Havainnekuvia tulevasta keittiöstä

Homevialaura, uusi koti, moderni valkoinen keittiö, suunnitelma, HTH

Kiitos onnitteluista uuteen kotiin liittyen (vastailen myöhemmin)! Vaikka en vielä pääse kohteeseen kuvaamaan, pääsen sentään avaamaan teille ensimmäisiä remonttisuunnitelmiamme sneak peek -havainnekuvien muodossa. Näyttääkö tutulta? Uuden kodin keittiö tulee olemaan hyvin samanlainen kuin nykyinenkin: mattavalkoinen, vetimetön, raikas ja moderni.

Niin kuin puolet Pinterestistä, minäkin haaveilen harmaista peiliovista. Itseni tuntien keittiöön en kuitenkaan halua pitkällä tähtäimellä ja varsinkaan näin pieneen tilaan mitään muuta kuin valkoista, mutta onneksi meidän on hankittava lastenhuoneen kaapistokin, joten sinne sitä harmaata peiliovea saadaan.

Homevialaura, uusi koti, moderni valkoinen keittiö, suunnitelma, HTH

Keittiövalintamme on tanskalainen HTH, jota meille on suunnitellut Sisustuscocosta tuttu Sanna. Esittelen ja kuvaan kaikki valintamme, kun keittiö on valmis, mutta tässä vaiheessa voisin kertoa, minkä yhden asian kanssa kävin pisimmän pohdinnan, vaikka visio muuten oli selvä: tason.

Tällä kertaa marmoria ei tulekaan tasoon, vaan päätin antaa sille vaihteluksi paraatipaikan keskeltä tilaa ruokapöydän muodossa. Teetämme siis avokeittiöön ruokapöydän marmorikuvioisesta kvartsista ja näin ollen taso saa olla yksivärisen valkoinen, ohutta täyslaminaattia. Uskon, että jo tällä pienellä vaihdoksella keittiö tuntuu virkistävän uudelta nykyiseen nähden, kun marmori siirtyy tasosta ruokapöytään.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Tyylikkäältä näyttää! Ja kiva idea tuo ruokapöytä. Lastenkin kanssa käytännöllinen, kun ei näy jäljet. :) Meillä nykyisessä valkoinen kvartsitaso ja olen tykännyt siitä hurjasti. Nyt havittelen seuraavaan myös marmorikuvioitua, ainakin saareke mutta ehkä muuallekin.

  • Kiva kuulla, kiitos Hanna! Näin simppelillä ja ajattomalla ei ainakaan voi pahasti mennä pieleen. :) Juuri näin! Olen tosi innoissani pöytäideasta. Ihan hirveän huono omatunto ei ole vaihtaa Ikean parinkympin pöytää viiden vuoden jälkeen uuteen kotiin muuttaessa, ja uskon, että marmorikuvioitu pöytä on samanaikaisesti tosi näyttävä, mutta vaaleana raikkaan kevyt, sillä tila on suhteellisen pieni. Marmorikuvioitu saareke olisi upeaakin upeampi!

 2. Uusi keittiö näyttää kyllä hyvin paljon samanlaiselta kuin vanha, mutta mitä sitä hyvää vaihtamaan, jos homma toimii. Omissa haaveissa siintää mattamusta keittiö, valkoisella välitilalla ja ehkä pelkistetyillä vetimillä. Ensin pitäisi kuitenkin hommat sellainen asunto, johon tämän voisi toteuttaa ja toistaiseksi aiomme pysytellä vielä vuokralla. But maybe sometime.

  Uusi keittiönpöytä kuulostaa ihanalta, vaikka pidin teidän vanhastakin pöydästä tosi paljon. Itseasiassa niin paljon, että olen kopioimassa kyseistä toteutusta meidän kotiin. :)

  • No niinpä! En ole tällaisissa asioissa kovinkaan vaihtelunhaluinen. :) Tietysti pidän muunkinlaisista keittiöistä, mutta olen huomannut, että isoissa linjoissa kannattaa aina valita se vaihtoehdoista yksinkertaisin ja ajattomin – näin siis omalla kohdalla, muita kyllä kannustan rohkeisiinkin valintoihin, jos sellaiset houkuttelevat. Simppelillä tyylillä ei koskaan voi mennä pieleen ja se tulee kaikista epätodennäköisimmin kyllästyttämään. Haaveita pitää olla, myös keittiösellaisia! Joku päivä mattamustasta keittiöstänne tulee upea. :) Minäkin olen pitänyt valtavasti meidän keittiönpöydästä, vaikka olenkin nyt sitä vaihtamassa. Tässä kohtaa kyllä, ihan vaihtelunhalusta, mutta myös siksi, että mittatilauksena pöydästä saa juuri oikean kokoisen suhteellisen ahtaaseen tilaan. Ihan uskomaton löytö tosiaan parinkympin pöytälevyllä ja kahdeksan euron jaloilla, joten kopioikaa ihmeessä! Voi hyvin olla, että meilläkin pöytä tai vastaava pukkijalkatoteutus löytää tiensä kesällä terassille. :)

 3. Ruokapöydän teetättäminen on varmasti hyvä idea! Me teetätimme Corianista oman ruokapöydän ja se on ollut niin ihanan kestävä ja helppohoitoinen! Lapsivieraatkin ovat saaneet rauhassa rummuttaa ja sotkea pöytää, eikä ole tarvinnut siitä hertsata (niinkuin aiemman lasipintaisen kanssa). Me teetätimme vielä korkeudeltaan sopivaksi DSR tuolien kanssa, niin senkin sai hyvin samalla hoidettua, kun uudet valmiit pöytämallit tuoleille liian korkeita. Tsemppiä remppaan <3

  • Ihan huippua, kun jaoit kokemuksesi. Kiitos, Elina! En nimittäin ole paljoa törmännyt mittatilauspöytiin, jos otetaan laskuista pois puupöydät. Corian on upea materiaali, jonka voisin koska vain myös valita, ellen toivoisi marmorikuvioitua pintaa. Saanko kysyä lisätietoja, miten pöydän tilaaminen teillä hoitui? Löysittekö ihan pääkaupunkiseudulta toteuttajan? Meillä on pari toteutusvaihtoehtoa mielessä, mutta tosi mielellään kuulisin vinkkejä. Ja älä muuta sano: DSR-tuolit ovat tosiaan tavallista matalammat, joten siinäkin mielessä tilaaminen on hyvä idea. Jos jaksaisit jossain välissä mitata teidän pöydän korkeuden, niin olisin kiitollinen. :) Kiitos paljon ja terkkuja! <3

 4. Kieli pitkällä odotan ruokapöydän näkemistä! Etsin keväällä corianista teetettyä pöytää, mutta tuloksetta. Ostettiin sitten budjettiversio, mutta edelleen haaveilen kunnollisesta ruokapöydästä. Joten lisäinfoa odotellessa :)

  • Moi Jenni! Lupaan pitää teidät ajan tasalla tästäkin projektista. Nyt on pari toteutusvaihtoehtoa mielessä, mutta selvittelen vielä. Ajattelin ensin, että pöydän tilaaminen menee jonnekin ensi vuoteen, kun olemme ensin rauhassa asettuneet taloksi, mutta voikin olla, että pääsen pöytäprojektin kanssa vauhtiin aikaisemmin. :)

  • Missä olisimmekaan ilman sinua! Jääkaapitkin ihan väärässä paikassa. :D Kiitos Sanna, saamme ihanan keittiön!

 5. Tästä tulee varmasti just hyvä, valkoisella vetimettömällä on hankala mennä pieleen! Itsekin haaveilen noista harmaista peiliovista messinkivetimillä, mutta en todennäköisesti oikeasti remontoisi kotiani sellaiseksi. Nyt tosin viehättäisi sellainen joku hyvä lämmin harmaa sävy keittiöön, vetimetön ovi ja marmoritasot! :) Hyi haluaisin meidän laminaattitasosta jo eroon :D

  • Kiitos hovisisustussuunnittelija! Keittiön valitseminen on ihan piece of cake verrattuna mattoon. :D Vaikka harmaa peiliovi on tyyliltään klassinen, se on samalla vahvasti tämän hetken trendi. Sen tähden en itse uskalla valita sitä näin lyhyellä kypsyttelyllä keittiöön. Ja toiseksi taidan yksinkertaisesti olla liian uskollinen ikisuosikilleni valkoiselle varsinkin pienessä tilassa, joka tarvitsee kaiken mahdollisen valon. Mutta onneksi harmaata saa mausteeksi muualle, meillä ainakin yhteen kaapistoon. Ymmärrän! Ei teidänkään keittiö varmasti ihan pahimmasta päästä ole, mutta intohimoiselle sisustusharrastajalle “ihan kiva” jaksaa vaan tökkiä. No seuraavaan kotiin sitten unelmaköökki! Me valitsimme ihan vapaaehtoisesti laminaattia tasoon, mutta onhan niissä paljon eroja. Tämän kodin entistä paksua, tunkkaisen väristä ja muovisen näköistä laminaattitasoa en voinut sietää, kun taas tulevan kotimme ohut valkoinen täyslaminaatti on ihan eri maailmasta. Ilmeeltään vähän sama kuin corian, mutta kustannuksiltaan kohtuullisempi. Marmorikuume ei tosiaan ole laantunut, melkein päinvastoin! Tasossa tai pöydässä, ihan maailman kaunein materiaali.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue