Uuden kodin lattia valittu

Yhteistyössä Orient Occident

Homevialaura, Orient Occident, showroom, näyttely, Espoo, Quick-Step, laminaatti

Olen ennenkin markopaanasmaisesti linjannut, että minusta lattia on kodin tärkein yksittäinen elementti. Se, johon kannattaa panostaa, vaikka muusta pihistäisikin. Kauniin lattian päällä perus huonekalukin näyttää hyvältä, kun taas vähemmän kaunis lattia syö upeidenkin kalusteiden loistoa.

Homevialaura, Orient Occident, showroom, näyttely, Espoo, Quick-Step, laminaatti

Kun lähdimme miettimään uuden kodin lattiaa, meille oli aika nopeasti selvää, että se tulisi olemaan laminaatti, materiaali, jonka olemme hyväksi havainneet koiran ja lapsen kanssa jo tässä kodissa. Mutta ei mikä tahansa laminaatti, vaan markkinoiden parhaimmistoa. Olen kerran elänyt halvan laminaatin kanssa vuokrakodissa ja järkyttynyt, miten pinta raapiutuu jo höyhenestä. On siis laminaatteja, ja laminaatteja.

Homevialaura, Orient Occident, showroom, näyttely, Espoo, Quick-Step, laminaatti

Quick-Stepin laminaatit jäivät minulle mieleen jo sisustuskurssilta, jonka kävin vuosia sitten (ja joka lopulta patisti aloittamaan pitkään muhineen blogin). Sisustusarkkitehtiopettajamme suositteli silloin Quick-Stepiä, ja nyt lattianetsintäurakkaa käynnistäessä aloitin googlaamisen siitä. Ennen kartoittamista olin jo tehnyt päätöksen väristä. Huolimatta markkinoiden kauniista öljytyistä puunsävyistä, halusin myös uuteen kotiin valkoisen lattian maksimoidakseni valon sekä luodakseni muulle sisustukselle mahdollisimman puhtaan ja ajattoman pohjan.

Homevialaura, Orient Occident, showroom, näyttely, Espoo, Quick-Step, laminaatti

Meille täydellinen laminaatti löytyi Quick-Stepin valikoimasta: Impressive IM1859, valkoinen lankku. Olisin päätynyt lattiaan joka tapauksessa, yhteistyömme lattiaa maahantuovan Orient Occidentin kanssa tuli sittemmin vain mukavana lisänä. Päätöksen ratkaisi väri, joka on puhtaan valkoinen, mutta pehmeän samettisella, ei ollenkaan epäluonnollisella tavalla. Moni kilpaileva valkoinen laminaatti tippui pois liian hopeisen kylmällä sävyllä, sillä kolkkoa tunnelmaa en missään nimessä kotiimme tavoittele, vaikka raikkaudesta puhunkin.

Homevialaura, Orient Occident, showroom, näyttely, Espoo, Quick-Step, laminaatti

Päätöksen viimeisteli puiden syitä poikkeuksellisen hienosti jäljittelevä pinta. Lisäksi vaatimuslistallani oli viisteet, sillä lankkumaisuus tekee sekin laminaattilattiasta huomattavasti aidomman näköisen. Lisäksi valinnan puolesta puhui ammattilaisten hehkuttama nopein ja helpoin mahdollinen asennus. Ja tietysti kestävyys, joka 32-käyttöluokassa on erinomaisen hyvä. Lopputuloksen näette totta kai moneen kertaan, kun vain päästään remonttiin ja muuttoon asti.

Homevialaura, Orient Occident, showroom, näyttely, Espoo, Quick-Step, laminaatti

Quick-Stepiä (ja monia muita sisustustekstiilejä ja lattioita) maahantuova Orient Occident on kotimainen ja perinteikäs perheyritys jo vuodesta 1919. Siksi oli kunnia vierailla heidän showroomillaan Espoossa. Sain kuulla, että tämän hetken lattiatrendejä ovat suomalaisten rakastamat harmaan sävyt sekä tekstiilimatot. Kyllä, tekstiilimatot, eli kansankielellä monelle aikaisemmista vuosikymmenistä traumoja jättäneet kokolattiamatot. Nykylaatuiset tekstiilimatot ovat – ihan toisin kuin voisi kuvitella – erinomainen valinta allergiaperheeseen.

Orient Occidentin showroom on auki ajanvarauksella myös kuluttajille, ja toki heidän maahantuomiaan lattioita voi käydä hypistelemässä myös rautakaupoissa. Meidän valkoinen laminaatti Quick-Step IM1859 on pääkaupunkiseudulla esillä ainakin Lanternan K-Raudassa. Onpa huojentunut olo, kun yksi isoimmista remonttipäätöksistä on näin hyvillä ja varmoilla mielillä tehty!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

  • Moi Laura! Hinta on noin 36 euroa neliöltä. Eli laminaateissa arvokkainta ja laadukkainta hintaluokkaa, mutta parketteihin verrattuna edullista. :)

 1. Tuossa olen kyllä niin samaa mieltä, että kaunis lattia korostaa huonekalujakin aivan eri tavalla, kuin esimerkiksi perus linoleumi. Me elämme vuokra-asunnossamme harmaan linoleumin kanssa ja aika usein kiroan sisustuskuvia ottaessani tuota lattiaa.

  • Näinhän se on! Onneksi väri on kuitenkin harmaa, vaikka muuten tunnen tuskasi. Vuokrakodissa on ymmärrettävää joutua tekemään kompromisseja. Meillä periaate omistusasuntoa etsittäessä oli, että jos pintamateriaalit eivät sovi makuumme, budjettia on jäätävä remontoimiseen tai muuten kohde ei ole oikea. Tingimme siis mieluummin neliöistä kuin kauniista ratkaisuista, vaikka ymmärrän tietysti toisenlaisenkin ajattelutavan. :) Lattioita kartoittaessa on ollut kiva huomata, miten paljon materiaalit ovat kehittyneet. Nykyään varteenotettavia vaihtoehtoja ovat myös esimerkiksi erilaiset vinyylikorkit. Kivaa viikonloppua!

 2. Me pohdimme viime vuonna myös Orient Occidentin laminaattia, mutta koin heidän palvelun sen verran välinpitämättömänä, että vierailu showroomiin jäi kokonaan tekemättä. Onneksi löytyi tämä meidän marmorilaminaatti: http://www.teljanneito.com/2016/05/karitma-glamous-marble-carrara.html
  Olen täysin samaa mieltä, että lattia on todella tärkeä valinta. Se muutti koko asunnon ilmeen täysin ja toimii Albertin kanssa todella hyvin. Puhtaan ja pehmeän valkoinen lattia kuulostaa tyylikkäältä ja ajattomalta!

  • Harmillista kuulla erilaisista kokemuksista, meillä kun on sujunut Orient Occidentin kaikki tosi kivasti. Teillä on upea, virkistävästi valtavirrasta poikkeava lattia. Vaikka meille halusin mahdollisimman yksinkertaisen valkoisen lattian, tulee marmoria sitten muualle. Se kuume ei ole hellittänyt ollenkaan, joten ymmärrän todella hyvin lattiavalintasi! Ja Albert se vaan jaksaa ihastuttaa, ihan uskomaton nalle. :)

   • Kiinnostuksella odotan, millaista olet marmorista laittamassa! Marmori näyttää varmasti kivalta, kun sitä osaa laittaa oikein, vaikka se täällä pohjoisessa näyttääkin minun silmääni usein siltä, että ei kuulu tänne. Tätä en siis tarkoita loukkauksena kenenkään makua kohtaan; olen vain enimmäkseen nähnyt marmoriratkaisuja, jotka eivät omaa silmääni miellytä.

    • Et varmasti ole ainoa, jolla on marmoritraumoja ja -ennakkoluuloja! Niitä jäi erityisesti ysäriltä hyvin monelle. Meillä on nykyisen kodin keittiössä marmoritaso, ja pidän siitä hurjasti. Nyt vain vaihtelun vuoksi annetaan marmorikuviolle paraatipaikka ruokapöydästä. Itse pidän marmoria tunkkaisena, jos sen yhdistää muuten kovin raskaaseen sisustustyyliin, mutta valkoisen ja modernin parina en juuri keksi kauniimpaa materiaalia. :)

 3. Meillä on Orien Occidentin tumma tammi- sävyinen laminaatti toiminut hyvin 14 vuotta ja edelleen kuin uusi. Muistan, kun rakentamisen aikoihin ei mistään saanut tummia laminaatteja, ja valitsemamme lattia oli markkinoiden tummin. Ei silti tarpeeksi tumma vieläkään, mutta olen kyllä tykännyt ja laatu on loistava.

  • Tosi ihana kuulla, kiitos kokemuksista! Jos 14 vuotta on pysynyt hyvänä, niin siinä tosiaan voidaan puhua korkeasta laadusta. Panostus kannattaa siksikin, että se on valtava työ uusia lattia kodissa asuessa, kun on tupa täynnä huonekaluja. Vaikka meille valinta ei sopisi, tummat lattiat ovat dramaattisuudessaan tosi hienoja! Valkoisen lattian päällä huonekalut saattavat näyttää siltä, että ne ikään kuin kelluvat, kun taas tumma lattia sitoo kalusteet jykevästi ja näyttävästi paikoilleen. Ajattoman kaunis valinta siis sekin, ja varmasti omiaan teidän kotiin. :)

 4. Innolla odotan jo uuden asuntonne varmasti inspiroivia kuvia! Ja onnea oikean lattian löytämisestä! Olemme juuri avomieheni kanssa ostaneet upean jugend kattohuoneistokämpän; korkea olohuone (alkuperäiset kattoparrut näkyvillä) kaksi kerrosta, jne. Täydellinen unelmakotimme siis! MUTTA lautalattia (ihanaa, että se on lautaa) on kellertävää, kiiltäväksi lakattua ja niin totaalisen väärän väristä. Haluaisin ehdottomasti hiotuttaa ja vahatuttaa sen… MUTTA asuntoon on tulossa putkiremontti… Huoh. Pitää tehdä tiukkoja laskelmia, koska vessasta ja kylppäristäkin on tehtävä remontin myötä täydelliset. Lattia olisi kuitenkin helpoin laittaa kuntoon ennen muuttoa. Vaikeita valintoja, raha kun ei kasva puussa… Mitä itse tekisit? ?

  • Ensinnäkin valtavat onnittelut upean kuuloisesta kodista! Jugend-kattohuoneisto lautalattioilla – siinä se on, unelmakoti. Olen ihan haltioissani puolestasi. :) Koska olen tällainen lattioiden puolestapuhuja, tekisin kyllä kaikkeni alkuperäisen lautalattian kunnostamiseksi ja pihistäisin mieluummin vessasta ja kylpyhuoneesta. Toki kauniit niistäkin pitää tulla, mutta niihin en uhraisi samalla tavalla budjettia, koska vessassa ja kylpyhuoneessa ei vietetä aikaa, toisin kuin oleskelutiloissa. Ja lattia kannattaa ehdottomasti tehdä ennen muuttoa, jos mahdollista, koska jälkikäteen kaikkien huonekalujen kanssa se on aikamoinen urakka. Itse valitsisin hiomisen jälkeen varmaankin valkokuultolakkauksen tai -vahauksen. Pidän todella paljon myös Betolux-käsitellyistä lautalattioista. Puun syyt eivät silloin kuulla läpi, mutta lankkumaisuus säilyy ja kiiltävä valkoinen triplaa asunnon valon. :)

   • Kiitos mielipiteistäsi! Miettimisaikaa pitäisi olla, nykyinen kämppä pitää saada myytyä vielä. Itse kanssa laittaisin lattian kuntoon, mutta miehen mielestä “se on ihan hyvä”. Pitää alkaa ehkä tyrkyttämään jotain inspiraatiokuvia… ?

 5. Meillä oli vuokra-asunnossa laminaatti ja kaikki kehuivat hyväksi ja kestäväksi. Itku silmässä sai aina imuroida ku pienikin hiekanmuru naarmutti. Eniten pelkäsin koiran tuhoavan lattiaa, mutta kyllä se lopuksi olin minä imurin kanssa tai milloin minkäkin. Jos jotain vahingossa putosi lattialle niin heti jäi jälki, tai jos maton alla roskaa ja sitä liikutti niin taas naarmu. Huh! Nyt onneksi omistusasunto ja paremmat lattiavalinnat.

  • Moi! Kuulostaa siltä, että teilläkin oli vuokra-asunnossa huonoa laminaattia. Sellainen lattia ei tosiaan kestä minkäänlaisia hiekanmuruja tai muita kolhuja. Sen sijaan laadukas laminaatti kestää käytännössä kaiken. Halpaa laminaattia en suosittele kellekään, sillä se vasta kalliiksi tulee, että lattian joutuu vaihtamaan uudestaan pienen ajan jälkeen. Kiva kuulla, että nykyään elätte mieluisen lattian kanssa. :)

 6. Meillä on keittiössä ja makkareissa edellisten asukkaiden laittamat ihan kauheat laminaatit. Muuttovaiheessa budjettini ei kuitenkaan venynyt niiden uusimiseen, joten vähitellen silmä tottui. Kun uusin väliovet, selvisi, että laminaattien asentaja oli kynnyslistoja asennusta varten irrottaessaan onnistunut rikkomaan myös olohuoneen ja eteisen hyväkuntoisen parketin lankkujen päitä, minkä lisäksi laminaatit oli sahattu liian lyhyiksi, ja tämä oli syynä ihmettelemiini omituisen leveisiin kynnyksiin… Onneksi ovifirma tunsi myötätuntoa minua kohtaan ja kehittelivät suht nätit uudet kynnyslistat. Nyt keittiön laminaatti on niin kulunut, että olen miettinyt sen maalaamista Betoluxilla. Muutamalla tutulla on tästä hyviä kokemuksia, ja lisäksi ratkaisu olisi varmasti toimiva siihen asti, että on rahaa/intoa tehdä kunnon lattiaremontti, koska keittiö on pieni eikä maali maksa omaisuuksia. Makuuhuoneiden laminaatit ovat hyväkuntoisia, mutta sille, että väri ei vain silmää miellytä, ei voi mitään. Seuraavana remonttilistalla on WC:n uudistaminen. Haaveilen marokkolaisista laatoista lattiaan…

  • Ymmärrän tosi hyvin! Aina on tehtävä jossain asiassa kompromisseja. Kannatan ehdottomasti Betoluxia! Omaa kokemusta minulla ei lattiamaalista ole, mutta ainakin ystäväni asunnossa lopputulos on upea ja mielettömän valoisa. Betoluxin pidin mielessä myös uutta kotia etsiessämme ja budjetteja laskiessamme. Muutamassa potentiaalisessa kohteessa oli nimittäin hyväkuntoinen mutta väriltään vähemmän mieluinen parketti, niin niissä olisin kääntynyt Betoluxin puoleen. Olet varmaan tietoinen kahden Betoluxin erosta? Betolux Akva vesiohenteisena kuivuu nopeammin mutta on arka, kun taas tavallinen Betolux vaatii pidemmän kuivumisajan, mutta on hyvin kestävä. Marokkolaiset laatat kylppäriin – voi kyllä, iso peukku täältä!

   • Kyllä, ajattelin, että keittiöön pitää valita kestävä maali, ja kesällä, kun olemme lomalla poissa, se ehtisi rauhassa kuivua. Hyvä kuulla, että monella on tästä hyviä kokemuksia!

 7. Meillä on juuri tuo Quick Stepin laminaatti, hauskaa sitten myöhemmin nähdä, miltä se jonkun muun asunnossa näyttää :) kun remppasimme asuntoamme, niin löysin blogisi nimenomaan laminaattihakujeni kautta ja ihastelin teidän nykyisessä asunnossa olevaa laminaattia :) nuo “puunsyy-urat” ovat kauniit, mutta ikävästi sinne kertyy likaa! Saa kyllä todella helposti putsattua, omat sormet ovat olleet parhaat poistamaan tarhat tuosta laminaatista. Toimii ikäänkuin kumina :D

  • Kiitos kommentista, hauska kuulla samasta valinnasta! En yhtään ihmettele, että päädyit blogiini juuri tuon haun kautta, sillä lattia on varmasti kaikkien aikojen eniten kysymyksiä herättänyt asia blogissani. Täytyy kyllä puhua pelkästään hyvää myös nykyisestä laminaatistamme, sillä samoin kuin Quick-Step, myös Pergo on markkinoiden parhaita laminaatteja, ja kestänyt moitteettomana viisi vuotta. Tätä valkoisen saarnin sävyä Pergo ei enää tee, ja onhan se muutenkin kiva saada vaihtelua uuteen kotiin – edes vaihtamalla valkoisesta laminaatista toiseen valkoiseen laminaattiin. ;) “Puunsyyt” varmasti keräävät hieman likaa, mutta onneksi ne saa juuri putsattua, kun vaan jaksaa nähdä pienen vaivan. Kauneus ja aitous, joka Quick-Stepin puunsyistä tulee, on jokaisen kyykistelyn arvoinen. :D

  • Moikka! Meiltä löytyy sama lyhty, eikä ole ilmakuplia ollenkaan. Jos kappaleesi tuntuu vialliselta, kannattaa varmasti olla yhteydessä Balmuiriin. :)

 8. Meilläkin on juuri tuo sama laminaatti! Ollut vasta hetken aikaa, joten pitkäaikaista kokemusta minulla siitä ei ole. On mielestäni kaunein laminaatti johon olen törmännyt. Valkoisen lattian huono puolin tosin taitaa aina olla että pöly ja roskat näkyvät todella herkästi.

  • Kiva kuulla kokemuksia, kiitos Terhi! Ihastuin lattiaan heti pienen mallipalan nähtyäni, enkä malta odottaa, että näen sitä koko asunnossa. Ihana kuulla, että lattia näyttää teillä kauniilta. Lika ja kura tietysti näkyvät vaaleassa lattiassa helposti, mutta onneksi olemme ehtineet harjoitella valkoisen laminaatin kanssa elämistä jo viisi vuotta. :) Ja mitä aikaisemmasta vuokra-asunnostamme muistelen, ei tummakaan lattia aina se anteeksiantavin ole. Siinä taas näkyy pölypallerot yllättävän hyvin!

Trackbacks

 1. […] Laminaatin kaveriksi valitsimme klassiset antiikkihenkiset listat, jotka viimeistelevät lattian ihan eri tavalla kuin edellisen kotimme tavalliset listat. Myös valkoinen kynnyslista naamioituu lattiaan mukavasti. Kolme viikkoa uudessa kodissa asuneena jaksan edelleen joka päivä ihastella lattiaa listoineen. Yhdessä pariovien kanssa lattia antaa asunnolle aivan eri hengen kuin mitä täällä oli ennen remonttia. Aikaisemman tekstin lattian valinnasta ja Orient Occident -showroomista voi lukea Uuden kodin lattia valittu -jutusta. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue