Piensisustuksen alttari Ikea Vittsjö -sivupöydällä

Homevialaura, olohuone, Ikea Vittsjö, sivupöytä, pariovet, Georg Jensen Cafu

Jatkona edelliseen postaukseen kerron tänään ratkaisusta, jonka ehdin vähän aika sitten keksiä muuten vielä keskeneräiseen olohuoneeseemme.

Homevialaura, olohuone, Ikea Vittsjö, sivupöytä, pariovet, Georg Jensen Cafu, Hermes Avalon

Pariovien ja lastenhuoneen oven väliin jää tila, jonka koin aluksi haastavaksi sisustaa. Mitään liian massiivista ja syvää kohtaan ei sopinut laittaa, jotta pariovi mahtuu olemaan auki. Pariovista johtuen suljin pois myös kaikki vitriinit. Ruudukollinen lasiovi toisen vieressä näyttäisi hassulta, emmekä edes olleet säilytystilaa vailla.

Homevialaura, olohuone, Ikea Vittsjö, sivupöytä, pariovet, Georg Jensen Cafu

Kypsyttelyn jälkeen tajusin, että kaikista eniten kaipaan laskutilaa lempiasioilleni kukille, kahvipöytäkirjoille ja tuoksukynttilöille. Kävin läpi kaikenlaisia vaihtoehtoja. Mustajalkaisia kalusteita meillä oli jo vaikka kuinka, kromia on tulossa sohvan viereiseen sivupöytään ja taas Kartellin kaksitasoinen Ghost Buster -lipasto olisi jatkanut läpinäkyvän muovin teemaa mutta hinnalla, jota en tässä kohtaa ollut valmis maksamaan.

Homevialaura, olohuone, Ikea Vittsjö, sivupöytä, pariovet, Georg Jensen Cafu

Lopulta mieleeni välähti Ikean Vittsjö-sarjan työpöydäksikin tarkoitettu sivupöytä, joka meillä oli mustana edellisessä kodissa, ja jota aina pidin 39 euron hintaansa nähden todella tyylikkäänä löytönä. Kevyt ja ilmava Vittsjö antaa tarpeeksi tilaa esillepanolle, mikä tässä kohtaa on se juttu, ei niinkään kaluste itsessään.

Homevialaura, olohuone, Ikea Vittsjö, sivupöytä

Tällä hetkellä päällä on Georg Jensenin Cafu-vaasi, kynttilälyhty, tuoksukynttilöitä ja pari kirjaa. Tässä kappaleessa oli pieni kiinnitysongelma, joten joudumme vielä käydä Ikeassa vaihtamassa pöydän ennen kuin saan alahyllylle vaikka muutaman lempilehden.

Homevialaura, olohuone, Ikea Vittsjö, sivupöytä, pariovet, Georg Jensen Cafu, Hermes Avalon

Aluksi ajattelin pöydän päälle peiliä, mutta voi olla, että jos viereen oikealle keittiöön ja vasemmalle makuuhuoneeseen tulee tauluja seinään, peili on jo liikaa niiden välissä. Ainakaan en kiirehdi sen kanssa, nyt on hyvä näin. Vaikka muuten minulla ei ole kiire saada sisustusta valmiiksi, täytyy sanoa, että piensisustussuosikeita kaipasin esille. Vietä nyt sitten joulu ilman kynttilöiden loistoa.

Homevialaura, olohuone, Ikea Vittsjö, sivupöytä, pariovet, verhotupsu

Joulusta puheen ollen nyt taitaa olla korkea aika hiljentyä pyhien viettoon ja jatkaa uuden kodin parissa joulun jälkeen. En voi tarpeeksi kiittää teitä lukijoita tästäkin vuodesta, lämpimistä kommenteista, järkevästä keskustelusta ja mukavasta ilmapiiristä. Oikein tunnelmallista joulua ihan jokaiselle!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Tunnelmallista joulua sinullekin. Minä täällä painan muutamia postauksia ajastukseen joulua varten, mutta sitten meilläkin rauhoitutaan joulun viettoon. Mikäli rauhoittuminen nyt on mahdollista, kun meidän perheen puolikas kokoontuu samaan pieneen taloon, 12 hengen voimi,n viettämään joulua. Vanhempani ovat siis eronneet, siitä tämä puolikas. Äidin puolikas viettää joulun muualla.

  Tuo pöytä on kyllä edullisen tyylikäs. Toimii näemmä loistavasti sivupöytänäkin, ja kuten instassa sainoin; hyvältä näyttää. Olen huomannut hiljalleen haaveilevani omasta, pienestä työpisteestä (siis bloggailupisteestä) ja muistan tuon mustan version blogistasi ja se on tällä hetkellä vahva vaihtoehto tällaisen pisteen pöydäksi. Olohuoneen sisustuksen pitäisi kyllä vielä vähän selkeytyä ennen, kuin tällaisesta voisi mitään päätöstä tehdä.

  • Kiitos, kiva kuulla! Hankinta sopii kyllä loistavasti myös työpöydäksi olohuoneeseen: se on tarpeeksi siro ja ilmava soluttautuakseen muuhun oleskelutilaan, kun taas massiivinen työpöytä vaatisi ehkä oman työhuoneen tai ainakin ison olohuoneen. Muutenkin Vittsjö-sarjassa on tosi kivoja moderneja kalusteita, paras mahdollinen budjettisarja!

 2. Peili sopisi oikein hyvin tuohon ovien väliselle seinälle. Esimerkiksi iso pyöreä metallikehyksin :) Hyvää joulunaikaa!

  • Kiitos mielipiteestä ja kannustuksesta, niin minustakin! Ainoastaan mietin, tuleeko näkymästä liian levoton, jos laitan vielä makuuhuoneen seinään taulut. Mutta tuskin. Kuvittelen helposti, että sisustan kodin tukkoon, mutta erityisesti valokuvista huomaa, että aika tyhjäähän meillä vielä on, eikä lisäkodikkuus olisi yhtään pahitteeksi. :) Peilit ovat kyllä tosi kauniita, tilantuntua lisääviä yksityiskohtia. Vähintään haen varmasti jonkun peilin sovitukseen, koska ainahan sen voi tarvittaessa palauttaa. Säihkyvää uuttavuotta, Tiia!

  • No kyllä! Laittakaa välittömästi ilmoitus “Ostetaan Vittsjö-hyllyn menevä koti”. :D Sarjan musta hylly on tosi kiva ja sopisi loistavasti teidän kodin tyyliin.

 3. Suurella innolla täällä olen seuraillut remontin edistystä ja sisustusvalintoja, näyttää upealta ja ilo kuulla, että materiaalit tuntuvat hyviltä :) Tilasin loppuvuodesta Kartellin Ghost Bustersin, mutta tuote näyttäytyi olevan loppu ja tulee kuulemma vasta ensi vuoden puolella. Makuuhuoneeseen tarvitsisimme samankaltaista tasoa, jossa olisi muutama hylly kirjoille, joita olisi kuution verran tuossa makuuhuoneen nurkassa kasassa odottamassa oikeaa paikkaa ;)
  Kaikkea hyvää sinne teille ja iloa uuteen vuoteen!

  • Ihana kuulla! En huomannutkaan, että Ghost Buster -hyllykössä oli pitkä toimitusaika, mutta voi olla, että katsoin huolimattomasti tai sitten mieleeni jäi saman sarjan yöpöytä, jolla ehkä on parempi saatavuus? Niin tai näin, hyvää kannattaa aina odottaa, joten onnea jo uudesta Kartellista! Vaikka nyt päädyin itse toiseen ratkaisuun, en vaan koskaan kyllästy italialaiseen läpinäkyvään muoviin. :) Meidänkin täytyy odotella olohuoneen sivupöytää ja lastenhuoneen kaapinovia ensi vuoden puolelle, mutta koska keskeneräisyys tulee jatkumaan pitkään muutenkin, ei se haittaa ollenkaan. Ne sentään ovat jo valittuna ja tilauksessa, kun taas esimerkiksi matosta minulla ei ole harmainta hajuakaan, vaikka sitä kaikista nopeiten toivoisin meille kodikkuuden lisäämiseksi. Mattoja on vain huonekaluja vaikeampi katsoa netistä, koska haluan nähdä sävyn livenä sohvatyynyn kanssa. No, kai tässä joskus ensi vuoden puolella ehtii sisustus- ja mattoliikekierrokselle, ehkä. ;) Kiitos samoin, onnellista vuodenvaihdetta!

 4. Kauniita näyttää. Vittsjötä olen miettinyt itsekin meidän olohuoneeseen. Juuri tismalleen samanlaiseen käyttötarkoitukseen. Ajattelin mustaa, mutta tuo valkoinenkin näyttää tosi kivalta.

  • Kiitos, Miia! Myös musta on mielettömän kiva, sen ensimmäisenä ostinkin edelliseen kotiin. Nyt päädyin valkoiseen, kun ympärillä on ja tulee olemaan niin paljon mustia jalkoja muuten. Molempi parempi, tilanteen mukaan. :) Hyvää uutta vuotta!

 5. Med stor förtjusning följer jag er renovering, då vi själva också precis köpa radhus :)
  Jag under var du har hitaat den fina lyktan i silver?
  God fortsättning på 2017!

  • Hi Linn! Hope it’s okey I answer to you in English, my Swedish ain’t that good. ;) The silver coloured lantern is from is a Finnish store called Etola many years ago. All the best for your renovation project and happy new year!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue