By Lassen Frame 28 lehtikorina

Homevialaura, by Lassen, Frame 28, lehtikori, lehtiteline

Terveisiä sohvan nurkasta, kirjaimellisesti! Siellä sulattelen testikappalettani jäätelökakusta (leipomista kammoksuvan äidin ainoa toivo 1-vuotissynttäreiden lähestyessä), ja sohvan nurkkaa koskee myös postaus.

Homevialaura, by Lassen, Frame 28, lehtikori, lehtiteline

Sohvan ja pihan oven väliin jää nurkka, jonne wieniläistuoli TON Chair 14 on kotiutunut. Valaistuksen hoitaa vielä toistaiseksi Kartell Take (kotimme vauvavetonaula numero 372), mutta ajatukseni on löytää nurkkaan kunnollinen lattiavalaisin. Design by Frandsenin Nice tuntuu nyt todennäköisimmältä.

Homevialaura, by Lassen, Frame 28, lehtikori, lehtiteline

Jalkavalaisimen lisäksi pian kävi selväksi, että nurkkaan tarvitaan lehtikori. Koska mustaa olohuoneessamme alkaa olla paljon, halusin korin joko vaaleana tai läpinäkyvänä. Mikään ei oikein tuntunut sopivalta, kunnes yhtäkkiä mieleen juolahti jo pitkään ihailemani by Lassenin Frame-sarja (myy minulle mitä vain valkoisena mustilla kanttauksilla, niin ostan). Yleensä vain näitä kuutioita näkee seinälle kiinnitettyinä, mutta ajattelin, että miksei niitä ilman muuta voisi hyödyntää lattialla olevana korinakin.

Homevialaura, by Lassen, Frame 28, lehtikori, lehtiteline

Koko on juuri passeli aikakauslehdille. Passeli siinäkin mielessä, että siihen mahtuu juuri muutaman kuukauden luvussa olevat lehdet, mutta ei sen enempää. Edellisen kodin aikaista vuosien sisustuslehtikirjastoa en voi enää pitää tilan puolesta, ja sanotaanko nyt näin: kaikenlainen yksinkertaistaminen on tehnyt hyvää muutenkin. Kun aina ennen kesken oli viisitoista aviisia, siitä oli hallinnantunne kaukana. Nyt kun meille ilmaantuu uutta luettavaa, käyn vanhimmasta päästä paria lehteä läpi, ja revin inspiroivat kuvat talteen niille omistettuun erilliseen pieneen laatikkoon, ja loput pääsevät kiertoon.

Comments

 1. Kaunista! Ja jään innolla odottamaan miten valaisimen kanssa käy. Yritin etsiä viime syksynä juuri tuota samaa Nice-valaisinta (löytyi mm. Charin kotoa), mutta tie kävi vähän kivikkoiseksi. Etsintä sitten jäi.

  • Kiitos Pia! Minäkin olen pitkään pitänyt valaisimesta ja pinnannut sen useaan otteeseen, mutta täytyy sanoa, että vasta nyt uuden kodin myötä selvitin, mikä valaisin oikeastaan on kyseessä. Ja kyllä, samaa mieltä löydettävyydestä. Googlaamalla saatavuus tuntuu hieman hankalalta, mutta onneksi Inspired by loven Sanna sanoi, että valaisinta saa tilattua Vepsäläiseltä! Sinne ajattelin mennä heti, kun tästä ehdin. Vinkiksi myös sinulle, jos asut pääkaupunkiseudulla, että Suomenojan Vepsäläisellä on valaisin esillä ja tilattavissa. :)

  • Ihana Hanna, kiitos! Väitän, että jonkinlainen lamppu pääni päällä syttyi, kun keksin tämän idean. ;) En löytänyt yhtäkään (!) kuvaa, jossa Framea olisi käytetty näin, mutta hetken järkeiltyäni ajattelin, että ratkaisun on totta kai toimittava näinkin. Tosi kiva kuulla, että sopii kokonaisuuteen. Terkkuja sinne!

 2. Tyylikäs lehtikori. Itse luovuin lehtien säilytyksestä ja paperisten ideakuvien keräilystä Pinterestin myötä. Pinterest kun kulkee puhelimen mukana myös ostoksilla ja omien taulujen sisältöä on helppo päivittää. Lehtileikkeet taasen unohtuivat laatikkoonsa ja kun niitä kaivoi esille, niin omat tyylimieltymykset olivatkin jo ehtineet muuttua :D

  • Kiitos! No nyt puhut oikealle henkilölle Pinterestin tärkeydestä. On ihan hyvä kysymys, mihin enää tarvitsen lisää inspiraatiokuvia, kun olen pinnannut niitä 28 500. :D Jokin perinteissä printissä kuitenkin viehättää ja leikekirjan kokoaminen on niin rentouttavaa. Tai leikekasan. Olen nimenomaan lopettanut kuvien liimaamisen kirjaan, koska kuten sanoit, maku kuitenkin hieman muuttuu. Laatikosta on helppo poistaa kuvat, jotka eivät enää puhuttele. Mutta tosiaan, pelkällä sähköisellä moodboardilla pärjää myös enemmän kuin hyvin! Parasta on tosiaan se, että kuvat kulkevat puhelimessa mukana. Olen myös monesti hyödyntänyt Pinterestiä ostoksilla, toimii! :)

 3. Hei, vinkkinä, että Nice valaisinta saa myös Iskun verkkokaupasta, ostin omani sieltä. Olisin kysynyt, että ovatko kuvassa/kuvissa näkyvät liljat aitoja ? Ovat superkauniita:)

  • Kiitos vinkistä, no niinpä saakin! Onpa Iskun verkkokauppa hassusti hakukoneoptimoitu, kun Google ei tarjoa sitä ollenkaan, mutta sivuilta löytyi kyllä sitten. Itse menen varmaankin Vepsäläiselle, niin näen vielä valaisimen livenä. Mutta tosi hyvä vinkki myös Iskun verkkokauppa varsinkin sisustajille, jotka eivät pääse liikkeisiin. :) Liljat ovat tekokukkia. Vaikka ensin vastustin epäaitoja kukkia, ovat ne käytännössä osoittautuneet ihan loistaviksi. Luovutin sen kanssa, että meillä olisi aina aitoja kukkia, kun lähellämme ei ole hyvää kukkakauppaa, ja kun muutaman kerran kukkakaupasta ostamani (kallis) kimppu nuupahti jo seuraavana aamuna. Nykyään ostan aitoja kukkia, kun tulee erityisen ihania vastaan tai löydän mainion diilin (kuten Lidlin liljat ja pionit!), mutta muuten on kiva, että kotona on vähintään on silkkisiä kukkia ilahduttamassa. Mielestäni parhaat tekoliljat löytyvät Ikeasta (http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40333587/). Taas esimerkiksi silkkipionit suosittelen hankkimaan Maison Helsingistä (https://www.facebook.com/MaisonHelsinki/). Kaunista viikonloppua!

   • Hei ja kiitos vastauksestasi☺️
    Juu, Iskun verkkokauppa on kyllä huippu juttu! Meidän paikallisessa Iskussa ei sillä hetkellä ollut ko. valaisinta eli en nähnyt sitä livenä ennen ostoa, mutta onneksi valaisin on super ihana ja tykkään siitä kovasti.
    Meillä on kotona juuri niitä Maison Helsinki -liljoja, mutta olen alkanut haaveilemaan myös ilman tummia pilkkuja olevista liljoista joten kaunis kiitos Ikean vinkistä!
    Kiitos sinulle myös ihanasta blogista. Ihailen sisustustyyliäsi, kerrassaan upea!

    • Tosi kiva kuulla hyvää palautetta valaisimesta, että olet tykännyt niin paljon! Minäkin olen Nicestä niin varma, että voisin hyvin pistää sen tilaukseen ennen livenä näkemistä, mutta koska hankinnalla ei ole niin kiire, niin käväsen ehtissäni paikan päällä. Maisonin kukat ovat mielettömän kivoja, mutta liljoissa minua jotenkin häiritse ne samat mustat pilkut. Myös Plantagen myy valkoisia silkkililjoja. Niissäkään ei ole pilkkuja, mutta Ikean puhtaanvalkoisia ja näyttäviä liljoja suosittelen silti kaikista eniten. Niissä tosin minusta nuput eivät ole kauhean kivannäköiset, mutta leikkasin ne itse pois. ;) Kiitos paljon ihanista sanoistasi, ne lämmittivät mieltä!

  • Kiitos, Anne! Koska mikään muu ei oikein tuntunut sopivalta ratkaisulta, olin kyllä tosi iloinen tästä älynväläyksestä. :D Kiitos hyvistä valaisinideoista! Taidan olla nyt fiksaantunut tuohon varjostimelliseen Niceen, mutta Flos IC Light -malleja olen muuten katsellut sillä silmällä. Tosi hauska sarja! Ruokapöydän ylle tuleva kattovalaisin minua eniten mietityttää. Täytyy ensin odottaa ruokapöydän saapumista (löysimme ammattilaisen, joka tekee mittatilauksena takorautajalkoja ja Virosta saamme juuri mieleistä calacatta-marmorikuvioista kvartsia pöytälevyksi!), niin sen jälkeen kokonaisuuden näkee paremmin. Edellisen kodin Kartell Gé kyllä miellyttää minua edelleen, vaikka se yleisesti olisi passé, mutta saa nähdä, kaipaako ruokailutila sitten kuitenkin jotain ryhdikkäämpää kuin läpinäkyvyyttä. Aika näyttää, palailen asiaan postauksin. :) Terkut Koodiin!

 4. Ihan on sun näköinen ratkaisu. :) Muistan, että olet höpötellyt noista kuutioista ennenkin.
  Meillä meni synttärikakun leivonta niin mallikkaasti tuossa joulukuussa, että ensi vuonna voi olla, että vieraat herkuttelevat omiin kuppeihinsa tehdyillä juustokakuilla. Juustokakku, kun harvoin menee minulla pieleen.

  • Kiitos, samaa mieltä! Ei voisi olla enemmän näköiseni. Jos juustokakun taitaa, sillä pääsee pitkälle. Sanoisin, että sillä pärjää juhlat kuin juhlat, ja halutessaan vaihtelua saa mauista, tarjoilutavasta ja koristelusta. Vaan osatapa tehdä juustokakku. Hienoa, että siellä on taito hallussa. Täällä leipomistaitoni on osastoa “ota valmis mutakakku pakkasesta ja sulata se”. Katsotaan, pääsenkö seuraavalle tasolle jäätelökakun kanssa, joka ei sekään ole mitään muuta kuin vuokaan kokoamista.

 5. Tosi kaunis ja niin teidän tyylinen. :) Olenkohan vielä onnitellut uudesta kodista täällä kommenttiboksin puolella…? Joka tapauksessa ONNEA, uusi kotinne on aivan ihana.

  • Eikö olekin meidän näköinen! Kori tuntui heti siltä oikealta, kun keksin idean. Kiitos kaunis, Suvi! Vaikka vielä on paljon kesken, viihdymme uudessa kodissa ihan valtavan hyvin. :) Ihanaa viikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue