Astiateemaviikko: meidän kodin astiat

Homevialaura, astiat, Iittala, Essence, HotCool, Ego, Hobstar, Nespresso
Päätin aloittaa tänään perjantain kunniaksi epävirallisen astiateemaviikon. Viikon käynnistää esittely astioistamme ja myöhemmin on luvassa vielä perinneastioita ja lastenastioita.  Tämä on itse asiassa samalla toivepostaus, jota kärsivällinen lukija on saanut odottaa jo jonkun aikaa, mutta toivottavasti parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Homevialaura, astiat, Arabia 24h, Dean & DeLuca, kakkulautanen
Kuumia juomia varten meillä on Iittalalta HotCoolia ja Egoa sekä New Yorkin rakkauksia, Dean & DeLuca -mukeja. Esprossokuppeina löytyy niin ikään Egoa, Nespressoa sekä roomalaiselta torilta tuodut lasiset kupit. Take away -termarivalikoima (varmaan vähemmälläkin pärjäisi) kattaa Keep Cupit, Starbucksit ja Nespressot.

Homevialaura, astiat, Balmuir Piemonre, Alessi, Arabia 24h, Eva Solo

Juomalaseina on Hobstareja, Stockmann Casan pyöreämuotoisia laseja sekä Ikeasta valkoista maitolasia. Viinilaseina taas on Iittalan Essenceä, Balmuirin Piemontea (saatu blogin kautta) ja hieman Stockmann Casaa. Viini- ja kuohuviinilaseja meillä on parit myös muovisina piknikkejä varten.

Homevialaura, astiat, Arabia 24h, Dean & DeLuca

Arabian valkoinen 24h-sarja on kulkenut mukanani jo kaikki lapsuudenkodin jälkeiset muutot. Rinnalle on myöhemmin tullut Villeroy & Bochin New Wave -lautaset sekä saman merkin aaltoilevat pastalautaset. Kirkkaat lasiset leipälautaset ja kulmikkaat tarjoiluastiat ovat suurimmaksi osaksi Stockmann Casaa. Valkoiset soijakipot on tuotu Bangkokista.

Homevialaura, astiat, Villeroy & Boch, Stockmann Casa, marmoritaso

Tarjoiluastioista löytyy jälleen samaa: Arabia 24h-sarjaa, Ikeaa, Iittalan Sarpanevaa, Alessia ja Balmuirin nahkatarjotinta (saatu blogin kautta). Kannuna on muun muassa Eva Solo.

Homevialaura, astiat, Alessi, Balmuir, Eva Solo

Aterimina on ylioppilaslahjaksi saamani Iittalan Artik-sarja ja muuten laatikossa toistuvat jälleen Fiskars, Stockmann Casa ja Ikea.

Homevialaura, astiat, Iittala Artik, Fiskars, Stockmann Casa

Uunivuokina löytyy Ikean teräksisiä ja Revolin valkoisia. Creme brulee- ja muina annosvuokina toimivat Emile Henryt. Ja kuten aikaisemmassa arjen kauneutta sivuavassa postauksessa avauduin, noudattavat pakasterasiatkin talon sanoisinko niukahkoa värilinjaa. Niitä on siunaantunut niin Orthexilta, Clas Ohlsonilta, Ikeasta kuin Granitista.

Homevialaura, astiat, Revol, Ikea, uunivuoka, Emile Henry, pakasterasiat

Kattilat ja kapustat tästä postauksesta jäivät nyt ulkopuolelle, mutta saitte varmasti hyvän käsityksen meidän kodin astiavalikoimasta. Kaikki loputkin keittiökaappien sisällöt noudattavat samaa henkeä: valkoista, mustaa, kromia ja kirkasta lasia. Tällainen oli tämä katsaus astioihin, toivottavasti nautitte tirkistelystä.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Kiitos kiinnostavasta postauksesta, kyllä kannatti odottaa! Tää blogi ei kyllä koskaan oo pettänyt odotuksia vaikka ne onkin aika korkeella :D Niin ihanan rauhallinen ja järjestelmällinen teidän astiavalikoima :)

 2. Tosi kiva postaus. Itseäni harmittaa, etten ollut nuorena kiinnostunut astioista, enkä ruvennut jo silloin keräämään niitä. Nyt kaapit on täynnä eriparisia astioita, jotka on saatu sieltä täältä ja eivät täysin miellytä silmään. Astiasarjojen kerääminen tuntuu niin isolta projektilta, että en oikein tiedä mistä pitäisi aloittaa.

  • Ymmärrän ihan täysin! Ei sitä kaikilla teineillä posliinisarjat ole mielessä, vaikka mukana on meitäkin, jotka olivat astioista ja design-tuoleista kiinnostuneita jo rippikouluikäisinä. ;) Koko astiaston vaihtaminen voi tuntua loputtomalta projektilta, mutta kyllä sekin pikkuhiljaa onnistuu, jos vain tietää, mitä haluaa. Me olemme esimerkiksi pyytäneet lautasen siellä ja toisen kipon täällä lahjaksi, jos joku on kysynyt toivetta. Näin meille ei ole kantautunut keittiön kaappeihin turhaa tavaraa ja lahjan antajakin on päässyt mukavan helpolla. :)

 3. New wave -astiasto on todella kaunis. Omistan vasta ne isot ruokalautaset. Ostoslistalla olisi pastalautaset, suuri kulho ja mukitkin. Oma Dean & Deluca mukini on täysin haalistunut, joten en voi sitä enää käyttää. Mietin, että ostaisin sen joulukuusta Dubaista, mutta eihän se ole yhtään sama asia mennä Dean&Delucaan missään muualla kuin Nykissä, hmmm.
  Teillä on tosi kauniit ja toimivat astiakaapit, tykkään!

  • Kiitos paljon! Hankin ekat New Wave -lautaset vasta, kun niiden kovin sisustusblogeissakin nähty buumi oli ohi (niin kuin yleensäkin, omaksun trendejä tosi hitaasti), mutta meille ne edustavat nimenomaan klassisuutta ja ajattomuutta. Samalla sarja on kiva pari vähän arkisemmalle Arabian 24h-sarjalle. Ai niin, Dubaissa on Dean & DeLuca! (Olen ajatellut, että varmaan sinne tulee joku päivä mentyä, kun kohde on kuulemma niin lapsiperheille sopiva, mutta tämähän nyt antoi lisäpisteitä entisestään.) Toki se ei TIETENKÄÄN ole sama kuin Nycin Dean & DeLuca, mutta jos on käynyt alkuperäisessä, voi huijata itselleen, että kaikki ostokset on sieltä. :D Toivottavasti saat täydennystä, vaikka sitten jonkun tuliaismatkalaukussa!

 4. Kiva postaus! Meillä on myös astiastona Arabian 24h, mutta vihreänä :/ Sarja oli uutuus silloin kun aloin sitä 19-vuotiaana keräämään ja väreinä oli vain sininen & vihreä. Myöhemmin rinnalle tuli valkoinen ja mua harmitti ihan sikana, koska olin siinä vaiheessa kerännyt jo kaikki lautaset ja kahden kokoisia kahvikuppejakin jo jonkin verran. Vihreätä ei ole enää valmistetty aikoihin, joten perheen kasvaessa tarvittavat lisäykset astiastoon olen ostanut valkoisena. Ihan hyvin ne menee kyllä tuon vihreän kanssa, mutta välillä aina iskee himo kokovalkoiseen astiastoon, mutta yllättäin hintojen tsekkauksen ja laskutustoimitusten jälkeen aina päätänkin et näillä mennään ;)

  • Moi Sini ja kiitos! Ymmärrän niin hyvin. Et taida olla ihan ainoa Suomessa, jolla on Arabian Teemaa tai 24h-sarjaa sinisenä, vihreänä tai keltaisena. ;) Mutta kuten sanoit, kun mukana on valkoista, on kokonaisuus heti raikkaampi. Herramunjee, en myöskään halua laskea, mitä koko astiaston uusiminen kerralla maksaisi! Ainoa taktiikka täälläkin on ollut kerätä osia pikkuhiljaa itse ja pyytää niitä lahjaksi, kun joku kysyy toivetta. :)

 5. Kaikki ihanasti järjestyksessä! :) Postauksesta inspiroituneena laitoin viimein toimeksi ja karsin astioita ja ruoanlaittovälineitä keittiöstä sekä kävin läpi varaston ja muut kodin kaapit. Huomenna lajittelen tavarat kolmeen kasaan: varastoon, myyntiin ja kierrätyskeskukseen. Niin ja pitäähän koti vielä siivotakin.

  • Jee, onpa kiva kuulla! Ilahdun aina, jos joku saa positiivisen järjestelypuuskan inspiraatiostani, kun tiedän, miten hyvä fiilis siitä seuraa. :) Tsemppiä urakkaan ja muista nauttia lopputuloksesta! Vaikka suurin työ on täällä tehty, on meilläkin edessä vielä pientä karsimista ja järkkäilyä tulevan muuton yhteydessä. Olen siitä hullu, että odotan projektia jo innolla. :D

 6. Ah miten ihanan editoitu ja organisoitu kokonaisuus. Keittiöremontissa tein suuren karsinnan meidän astiavalikoimiin ja nyt tilanne on jo hallinnassa. Tosin edelleen meiltä löytyy keittiöstä kaksi laatikkoa, joita en ole avannut tyyliin keitiöremontin järkkäilyn jälkeen – öh noin vuoteen. Sanoinkin isännällä että mitä jos vaan sulkisi silmät ja kaataisi niiden sisällön kierrätyskassiin :)

  • Ihana Anne, kiitos! Hulvatonta kuulla. Juuri näin, jos ei vuoteen ole kaivannut, niin hyvin voisi kipata kierrätyskassiin ja sanoa moikat. :D Aikoinaan paljonkin kirppiskamoja setvineenä pidin aina hyvänä kriteerinä sitä, että jos en edes viikon päästä muista laittaneeni kyseistä tavaraa tai vaatetta sivuun, on sen paikka jossain muualla kuin pienehkössä kodissamme. Kertaakaan en ole tainnut kaivella kirppiskassista mitään takaisin käyttöön. Nykyään kiva fiilis tulee vähän mutta hyvää -periaatteesta, ei loputtomasta vaihtoehtojen kirjosta. :)

 7. Kiva postaus! Toimiiko astiankuvaisritiliät mielestäsi hyvin säilytytystilana (Arabian 24h lautaset)? Hieno järjestys joka tapauksessa!

  • Kiitos paljon! Mielestäni toimii tosi hyvin. Astiankuivausritilät olivat valmiina edellisten asukkaiden jäljiltä, niin en osaa sanoa, olisinko valinnut sellaisia itse, mutta ei mitään valittamista! Oikein hyvin on viitisen vuotta meillä toiminut. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue