Henkisesti keski-ikäisen aarrekartalla

Homevialaura, olohuone, pellavaverhot, ikkunanpesu, tauluseinä

Mistä viimeistään tietää tulleensa henkisesti keski-ikäiseksi? Siitä, kun rahansa käyttää mieluummin ikkunanpesupalveluun kuin vaikka festareihin. (Toki valintaan saattaa vaikuttaa sekin, että 90-luvulta selvisi heikonlaisesti räppäreitä hengissä.)

Homevialaura, olohuone, pellavaverhot, ikkunanpesu, kahvi

Tilasimme ikkunanpesijän kotiin ensimmäistä kertaa, ja kyllä oli hyvä ja huojentava päätös. Itse vain nostin jalat pöydälle (tai sitten siirtelin tavaroita, vaihdoin kakkavaippoja ja toppuuttelin nelijalkaista työnvalvojaa, mutta kuitenkin). Ammattilaiselta työ, joka meillä olisi roikkunut ja roikkunut to do -listalla, kävi tehokkaasti muutamassa tunnissa.

Homevialaura, olohuone, pellavaverhot, ikkunanpesu, tauluseinä

Olen huomannut, että omassa aarrekartassani on alkanut vahvasti toistua yksi asia: elämänlaadun parantaminen siivouspalveluita käyttämällä. Materiaalisiakin haaveita siellä totta kai on, mutta tärkeämmäksi on noussut perheen kanssa vietetyn ajan arvostaminen. Ja siis ajan viettäminen viikonloppuisin jossain muualla kuin mopin varressa, mihin aika usein sorrun, kun kotona on kerrankin apukädet. Toiseksi en pääse siitä mihinkään, että oma hyvinvointini on suoraan verrannollinen kodin siisteyden ja viihtyisyyden kanssa, kun se taas jollekin toiselle voi tarkoittaa vaikka viikoittaista potkunyrkkeilyä.

Homevialaura, olohuone, pellavaverhot, ikkunanpesu, tauluseinä

Tavoite on siis ohjata kulutusvalintoja jatkossakin siihen suuntaan, että tässä huushollissa ulkoistettaisiin jokakeväinen ikkunanpesu ja perussiivouskin silloin tällöin, edes ennen joulua tai vaikka asunnonmyymiskiireiden alla. Satunnaisesta avusta huolimatta ei tässä luterilainen ylpistymään pääsisi. Pyykkiä, pölyä ja putsattavaa riittää silti kyllä.

Homevialaura-kylpyhuone_3971

Yksi kriteereistämme uutta rivarikotia etsittäessä on muuten kompaktit neliöt. Toki budjetillisista mutta myös kodinhoidollisista syistä – kuka peijooni ne sadat neliöt siivoaisi? Ei kun ai niin, sisustusbloggaajillahan on aina siistiä.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Hei !
  Ikkunanpesun ulkoistaminen oli hyvä päätös :-) … Sillä on myös työllistävä vaikutus, jos asiaa siltä kantilta katsoo. Me käytämme siivouspalvelua kodin perussiivoukseen joka toinen viikko. Vuoteen mahtuu myös palvelussa ikkunanpesua ym ekstraa. Helpottaa arkea kovasti! Mutta siitä huolimatta itsellekin riittää ihan hyvin puunattavaa, pestävää, siivottavaa ihan riittämiin ;-) . Minun mielenrauhani on vasta kohdillaan kun koti on siisti ja seesteinen. Tällä hetkellä jälleen matkan jälkeistä kaaos olotilaa ja se ei ole mukavaa. Kun olisi niin paljon mukavampi tehdä jotain ihan muuta kuin siivoilla ja pyykätä. Teillä on aivan ihana koti – niin seesteinen tunnelma. Olet onnistunut hienosti tavaramäärän minimoimisessa :-)
  Ihanaa & aurinkoista kesää teidän perheelle sekä onnea asunnon etsintään!!!
  Terveisin, Johanna

  • Moi Johanna! Työllistämisestä minullakin tulee todella hyvä mieli. Siivous joka toinen viikko kuulostaa aivan ihanteelliselta. Hienoa, että olette ottaneet palvelun käyttöön, tekisi mieli ihan onnitella! Ja juuri kuten sanoit, se ei todellakaan tarkoita, että lopun aikaa vain istuisi jalat ylhäällä. ;)

   Kiitos paljon todella kauniista sanoista! Olen tosiaan tehnyt pitkään töitä tavaran karsimiseksi ja seesteisen tunnelman aikaansaamiseksi. Toki meilläkin vielä on muutamia luurankoja kaapissa, mutta yleisesti elämä (ja se kuuluisa siivous) on helpottunut kovasti levottomuutta vähentämällä. Muutossa tietysti vielä tulee käytyä kaikki läpi (ja sitähän minä tällaisena outona järjestelyfriikkinä odotan). :D Kunhan vain löytyy ensin uusi koti.

   Ihanaa ja rentouttavaa kesää sinnekin! <3

 2. Täälläkin ilmoittautuu yksi siivouspalveluiden käyttäjä! Ihmettelen aina, miksi siivouspalveluiden käyttämistä pitää perustella ja puolustella! (Teen itsekin niin.) Se on yksi palvelu muiden joukossa. Jokainen käyttäköön hyvällä mielellä juuri sellaisia palveluita kuin tarvitsee ja haluaa. Oman kodin siisteyteen panostaminen on varmasti yksi parhaita satsauksia. Me ostamme eineksiä, emmekä tee aina kaikkia ruokia alusta itse. Me tilaamme taksin, jos on sille on tarve jne. Sillä hyvä! Nautitaan siis siististä kodista, on sen takana sitten siivooja tai asukkaat itse. :)

  • Palvelu muiden joukossa – amen ja kiitos tästä, Salla! En tosiaan ymmärrä sen perustelemista, en itseni enkä muiden kohdalla. Kaiken lisäksi kampaamkäyntini ulottuvat kahteen latvojen tasoitukseen vuodessa, joten ne sataset, jotka säästän Helsinki-hinnoilla värjäyksistä, voin ainakin hyvällä omallatunnolla käyttää siivouspalveluihin. :) Samaa ajattelen taksista. Tiedän jo nyt, että seuraavassa (rivari)kodissamme tulee olemaan selkeästi huonommat julkiset yhteydet. Olen lohduttanut itseäni sillä, että taksi kulkee. Enkä tarkoita, että huvikseni sillä ajelisin, mutta en myöskään aio tehdä ongelmaa niistä kerroista, jos joskus missaan bussin, olen menossa ihan eri suuntaan kuin bussi, olen aikataulusta myöhässä tms. Kaikki elämää helpottava on nykyään parasta, karsin sen mieluusti ostoksista. Rentouttavia päiviä sinne siistiin kotiin ja onnea hyvästä siivouspalvelupäätöksestä! :)

 3. Hienoa, että työllistätte yrittäjiä! Sulla on varmaan kädet täynnä muutenkin beben kanssa! Mä taasen tykkään siivota, se rentouttaa, on hyvää kuntoilua ja siinä näkee kättensä tulokset. Mukavaa kesää, Laura!

  • Työllistämisestä tulee ehdottomasti hyvä mieli! Jos bebe nukkuisi päivittäin kolmen tunnin päikkäreitä (olen kuullut urbaania legendaa, että sellaisiakin vauvoja on), tilanne olisi ihan eri. Nyt kuitenkin joudun olemaan luova, että saan vaikka koneellisen pyykkiä pestyä, tavarat vietyä paikoilleen ja ruoan valmistettua päivän aikana, niin valitettavasti siinä ei kuurata koko huushollia. Ymmärrän tosi hyvin! Minä olen kanssasi siitä erilainen, että siivoamisesta siivoamisesta en kyllä nauti ollenkaan, mutta siinä mielessä samanlainen, että sen sijaan kaappien ja tavaroiden järjestelyä pidän todella rentouttavana. Odotan jo muuttoa senkin takia. ;) Samoin kiitos, paljon aurinkoa ja rentoja päiviä sinne!

 4. Hei Laura! Kävin aiemmin kommentoimassa blogin aloittamiseen liittyen, ja nyt vihdoin julkaisin ensimmäisen postaukseni. Tervetuloa lukemaan! :)

  • Huippua, Jutta! Onneksi olkoon blogin aloittamisesta ja kiva, kun tulit laittamaan linkin. Näyttää tosi hyvältä, jään seurailemaan! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue