Ihanin valkoinen laminaatti, Quick-Step Impressive IM1859

Yhteistyössä Orient Occident ja K-rauta Lanterna

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Ajattelin vielä näin ennen joulua jakaa kuvia olohuoneesta niin kuin olette toivoneet. Tosin kuvaamisen jälkeen on tapahtunut sen verran muutosta, että televisio on porattu seinään uuden tason kanssa, eikä sohvapöytä ole enää nurkassa väliaikaisratkaisuna. Joka tapauksessa kuvista hahmottaa hieman sitä, minkälainen olohuone on, vaikka tila onkin vielä tässä kohtaa kolkon keskeneräinen. Olohuoneen päädyssä on avokeittiö ja pariovista avautuu makuuhuone.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Ennen kaikkea tänään aiheena on kuitenkin lattia, omasta mielestäni kodin tärkein yksittäinen elementti, jonka päälle sisustus – kirjaimellisesti – alkaa rakentua. Niin paljon kuin öljytyn puun näköisistä lattioista pidänkin, omaan sielunmaisemaani sopi tälläkin kertaa parhaiten valkoinen pohja. Valkoiseen päädyin myös siksi, että halusin maksimoida kaiken valon, sillä asunnossamme on ikkunoita vain talon päädyissä. Myöskään himoitsemani kalanruotoparketti ei olisi tähän asuntoon sopinut, sillä liian pienessä kodissa siksakmaisuus näyttää levottomalta.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Meille täydellinen valkoinen laminaatti löytyi Orient Occidentin maahantuoman Quick-Stepin mallistosta, valkoinen lankku Impressive IM1859. Tilasimme lattian K-rauta Lanternasta, eli pääkaupunkiseutulaisille lattianetsijöille vinkiksi, että ainakin siellä on tätä laminaattia valikoimassa ja esillä. Quick-Step Impressive IM1859 -laminaatissa on mukavan lyhyt toimistusaika, sen saa ihan muutamassa päivässä työmaalle.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Myös edellisessä kodissamme oli valkoinen lattia, joten minkään sellaisen kanssa en ole joutunut painimaan, että vaaleus olisi yllättänyt siivoojan. Puhtaanapidosta puheen ollen sain Instagramissa kysymyksen lattian mahdollisesta likaantumisesta. Lankkumaisessa laminaatissa on upeat, oikeasti todella aidonnäköiset ja -tuntuiset puunsyyt. Totta kai niihin jää hieman enemmän likaa kuin tasapaksuun lattiaan, mutta itse en koe puhdistettavuutta lainkaan ongelmallikseksi. Käytän mielelläni minuutin enemmän moppaamiseen kuin tingin lattian kauneudesta tai tunnelmasta.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Aidon tunnun lisäksi valitsimme juuri tämän laminaatin sen kestävyyden ja sävyn takia. Laminaatti  on varmasti laadultaan markkinoiden parhaita ja valovuoden edellä halvimpia laminaatteja, joiden pinta naarmuuntuu heti ensimmäisestä ulkoa kantautuneesta kivestä. Kova 32-käyttöluokka pitää huolen siitä, että lattia on varmasti uudenveroinen vielä vuosienkin päästä jopa lapsi- ja koiraperheessä. Sävyn puolesta monet muut laminaatit hylkäsin liian kylmän, jopa hopeisen harmahtavan sävyn takia, mutta Quick-Stepissä sävy on juuri oikea: puhtaan valkoinen, mutta pehmeän kodikkaalla tavalla.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Laminaatin kaveriksi valitsimme klassiset antiikkihenkiset listat, jotka viimeistelevät lattian ihan eri tavalla kuin edellisen kotimme tavalliset listat. Myös valkoinen kynnyslista naamioituu lattiaan mukavasti. Kolme viikkoa uudessa kodissa asuneena jaksan edelleen joka päivä ihastella lattiaa listoineen. Yhdessä pariovien kanssa lattia antaa asunnolle aivan eri hengen kuin mitä täällä oli ennen remonttia. Aikaisemman tekstin lattian valinnasta ja Orient Occident -showroomista voi lukea Uuden kodin lattia valittu -jutusta.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Olohuoneesta loppuun vielä muutama sana. Olen onnellinen, että edellisen kodin Boknäs Julia sopi mitoitukseltaan myös tähän kotiin, sillä sohvien kanssa niin ei aina käy. TON Chair 14 -wieniläistuoli saa todennäköisesti jäädä rennosti kulmaan ja sen kaveriksi metsästän jalkavalaisinta mustalla varjostimella. Tekstiilit ovat Balmuirilta saatua B Collection -mallistoa.

Homevialaura, valkoinen laminaatti, Quick-Step, Impressive IM 1859, Orient Occident, K-rauta

Sohvan tähän päätyyn olen tilannut ensi vuoden puolella saapuvan sivupöydän, sillä valitettavasti sohvapöytää meille ei voi tähän kotiin tulla. Se tukkisi liian pahasti olohuoneen kävelyreitin. Pariovien oikealle puolelle olen jo keksinyt kalusteen, siihen palaan ensi kerralla. Patterit koteloidaan kunhan ehditään, ja tauluja sulattelen vielä. Välillä valkoiset pellavaverhot tuntuvat tekevän kodista turhankin valkoisen, mutta uskon, että maton myötä tilasta tulee paljon kodikkaampi. Vaan minkä maton, no sanokaapa se! Ajatuksissa on väriltään vaaleahkon harmaa tai kitinsävyinen nukkamatto, jossa mahdollisesti olisi hieman eläväistä pintaa. Jotain tällaista, mutta miten voikin lattian valinta tuntua lastenleikiltä yhden tekstiilipalan rinnalla!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

  • Moi! On hyvin todennäköisesti tulossa. En lainkaan raaskisi luopua sohvapöydästä, mutta ei meillä oikein ole mahdollisuutta varastoida huonekaluja seuraavaa kotia varten – ja kuka tietää, sopisiko se sinnekään, niin järkevintä on laittaa kiertoon. Ystäväni ehti jo kysellä pöydän perään, mutta jos hän ei sitä osta, voin palata asiaan sähköpostitse joulun jälkeen. :)

  • Hyvä, kun kyselette! Oikea win-win, jos te saatte kierrossa mieluisat tuotteet ja minulla on ostajat valmiina. :) Ellos Tangeria siis tarkoitat? Se ei tosiaan valitettavasti taida löytää paikkaansa meillä muualtakaan, joten on tulossa myyntiin. Voin laittaa sinulle sähköpostia joulun jälkeen? :)

 1. Ostin vasta itselleni Linie designin villamaton sävyssä light grey, joka on minusta selvästi enemmän beige kuin vaaleanharmaa. Ihanan elävä pinta, ei näy puklut tai pikkukäsistä jäävä lika (meillä 8kk ikäinen täystuho). Minusta matto voisi sopia teillekin! Yksi kuva matosta löytyy ainakin instatililtäni k.elisabett.

  • Kiitos paljon vinkistä! Tiedän maton ja se on ihan todella kaunis. Ja arvaa mitä, äitini ehdotti meille tismalleen samaa mattoa. :) Jotenkin minulla on vain nyt päähänpinttymä vähän paksummasta “hotellimaisesta” nukkamatosta, mutta sehän nyt tiedetään, että tässä mattokriisissä voi vielä juoni muuttua moneen kertaan, joten pidän mielessä. ;) Ihanaa joulua sinne, täystuholle myös!

  • Ellos Tanger? Kyllä se taitaa tarvita uuden hyvän kodin. ;) Reiluuden nimissä laitan ensin sähköpostia ensimmäiseksi kysyneelle, mutta jos matto vielä sen jälkeen on vapaa, niin olen yhteydessä. :)

  • Kiitos paljon! Remonttiapujoukkomme kävivät noutamassa niin monet materiaalit, etten valitettavasti enää tarkkaan muista, napattiinko listatkin Lanternan K-raudasta vai Herttoniemen Starkilta. Mutta Listatalon listoja ainakin katselimme. Heillä on kauniita antiikkihenkisiä valikoimassa ja mielestäni tuotteita saa useammista rautakaupoista. :) http://www.listatalo.fi/

 2. No niin. Nyt se muutto/remppakuume kulminoitui. Me katselimme miehen kanssa asuntoja ja yksi vaihtoehto kutkuttaisi kovasti… Meitä molempia. Ja tämä oli jo ennen näitä upeita lattiakuvia. Tosin, vaikka seuraava asuntomme tulisi olemaan vielä vuokra-asunto, toivon kovasti, että pääsisin silti eroon tästä harmaasta muovilattiasta. Se halpa laminaattikin, kun on nätimpi vaihtoehto, kuin linoleumi. Minä nimittäin allekirjoitan täysin tuon kaunis lattia väittämän. Onneksi olohuonetta piristää nykyään edes se unelmien matto.

  • Tuosta olen niin samaa mieltä! Meillä juurikin oli vuokrakodissa muovimatto, jonka saimme vuokranantajan suostumuksella ja kustantamana vaihtaa laminaattiin. Se oli juuri sitä halvinta mahdollista laminaattia, mutta arvaa olinko onneni kukkuloilla muovimaton jälkeen. Kuitenkin muistan todenneeni, että jos ikinä itse remontoin lattian, en ota ihan halvinta ja huonointa vaihtoehtoa – se nimittäin vasta tulee kalliiksi, jos lattian joutuu muutaman vuoden päästä vaihtamaan. En tiedä vai käviköhän meillä vain huono tuuri, mutta todella nopeasti se laminaatti oli naarmuina, mutta varmasti parempiakin edullisia vaihtoehtoja on. Niin tai näin, paljon onnea hienosta matosta ja toivottavasti asuntohaaveet toteutuisivat! :)

 3. Tilasin meille juuri VM Carpetin Hattara maton harmaana, se vähän tuon linkkaamasi kuvan tyylinen pinnaltaan.

  Kaunis lattia teille tuli! Meillä oli vanhassa kodissamme valkoinen laminaatti ja en ihan tajunnut miksi laminaattia ylistettiin koiraperheisiin (vaikkakin itse menin tähän lankaan kotia suunnitellessa). Verrattuna nykyisen ja aiemman kotimme parkettiin, kaduin laminaatin valintaani. Mielestäni se oli juuri kovuutensa takia jotenkin kolkko, kun koiran tassuttelustakin kuului paljon kovempi ääni, kuin mitä samoista tassuista kuuluu parketin pinnalla. Laminaatti oli myös todella liukas, joka sai koiran siinä sutimaan ja kaatuilemaan pelottavasti. Toki nämä ovat ihan maku asioita ja tämä vain oma mielipiteeni laminaatista :)

  Mukavaa ja rauhaisaa joulua sinne <3

  • Oih, kiva! Itse asiassa katselin juuri VM Carpetin mattoja Stokkalla, mahdollisesti myös Hattaraa, vaikka en muista malleja. Useimmat harmaat koin kuitenkin liian tummiksi/sinertäviksi/vihertäviksi. En siis mitenkään yleisesti huonoiksi, vaan meille haastaviksi, kun harmaan (tai enemmänkin kitin) pitää olla just eikä melkein sopiva, jotta se sopii hiekanvärisen sohvan kanssa, kun taas valkoisen sohvan kanssa menisi mikä vain. Mutta ajattelin vielä silmäillä VM Carpet -tarjontaa muuallakin, kun Stokkalla katsomista häiritsi jotenkin todella vaikea keinovalo, enkä edes tiedä, oliko heillä kaikki mallit esillä. Kiitos paljon vinkistä!

   Tosi hyvä huomio ja keskustelunaihe! Pakko sanoa, että jos en olisi löytänyt Quick-Stepin laminaattia, olisin todennäköisesti siirtynyt parkettiosastolle. Juuri siitä syystä, että kuulemma parketin naarmuuntumista koiran kanssa liioitellaan – varsinkin, jos kyseessä on laiska puudeli. :D Mutta kuten sanottu, Quick-Step on niin aidonnäköinen ja -tuntuinen, eikä lattia edes puunsyiden ansiosta luista, että hyvin mielin otin sitten kuitenkin sen kestävämmän ja armolllisemman vaihtoehdon tähän elämäntilanteeseen. Oma ajatusmaailmani on se, ettei ole oleellista verrata, onko laminaatti vai parketti parempi, vaan todeta, että markkinoilla on molempia lattiatyyppejä sekä todella hyvinä että huonoina versioina. :) Kiitos samoin, ihanaa joulua uudessa kodissa! <3

 4. Blogipostauksesi innoittamana me päädyimme ottamaan saman valkoisen Quickstep-laminaatin uuteen kotiimme :) On se kyllä hieno ja laadukas! Nyt muutaman kuukauden käytön jälkeen on noiden urien putsaaminen alkanut hieman ehkä vaivaamaan, niitä on aavistuksen työläs mopilla saada täysin puhtaaksi. Voinko kysyä mitä välineitä/aineita itse käytät lattian puhdistukseen?
  Kiitos jo etukäteen ja mukavaa kevättä!

  • Moi Anders! Onneksi olkoon uudesta lattiasta! Se on aina tosi iso päätös. :) Mukava kuulla, että päädyitte samaan Quick-Stepiin ja että pidät lattiaa kauniina ja laadukkaana. Lattian puhtaanapidosta urien kannalta saan varmasti eniten kysymyksiä. Koen, että siisteys ja sen ylläpito on niin subjektiivinen kokemus, että se on vähän hankalakin asia vastata. Painotan aina sitä, että itse olen kokenut lattia riittävän helposti pitää puhtaana, mutta jokaisella on tietysti oma kokemuksensa asiasta. Me käytämme lattioiden puhdistamiseen perinteistä moppia, mutta myös höyrymoppia. Höyrymopin hankkimista kannattaa ehdottomasti harkita, koska erityisesti laminaatin sillä uskaltaa pestä useinkin (parkettia kostaussyistä varovaisemmin). Höyrymopin käyttö on nopeaa ja sillä saa pinttyneen lian pois ja lattian hygieenisiksi. Olen kirjoittanut lisää lattian puhdistamisesta höyrymopilla täällä: http://homevialaura.com/2017/11/arjen-harmonia-testissa-hoyrymoppi/

   Toinen vinkkini on, että erityisen pahasti likaantuvat kohdat, kuten meillä koiran ja lapsen kanssa eteinen, pesee välillä ihan käsipelillä kyykkien Universal Stonella (https://www.universalstone.eu/) – vaahtoavalla sienellä kun todella pääsee uriin käsiksi. Tätä en itse ole tehnyt kuin kerran vuoden ja viiden kuukauden aikana, eli mistään viikkosiivoustavasta tai koko kodin kuuraamisesta ei missään nimessä ole kyse, mutta pinttyneempien paikallisten likojen irrottamiseen perusteellisemman siivouksen yhteydessä kikka toimii. Toivottavasti sait näistä apua. :) Aurinkoista kevättä sinullekin!

 5. Mekin päädyimme samaan laminaattiin. Kaunis on, mutta puhtaanapito vaikeaa! On höyrymoppia ym, mutta uriin kertyy jo viikossa hurja määrä likaa joka ei lähde edes höyrymopilla puhtaaksi. Järkyttävä hinkutus on suoritettava, että lattia pysyy valkoisena. Olen kyllä tosi pettynyt, koska haaveena oli saada helppohoitoinen lattia. Nyt jos voisin valita, ottaisin ehdottomasti sileäpintaisen laminaatin! Tai parkettia.

  • Moi ja kiitos, kun kerroit kokemuksistasi! Tosi harmillista kuulla puhtaanapidon haasteista. Ihana kuitenkin, että muuten pidät lattiaa kauniina. Tällaiset kysymykset ovat kyllä tosi vaikeita, kun ei niihin oikein ole yhtä oikeaa vastausta, vaan kokemus on aina subjektiivinen. Koska saan paljon kysymyksiä kaikista kotimme valinnoista, yritän aina muistaa painottaa, että kokemukset ovat omiani eivätkä luonnollisestikaan, kun mielipideasioista on kyse, yksi ainoa totuus. Olen saanut viestejä sekä tyytyväisiltä lattian valitsijoilta että juuri puhtaanapitoa harmittelevilta. Kyseinen laminaatti on kuin marmori: joidenkin mielestä oikein toimiva elinkumppani, toisten mielestä taas hankala. Jos yhtään lohduttaa, niin olen itsekin oppinut monta asiaa kantapään kautta, että mikä sopii juuri meidän perheellemme ja mikä ei. Esimerkiksi edelliseen kotiin otin juuri marmoria, tähän kotiin taas kokemuksesta oppineena helppohoitoisempaa kvartsia. Toivottavasti lattian kanssa löytyy kuitenkin jonkinlainen yhteinen sävel ja ensi kerralla sitten sileäpintainen ratkaisu teille. :) Hyvää kevättä!

 6. Upea lattia! Olemme juuri alkamassa remontoimaan kotiamme ja haluaisimme tuota samaa laminaattia. Missään ei kuitenkaan ole kyseistä lattiaa näytillä joten kysyn sinulta: onhan lattia täysin kirkas eikä taita ollenkaan harmaaseen? Siis ettei myöskään puun syyt ole harmaita? Arvostan todella vastausta!

  • Kiitos Sanni! Autan todella mielelläni, sillä lattia on kodin isoimpia päätöksiä. Lattia on täysin puhtaan valkoinen jokaisessa ilmansuunnassa sekä luonnonvalossa että keinovalossa. Yksi syy, miksi me valitsimme tämän lattian, oli nimenomaan se, että se ei taita lainkaan keltaiseen mutta ei myöskään harmaaseen, niin kuin minunkin mielestäni aika moni valkoinen lattia taittaa. Myöskään puun syyt eivät ole harmaita, vaan saman valkoisia.

   Puunsyiden osalta kannattaa vain huomioida se, että siivoamisesta urat tekevät hieman haastavamman. Meille lattian puhtaana pitäminen ei ole koskaan ollut ongelma, mutta olen lukijoideni kanssa jutellut, että jotkut ovat kokeneet lattioiden pesemisen hieman haastavaksi. Kokemukset sisustusratkaisuissa ovatkin mielestäni aina subjektiivisia, mutta sen uskallan sanoa, että sävy tosiaan on täysin puhtaan valkoinen. :) Oikein paljon onnea remppaurakkaan!

  • Moi Suvi ja kiitos paljon! Ne ovat Stockmannin oman Villa-merkin pellavaverhot. En tiedä, saako kyseisiä enää, mutta katso ihmeessä, koska pitkään ne ovat kyllä mallistossa olleet. :)

 7. Kiitos vastauksestasi 😊 Verhoja näyttää olevan myytävänä luonnonvalkoisena. Nämä teidän verhot näyttävät puhtaamman valkoisilta, lienekkö samat🤔 Ovat omaan makuun kauniimmat😊

  • Ei kestä, totta kai! Meidän verhot ovat kyllä hyvin puhtaan valkoiset. En muista, oliko silloin useampi sävyvaihtoehto vai olisiko sävy sitten muuttunut. Ehkä Stokkalta kannattaa tiedustella varmuuden vuoksi tai ottaa sovitukseen. Toivottavasti olisivat hyvät! :)

 8. Hei ostin nämä Stocmannin villa-merkkiset pellavaverhot. Ovat todella hyvät mutta jäävät ryppyyn kosteana silityksestä huolimatta. Mitä taikoja teet että saat nämä sileänä verhotankoon? 😊

  • Moikka Suvi! Arvaa mitä, en muista koskaan silittäneeni verhoja, niin kuin en silitä muutakaan pellavaa. Tai sitten olen saattanut paketista ottamisen jälkeen silittää paketoinnista tulleet taitokset pois, mutta muuten minusta iso osa pellavan hurmaavuutta on juuri rennon elävä ja luonnollinen pinta, jolle ei piikkisuora look sovikaan. :)

   • Kiitos vastauksestasi😊Menin pesemään verhot ennen ikkunaan laittoa ja sen jälkeen meni tosi ryppyyn ja ei oikene kauniiksi. Pesinköhän verhot pilalle vaikka pesin ihan ohjeen mukaan😅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue