Mr. Homevialaura vastaa – Millaista on olla sisustusbloggaajan mies?

Homevialaura, keittiö, marmoritaso, valkoiset liljat

Saan silloin tällöin kysymyksiä, millainen rooli miehelläni on sisustamisessa, vastustaako hän hankintoja ja niin edelleen. Pyysin miestäni kirjoittamaan blogiin vieraskynäkirjoituksen, mutta koska juttua ei alkanut (vuodessa) kuulua, päätin ottaa ohjat omiin käsiini ja pureutua aiheeseen haastatteluna. Minä kysyn, mies vastaa. Jutun kuvat liittyvät tapaukseen siten, että olipahan vain kaunis päivä keittiössä ja haastattelukahvit kuumana.

Asut intohimoisen sisustajan kanssa. Miten itse suhtaudut sisustamiseen?

Tykkään hyvästä tunnelmasta ja siitä, että kodissa on kodikasta, siistiä, funktionaalista ja persoonallista. Kodin ei pidä olla kopio muista, vaan siinä on oltava jotain uniikkia. Meillä se on antiikkilipastot. Sisustamisen osa-alueista eniten vetoaa keittiö, koska se on funktionaalinen tila, jossa tyylikkyys ja laadukkuus kohtaavat.

Mikä on oma roolisi kodin laittamisessa?  

Keskityn kokonaisuuteen, en niinkään yksityiskohtiin, paitsi jos ne pistävät silmään. Rooliini kuuluu tavaroiden kantaminen, kokoaminen, paikalleen laittaminen ja ylläpito. Tykkään koota kalusteita ja käydä silloin tällöin Ikeassa, erityisesti keittiöosastolla. (Toim. huom. Ja hodaritiskillä.)

Homevialaura, keittiö, marmoritaso, valkoiset liljat

Kerro historiastasi, millainen sisustaja olit poikamiehenä noin 10 vuotta sitten?

Epämääräinen, roiskin eri tyylejä sekaisin. Oli afrikkahenkistä tyyliä, halvinta Ikeaa, vanhaa kulahtanutta. Yleisilme oli tumma  ja mauton. Silloisessa kodissani ei ollut mitään, mitä olisin halunnut säilyttää. (Toim. huom. Miehiä ei siis aina tarvitse pakottaa luopumaan omaisuudestaan.)

Millainen sisustaja olet tänä päivänä, oletko muuttunut vuosien varrella?

Nykyään tykkään vaaleista luonnonsävyistä. Tai sanotaan, että olen aina tykännyt skandinaavisuudesta, mutta en vain ole osannut toteuttaa tyyliä itse aikaisemmin. Makuni on tänä päivänä tosi selkeälinjainen ja moderni, mutta myös klassisuus ja mukavuus vetoavat.

Menevätkö maut kodissa yhteen vai tuleeko päätöksistä kiistaa?

Ei tule kiistaa. En muista, milloin olisi tullut. Ainoastaan joitain asioita joudun sulattelemaan hetken ennen kuin osaan sanoa mielipiteeni, jos ideat tulevat ihan yllättäen ja uutena.

Homevialaura, keittiö, marmoritaso, valkoiset liljat

Mikä on suosikkiratkaisusi, -tilasi tai -tavarasi kotona?

Uusi sohva.

Entä mistä ratkaisusta, tilasta tai tavarasta pidät kodissa vähiten?

Tällä hetkellä parveke tökkii, sillä on jo kesäkuu ja se on vieläkin varastomaisesti täynnä tavaraa.

Millaista Lauran kanssa on asua?

Tunnelmallista ja seesteistä. Kotiin on aina hyvä tulla päivän päätteeksi rentoutumaan ja nauttimaan. Teemme safkaa ja syömme yhdessä joka ilta.

Homevialaura, valkoiset liljat

Oletko oppinut jotain sisustusbloggaajan miehenä, mitä?

Olen oppinut hirveästi. Tyyleistä, väreistä, materiaaleista, brändeistä, klassikoista. Se on yleissivistävää ja taidosta on ollut hyötyä esimerkiksi duunissa, kun pystyn puhumaan naiskollegojen kanssa asumiseen liittyvistä asioista.

Onko sinulla itselläsi sisustushaaveita?

Haaveilen erityisesti oleskelutiloista. Haluaisin olohuoneen, jonne mahtuu paitsi sohva myös yksi tai kaksi kunnollista lepotuolia, ei tosin mitään motorisoitua. Lisäksi haluaisin loungemaisen terassin.

Homevialaura, keittiö, marmoritaso, valkoiset liljat

Miltä tuntuu, kun koti on julkinen?

Ei se tässä mittakaavassa haittaa, en ole edes ajatellut asiaa. Ehkä johtuen siitä, kun nykyään somessa jaetaan muutenkin niin paljon, ja kunhan blogissa ei ole mitään arkaluontoista, enkä itse ole esillä. Julkisesta kodista tai bloggaamisesta ei ole koskaan seurannut mitään negatiivista – puheenaiheita kyllä. Huvittavaa on, miten etenkin uudet naiskollegat tulevat usein mainitsemaan blogista ennen kuin olen itse ehtinyt kertoa asiasta. Jostain syystä naiset tykkäävät juoruta aiheesta keskenään, mutta kivahan se vain on kuulla kehuja kodista.

Miten kulutat sisustusmedioita?

Suomen kaunein koti -ohjelmaa on ihan jees katsoa sivusilmällä, mutta muita sisustusjulkaisuja tai -ohjelmia en juurikaan seuraa. Tilaisuuden tullen selaan mielenkiinnosta ulkomaisia sisustuslehtiä. Työni takia kansainvälinen mainonta kiinnostaa.

Toim. huom. Täytyy vielä lopuksi sanoa, että miehelleni on vuosien aikana kehittynyt yllättävän hyvä maku ja hänen suustaan tulee välillä sen tason markopaanasmaisia kommentteja, että jään itse kakkoseksi. Kaiken kaikkiaan yhteispeli meillä toimii tosi hyvin, ja on ilo asua ihmisen kanssa, jonka aidosti tietää arvostavan yhteistä viihtyisää kotia.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue