Kesägrillaajan muistilista ja arvonta

Yhteistyössä Asennemedia ja Lidl

Homevialaura, grillaus, kesäideat, Lidl Grillimaisteri

On taas se aika vuodesta, kun ruoho kasvaa vihreämpänä aidan toisella puolella. Kerrostaloihmisen nenään suburbiasta kantautuvaa grillauksen tuoksua maustaa vieno eau de kateus. Omistaapa oma piha.

Onneksi hätä keinot keksii: myös kerrostalon partsilla voi grillata, pienen grillin kantaa mukanaan rantsuun, aina voi karata mökille tai kutsua itse itsensä grillaajille kylään (kukaan tuskin vastustaa, kun paikalle saapuu eväät mukanaan). Ei Suomesta ihan äkkiä grillauslääni lopu, eikä näin toukokuussa onneksi sesonkikaan, vaikka muistan kyllä monia juhannuksia, kun kavereiden mökillä on grillattu villakalsareissa ja pipossa. Suomalainen grillaa, kun kalenteri – ei välttämättä säätiedot – niin näyttää.

Homevialaura, grillaus, kesäideat, Lidl Grillimaisteri

Lidl-kauppareissuja harrastamme muutenkin, mutta vasta nyt tämän yhteistyön merkeissä tutuistuin kunnolla Lidlin Grillimaisteri-valikoimaan. Yllätyin, miten oikeasti laaja ja tasokas Grillimaisteri-tuoteperhe on. Se ei siis ole vain kaksi grillimakkaraa ristiin rastiin (kaikki kunnia grillimakkaroille), vaan foodien kelpuuttama kekseliäs kokoelma jenkkiläisillä ja aasialaisilla twisteillä.

Homevialaura, grillaus, kesäideat, Lidl Grillimaisteri

Meidän perheessä grillaaminen tarkoittaa useimmiten todella yksinkertaista linjaa: hyviä raaka-aineita tulille vaan ja iisit lisukkeet kylkeen. Kesäfiilis ja ulkoilma hoitaa loput, monimutkaiset reseptit jätetään toisiin tilanteisiin. Hengenheimolaisille kokosinkin grillauksen muistilistan omista suosikeistani avuksi kesää varten. Periaate on, että kun jokaisesta osiosta nappaa jotain, on grillaustarjoilujen onnistuminen taattu. Kaikki listatut löytyvät vain Lidlissä myynnissä olevasta Grillimaisteri-tuoteperheestä, muutamat Lidlin muusta valikoimasta.

Homevialaura, grillaus, kesäideat, Lidl Grillimaisteri

Pääraaka-aineideoita grilliin:

 • lihat, vaikka millä mitalla ribseistä pihveihin ja pulled porkiin
 • raakamakkarat, kuten lammas tai chorizo
 • grillimakkarat, tavallisen lisäksi löytyy niin manchego-juustolla kuin dijon-sinapilla maustettua
 • hampurilaispihvit burgereihin ja nakit hodareihin
 • grillijättikatkaravut
 • lohi, perinteinen tai vaikka smoky cola -maustettu
 • kanaa, löytyy esimerkiksi korealaisesti marinoitua sekä popcorn-maustettua
 • kreikkalaistyylinen yrteillä maustettu grillijuusto

Homevialaura, grillaus, kesäideat, Lidl Grillimaisteri

Kasvisideoita grilliin:

 • esikypsennetty maissi (löytyy myös puolitettuina paloina, tosi näppärä)
 • munakoiso
 • herkkusienet
 • paprika
 • tomaatti
 • sipuli
 • parsa
 • kesäkurpitsa
 • sitruuna (kannattaa kokeilla tätä villiä korttia, toimii älyttömän hyvin kanan ja kalan kanssa)
 • valmis grillikasvissekoitus pussina (löytyy pilkkomista karttaville pakastealtaasta)

Homevialaura, grillaus, kesäideat, Lidl Grillimaisteri

Lisukeideoita:

 • coleslaw (vielä en muita lisukesalaatteja ehtinyt testata, mutta tästä tuli heti suosikki)
 • kurkkusalaatti
 • waldorfin salaatti
 • hummus ja tapenade
 • kimchi
 • raastesalaatti
 • chutney
 • paholaisen salsakastike (miehen suosikki pihvin kylkeen)
 • jälkimarinadit à la Hans Välimäki (toimii niin lihan, kalan kuin kanan viimeistelemiseen)
 • majoneesi
 • mausteet

Jälkiruokaideoita grilliin:

 • ohukaiset tai pan cakes (tosi kätevä valmistaikinaseos pullossa, lisätään vain maito ja ravistetaan)
 • vaahtokarkit grillauttuna nuotiotyyliin
 • grillattu ananas ja vaniljajäätelö (Lidlin muusta valikoimasta)
 • grillattu banaani, jonka poikittaisessa viilossa sulaa suklaapaloja (Lidlin muusta valikoimasta)

Homevialaura, grillaus, kesäideat, Lidl Grillimaisteri

Tarvikkeiden tarkistuslista:

 • grillihiilet
 • sytytysneste
 • paistospray
 • savustuspussi
 • grillausvälineet
 • kertakäyttölautaset ja -aterimet

Somistusideoita jenkkityyliin:

Grillimaisteri-valikoimasta löytyy myös servetit, ei hätää, mutta somisteissa teki mieleni hifistellä, tällainen Pinterest-maailmoissa liitelevä kun olen.

 • lautasliinoiksi bandana-huivit
 • lautasliinarenkaiksi rusetit revitystä denimistä
 • tarjoiluun denimiä, vaikka farkkujen tasku tai denimistä ommeltu leipäkori
 • puiset leikkuulaudat
 • tähdet ja raidat kaikissa muodoissaan

Homevialaura, grillaus, kesäideat, Lidl Grillimaisteri

Meidän perheen grillimaisteri on muuten tietenkin mies, sitä titteliä en edes yritä varastaa. Nyt haluaisin kuulla teidän grillausajatuksia: Onko bravuureita? Suosikki-Grillimaisteri-tuotteita? Hauskoja grillausmuistoja? Kaikkien tätä postausta grillaushengessä kommentoineiden kesken arvotaan viikon päästä Lidlin Grillimaisteri-tuotepaketti (arvo 70 euroa). Osallistumisaikaa on 1.6. klo 23.59 asti. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti sähköpostilla.

Onnea matkaan ja muistetaan – vaikka sitten niissä villakalsareissa – elää kuin viimeistä kesäpäivää! #ekvk

Edit: Arvonta on päättynyt ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille osallistuneille!

Comments

 1. Grillaus on meillä lähes ainoa tapa laittaa kesällä ruokaa ja säällä kuin säällä :) hiilien hehkussa valmistuvat wiki, lihat, pizzat ja jälkkärit. Tänä vuonna opetteluun lähtevät pulled pork ja erilaiset olutmarinadit. Arvonta osuu siis kuin nenä päähän

 2. Erilaiset vartaat ovat suosikkeja, niitä voi muokata helposti jokaisen maun mukaan.
  Mukana arvonnassa siis.

 3. Parvekkeelle saatiin viime kesänä kaasugrilli, jolla ollaan tänä kesänä (vai keväänä?) päästy grillaamaan muutaman kerran. Suosikkeja ovat ehdottomasti erilaiset burgerit ja hot dogit, nam!

 4. Grillimaisteri-sarjasta on jotain lihoja testattu viime kesänä. Pitääpä tänä kesänä tutustua tarkemmin! Kiitos tuosta listasta! Tuntuu, että aina grillaa samoja aineksia. Jos ottaa tavoitteeksi testata kesän aikana nuo kaikki niin tulee ainakin vaihtelua. Oma grilli on vielä hankinnassa, kun juuri muutimme omakotitaloon. Vanhempieni luokse ja mökillä on kuitenkin tullut mentyä ihan vain grillatakseenkin, oman eväät mukana, eivätkä ole maistiaisista itsekään kieltäytyneet! :)

 5. Fetalla ja tuorejuustolla täytetyt suippopaprikat on ehdoton kasvissuosikki! Lihasta kunnon pihvi taikka mediumiksi jätetty ankanrinta on olleet suosikeita, joskin ihan perus makkara toimii erinomaisena mökki-illallisena!

 6. Lidlin Grillimaisteri -tuotteet ovat olleet jo muutaman kesän ajan perheemme suosikkeja. Erityisesti pidämme ribseistä ja perunasalaatista sekä coleslawsta. Vaikka grillaammekin parvekkeella sähkögrillillä, grillaus kuuluu arkeemme kesällä melkein päivittäin. Toivommekin tälle kesälle paljon aurinkoisia grillaushetkiä! :)

 7. Tämä kesä taitaa olla poikkeus, ollaan nimittäin grillattu jo useampi viikko! Lähes joka kerta ostetaan jotain eri lihaa :) Vasta opetellaan grillauksen maailmaan.

 8. Meillä tuppaa aina oleaan ruokaa kuin pienelle armeijalle (tai isommallekin), mutta kaikki tulee kyllä syötä! Uusin grilliherkku on ehdottomasti pekoniin käärityt parsat, ja grillijuusto! Vanhoista herkuista sitten herkkusienet, aurajuustolla täytettynä ja pekoniin käärittynä! Pihvit, kanat ja lihat ovat myös hyviä mutta grillimakkara alkaa kyllä jo kyllästyttämään ja itse harvemmin sitä haluan, mutta miehet aina haluaa!
  Maissi on kyllä myös herkkua!
  Ja ps. itsetehty coleslaw voittaa kaiken!

  Grillimaisterilla on ihania tuotteita, paahdettu sipuli on niin herkkua, melkein mihinkä vaan ruokaan, ja myös ihania klassisia red cupseja, niilllä pelkästään saisi jo kunnon grillibileet aikaiseksi!

 9. Me asumme myös kerrostalossa ja siitäpä syystä, varsinkin lapselle, reissut saaristoon mummin luokse ovat kesäaikaan aina ihan huippujuttuja, koska mikään ei ole niin mahtavaa kuin grillaaminen (varsinkin, jos se tehdään oikealla nuotiolla). Kysyimme joskus kaupassa, mitä Napero haluaisi mummin luona syödä, niin vastaus oli MAKKARAA, GRILLATTUA MAKKARAA! Ei mikään kovin vaativa lapsi. ;)

 10. Mikään ei ole ihanampaa, kuin Grillaus mökillä saunan jälkeen! lihat tirisee ja hyvä seura!=)
  Arvonnassa mukana!

 11. Kun meillä vielä oli oma piha, grillasimme vuodenajoista piittaamatta. Mutta kesällähän se touhu tietysti hauskinta on. Omia suosikkejani grilliin ovat kesäkurpitsa ja lohi (uusien perunoiden kanssa nautittuna) sekä tietty hampurilaiset :) Mukana arvonnassa :)

 12. Omia lemppareita on kasvisvartaat ja tuorejuustotäytteiset sienet pekoniin käärittyinä. Nam! :-)

 13. Täällä on grillikausi korkattu ja grillailtua on tullut pari kertaa. Tänä kesänä täytyy testata grillausta taloyhtiön grillillä talomme sisäpihalla :) Täytetyt sienet, maissit, ribsit, you name it. Kaikki grilliherkut maistuu :)

 14. Ensimmäisenä hauskoista grillausmuistoista tulee mieleen kymmenen vuoden takainen hetki Ranskasta. Oltiin ajamassa Espanjaan ja päätettiin säästää ruokakustannuksissa. Ostettiin kertakäyttögrilli kaupasta ja päätettiin sillä grillata ruokaa. No, eipä siitä moottoritien vierestä löytynyt mitään kivoja grillauspaikkoja ja nälkä vaan koveni, joten päädyttiin sitten grillaamaan erään huoltoaseman parkkipaikan nurkkaan. Toisella puolella oli moottoritie ja toisella puolella kartingrata. Ei ollu rauhallisesta hetkestä tietoakaan, mutta hauskaa oli! :)

 15. Hauskin grillausmuisto liittyy mieheeni, joka metsästi lihamakkaroitansa pää kolmantena jalkana kotieläimen kynsistä mutta kissa vei voiton. Olimme varanneet tavallisia (jauho)grillimakkaroita lapsille ja aikuisille lihaisampia mutta unohdimme ne pieneksi hetkeksi vartioimatta grillin viereen. Siitähän ne lihamakkarat nappasi kissa ja jätti jauhoiset rauhaan ja mies juoksi pitkin pihamaata kissan perässä kuin tuli kintuissaan. Pisteet kissalle silti, sillä kun selvisi olevan neljä pentua ruokittavanaan. :D

 16. Banaanin ympärille pekonia ja grilliin, toimii! Jälkkäriksi banaani kuorineen grilliin, viilto toiselle puolelle ja sisälle valkosuklaata, jos ei tykkää niin täytyy olla jotain kummallista!

 17. Meillä syötiin kesäisin usein grilliruokaa kotona, kun olin pieni. Siltä ajalta on jäänyt mieleen, että tykkäsin hirveesti kokonaisina folion sisässä grillatuista tomaateista! :D
  Nykyään(kin) kasvis- ja juustojutut iskee ehkä eniten, vaikka kyllä hyvä lihakin aina uppoaa… Mutta esim. vartaat on aina tosi jees ja niissä pitää olla mielellään ainakin halloumia! <3

 18. Lapsuudesta tulee mieleen perinteiset saunan jälkeiset makkarat ja lihat.
  Nykyään grillaaminen on talon isännän heiniä ja kaikki grilliherkut kyllä maistuu.

 19. Bravuuri on ehdottomasti ribsit! Keksittiin viime kesänä lainamökillä niiiiin hyvä soosi niihin, että oksat pois! Nyt harmittaa, kun kotona ei ole partsia, itellä mökkiä, eikä oikein kavereillakaan pihoja missä grillailla. Onneksi tänään tehtiin kaupat kodista, missä on oma piha. Ekana sitte tietty grillikauppaan! Ja ai kun olis kiva sitten kokeilla noita Lidlin tuotteita! Tähän asti lähinnä Grillimaisteri t-paidat ovat olleet hitti miehen kaveriporukassa :D

 20. Grillimaisterin kaslerpihvit ovat suosikkini! Varhaisimmat “grillaushetket” liittyvät nuotiolla paistettuun makkaraan lapsuudessa. Nykyään grillaan kaslereiden seuraksi mielellään perunaa, maissia ja kesäkurpitsaa.

 21. Joo :) me avattiin just grillikausi, tehtii hodareita, namskis! Voin lämpimästi suositella niitä, sopii mainiosti sekä lasten että aikuisten makuun. Täytteet kun saa valita itse. Aikuisille tein vielä makeutetun punasipulihöystöä sekä paholaisen kastiketta, joita sai laittaa hodareiden väliin. Nakit olivat pitkiä hodarinakkeja sekä bratwurstia. Kaikki meni! Grillimaisterist olen kuullut ja kaloja nähnyt, mutta toistaiseksi vielä vasta mainoksissa, olis kiva päästä testaamaan…

 22. Meillä on hiiligrilli ja mieheni on se joka häärii grillaamassa. Lidlin Grillimaisteri -tuotteet ovat olleet jo muutaman kesän ajan perheemme suosikkeja. Ostan toki muualtakin grillituotteita ja kokonainen ananas jonka teen itse renkaiksi maistuu todella herkullisesta grillattuna, täytetyt herkkusienet, ne isot ovat meidän mieheni kanssa omia herkkuja, laitan niihin valkosipulituorejuustoa ja sienien kannat silppuna sisään keskenään sekotettuna, käärin hyvin pekoniin ja vot vot sitten vain grilliin.

 23. Lohta grilliin folion sisään vaan päälle suolaa, tilliä ja voinokareita, siihen sitten uudet keitetään ja lisäksi kauden vihanneksista tehtyä salaattia. Kokolihamakkarat ovat välillä maistuvia Kotisinapin kanssa. Olen vain niin huono kokeilemaan grillauskastikkeita mutta tänä kesänä aloitan sen käytön varovasti.

 24. Meillä grillataan possua ja makkaraa, possuvartaat ja Hiillosmakkarat ovat lapsiperheessä se melkein mitä eniten tulee ostettua. Lidlistä haen välillä Grillimaisteri tuotteita, punasipuli on hyvää makeutettuna jota ostan myös Lidlistä.

 25. Ajattelimme testata ensi viikonloppuna grillattua raparperi-pekoni-yhdistelmää. Se kuulostaa ihan kamalalta, mutta on kuulemma tosi hyvää! :)

 26. Me tykätään grillata kasleria ja kananfileitä, jotka maustetaan itse. Keitän lisukkeeksi usein nuudeleita tai perunoita ja teen raikasta varhaiskaali-porkkanasalaattia ja tzatzikia. Myös maissi on hyvää grillattuna.

 27. Ihana grillimuisto on muutaman vuoden takaa kun olimme muuttaneet omaan kotiin, jossa meilla oli piha. Ostimme grillin ja kutsuimme ystavat luoksemme. Jokainen toi jotain syotavaa ja istuimme ulkona myohaan yohon asti. Euroopan lammin pimeys ei haitannut kun kynttilalyhdyt valaisivat.

 28. Mökillä grillaamme paljon -kalaa, kanaa ja kasviksia. Viime kesän hitit olivat grillissä vesimeloni ja ilmakuivattuun kinkkuun kääritty leipäjuusto!

 29. Parhaat grillausmuistot liityvät teinivuosien suklaatäytteisiin banaaneihin. Nykyään syön grilliruokaa lähinnä vanhempieni luona, jossa isä pitää ruoanlaitosta huolen. Ihanaa istua metsänlaidassa kesäiltana!

 30. Takapihalla on monipuolinen ja laadukas grilli, jota emme osaa riittävästi hyödyntää. Kuitenkin takapihan terassilla on kiva viettää kesäisiä ruokahetkiä. Täytyy varmaan lähteä noita grillimaistereita seuraamaan, että mitä kaikkea pihalla oikein valmistuisikaan.

 31. Tuttuja ja hyväksi todettuja Lidlin grillattavat ovat! Niitä käytämme aina grillauksissamme. Tänä keväänä olemme ehtineet mökille grillaamaan vasta pari kertaa mutta pian alkaa loma-aika. Aurinkoisia grillaushetkiä sinulle ja perheellesi!

 32. Erilaiset, kasvispitoiset vartaat ovat suosikkiani. Grillimaisteri tuotteita on meillä käytetty paljonkin. Esikypsennetyt maissintähkät ovat erityisen hyviä.
  Arvonnassa siis mukana.

 33. Meillä grillataan kanssa paljon ja mies on kyllä ehdottomasti silloin se pääkokki ;) Itselleni ihan ehdoton ja jopa himpun outokin grilliherkku on grillatut minitomaatit! Edes pannulla paistetut tai muulla tavalla kypsennetyt ei vaan maistu yhtä hyvälle kuin grillistä tulleet! Meillä mies grillaakin minulle pelkästään jo yhden paketillisen tomaatteja! Mutta kyllä kaikki muukin grillistä vaan maistuu niin hyvältä ja ehdottomasti kesään kuuluvalta!
  Ihanaa kesää sinne teidän perheelle ja maistuvia grillihetkiä! :)

 34. Ehdoton lemppari on grillattu halloumjuusto! Parhaita grillausmuistoja on lukuisat kesäillat miehen ja ystäviemme kanssa grillaillen :)

 35. Meillä ei ole itsellä mahdollisuutta grillata mutta joka juhannus ystävien mökillä niin tapahtuu. Jokainen tuo omia suosikkejaan tai jotain uutta. Itse pidän esim grillatusta halloumista ja erilaisista vartaista mihin jokainen voi laittaa omia mieli tuotteitaan. Yritän joka vuosi myös keksiä jotain uutta. Ehdottomasti mukana arvonnassa.

 36. Meillä on grilli hankinnassa, joten se voisi olla hyvä korkata vaikka tuollaisella paketilla! :)

 37. Grillisuosikkeja ovat ainakin erilaiset folionyytit, joihin voi heittää mitä tahansa kasviksia, tuorejuustoja, fetaa ym. Itse en punaista lihaa syö, joten esim. ohuet broilerileikkeet tai kala kyytipojaksi. Tällä hetkellä meillä ei ole pihaa eikä edes parveketta, joten täytyy tuppautua omakotitalossa asuvien ystävien grillin äärelle. Oma talo on hakusessa..

 38. kolme vuotta rivitalossa asuneena, on grillauksesta tullut jo kesän odotetuin juttu. Samalla olen saanut arkiruokaan monipuolisuutta ja ruuan laitosta tullut yhteinen harrastus. :)
  Bravuyri taitaa olla naudan pihvit ja peruna nyytit.

 39. Tuorejuustolla täytetyt ja ilmakuivattuun kinkkuun käärityt paprikat ovat tämän alkukesän uusi tuttavuus. Ylipäänsä grillatut kasvikset hyvän lihan kanssa toimii aina!

 40. Paras grillausmuisto on viime kesältä, kun grillattiin Dallasissa. Grillissä oli kana-ja kasvisvartaita, naudan pihvejä ja meidän suomalaisten lemppareita herkkusieniä juustolla kasvissyöjille ja toinen satsi vielä pekoniin kääräistynä. =) Oli aurinkoinen ilta ja myös poreallas takapihalla käytössä. Yöllä alko semmonen myrsky, että puhelimeen tuli myrsky-, tornado- ja tulvavaroituksia.

 41. Tuorejuustolla täytetyt herkkusienet pekonikääreellä on bravuurini =), nam! Mukaan mahtavaan arvontaan!

 42. Kyllä ribsit ovat ihan meidän perheen kestosuosikki. Grillattu lohi on myös hyvää, ja sitä valellaan grillatessa tilli-sitruuna voilla. Ei voi mennä pieleen. :)

 43. Lemppari on ehdottomasti herkkusienet, joissa tuorejuustoa ja pekonia. Tänä vuonna ajattelin kokeilla myös parsa-pekoni-yhdistelmää sekä raparperi-pekoni-yhdistelmää :)

 44. Täytetyt herkkusienet ja paprikat sekä halloumi kuuluvat ehdottomiin kesän grillaussuosikkeihin, nam! Tänä kesänä lähtee ribsit kokeiluun :)

 45. Ekaa kertaa kokeilin pari viikkoa sitten tuota grillimaisterin lettujauhoa ja oli kyllä kätevä (ja tarpeeksi edullinen, jotten jaksanut alkaa itse taikinaa vässäämään muutamaa lettua varten).

  Meillä minä grillaan ja mies hoitaa salaatit :) eniten tykkään grillata parsaa ja muita kasviksia sekä ribsejä (vaikka ne olivatkin muotia jo pari vuotta sitten, haha).

 46. Grillikodassamme valmistamme ruokaa ympärivuotisesti, mutta kyllä pääpaino on kesäsesongissa. Kesällä grillattavat kasvikset, herkkusienet yms. ovat edullisempia ja jos tykkää marinoiduista grillilihoista, niin niitähän on kaupoissa vaan kesällä..
  Suosikkeja ovat herkkusienet erilaisilla täytteillä, munakoiso, kesäkurpitsa, kasslerpihvit, kalakasvisnyytit tuorejuustolla ja oman maan yrteillä, lohi -grillattuna tai loimutettuna, grillattua sitruunaa kiilaksi..

  Listaa tehdessä tuli nälkä. Grilli kuumaksi illalla.. Mukana arvonnassa.

 47. Itselleni tärkeintä on luonnonnuotiolla grillaaminen, mutta kunhan saisi oman pihan, niin tarkoitus olisi kyllä grillailla ahkerasti viikottain ja kokeilla mahdollisimman monipuolisesti uusia reseptejä eikä pelkästään vain sitä tuttua pihviä ja makkaraa.

 48. Omia suosikkeja ovat ehdottomasti tuoreet kasvikset, kuten kesäkurpitsa, munakoiso, maissi ja herkkusienet, grillitomaatit, sekä grillijuusto. Lisukkeista lemppareita on coleslaw ja paholaisen salsakastike. Jälkkäriksi käy grillattu banaani tai tuore ananas.

 49. Meillä tehdään kesäisin myös paljon arkiruokaa grillissä. Grillaus on jotenkin niin huoletonta :) omia suosikkejani on herkkusienet ja lohi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue