Keittiön kuivakaapin säilytysvinkki

Homevialaura, keittiö, järjestys, säilytys, kuivakaappi, Ikea, Kuggis, Tillsluta

Jatkan vielä keittiön parissa jatkona edelliseen postaukseen Keittiön muodonmuutos modernin valkoiseksi. Tuntuu hassulta, että minulla, joka pelastaisin palavasta talosta lapseni, koirani ja Dymo-kirjoittimen, kuivaruokakaappi on saanut rehottaa miten sattuu. Edes järjestysintoilijana en ole innostunut siirtämään kuiva-aineksia purkkeihin sen epäkäytännöllisyyden takia. Milloin purkki ei olisi mitoitettu oikein, jolloin osa sisällöstä jäisi kuitenkin alkuperäiseen pussiin tai pakettiin pyörimään. Myöskään parasta ennen -päivämäärien ja keitto-ohjeiden leikkaaminen talteen ei tuntunut vaivan väärtiltä.

Homevialaura, keittiö, järjestys, säilytys, kuivakaappi, Ikea, Kuggis, Tillsluta

Totuus on kuitenkin se, että meillä kuivakaappi ei toiminut myöskään sellaisenaan. Kaappi oli aina sekaisin kaikenkirjavista purkeista, avatut pussit olivat vaarassa kaatua ja levitä ympäriinsä, ja ylähyllyn purkkeihin en ylettänyt ilman tuolia.

Homevialaura, keittiö, järjestys, säilytys, kuivakaappi, Ikea, Kuggis, Tillsluta

Kehitin kompromissiratkaisun, joka on paitsi siisti myös käytännöllinen. Pidin suurimman osan kuivamuonasta omissa paketeissaan ja pusseissaan, mutta siirsin ne laatikoihin. Laatikot saan kurotettua ilman tuoliakin ja onhan näkymä monin verroin harmonisempi. Näitä meillä käytössä olevia laatikoita Ikea ei enää sellaisenaan tee, mutta Ikea Kuggis -sarja on lähimpänä. Omiksi laatikoiksi olen erotellut esimerkiksi pastan ja nuudelit, sekä riisin ja hiutaleet tarkoittaen muun muassa couscousia, bulguria ja kvinoaa. Yhden laatikoista olen nimennyt aamiaislaatikoksi, sillä sinne on koottu niin leivät, vitamiinit kuin kahvin suodatinpaperit.

Homevialaura, keittiö, järjestys, säilytys, kuivakaappi, Ikea, Kuggis, Tillsluta

Kuggiksen lisäksi suosittelen Ikea Tillsluta -sarjaa. Materiaali on samaa helposti puhtaaksi pyyhittävää kiiltävää valkoista muovia. Osa kuivamuonasta, kuten koiran nappulat, on meillä sellaisenaan Tillsluta-laatikossa. Osa taas toimii säilyttimenä niin, että esimerkiksi pähkinät ja siemenet olen vain laittanut alkuperäisissä pienissä pusseissaan laatikon sisään. Ratkaisu on siinäkin mielessä kätevä, että näin hyllyjen tilan saa hyödynnettyä myös korkeuden puolesta.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Tämä postaus tuli juuri sopivaan aikaan! Olen itse myös lähipäivinä siivonnut kaappejani, tosin tämä projekti on vielä suuresti kesken. Se on ihmeellistä miten tiptop järjestyksessä olevat kaapit ns. nostattavat mieltä, jos näin voi sanoa. Silloin on helpompi rentoutua ja mukavempi myös esimerkiksi kokkailla, kun kaikki on nätisti järjestyksessä omilla paikoillaan! Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista, wau kerrassaan upealle kodillesi ja ihanaa kevättä sinulle! :)

  • Onpa kiva kuulla, että sait tästä juuri sopivasti inspistä kaappiensiivousprojektiin. :) Me ihmiset olemme niin erilaisia, mutta minä olen kanssasi sataprosenttisesti samaa mieltä. Jollekin luova kaaos voi olla paras motivaattori, mutta minulle sotkuinen keittiö tai koti ylipäätään tekee sen, että silloin ei huvita tarttua oikein mihinkään, kun taas järjestyksessä olevat puitteet kutsuvat kokkaamaan. Onneksi voin jakaa näitä säilytysvinkkejä teille hengenheimolaisille. Kiitos paljon kivoista sanoistasi ja samoin, ihanaa kevään odotusta!

 2. Tuli välittömästi mieleen, että Kuggiksen isoin laatikko on täydellinen vaatesäilytykseeni. Uudessa asunnossa on vähän hölmön malliset kaapit ja melkein kaikki tarjolla olevat säilytyslaatikot on sysirumia ja joko vähän liian isoja tai aivan liian pieniä. Ja melkein poikkeuksetta laatikoiden syvyys ei ole lähelläkään kaapin syvyyttä.
  Kuggis on mukava poikkeus (jota en ollut huomannut aikaisemmin), isoin laatikko on hieman kaikkia mittoja pienempi, eli juuri sopiva, eikä se myöskään ole varastoa kiljuva.

  Tillsluta taas näyttäisi vastaavan keittiön säilytysongelmiin, keittiössäni kun ei ole järkevää säilytystilaa juuri nimeksikään, ja suurin osa kuivatarpeista on joko syvässä vetolaatikossa tai avohyllyllä.

  • No ehdottomasti! Mihin Kuggis ei taipuisi. Onpa kiva, jos löysit siitä hyvän vaatesäilytysratkaisun. Ihan samaan tapaan olen itsekin joutunut painimaan joidenkin järjestelyjen kanssa ennen kuin käytännöllinen ratkaisu on löytynyt. Mutta oivalluksen jälkeen kyllä helpottaa! Ja tosiaan Tillsluta on mainio keittiöön, kun rasioita on vielä niin montaa eri kokoa. :)

 3. Tuollaisessa kaapissa silmä lepää. Olen päättänyt, että meillä ruvetaan muuttamaan järjestystä pikku hiljaa järjestelmällisempään suuntaan, kohde kerrallaan. Ikävä kyllä, kun järjestyskin kaipaa välillä investointeja. Mutta jaksan kuitenkin unelmoida harmoonisesta ja seesteisestä kodista, jossa niin ikään sisustus, kuin myös kaappien sisältö on harmoniassa. Onneksi, minusta on tullut jo aika hyvä budjetoinnissa ja suunnittelussa. Dymo-kone on kyllä ehdottomasti myös ostoslistalla.

  • Lepää kyllä! Ja samalla laatikot pitävät ruokaheräteostokset aisoissa. Näin kaappeihin ei kerry holtittomasti kuivamuinaa ja ruokaa on myös helppo hallita: nyt muistan, mitä meillä milloinkin on, eikä järjestyksessä oleva muona unohdu kaapin perälle vanhentumaan. Se on ihan totta, että järjestys vaatii jonkin verran investointeja. KonMarihan sanoo, että ei vaadi, että kaikenlaisten säilytysratkaisujen ostaminen kannattaa unohtaa, mutta itse olen eri mieltä. Kyllä iso osa kodin järjestyksen ylläpitämistä on sitä, että kaikelle on paikkansa, vaikka sitten Ikean laatikoissa. Harmonia löytyy ihan varmasti teilläkin pikkuhiljaa, tsemppiä (ainakin minun mielestäni innostavaan) projektiin!

  • Tunnen tuskasi! Sen verran tuoreessa muistissa on kuukausia kestänyt rumba muuttoon valmistautumisesta aina viimeisten laatikoiden purkamiseen asti. Mutta lopputulos kyllä palkitaan, jaksamista projektiin!

  • Saa, eri laitteilla tosin! Olen sellainen Dymon HC-käyttäjä, että minulla on molemmat. Se retrohenkinen laite, jolla saa aikaan valkoista kohokuviotekstiä mustalle tarralle sekä tämä modernimpi versio. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue