhla, koristelu, ristiäismekko, For minies and mommies

Lopulta kävi valtava tuuri, kun löysin Kampin kauppakeskuksen Kids Avenue -liikkeestä Mayoral-mekon tarpeeksi pienenä, aivan meidän näköisenä, ainoana kappaleena ja vieläpä puoleen hintaan. Liikkeessä on hyvä valikoima lasten klassisia juhlavaatteita, tiedoksi kohtalontovereille, mutta harmillisesti huonoin mahdollinen palvelu. Tarpeeksi pieniä sukkiksia ja neuletakkia metsästettiin niitäkin pitkin interwebin syövereitä, kunnes brittiläisissä verkkokaupoissa tärppäsi. Kenkäkriisiä ei onneksi koettu missään vaiheessa. Siitä piti huolen käsintehdyt kotimaiset For minies and mommies -nahkatossut, maailman suloisimmat popot, jotka ikäsyrjitty äitikin ottaisi saman tien kolmeseiskoina omaan kaappinsa.

Näin sai Little L nimensä, joka oli muuten kaikilla läheisillä tiedossa jo kuukausia ennen syntymää. Mitä sitä salaamaan, kun olemme alusta asti kutsuneet bebeä oikealla nimellä tekonimen sijaan. (Mitä nyt silloin tällöin puhuttelen tytärtäni Onnina. Menee vähemmästäkin Sisustusbebet ja -koirat sekaisin.)

For minies and mommies -tossut saatu blogin kautta.  

Comments

 1. Päivä kuulostaa juuri oikeanlaiselta! Joko teillä oli pitkään muuten nimi ollut tiedossa? Oma mini sai nuo for minies and mommies- nahkatossut mustavalkoraidallisena lahjaksi tuoreelta kummitädiltään, ihanat on! Ne on tosin sitä kokoluokkaa, että sopivat kävelyn treenaamiseen. Itse pystyimme välttämään mekkokriisin, mutta kenkäkriisi oli sitäkin suurempi. Tilatut kengät tippuivat jalasta ja jouduin edellisenä päivänä kiiruhtaa kaupat läpi etsien oikeita. Hyvät mini mary jane ballerinat löytyivät HM:lta.

  • Oli kyllä tosi ihana ja onnistunut päivä. Taidettiin keksiä nimi melkein heti rakenneultran jälkeen, kun saatiin tietää, että tyttö tulee. Sen jälkeen oli vaikea enää ajatella mitään muuta nimeä, niin oikealta se heti tuntui. Oih, For minies and mommies -tossut on niin mahtavat raidallisinakin. Ihana lahja kummitädiltä! Ja mary jane -bannerinat on ihan huippusöpöjä. Olisin varmasti päätynyt samoihin ilman For minies and mommies -tarjontaa. Onneksi ratkesi molempien pikkunaisten kriisit, vaate- ja kenkäsellaiset. :)

 2. Hei! Missä kirkossa ja tilassa kauniita ristiäisiä juhlittiin? Pk-seudulla on niin vaikea löytää kaunista ristiäiskahvitilaa, olen melkein kriisissä!

  • Moikka! Me vietimme ristiäiset ihan lähiseurakunnassa, joka siis valikoitui täysin kirkon sijainnin perusteella (nämä kuvat ovat kotoamme). En oikein edes huomannut juuri synnyttäneenä huomioida tilan valoisuutta ja visuaalisuutta. Tilaisuudesta jäi tärkeitä kuvia perhealbumiin, mutta myönnettäköön, että näin jälkikäteen olisin ehkä yrittänyt valita kuvauksellisemman ristiäispaikan kuin mitä pimeä ja aika kirjava seurakuntatila oli. Ei siksi, että kaiken tarvitsisi aina olla niin täydellistä (tärkeintä oli saada lapsi kastettua ja läheiset paikalle, mikä ei ollut itsestäänselvyys, koska vietimme edellisen yön tyttären flunssan takia sairaalassa). Kuitenkin koska on todella harvinaista saada läheiset yhteen paikkaan, niin siksi minusta ristiäiset ovat perusteltu tilaisuus valita kuvauksellinen tila ja jopa palkata valokuvaajakin. Näin jälkiviisaasti todettuna siis. :) Ymmärrän siis kysymyksesi, mutta omalla kokemuksellani en valitettavasti osaa auttaa. Ainoa, jonka olen joskus painanut mieleen, on Kulosaaressa sijaitseva valoisalta vaikuttava Hyvinvointihuvila, joka sanoo olevansa “upea ja edullinen paikka pienten häiden, ristiäisten, syntymäpäivien ja muiden perhejuhlien viettoon”. https://www.ajatteluntaidot.fi/hyvinvointihuvila Toivottavasti mieluinen tila löytyy, onnea pienokaiselle!

   • Moi! Kitts vastsuksesta is erinomainen idea! Näyttää todella kauniilta paikalta.

    Olen miettinyt tuota kuvaajan palkkaamistakin, mutta saattaa olla että jätän tekemättä, sillä meitä on vain alle 20 tulossa; jos yksi näistä on kuvaaja, tuntuisi tämä ehkä hassulta. Hmmmm….

    Kiitos vielä kerran vastauksesta! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue