Sisustusteema: Kodin kotoisin nurkkaus (ennen ja jälkeen -kuvin)

Homevialaura, olohuone, tauluseinä, ruokailutila, Ellos Tanger, työpiste

Tänään ajattelin tarttua sisustusbloggaajaryhmämme kuukausittaiseen teemahaasteeeseen, jonka tällä kertaa antoi Valkoisen Harmajan Suvi. Aiheena on kodin kotoisin nurkkaus.

Mitä kodikkuus merkitsee? Eri ihmisille tietysti eri asioita. Minulle se on tasapainoilua modernin minimalismin ja rennon lämminhenkisyyden välillä. Kliinisyyden rikkomista menemättä levottomuuden puolelle. Ja tätä tasapainoa onkin sitten haettu olohuoneen osalta vuosia.

Homevialaura, vanha olohuone

Pitkäaikaisimmat lukijat muistanevat yllä olevan kuvan: aikaisemmin olohuone oli paljon tyhjempi ja kovan graafinen. Silloinen tyyli ei koskaan tuntunut täysin omalta, vaikka olinkin sen itse luonut. Se oli sellaista hakemista, varovaista ensimmäiseen omistusasuntokotiin tutustumista.

Homevialaura, olohuone, tauluseinä, ruokailutila, Ellos Tanger, työpiste

Vuosien aikana olohuoneen sisustus on mennyt asteittain kokonaan uusiksi (vertailuna makuuhuone taas on pysynyt kaikki nämä vuodet samanlaisena). Olohuoneen harmaa sohva on vaihtunut sävyltään pehmeämpään pellavanväriseen. Television ympärystä kehystää hieman sinnepäin tehty tauluseinä (huomaa edelleen tyhjät kuvaansa odottavat kehykset). Ikkunoita kehystävät valkoiset ylipitkät pellavaverhot. Nurkan täyttää meidän molempien aktiivisessa käytössä oleva työpiste. Matto on edelleen mustavalkokuvioitu, mutta nukkaisena pehmoisempi ja kuvioiden tummuudelta vähemmän raju.

Homevialaura, olohuone, Boknäs Julia -sohva, BoConcept Lugo -sohvapöytä

Tätä kaikkea kodin kotoisin nurkkaus minulle nykyään on. Astetta lämpimämpää väripalettia, arkielämän käytännöllisiä toiminnallisuuksia, klassisuutta, käytävän antiikkilipastoa, kauniita yksityiskohtia sekä (minun mittakaavallani) boheemia tauluseinää.

Homevialaura, olohuone, tauluseinä, ruokailutila, Ellos Tanger, työpiste

Mitä kodikkuus teille tarkoittaa? Ja koetteko, että muutokset ovat vieneet meillä tyyliä kodikkaampaan suuntaan? Parhaillaan ikkunaan ropiseva sade ainakin on kodikasta, tunnelmallista viikonloppua!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

  • Käytit juuri niitä sanoja, joita toivoinkin tilan henkivän muutosten jälkeen. Kiitos Suvi! Tämä oli tosi kiva haaste ja olipa itsellenikin mielenkiintoista tehdä kuvavertailu kahden vuoden taakse. Vaikka rauhallisesta ja avarasta pidänkin, oli olohuone kyllä auttamattoman karu ennen. Ilmankos siinä “jokin tökki”. :D Juhannusterkut sinne!

 1. Ihana postaus ja todellakin maku ja tyyli kehittyy ajan mittaan! Mulla on kanssa käynyt niin, että harmaan sävyistä on siirretty klassisiin nuden ja kylmiin beigen sävyihin, tyylistä on tullut runsaampi ja “arvokkaampi”. Hauska kyllä seurata omaa kehitystä sisustajana! :)

  • Kiitos Sanna! Kyllä vaan, puhukaamme maun kehittymisestä (ei esimerkiksi sisustussekoilusta viiden eri olohuoneen maton kanssa). ;) Mutta oikeasti tuo on totta. Koen, että olin jo tuossa vaiheessa löytänyt oman tyylini. Esimerkiksi Pinterestiin pinnasin ihan samanlaisia kuvia kuin nytkin, jotenkin en vain saanut samaa tunnelmaa luotua omaan kotiin. Vuosien aikana maku on jalostunut selvästi, rohkeus kasvanut ja sisustuksen nyansseja ymmärtää nyt paremmin. Saman olen huomannut siellä. Tyylisi on selkeästi siirtynyt pastellisesta skandinaavisesta kohti ylellisempää ja hotellimaisempaa. Molemmat ihania, mutta vielä enemmän pystyn samaistumaan nykyiseen tyyliisi. :) Halaus sinne!

  • Kiitos kaunis, Liina! <3 Juuri toivotunlaisia sanoja käytit sinäkin. En oikein muistanutkaan ennen arkistojen kaivelua, kuinka karu ja kolkko tila aikaisemmin oli. Nyt tosiaan paljon viimeistellympi ja kutsuvampi paitsi asukkaidensa mielestä myös onneksi sinne ruutujen taakse. :)

 2. Teidän olohuone on kyllä nyt aivan ihana. Vitsit, että mä arvon tuon samaisen maton hankintaa. Nyt kun meillä on kyllä kaunis valkobeige karvalankamatto, joka on vuoden käytön jälkeen edelleen kuin uusi. MUTTA. Kuviollinen voisi tuoda kodikkuutta muuten selkeään kotiin. Meillä kun on valkoiset verhot , mustat sohvat. Pysyykö tuossa matossa nukka ylhäällä? Vai meneekö askelista kasaan? Meillä oli Annon nukkamatto ja siihen jäi askelista polut…Se oli sen maton loppu.

  • Voi kiitos, ihana kuulla! Matosta minulla on tällä muutaman kuukauden kokemuksella pelkkää hyvää sanottavaa. Ainakin omasta mielestäni nukka pysyy hyvin ylhäällä, eikä askelista jää polkuja.

   Olen tietysti huono ihminen sanomaan, koska olen joutunut tekemään vähän liikaakin mattokokeiluja olohuoneeseen sen oikean löytämiseksi, mutta silti mielipiteeni on, että kodissa voisi hyvinkin olla vaihtomatto. Itse kun en ole ollenkaan sesonkiverhojen perään (meillä on tasan yhdet valkoiset pellavaiset, ennen ei niitäkään), niin mieluummin toisin sisustukseen vaihtelua matoilla. Siinä mielessä kannustan kokeilemaan toistakin mattoa hävittämättä kuitenkaan vanhaa hyvää. Rulla ei paljoa tilaa vie ja nykyään hyviäkin mattoja saa niin kohtuuhintaisesti. Matolla on yllättävän iso vaikutus tilan henkeen ja sillä saa kivaa vaihtelua. :)

   • No, nyt matto odottaa lomalta palaajaa postissa ja sunnuntaina pääsen kokeilemaan miltä näyttää. Tilasin maton ruskeilla kuvioilla, kun sopii meidän “väri”maailmaan paremmin. Vanhaa en tosiaan viitsi pois myydä, kun siitäkin pidän. 2x3m matto onneksi sopii autotalliin säilytykseen, mies on toki eri mieltä asiasta :D

    • Kuulostaa erinomaiselta! Toivottavasti matto istuu hyvin ja tuo toivottua vaihtelua. Mikä siinä onkin, että miehet eivät aina näe kaikkien ideoiden hienoyksia. ;D

 3. Kaunista!
  Onnittelut sisustuksen kehittymisestä todellakin kodikkaampaan ja persoonallisempaan suuntaan. ??

  • Kiitos paljon, onnittelut vastaanotettu! Myönnän todellakin, että sisustus on kehittynyt. Pieni aikamatka teki itsellekin oikein hyvää, tuli kiva fiilis eteenpäin menemisestä. :)

 4. Kaunis nurkkaus! Minä olen huomannut omissa taloissamme, että sisustuksen muotoutuminen ja kypsyminen vie noin kaksi vuotta. Vaikka vanhassa kodissakin olisi ollut selkeä ja oma tyyli, sitä ei yleensä voi siirtää suoraan uuteen taloon, varsinkaan jos talon arkkitehtuuri on erilaista kuin aiemmin. Nyt me ollaan asuttu tässä uudessa talossa vuoden, ja tuntuu että monilta osin sisustus on vielä ihan kesken, osat eivät ole loksahdelleet paikoilleen. Kodikkuutta kohti tässä kuitenkin toivottavasti mennään :-)

  • Kiitos, Lyde! Hyvä huomio ja varmasti totta! Jotenkin tähän kotiin muuttaessa oli ihmeellinen kiire saada sisustus äkkiä valmiiksi (joka tosin sittemmin on mennyt ehkä juuri kiireestä johtuen osittain uusiksi). Nyt kun valmistaudun henkisesti seuraavaan muuttoon (kohde vain puuttuu), en koe sisustamisen kanssa minkäänlaista kiirettä. Aion kantaa nykyiset huonekalut sisään ja katsoa ihan rauhassa, mihin ne asettuvat tai asettumatta jättävät, ja vasta sitten alkaa miettiä tarkemmin yksityiskohtia. Suunnitteluhan se paras vaihe on muutenkin! Kodikasta teillä ehdottomasti on jo nyt, mutta ymmärrän, että palasten täytyy tosiaan loksahdella kohdalleen ennen kuin asukkaista itsestään tuntuu siltä, että nyt on hyvä. :)

 5. Sinun muutos olohuoneeseen on ollut todella onnistunut! Tuo tauluseinä on upea ja taitavasti toteutettu! Voisi kuvitella, että tyhjä kehyskin on harkittu ratkaisu ;)
  Olen vuoden tehnyt samaa työtä omaani ja nyt liikutaan vähän oikeaan suuntaan. Itselleni olohuoneeseen kodikkuuta tuo ehdottomasti tyynyt (ainakin sohvalla), oikea pehmeän värinen matto, jotain seinillä (tämä projekti on vielä kesken), leikkokukat ruukuissaan ja tällä hetkellä hyväksi valinnaksi koen myös Pentikin puisen kierrätyspuupöydän. Kaipaisin jostain syystä (ensimmäistä kertaa elämässäni) jotain isompaa viherkasvia huoneeseen, mutta järki kieltää hankkimasta, koska kolme oliivipuutakaan ei kesätänyt hellissä käsissäni vuotta. Niinpä taidan pidättäytyä leikkokukissa ja ihailla samalla olohuoneesta parveketta, jossa yllättäen yrttitarhani kukoistaa.

  • Kiitos paljon! Näin iso tauluseinä oli kyllä hulluin sisustusprojekti ikinä, enkä sitä kovin lämmöllä muistele, mutta lopputuloksesta tykkään kovasti. ;) Sain ajatuksen tauluseinästä jo monta vuotta sitten, mutta näin kauan kesti, että uskalsin luottaa visiooni. Rohkeus kannattaa, sisustamisessakin. Kierrätyspuupöytä puulostaa ihanalta! Puun voi tosiaan ehdottomasti lisätä kodikkaiden elementtien listaan ja korkeille sijoille voikin. Voihan kasvit, I feel you! Koin taas juhannuksena pionipettymyksiä (kuolivat ostamisesta seuraavana päivänä), joten nyt olen ihan tosissani hakemassa kodikkuutta seuraavaksi silkkilajikkeista. :D

 6. Pakko kysyä kun yritin selailla mutten löytänyt: mistä /mikä toi teidän olohuoneen musta pöytä on?
  Itsellä hakusessa samanlainen :)

 7. Olen samaa mieltä muiden kanssa, että kotinne on muuttunut huomattavasti kodikkaammaksi muutosten myötä. Nykyinen sisustus on myös ihanan tyylikäs!

  • Voi kiitos Riikka! Niin se vain menee, että sisustuksen asettuminen uomiinsa ja maun kehittyminen ottaa aikansa. Samaan syssyyn on kehuttava takaisin: teidän kotona kerroksellisuus ja persoonallisuus on poikkeuksellisen onnistunutta. Ei mikään tosina- tai katalogikoti tosiaankaan. :)

Trackbacks

 1. […] Home via Laura -blogin Lauralle kodikkuus on ”tasapainoilua modernin minimalismin ja rennon lämminhenkisyyden välillä, kliinisyyden rikkomista menemättä levottomuuden puolelle”. Beauty of Life -blogin S:lle kodikkuus merkitsee paikkaa, ”jossa on hyvä olla ja siinä tapahtuu hyviä asioita”. Nuapurissa -blogin Marulle keskeneräisyys on yksi osa kodikkuutta ja hän luottaa siihen, että ”aikaa kestävät ratkaisut ja tarpeeseen hankitut tavarat luovat kodikkuuden ympärilleen. Ne on hankittu juuri meille, juuri meitä varten”. Sisustusunelmia -blogin Johanna on pohtinut kodikkuutta paljonkin viime aikoina ja valitsi kotoisammaksi paikaksi ”keskellä taloa olevan alueen, joka kokoaa perheen yhteen ja tämä alue on sellainen, jossa lähes aina ollaan”. Syyskuun kuudes -blogissa kodikkuutta toteutuu ”hyvän hyggen kaipuusta”, joka näkyy kauniissa makuuhuoneessa. Jutta K Oblik -blogista valitsi kotoisammaksi paikaksi heidän oleskelutilansa: ”tuo pieni keskeneräisyys sisustuksen kanssa on juuri se seikka, mikä tekee oman oloni kotoisaksi”, Jutta toteaa. Luumutar-blogin Sanna valitsi kodikkaimmaksi paikaksi keittiön: ”keittiöön saa helposti erilaista tunnelmaa kattauksia vaihtelemalla. Tämä on vaihtelunhaluiselle sisustajalle hyvä paikka totetuttaa itseään. Keittiö ja ruokailutila ovat paikat, missä ehdottomasti eniten ollaan ja missä eniten puuhastellaan”. No Home Without You -blogin Kaisalle ”kodikkuus liittyy tiettyyn suunnittelemattomuuteen” Kaisa tiivistää ja jatkaa ”kenties kodikkuuden tärkeimpänä elementtinä on tuo elämiseen kutsuva sohva, jonka ääressä stressitön ruualla ja juomalla herkuttelu on sallittu”. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue