Kun silmäni mä auki saan

Yhteistyössä Asennemedia ja Finlayson

Homevialaura, James Finlayson, J.F., pellavalakanat

Sunnuntaihuomenta, toivottavasti levännyttä sellaista! Kun on jännät paikat meneillään, niin kuin nyt kodin vaihdon kanssa on ollut, tuntuu se ensimmäisenä unissa. Ainakin oma pääni on kuin ylikuumentunut tietokone, jossa on vähän liikaa välilehtiä auki. Voi kunpa ajatukset, ideat, suunnitelmat, huolet ja intoilut voisikin klikata yöksi off-asentoon.

Homevialaura, James Finlayson, J.F., pellavalakanat

Erityisesti beben syntymän jälkeen minulle on jäänyt yksi paha tapa päälle: häntä sängyssä syöttäessä olen puhelimella milloin mitäkin suunnitellen ja selvitellen, ja kaikki tietävät, mitä sininen valo tekee ennen nukkumaan menoa. Olen oikeasti joutunut asettamaan itselleni rajoitteita puhelimen iltakäyttöön ja tietoisesti opetellut kanavoimaan päivän päätöksen muuhun.

Homevialaura, James Finlayson, J.F., pellavalakanat

Pienen ison elämänmuutoksen olen tehnyt omaksumalla elämääni sisäisesti lämmittävän ja henkisesti rauhoittavan rutiinin, iltateen. Joka ilta toistuva riitti rentouttaa mielen ja viestii kropallekin, että on aika ottaa lepotila käyttöön. (Tosin myönnän, että kuvista poiketen juon teen sängyn sijaan useimmiten keittiön pöydän tai olohuoneen sohvapäydän ääressä, koska näkkärimurut.)

Homevialaura, James Finlayson, J.F., pellavalakanat

Miellyttävään nukkumaan menemiseen liittyy itsestäänselvästi myös puhtaan raikas peti. Hernettä en varmasti tuntisi selkäni alla, mutta luonnonmateriaaleja tämä prinsessa ihoaan vasten vaatii.

Homevialaura, James Finlayson, J.F., pellavalakanat

Minulle jo entuudestaan tutut Finlaysonin pellavalakanat löytyvät tänä syksynä uudistettuna James Finlayson -mallistosta. Finlaysonin perustajan mukaan nimettyä mallistoa on ollut uudistamassa kansainvälisesti tunnettu vaatesuunnittelija, Pariisissa vaikuttava Anna Ruohonen. Valkoisen ja harmaan lisäksi mallistosta löytyy nyt hyvin ajankohtaista burgundia ja sinistä.

Homevialaura, James Finlayson, J.F., pellavalakanat

J.F.-malliston tuotteet tuovat terveisiä ajalta, jolloin laatu oli itsestäänselvyys. Jolloin ei yksinkertaisesti ollut varaa ostaa huonoa. Tämän ajatusmaailman toivonkin kovasti palaavan nykyaikaan, sillä jos väsyttää huonosti nukutut yöt, niin väsyttää kyllä jatkuva trendien perässä juokseminenkin. Niitä ei voi kiinni saada kuitenkaan, kun jo taas olet askeleen jäljessä seuraavasta kertakäyttöisestä hetkellisestä hitistä.

Homevialaura, James Finlayson, J.F., pellavalakanat

J.F.-mallistoon on etsitty värejä ja kuvioita Finlaysonin lähes kaksi vuosisataa vanhasta arkistosta eli aina 1800-luvun alkupuolelta. Tällainen ajattomuus modernisti tähän päivään tuotuna on minusta ihailtavaa ja kunnioitettavaa.

Homevialaura, James Finlayson, J.F., pellavalakanat

Samaa klassisuutta ja seesteisyyttä aion tyylillisesti vaalia seuraavankin kodin makuuhuoneessa. Tosin seuraavalla kertaa sänky tulee todennäköisesti sijoittumaan sivusuuntaisesti eikä ikkunaa vasten, ja näin olleen pääsen pehmentämään petausta entisestään sängynpäädyllä. Päiväpeitoton elämä jatkuu myös uudessa kodissa. Näin on helpompaa, rennompaa ja silti omaan makuuni tarpeeksi pedatun näköistä.

Homevialaura, James Finlayson, J.F., pellavalakanat, Aleksandra-pyyhe

Teen lisäksi rauhoittavaan rutiiniini kuuluu lämmin iltasuihku – tämä osuus on ehdoton – himmennetyillä kylpyhuoneen valoilla ja kynttilällä. On monella tapaa puhdistavaa valuttaa joskus enemmän, joskus vähemmän onnistunut päivä pisaroina pois ennen kuin vuorokausi keskiyöllä vaihtuu toiseen. J.F.-malliston Egyptin kampapuuvillasta ja puuvillasta valmistettu Aleksandra-pyyhe on brodeeraukseltaan upea ja tunnultaan iltarutiineihin juuri oikean pehmeä.

Homevialaura, James Finlayson, J.F., pellavalakanat, Aleksandra-pyyhe

Uskon, että teistä moni saattaisi hyvinkin haaveilla unissaan Finnairin lahjakortista tai James Finlayson -tuotepaketista, joten haluan vielä lopuksi vinkata Finlaysonin kivasta Unelmien petaus -some-kilpailusta.

Homevialaura, James Finlayson, J.F., pellavalakanat

Onko teillä hyväksi havaittuja ja rauhoittavia iltarutiineja? Iltateen ja -suihkun lisäksi yritän itse entistä enemmän lukea, sekin kun on jäänyt puhelimen räpläämisen jalkoihin. Tällä hetkellä yöpöydällä on Garance Doren Love Style Life sekä vino pino sisustuslehtiä, jotka odottavat läpikäymistä, kun ei viidessä vuodessa kertyneille lehdille viitsisi sentään omaa muuttorekkaa tilata. Siinä on muuten vielä yksi asia, jonka koen todella terapeuttisena ja rauhoittavana: aikakauslehdistä kauniiden kuvien kollaasiksi kerääminen.

Homevialaura, James Finlayson, J.F., pellavalakanat, Aleksandra-pyyhe

Yhtä asiaa en kuitenkaan voi koskaan sängyssä lukea: ruokalehtiä. Siinä käy nimittäin niin, että nousen joka kerta jääkaapille napostelemaan, kun ruokakuvista herahtaa vesi välittömästi kielelle.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Huoh Laura… Jo kolmas yhteistyö/mainospostaus peräjälkeen. Ja tiedän, ei ole pakko lukea mutta harmittaa kun haluaisin lukea blogiasi. Jatkuva mainostus kuitenkin harmittaa. Varsinkin kun saisit varmasti aikaan kivempia postauksia ilman yhteistyökuvioita. Tykkään tyylistäsi hirmuisesti ja täältä löytyy melkein samanikäinen beebo ryömimästä :)

  • Kiitos palautteestasi, Hanna! Myönnän, se oli aiheellinen siinä mielessä, että en ole ehtinyt tekemään väliin lainkaan ”normaaleja” postauksia sitä tahtia kuin olin suunnitellut, kun tuli tämä asunnon myynti ja bebe, joka ei nuku päiväunia ja nousee jo pystyyn, on nyt ihan mahdottomassa iässä vahtimisen puolesta. :( Tämä syyskuun yhteistyösuma on ollut ihan sattuma, ei minulla normaalisti tällaista ruuhkaa ole, eli tilanne todellakin normalisoituu tästä. :)

   Sitä haluan kuitenkin painottaa, että kaikki vastaanottamani yhteistyöt on tarkoin valittuja ja sellaisia, joista olen aidosti inspiroitunut ja halunnut kirjoittaa (myös muutamasta syyskuussa kieltäytyen). Yhteistöihin myös panostan paljon ja koen, että saan sitä kautta jaettua teille viimeisteltyä sisältöä. Mutta liika on silti tietysti liikaa, vaikka olisi kuinka mieluisia ja blogiin sopivia kumppaneita, olen samaa mieltä siitä.

   Pian päästään uusiin aiheisiin ja uuden kodin ensimmäisiin suunnitelmiin, kunhan olemme kuntotarkastuksen jälkeen viimeistelleet uuden asunnon kaupat. Myös juttutoiveita saa mieluusti jättää. :) Kiitos sinulle vielä palautteestasi ja ihana, että pidät tyylistäni. Bebeltä kovasti terkkuja toiselle!

 2. Minä kaipaisin myös aika-ajoin aivoille sitä off-nappia tai uudelleen buuttausta. Nukun yleensä hyvin, mutta aina aika ajoin tulee iltoja, joilloin ajatukset pyörivät päässä, eivätkä anna mahdollisuutta rauhoittua. Kummoisia iltarutiineja meillä ei ole, mutta vauvan synnyttyä me olemme mieheni kanssa alkaneet ottamaan aikaa toisillemme iltaisin, kun Pikku Bloggaaja on nukkumassa. Hyvin usein minä kuitenkin sorrun päivittelemään blogia tai muokkaamaan kuvia silloin, sen sijaan. Voisin ottaa iltateen mukaan omiin rutiineihini, vaikka iltasuihku ei minun tapauksessani tule kuuloonkaan (märät luonnonkiharat + sängyssä nukuttu yö = afrojen afro).

  • Tämä on niitä ainoita harvoja asioita, joiden kohdalla harmittelen, että me ihmiset olemme ihmisiä, sillä välillä pieni koneellinen off-tila tai buuttaus tekisi oikeasti todella terää. Mutta onneksi asiaan voi vaikuttaa paljon pelkästään omilla tavoilla kunhan vakaasti päättää niin, eikä anna koko ajan puhelimen tai läppärin houkutella. Helpommin sanottu kuin tehty, tietysti.

   TOSI ihana, että saatte iltaisin omaa aikaa! Meidän bebe on tässäkin mielessä aikamoinen, sillä sen lisäksi, että hän ei nuku päiväunia kuin korkeintaan satunnaisesti liikkuvissa vaunuissa, häntä ei myöskään saa aikaisin nukkumaan, joten menemme käytännössä koko perhe samaan aikaan nukkumaan. Mitä lie kaukaista espanjalaisverta hänessä, kun on myöhäinen rytmi. :) Hahaa, täällä toinen afropää! Hiuslaatuni on onneksi sen verran karhea, etten joudu pesemään hiuksia joka ilta, sillä se on ihan oma show’nsa. Minunkin on pakko föönata ja suoristaa tukka, muuten herään samannäköisenä kuin Frendien Monica Barbadoksella. :D http://3gem.ca/wp-content/uploads/2014/05/Monica-7.jpg

   • Hah, tuo kuva Monicasta on tuttu. xD Joskus myös peilin kautta katsottuna. Mun hiukset on pelastanut kunnon ravintolisien lisäksi (80 % ihon ja hiustenhoidosta tulee sisältä päin), Foreverin Sonya sarjan kosteuttava shampoo ja hoitoaine. Puolen vuoden tehokäytöllä mun hiuslaatu on muuttunut kokonaan. Nykyisin on aika ajoin, jopa vaikeaa saada sitä kihartumaan kunnolla. Märällä tukalla ja sängyllä en silti lähde leikkimään. :)
    Meitä on tosiaan siunattu hyvä unisella vauvalla. Juuri hetksi sitten päivittelin isälleni, että miten me pärjätään jos seuraava lapsi on edes normaali, kun tämän kanssa ollaan totuttu vähän liian hyvälle.

 3. Inspiroiva postaus. Finlaysonin lakanat ovat yleensä hyvää laatua. Itse ulkomailla asuva yleensä kannan kesän Suomi lomilta aina lakanapaketit kotiin. Meiltä päin on vaikea löytää pussilakanoita muualta kuin Ikeasta. Nämä lakanat kyllä siirtyvät ostoslistalle. Itse olen myös iltaisin pyrkinyt välttämään älypuhelinta ja läppäriä. Pitkästä aikaa on tullut luettua useampi kirja, ja voin vannoa unen laatuaikaa parantuneen. Sinulla on todella inspiroiva blogi! En tiedä oletko jo tehnyt postaus sen tyylisi ehdottomasti kulmakivistä, mutta sellainen olisi mukava aihe. Mukavaa syksyä!

  • Kiitos Mia! Tosi ihana kuulla, että inspiroiduit. Luotan moneen Ikeassa, mutta tekstiileihin oikein en, joten ymmärrän tosi hyvin, että raahaat aarteita Suomesta – niin tekisin minäkin. Finlaysonin pellavalakanoita voin kovasti omasta puolestani suositella. Muutenkin pellava on niin ihana materiaali, kun se vain paranee käytössä, eli kyseessä on ihanan pitkäikäinen hankinta. Tosi kauniita sanoja, ilahduttivat kovin! Kiitos postaustoiveesta, tulen toteuttamaan. :) Samoin sinne, tunnelmallista syksyä!

 4. Hei! Ihania, inspiroivia kuvia. Yhteistyöpostaukset eivät minua haittaa, luen ne yhtä lailla kuin muutkin mutta huomaan tykkääväni kaikissa blogeissa eniten ei-mainostavista postauksista, vaikka kuvien laatu kaikenlaisissa postauksissa onkin monissa blogeissa sama eli laadukas. Tiedän, että olet sisustusbloggaaja mutta jos saa toivoa, niin kerro enemmän kuulumisia lapsiperheen arjesta ja haasteista (ja tietty lastenhuoneen sisustusratkaisut kiinnostaa!). Itse (ja varmasti moni muukin lukija) olen samassa elämäntilanteessa ja vertaistuki on tunnetusti paras tuki :D Äidit ovat tunnetusti valitettavan kovia arvostelemaan toistensa tapoja, mutta voisin kuvitella että sinun blogilla on niin järkeviä lukijoita, että kommenttiboksissa saataisiin arvostelevien ja tuomitsevien kommenttien sijaan mukavia keskusteluja ja vinkkivitosia esim. juuri huonosti nukkuvien lasten päiväunien parantamiseen.

  Tsemppiä muuttopuuhiin, remppajuttuja odotellessa! :)

  • Kiitos Katariina tosi kivasta kommentista! Olen tosiaan joutunut vähän hakemaan linjaa lapseen liittyvien postausten kanssa kahdesta syystä: haluan pitää tietyt perheasiat henkilökohtaisina ja toiseksi koen osan lapsiaiheista vähän liian tulenarkoina (vaikka minulla harvinaisen fiksut lukijat onkin). Mutta tiedän kyllä, että siellä on paljon samassa elämäntilanteessa olevia, ja olen saanut itsekin teiltä valtavasti vertaistukea. Jollain tavalla perhearki siis pysyy mukana blogissa ja uuden kodin lastenhuoneen sisustamisesta tulen varmasti kirjoittamaan paljonkin. Myös beben tyyli ja omasta mielestäni parhaat lastenvaatemerkit on pitänyt esitellä, mutta toistaiseksi se on ehtinyt vasta suunnitteluasteelle. Mutta toiveesi on kuultu, bebe tyylineen jatkaa blogin sivujuonena. :) Kiitos paljon! Odotan jo kovasti rempontin kimppuun pääsemistä ja sen teille jakamista.

 5. Hei! Nyt on aivan pakko kysyä, että mitä sarjaa tuo kuvissa näkyvä kuppi on? Arabiaa kenties?
  Olen nähnyt sen aikaisemminkin, mutta nyt vasta lämmennyt oikein kunnolla. Tein pikaisen Googlailun. mutta ei osunut silmään. Toivottavasti eivät ole lopettaneet tuotantoa. :)
  Kivaa viikon jatkoa ja kiitos jo etukäteen vastauksesta!

  • Moi Johanna! Kuppi on Iittalan Ego ja valitettavasti minulla on sinulle huonoja uutisia: kyseessä on nimenomaan lopetettu sarja. :( Ostin omanikin poistomyynnistä. Mutta hyvällä tuurilla joku myy Torissa tai Huuto.netissä, jos haluat metsästää käytettynä. :) Harmi, niin kaunis sarja minustakin on kyseessä. Samoin kiitos, mukavaa viikkoa!

 6. Mukava postaus, kiitos. Mä kyllä tykkään yhteistyöpostauksista, silloin saa tietoa tuotteesta, miltä se oikeasti tuntuu, näyttää, maistuu testattuna.
  Huonosti nukkuvan iltarutiinit: meillä nukutaan makuuhuoneen tuuletusikkuna auki, niin pitkään syksyllä ja aikaisin keväällä, kuin mahdollista. Muulloin tuuletan makuuhuoneen raikkaaksi ennen nukkumaanmenoa. Ilman kirjaa ei uni tule, tällä hetkellä menossa hulvattoman hauska Minna Lindgrenin ‘Kuolema Ehtoolehdossa’ vink vink. Tarvittaessa Chili Hot Chocolatea mukillinen (tilaan Whittardilta), löytyy varmaan muiltakin valmistajilta, on ihana unettaja pienellä jälkipotkulla. Aurinkoista syksyä.

  • Kiitos, ihana kuulla! Samoin ajattelen, siis kun mietin itseäni lukijan roolissa, mitä olen ollut tietysti kauemminkin kuin bloggaaja. :) Tuuletus on ehdoton! Kiitos kirjasuosituksesra ja oi, kaakao on meillä jäänyt ihan laittoman vähäiselle juomiselle. Johtuu varmaan siitä, että pidän suurinta osaa kaakaojauheista äkkimakeina sokerilieminä ja oikeastaan ainoa suklaajuoma, josta aidosti pidän, on Alpro Soyan suklaasoijajuoma. En ole koskaan testannut, toimisiko se myös lämmitettynä. Whittardin menin nyt heti googlaamaan ja jestas, miten söötti brittituttavuus! Kiitos samoin, tunnelmallisia syysiltoja!

 7. Miksi en löydä noita lakanoita Finlaysonin sivuilta? Ainoastaan burgundit ja siniset. Tiedätkö myydäänkö näitä ainoastaan myymälöissä? Vai olenko sokea :D

  • Moi! Totta, Fendin logossa on samankaltainen henki. Tuntuu, että tässä maailmassa on kaikki jo kertaalleen nähty ja tehty, ja että kaikki inspiroituvat ristiin rastiin. Siksi en henkilökohtaisesti häiriinny, jos jokin, tässä tapauksessa logo, muistuttaa helgeltään toista – ehkä ihan alkuperäinen kunnia tästä kuviointityylistä menee jonnekin Antiikin Kreikkaan. ;) Sen sijaan suorat kopiot tuomitsen täysin vaikkapa design-tuoleissa ja -valaisimissa. Tämä oli oma mielipiteeni, näistä on hyvä keskustella!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue