Toivepostaus: meidän kodin säilytys ja järjestys

Homevialaura, kodin säilytys, järjestys, Ikea, valkoinen laatikko

Tänään tartun yhteen muistilistallani olevista toivepostauksista. Lukija toivoi kertomaan, miten meillä säilytetään eri tavaroita ja näistä aiheistahan minä tykkään. Keittiökaappien sisällöt esittelinkin jo omassa postauksessaan, mutta kuivakaapin säilytyksestä voisin vielä sanoa sanan. Unelmatilanteessa kaikki kuivamuona olisi kauniissa yhtenäisissä purkeissa, mutta jopa minä väsyin nopeasti jyvien kanssa säätämiseen. Milloin ei koko pussi mahtunut purkkiin kerralla, milloin kaipasin tietoa keittoajoista. Muutamat sellaiset jutut, jotka ovat päivittäin käytössä ja erityisen epäkäytännöllisiä omissa pusseissaan, eivätkä vaadi valmistusohjetta, siirrän kuitenkin purkkeihin. Näitä ovat muun muassa suodatinkahvi ja mysli. Tähän tarkoitukseen mielestäni paras on Casa Stockmann -purkki neliskanttisuutensa takia.

Homevialaura, kodin säilytys, järjestys, Stockmann Casa, purkki

Lisäksi keittiön kuivakaapissa kaikenlaiset pussit, kuten leivät ja pähkinät, säilytetään Ikean muovisissa Kuggis-laatikossa. Samaa laatikkoa on meillä isona siivouskaapissa sekä ajamassa esimerkiksi työkalupakin asemaa. Tismalleen näitä laatikoita ei muuten Ikea enää tee ja millaisen hätäpaniikin sain, kun huomasin tämän  – tietysti liian myöhään, niin jäi varastot täydentämättä. Vastaavia heillä on, mutta mieluummin ottaisin laatikot täysin tiiviinä ilman kantoreikiä. KonMarin ensimmäisen maailman ongelmia.

Homevialaura, kodin säilytys, järjestys, Ikea, valkoinen laatikko, Kuggis, Dymo

Vaatteet meillä on ihan normaalisti vaatekaapissa, mutta vaatehuoneessa suosin säilyttämiseen pukupusseja, Ikeasta ovat nämäkin. Pukupusseissa säilytämme niin juhlatamineet, tulevan sesongin takit kuin lumilautailuvaatteet. Puhun pukupussien puolesta, koska pussit suojaavat tekstiilejä pölyltä ja toiseksi näin vaatehuoneeseen tai varastoon saa kauniin levollisen ilmeen, kun kaikki on yhtenäisesti pussitettu.

Homevialaura, kodin säilytys, järjestys, Ikea, musta pukupussi

Lehdet ja paperit on meillä lajiteltu olohuoneen korkeampaan kaapistoon Ikean pahviseen laatikkosarjaan. Saman sarjan laatikoissa samassa kaapistossa on myös esimerkiksi remppatavaraa (jutun ensimmäinen kuva), samoin kuin lääkkeet, ohjeet, lahjapaketointitarpeet, vaatehuoltovälineet ja niin edelleen.

Homevialaura, kodin säilytys, järjestys, Ikea, valkoinen lehtikotelo

Viimeiseksi haluan suositella säilytyskasseja. Ordning & Reda -kasseja ostin pari aikoinaan Akateemisesta ja shop-in-shopin lopetettua olen täydentänyt varastoa Ordning & Redan verkkokaupasta. Toinen tuoreempi löytö on Clas Ohlsonin iso kassi.

Homevialaura, kodin säilytys, järjestys, säilytyskassi, Ordning & Reda, Clas Ohlson

Näissä molemmissa fantastista ei ole pelkästään staili ulkonäkö (miksi edes kirppis- tai varastointikassin pitäisi olla ruma?), vaan myös se, että ne ovat tukevan neliskanttisia ja vetoketjulla suljettavia. Niin paljon säilytysratkaisuja kun meiltä Ikeasta muuten löytyykin, ovat keltasiniset lörppökassit saaneet näiden myötä lähtöpassit. Molempia kassityyppejä aion hyödyntää myös muutossa ja uuden kodin lämpimässä ulkovarastossa.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Täällä toinen järjestysintoilija kiittää postauksesta! Nuo Clas Ohlsonin neliskanttiset pussit ovat oiva idea, meillä sopisi esim. vieraspeittojen ja -tyynyjen säilytykseen ulkovarastoon, nyt ne ovat sisällä ja vievät kovasti tilaa. Pitäisi myös ehkä siistiä ulkovarasto kuntoon ja ostaa sinne lisää säilytyslaatikoita. Meillä on tavarat läpinäkyvissä Ikea-laatikoissa, jotta näkee mitä niissä on.

  Kaunista lokakuuta, Laura!

  • Kiitos Marjukka ja ihanaa, kun on sielunsiskoja! Clasun isot kassit ovat ihan varmasti täydellisiä vieraspeitoille ja -tyynyille. Minä muuten luovuin ylimääräisistä petivaatteista joitain vuosia sitten, kun totesin, että pienessä kodissamme on ani harvoin yövieraita, ja jos joskus tulee, niin ratkaisen nukkumisjärjestelyt sitten jollain muulla tavalla. Hyvin on pärjätty, mikä on mielestäni jälleen hyvä osoitus siitä, että tavaraa, jota _saattaa_ kerran kymmenessä vuodessa tarvita kerran, ei kannata hillota. Sitten on tietysti eri asia, jos yövieraita käy, kuten varmasti teillä. Mutta siis yleisesti siivousfilosofiani on, että vain oikeasti käytössä oleva tavara saa jäädä. Säilytyslaatikoissa lienee kahta koulukuntaa. Läpinäkyvät laatikot ovat hyviä juuri tuosta syystä, kun niistä näkee sisällön ja muutenkin niitä on eniten markkinoilla tarjolla. Minä olen kuitenkin niin harmonianhakuinen, että pyrin hankkimaan laatikot yksivärisinä valkoisina, mustina tai harmaina, ja merkkaamaan ne sitten etiketeillä. :) Samoin kiitos, kivoja syyspäiviä!

 2. Nää järjestys-postaukset on mahtavia:) oma suosikkini on ruotsalainen lagerhaus, mikä parasta nettikauppa toimittaa suomeen ja välillä tulee uutiskirjeessa koodi, jolla saa ilmaiset postikulut:) sieltä löytyy ihan huippuja rasioita ja esim. varastoon samantyylisiä vetoketjullisia kasseja:)

  • Lagerhaus! Pitääkin heti mennä sivuilla käymään. Putiikki on tuttu Tukholman-matkalta ja tiesin, että he toimittavat nykyään Suomeen, mutta olin täysin unohtanut ketjun. Kiitos muistutuksesta! Heillä on muistaakseni myös kaikkea hauskaa esimerkiksi juhlien järjestämiseen. :)

 3. Kuulostaa ihanan järjestelmälliseltä – ja tutulta, heh ☺️ Ikea on meilläkin ollut luottokauppa säilytyslaatikoiden jne hankintaan.

  Paitsi KÄÄK, kahvi kuuluu jääkaappiin! ☺️

  • Ei kuulu o_O Liian kosteaa.

   Toivepostaus: vauvanvaatteet, mitä kannattaa hankkia, miten paljon eri juttuja ja mistä :)

   • Hehe, kahvin rakastajana (mutten todellakaan ammattilaisena) kiinnitän tähän aina jostain syystä huomiota, jos ihmisillä on kahvijauhe kuivakaapissa. Totta on kai, että kuivakaappi on ok, jos kahvi kulututaan suht nopeasti. Mutta omassa pussissaan se pitäisi olla tuossa purnukassa, ettei liika happi pilaa ;) jääkaappi sopii hitaamaalle kulutukselle, kun paketti on avattuna kauan, mutta siis kahvipaketti sujautettuna ehdottomasti ilmatiiviiseen ja aromit pois pitävään sille tarkoitettuun astiaan :)

    Kahvi on kyllä aina ollut tärkeä juttu, mutta etenkin nyt äitiyslomien aikana saanut aivan uuden tärkeyden asteen, heh :)

    • Samaan kiinnitin heti huomiota :) Kaverini työskenteli vuosia Pauligilla ja jakoi meillekin kahvinkeittö- ja säilytysvinkit. Myös kysymättä ;) Kahvi on rasvaista ja siksi kuuluisi säilyttää jääkaapissa (tiivispurkki, mutta omassa pussissa). Toinen mikä opittiin, on että vesi pitäisi kaataa keittimeen aina puhtaasta kannusta.

     • Kiitos tytöt! Aina oppii uutta. :) Miten minulta on mennyt tällainen ohje ohi, enkä myöskään muista nähneeni, että kukaan tutuistani säilyttäisi kahvia jääkaapissa. Meillä kahvin kulutus on – kuten arvata saattaa – aivan luvattoman nopeaa, joten siinä mielessä en usko aromin kärsivän kuivakaappisäilytyksestäkään. Mutta ei minulla mitään estettä ole myöskään siirtää kahvia jääkaappiin. Ainoastaan pelkään sitä, että jos en siirrä kahvia purkkiin, lipeää huterasti pystyssä pysyvän kahvipussin teippi jotenkin ja kaikki murut ovat pitkin jääkaappia tai kuivakaappia. Mutta voisihan pussin jääkaapissa sitten laittaa johonkin rasiaan tukevasti pystyyn. Jään miettimään kahvin säilytystäni. Kaikki kahviin liittyvä otetaan täällä kuitenkin hyvin vakavasti. ;)

  • No niinpä, se tuli välityspalkkiona. ;) Hieman jo aikaisemmassa postauksessa siihen viittasin: se tuli lahjana minulta minulle. Ajattelin, että nyt jos koskaan on aika toteuttaa yksi kaikkien aikojen sisustushaave muistona tästä kodista ja itseen uskomisesta, kun asunnonmyynti ilman välittäjää ylitti kaikki odotuksemme. <3

 4. Ah, säilytysjutut ovat minulle kunnon sisustuspornoa! Teilläkin näyttäisi olevan asiat jämptisti järjestyksessä, onhan se tärkeää miltä kodissa näyttää myös kaappien sisäpuolella. En ole itse ikinä ymmärtänyt oikein sellaisen kaappiin sullomisen päälle, ahdistaisi ajatus ovien takana lymyilevästä kaaoksesta…

  Ja täältä ääni myös noille säilytyskasseille! Ihan samaa brändiä ei ole, mutta tuollainen O&R:n muotoinen kassi löytyy Stockhomesta ostettuna, ja se muoto on ihan paras! Neliskanttiseen vaan mahtuu ihan mielettömästi ja se on toiminut myös pelkän laukun/kassin kanssa matkustettaessa hätävarana, jos on pitänyt taikoa käsimatkatavaran kokoinen kuljetin tyhjästä matkalla kertyneille asioille!

  • Samma här! Olen niin iloinen, etten ole yksin hulluuteni kanssa. :D Teikäläisille uskaltanen myös tunnustaa, että odotan jo muuttoa siksikin, kun saa taas käydä tavarat läpi ja järjestää ne entistä parempaan uskoon. Juuri näin! Ei mitään väliä, mistä kassi on, mutta muodoltaan tuo on erityisen kätevä. Täytyi muuten heti mennä googlaamaan Stockhome, kun se ei ollut minulle entuudestaan tuttu. Tosi kivannäköinen putiikki! Samaa harrastan, että pidän matkoilla mukana säilytyskassia tai sitten isoa nailonista Day Birger et Mikkelsen -olkalaukkua, joka ei taitettuna vie yhtään tilaa, eikä paina mitään, mutta muuntuu äkkiä tilavaksi käsimatkatavaraksi, jos ostoksia kertyy. Blogisi on muuten tosi kiva, lisään sen vihdoin lukulistalleni. Kiitos esimerkiksi 5 vinkkiä parempaa ostamiseen -postauksesta! Ihan samanlaisia ajatuksia kaiken suhteen. Tai niin olen ajatellut jo pitkään, mutta vasta pikkuhiljaa olen alkanut oppia oikeasti elämään vähemmän mutta parempaa -ajatusmaailman mukaan. Onnea Mulberryn Lilystä! Siinä ihan varmasti buy now, love forever -hankinta.

 5. Mä oon kirjoitellut lasipurkkeihin valkoisella tussilla vikat käyttöpäivät sun muut ruman pussin mukana katoavat infot; viim. käyttöpäivä lukee pohjassa, mahdolliset valmistusohjeet kyljessä ja kaikissa purnukoissa sidottuna lappu, joka kertoo sisällön! Ainakin tähän mennessä pelittänyt ihan mainiosti :D Nyt aloin tosin harkitsemaan noita neliskanttisia purkkeja..

  • Moi Elisa! Noin muutkin ovat taitaneet ratkaista ongelman. Nyt muistan, että minäkin muuten tein hetken niin, että meillä oli enemmänkin lasisia purkkeja ja leikkasin aina paketin kyljestä ohjeet ja muut talteen, mutta sitten luovutin ja ajattelin, että ehkä kuivakaapin vain täytyy antaa olla sekalainen. Yksi luuranko jokaisen kaapissa on hyvä olla. ;) Jään ihailemaan teitä muita! Ja kyllä, neliskanttiset purkit on kätsyimpiä ja vetoavat ainakin omaan makuuni myös tyylillisesti hieman enemmän kuin hillopurkkityyliset pyöreät, vaikka nekin ovat söpöjä. :)

 6. Ihana postaus. Varsinkin, kun minä yritän tällä hetkellä houkutella kovasti sitä järjestelmällisyyttä tulemaan osaksi itseäni.

  Lisäksi haluan vinkata sinulle, koska sinunkin sydäntäsi lähellä on ruoka ja sinun tyttösi on saman ikäinen, kuin omani, keittokirjan; Samasta padasta. Jos et ole tästä jo kuullut. Kirjan ideana on, että vauva voi ihan alusta asti syödä vanhempien kanssa samasta padasta tai kattilasta tai pannusta. Ostin sen itse ja meillä ryhdytään kokeilemaan nyt reseptejä koko perheen voimin. Makaronilaatikko on nyt testattu ja toimii. Siinä on myös neuvoja muuhunkin vauvan ruokailuun liittyen, joilla on helppo esimerkiksi itse miettiä miten siitä omasta lempi ruuasta saisi vauva ystävällisen. Suosittelen lämpimästi.

  • Kiitos, Jenni! Olen sitä mieltä, että jokainen olkoon niin järjestelmällinen tai epäjärjestelmällinen kuin hyvältä tuntuu. Jos ei epäjärjestys haittaa itseä, niin sitten kannattaa jatkaa valitsemallaan tiellä ja käyttää aikaa muuhun kuin valkoisiin laatikoihin ja Dymo-etikeitteihin. ;) Mutta jos haittaa, niin kyllä sitä ihminen tässäkin asiassa oppii uusia temppuja, kun vain tarpeeksi takoo uusia rutiineja päähän. Minun onnellisuuteeni siisteys vaikuttaa ihan suoraan: sitä levollisempi mieli, mitä siistimpi koti. Siksi olen valmis näkemään aikaa ja vaivaa näiden asioiden eteen.

   Kiitos tosi paljon vinkistä! Sain kirjan ja olen tykännyt siitä hurjasti. Koska bebe aloitti kiinteät myöhään (vasta puolivuotiaana) meillä mennään vielä enimmäkseen perus soseilla. Joskin niihin koitan tuoda mahdollisimman paljon vaihtelua ja lisätä uusia kasviksia hänen ruokavalioonsa joka viikko. Mutta mitä vanhemmaksi hän tulee, sitä enemmän pidän tuosta ajatuksesta, että syödään samaa ruokaa, samaan aikaan ja samassa paikassa. :) Reseptien lisäksi kirjassa on muutenkin paljon kiinnostavaa luettavaa, joten komppaan sinua täysillä ja suosittelen opusta kaikille!

 7. Oih, ihanan järjestelmällistä! Jotenkin saan säilytyksen sujumaan näkyvillä paikoilla, mutta varastot ovat, no siis ihan räjähtämispisteessä täynnä sinisiä Ikeakasseja ja jotain random muovisia säilytyslaatikoita. Se, että kaikki olisivat jotenkin yhtenäisen näköiset, auttaisi jo paljon.
  Tyhjät pullot koin myös ennen ongelmalliseksi, mutta sitten löysin Ikeasta kivan musta-valkoruudullisen säilytyskassin ja ongelma ratkesi, koska ei haittaa vaikka se näkyykin välillä jossain keittiön nurkassa. Olemme hävettävän laiskoja ja huonoja muistamaan pullojen palautusta. Vinkkinä siis, että Ikeasta löytyy myös yksi tosi kiva.
  Kommenttiboxissa kahvin säilytyksestä puhutaan ja itsekin olen kuullut, että kahvi tulisi säilyttää jääkaapissa omassa pussissaan, mutta meillä menee yksi Löfbergpaketti niin vauhdilla, että on ihan ok, että kaadan sen läpinäkyvään purkkiin (kuten sinäkin), maku ei ehdi muuttua. Mutta jos ostan jonkin erikoisemman kahvin, sen säilytän usein omassa pussissaan. Välillä jo ihan siitä syystä, että pakkaus näyttää kivalta. Mutta aika harvoin kyllä jääkaapissa. Harvemmin se parempikaan kahvi viikkoa pidempään kaappia koristaa.

  • Niin ymmärrettävää, don’t worry! Harva jaksaa pitää varastoa tikissä, koska se on, no, varasto. Jotenkin oma harmonianhakuisuuteni ulottuu jopa sinne asti ja haluan saada senkin siistiksi, mutta en kyllä ensi töikseni, vaan alussa muuton jälkeen vain heitän sinne kaikki tieltä pois. Tyhjien pullojen kerääminen ON rasittavaa, allekirjoitan. Kassi-ideat voisi toimia hyvin, kiitos! Tässä kodissa meillä on kerätty pullot Ikean Filur-astiaan, jota muuten käytämme myös lakanapyykin korina (http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20193899/).

   Juuri kommentoin samaa, että tässä taloudessa on kyllä niin nopea kahvinkiertokulku, etten usko säilytystavalla olevan ratkaisevaa merkitystä. :D Mutta muuten kuulin oikaisun mielenkiinnolla ja ihmettelen, miten jääkaappisäilytys on mennyt minulta ohi. Meillä vain on välillä jääkaappi ihan ääriään myöden täynnä, kun harrastamme usein ruokaostosten keskittämistä kerran viikossa tapahtuvaan verkkokauppatoimitukseen, niin voi olla, että kahvi joutuu pysymään kuivakaapissa ihan tilan takia. Täytyy katsoa vielä käytäntö uusiksi uudessa kodissa. Ja Löfbergs, meillä Crescendo. <3

 8. Ihan sattumalta eksyin blogiisi ja ihanaltahan teillä näyttää:-) Rupesin samalla pohtimaan että mistähän olohuoneessanne olevat korkeat valkoiset kaapit ovat peräisin? Ikea?

  • Kovasti tervetuloa lukijaksi ja kiva, kun jätit kommentin! Kaapisto on juurikin Ikeaa, Bestå-sarjaa. Valitettavasti vain Ikea ei enää tee samoja korkeita ovia, vaikka muuten Beståsta saa rakennettua vaikka mitä. :)

 9. Hei☺️tämä on vanha postaus, ja kysymykseni saattaa olla vähän päätön😊mutta olen etsinyt juuri tuollaisia purkkeja kun sinulla on casa Stockmann. Ethän olisi luopumassa niistä? Edes yhdestä😬? Niitä ei ole enää saatavilla ja käytettynäkään en ole mistään löytänyt. Yst. Terv. Sofia

  • Heippa Sofia! Ei ole tyhmää kysymystä, kun on tärkeistä säilytyslaatikoista kyse. ;) Valitettavasti en voi luopua laatikoista, vaikka haluaisin auttaa. Nämä kuvat ovat vanhasta kodistamme, mutta täällä uudessa kodissa laatikot ovat millilleen mitoitettuja maustekaappiin ja siksi tarvitsen niitä maistepussien, jotka muuten lentelisivät miten sattuu, säilömiseen. Kunpa löytäisit jostain muualta! Todella harmi, jos ei laatikoita enää tehdä, ovat minunkin Casa-sarjan lemppareita!

 10. Hei, ja oikein paljon kiitoksia vastauksestasi. Ymmärrän kyllä tilanteen. Täytyy vaan jatkaa etsintöjä☺️. Jos ikinä maailmassa saattaisit luopua yhdestäkään, niin laitatko kommenttia tänne☺️? Seuraan blogia ja minulle tulee sitten ilmoitus. Ja en ilmaiseksi todellakaan pyydä, vaan olen valmis niistä maksamaan pyydetyn hinnan ja yhdestäkin olisin enemmän kuin onnellinen😊. Yst. Terv. Sofia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue