Ämmässuosta urbaaniksi keitaaksi

Homevialaura, parveke, parvekekalusteet, pionit

Iso lasitettu parveke on kerrostaloasujalle lottovoitto, viihtyisä ylimääräinen kesähuone pitkälle keväästä syksyyn. Mutta on siinä yksi huono puolikin: sitä alkaa helposti pitää varastona. Kirppiskassit, maalipurkit, keskeneräiset projektit, sinne vaan parvekkeelle jaloista pois. Kuvitelkaa Ämmässuo pienessä koossa, sellainen oli partsimme vielä hetki sitten.

Homevialaura, parveke, parvekekalusteet, pionit

Onneksi vihdoin saimme otettua itseämme niskasta kiinni ja siivottua pahimmat pois. Mitä haaskausta olisi jättää kodin kesäisin tila käyttämättä. Parvekkeen sisustus on sama kuin aikaisempina vuosina. Taittopöytä ja raitatyynyt ovat Ikeasta, tuolit Bauhausista. Pappelinan huolettomat, kestävät ja jalan alla mukavat Svea-muovimatot toimivat mainiosti vaihtoehtona puisille terassilaatoille.

Homevialaura, pionit, valkoinen lattia

Parvekkeen toisessa päädyssä on vielä valkoiset kansituolit ja niiden kaverina olohuoneesta parvekkeelle siirtynyt valkoinen Hay Tray -pöytä. Näin olemme yhdistäneet partsille molemmat toiminnot, ruokailun ja rentoutumisen. Kaikki kalusteet ovat valkoisia ja rakenteeltaan kevyitä. Koitan saada vielä joskus parvekkeen kokonaisuudessaan kuvattua.

Homevialaura, parveke, parvekekalusteet, pionit

Tänä vuonna päätin luovuttaa istutushommien kanssa, sillä niin innokas viljelijä en ole, että jaksaisin enää taistella kasvien kanssa, jotka kerta toisensa jälkeen kuolevat joko eteläparvekkeen liikaan kuumuuteen tai omaan osaamattomuuteeni. Vapauttava päätös! Siispä tänä vuonna mennään simppelisti kukilla, ensin alkuun ihanilla tuliaispioneilla.

Homevialaura, parveke, parvekekalusteet, pionit

Eilen söimme ensimmäisen illallisen partsilla ja tuntuipa se palkitsevalta. Maisemien suhteen meillä on käynyt tuuri, sillä näkymät ovat valtavien puiden ansiosta vehreät ja suojaisat, vaikka kaupunkimaisemassa ollaankin. Ikkunat ja parvekelasit on vielä pestävä, tai oikeastaan pesetettävä. Siinä urakassa ajattelimme tällä kertaa säästää itseämme.

Homevialaura, pionit, musta maksimekko

Loppuun vielä kotiasuvinkki, puuvillainen maksimekko. Tässä viileässä, mukavassa ja rennon siistissä vaatekappaleessa ajattelin viettää kesähetket kotona. Virkistävää vaihtelua verkkareille, joita on tullut näin äitiyslomalla pidettyä ihan kohtalaisesti.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

  1. Hei, mistä olet hankkinut tuon maksimekon? Joka kesä suunnittelen sellaisen ostavani, mutta sitten se jostain syystä vaan jää. Ehkä viimein.. :)

    • Moi Anne! Tämä on vuosia vanha, en valitettavasti muista merkkiä. Jostain brittikaupasta tilasin. Mekko on matkannut mukana jokaisella kauko- ja rantalomalla, nyt ajattelin ottaa sen kotikäyttöön. Toisen mustan maksimekon löysin viime- tai toissavuonna Vero Modasta. Se on helmasta vähän pidempi, mutta ei sentään ylipitkä 165-senttiselle, minkä koen usein ongelmaksi. Toivottavasti löytyy sopiva! Vaatteena maksimekko on huippu: mukava, mutta kuitenkin siisti niin kotona kuin matkustaessa. :)

    • On kyllä! Löysin maksimekot muutama vuosi sitten, mutta nyt vasta tajusin, että niitä pitääkseen ei välttämättä tarvitse lentää viiden valtameren yli. :D Toimivat loistavasti viileinä ja mukavina kotiasuina. Täytyy vielä napata käyttöön yksi, jos löydän sopivan. 165-senttiselle kun monet maksimekot ovat aivan liian pitkiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue