Floranthus silkkimus ja ensimmäinen nautinnollinen parvekekesä

Homevialaura, parveke, parvekeen sisustustaminen ja kalustaminen, kansituolit, Hay Tray Table, Pappelina, muovimatto

Huomasin juuri, että on korkea aika jakaa muutama jemmaan jäänyt parvekekuva kesältä, kun elokuu alkaa jo kääntyä syyskuun puolelle. Maalasimme parvekkeen seinäpinnat viime vuonna ja joltain osin vielä tänä vuonna. Voin suositella kyseistä puhdetta, sillä ero on huomattava. Lopputulos huomattavasti siistimpi, kun tumma maali ei repsota, eikä valkoinen ole likaisen harmaa.

Homevialaura, parveke, parvekeen sisustustaminen ja kalustaminen, kansituolit, Hay Tray Table, Pappelina, muovimatto

Kalusteet ovat olleet pitkään parvekkeella samat: Casa Stockmannin taitettavat kansituolit, olohuoneesta parvekkeelle siirtynyt Hay Tray -pöytä, Ikean Härö-taittopöytä ja raitatyynynpäälliset, Bauhausin tuolit ja Pappelinan Svea-muovimatot. Muovimatot toimivat mielestäni kerrostaloparvekkeella mainiosti vaihtoehtona iänikuisille lattiaritilöille. Tuntu on pehmeä jalkojen alla, eivätkä matot ole menneet vuosien saatossa miksikään edes ympärivuotisessa käytössä ainakaan lasitetulla parvekkeella.

Homevialaura, parveke, parvekeen sisustustaminen ja kalustaminen, kansituolit, Hay Tray Table, Pappelina, muovimatto

Ainoa tämän kesän parvekemuutos on kansituolien sijoittaminen vierekkäin päätyyn. Tästä sain jo Instassa kommentteja, että kyseistä järjestystä ei moni ollut tullut ajatelleeksi. Ainakin meistä pitkänmuotoinen parveke tuntuu näin ilmavammalta ja tilavammalta.

Homevialaura, parveke, parvekeen sisustustaminen ja kalustaminen, kansituolit, Hay Tray Table, Pappelina, muovimatto

Parvekkeemme on kerrostaloasujan unelma: olohuoneesta avautuva, tilava, lasitettu ja etelään päin. Silti tilassa on riittänyt huonoa karmaa. Voi niitä menetettyjä hermoja, tunteja ja euroja, jotka ovat menneet säälittäviin istutuskokeiluihin ja epätoivoisiin yrttiviljely-yrityksiin. Puhumattakaan ajasta, jolloin yritin erilaisilla virityksillä peitellä susirumaa ilmanlämpöpumppua tai siitä, kun parveke räjähti varastoksi ja oli useamman kuukauden pahempi kuin Ämmässuoan kaatopaikka – ampiaispesineen!

Homevialaura, parveke, parvekeen sisustustaminen ja kalustaminen, kansituolit, Hay Tray Table, Pappelina, muovimatto

Vasta nyt olemme päässeet tilanteeseen, jossa parveke antaa enemmän kuin ottaa. Ilmanlämpöpumppu on huono muisto vain, ikeakassimereksi parveketta en enää päästä ja kukkaloistosta huolehtii yksi floranthus silkkimus: kuulkaas ympäri- ja monivuotinen lajike, joka ei vaadi kastelemista, lannoittamista, nyppimistä, loman aikaista hoitajaa tai yhtään mitään muutakaan. Ensimmäisen stressittömän parvekekesän kokenut hortonomi suosittelee!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

  1. Voi että, nyt alkaa tuntua jo vähän turhalta alkaa panostaa parvekkeeseen, kun tuntuu ettei enää pelkkä viltti ja teekuppi riitä lämmittämään iltaisin. Mutta kivalta näyttää, nyt on aikaa valmistautua sitten ensi kesään meilläkin.
    Hyvää viikonloppua!

    • Lasitetulla parvekkeella sesongista voi nauttia yllättävän pitkään, mutta on totta, että syyskuussa parvekkeella oleminen alkaa selkeästi vähentyä. Toisaalta jos mielii mitään kunnostusta tehdä, voi syksy olla sille loistava aika – pääseepähän heti alkukeväästä nauttimaan valmiista tilasta. :) Samoin kiitos, aurinkoista viikkoa!

  2. Todella tyylikäs parveke. Parveketta voi tosiaankin hyödyntää ympäri vuoden. Syksyllä ja talvella kauniiksi sisustettu sekä mahdollisesti valaistukin parveke näkyy usein ihanasti sisätiloihinkin. Tervetuloa tutustumaan myös parveke.fi -sivustoon.

    • Kiitos, Johanna! Ihan totta, tunnelmallisesta parvekkeesta on iloa myös sisätiloihin. Meillä ei parvekkeella vielä valosarjoja ole ollutkaan. Ehkä tänä sesonkina? :)

  3. Heippa! Kestääkö tuo Hay Tray todella ulkokäyttöä? Tiedän että Hayn tuolit on käsitelty niin että kestävät mutta entä tuo pöytä?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue