A.S.Helsingö ja Ikea – vaatekaapin myötä ensimmäinen kurkistus lastenhuoneeseen

Kaupallinen yhteistyö, A.S.Helsingö

Homevialaura, A.S. Helsingö, Feather Grey, Ikea, Pax, vaatekaappi, kaapisto, Ikea hack, lastehuone

Lastenhuone oli meillä pisimpään muuttokaaoksen vallassa, varastona suoraan sanottuna. Nyt vihdoin pääsen jakamaan ensimmäiset kuvat kotimme kolmannesta huoneesta. Erityisesti keskityn tänään lastenhuoneen tärkeimpään kalusteeseen, kaapistoon. Kotimaisen A.S.Helsingön laadukas vaatekaappi on rakennettu Ikean Pax-kaapinrunkojen päälle.

Homevialaura, A.S. Helsingö, Feather Grey, Ikea, Pax, vaatekaappi, kaapisto, Ikea hack, lastehuone

Minulle oli alusta asti selvää, millaisen kaapiston haluan lastenhuoneeseen, vaaleanharmaan peiliovilla. En kuitenkaan löytänyt sopivaa: milloin hinta kipusi liian korkeaksi, milloin en voinut tarpeeksi itse vaikuttaa kaapin kokoon tai sisäosiin. Kaikkiin näihin haasteisiin sain ratkaisun tämän tyylikkään Ikea hackin myötä. Ikean säilytysratkaisujen hinta-laatusuhteeseen olen luottanut aina, mutta A.S.Helsingön ovilla ja vetimillä sain personoitua kaapistosta toiveidemme mukaisen. Vaatekaappien lisäksi A.S.Helsingö tarjoaa keittiöitä ja senkkejä samalla konseptilla. Keittiöissä on A.S.Helsingön ovet, vetimet hanat, altaat ja työtasot yhdistettynä Ikean Metod-kaapinrunkoihin.

Homevialaura, A.S. Helsingö, Feather Grey, Bagel

A.S.Helsingöllä on kolme ovimallia, Ingarö, Samsö sekä valitsemani peiliovi Ensiö. Sävyvaihtoehtoja on 15 ajattomista luonnonsävyistä trendikkääseen puuteriroosaan. Meidän sävymme on herkkä vaaleanharmaa, Feather Grey, kuulemma yrityksen tällä hetkellä suosituin sävy erityisesti yhdistettynä messinkiin. Meidän vetimeksi halusin kuitenkin muihin kotimme kromisiin yksityiskohtiin sopivan kiillotetun alumiinin, joka on hauskasti nimeltään Bagel. Vedinmalleja on kaksi muutakin yhteensä neljässä sävyssä, joten kaiken kaikkiaan ovimalleissa, sävyissä ja vetimissä riittää yhdistelymahdollisuuksia joka makuun. Sävyjä kävin katsomassa A.S.Helsingön showroomilla Helsingin keskustassa, missä oli samalla mukava tavata Sebastian ja Anssi yrityksen takaa.

Homevialaura, A.S. Helsingö, Feather Grey, Ikea, Pax, vaatekaappi, kaapisto, Ikea hack, lastehuone

Ovet saa vaivatta tilattua A.S.Helsingön selkeästä verkkokaupasta, minkä jälkeen ovet laitetaan tekoon Järvi-Suomessa perinteisiä valmistusmenetelmiä ja käsityötaitoja hyödyntäen. Muutaman viikon jälkeen ovet toimitettiin kotiin ja asensimme ne jo valmiiksi hankkimaamme Ikean runkoon. Prosessi oli kaiken kaikkiaan tosi simppeli, ja tarvittaessa helsingöläiset auttavat mielellään tilauksen ja suunnittelun kanssa henkilökohtaisesti.

Homevialaura, A.S. Helsingö, Feather Grey, Ikea, Pax, vaatekaappi, kaapisto, Ikea hack

Lastenhuoneen suunnittelussa kaapisto toimi lähtökohtana monessakin mielessä. Tavaroille oli tärkeä saada selkeä, tilava ja käytännöllinen paikka. Kaapilla, ja erityisesti sen sijoittelulla, oli toinenkin tehtävä: yhdistää lastenhuone osaksi muuta kotia. Koska kompaktissa kodissamme kaikki huoneet linkittyvät toisiinsa, halusin lastenhuoneen kaapiston sulautuvan eteisestä alkavaan näkymään ilman, että tila huutaisi jo kaukaa olevansa lastenhuone. Kulman takaa saavat sitten paikan leikkikeittiö ja muut lastenhuonemaisemmat hauskuudet.

Homevialaura, A.S. Helsingö, Feather Grey, Ikea, Pax, vaatekaappi, kaapisto, Ikea hack, lastehuone

En tinkinyt kaapin sijoittelusta siltikään, vaikka lastenhuoneen takaseinällä kulkee putki. Onneksi pidin pääni, sillä mainio remonttimiehemme sai kun saikin kaapin silti siististi paikoilleen. A.S.Helsingön loppuun asti mietityssä kokonaisuudessa kaappeihin voi tilata myös samanväriset peitelevyt kaapin reunoille, mikä viimeistelee kalusteen myös sivusta katsottuna. Kaappi on tietysti tärkeä muistaa kiinnittää turvallisuussyistä ohjeidenmukaisesti seinään.

Homevialaura, A.S. Helsingö, Feather Grey, Ikea, Pax, vaatekaappi, kaapisto, Ikea hack, lastehuone

Kuviin valitsin, tietysti, vain kaunista pientavaraa, mutta parastahan kaapeissa avohyllyihin verrattuna on, että ovien taakse saa piiloon kaiken sen kirjavan romppeen, jota lapsiperheessä riittää. Tuntuu huvittavalta muistuttaa tästä, mutta näitä esteettisiä esillepanopehmoleluja lukuun ottamatta beben lelut ovat aivan yhtä värikkään kirjavia kuin kaikkien muidenkin lasten. On pinkkiä soittorasiaa, piipittävää kaukosäädintä, sateenkaarenväristä helistintä, soivaa kuvakirjaa, kuviollista puutornia ja laikukasta perässä vedettävää koiraa. Päivisin tämä riemukas porukka on leikeissä matoilla ja illalla kerään lelut koriin, jolla on oma paikka kaapin alahyllyllä.

Homevialaura, A.S. Helsingö, Feather Grey, Ikea, Pax, vaatekaappi, kaapisto, Ikea hack, lastehuone

Ovien taakse kätkeytyy lelujen lisäksi beben kaikki muutkin tarpeet: nykyiset ja jo pieneksi käyneet vaatteet, hoitolaukku, pyyhkeet, lakanat ja kirjat. Lisäksi pidämme kaapissa pientä vaippa- ja lastenruokavarastoa. Paljon mahtuu siis tavaraa neliosaiseen kaapistoon – osa hyllyistä on nimittäin vielä tyhjinä. Me päätimmekin tehdä kerralla sen verran ison kaapiston, että samalla pärjätään jatkossakin. Kokonaisuuden muodostavat neljä leveydeltään 50-senttistä ovea. Kaapisto ei kuitenkaan tunnu lastenhuoneessakaan raskaalta siksi, että kaapin syvyydeksi valitsimme vain 38 cm perinteisen 60 cm sijaan. Lastenhuoneen sisustuksen etenemiseen palaan vielä monta kertaa myöhemmin, mutta toivottavasti jo ensimmäisestä kurkistuksesta oli iloa, ja A.S.Helsingö-vinkistä hyötyä remonttia suunnitteleville!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Vihdoin!

  Tuo viimeisen kappaleen kommentti; “Me päätimmekin tehdä kerralla sen verran ison kaapiston, että samalla pärjätään jatkossakin”, on todella hyvä. Vaikka pienet asiat ovatkin monesti todella suloisia, pitää muistaa, että lapset kasvavat. Vauvavuosi kestää vain sen yhden vuoden, mutta teini-ikä saattaa kestää viisikin vuotta. Puhumattakaan muusta lapsuudesta. Joku sisustussuunnittelija onkin sanonut, että silloin lastenhuone on hyvin suunniteltu, kun pohjan pystyy pitämään samana vaikka lapsi kasvaa. Lapsen iän voikin sitten arvailla huoneen yksityiskohdista.

  Kauniit kaapit olette hankkineet. :) Ja aivan teidän näköiset. Harmaa on kivaa vaihtelua siihen valkoiseen, jota teidän kotona on muuten paljon.

  • Vihdoin, älä muuta sano! Minä itse en puhu postauksesta vaan siitä, että vihdoin lastenhuoneessa ei ole enää muuttolaatikoiden esterataa ja muuta muuttosotkua. Arvaa, kuinka helpottunut fiilikseni oli, kun lyttäsin eilen viimeisenkin pahvilaatikon. ;) Vaikka en usko, että asumme enää samassa kodissa murrosikävaiheessa, niin jo pelkästään leikki-ikäisen lelut tulevat viemään paljon tilaa siinä vaiheessa, kun se Legojen, nukkejen ja minkä ikinä keräily alkaa. Tosi olen varmasti äiti, joka myös kierrättää tavaraa toisesta päästä, kun tietty ikävaihe on ohitettu, mutta silti: kyllä harmonisen kodin avainsana meillä on riittävä säilytystila. Kiitos! Olen kyllä tosi tyytyväinen harmaan kaapiston tunnelmaan. Se on lastenhuoneen se juttu, kiva erottava tekijä, mutta silti linjassa muiden huoneiden kanssa.

 2. Upealta näyttää <3 Ja enpäs ollutkaan ajatellut, että Metod voisi toimia myös vaatekaappina! Itse olen katsellut vain PAX -sarjaa ja miettinyt siihen ko yrityksen juuri näitä harmaita ovia (työhuoneeseemme). Löysitkö myös tähän tarvittavia vaatekaappiin sopivia sisäosia? Meillä ollut aiemmin Pax kaapisto makuuhuoneessa sekä eteisessä (pari kotia taaksepäin ;D ) ja siinä parasta oli juuri se sisäosien räätälöiminen.

  • Kiitos Elina, ihana kuulla! Kaapisto on nimenomaan Pax-sarjaa, kun taas keittiöpuolella rungot ovat Metod-malliston (hyvä tarkennus, käyn selventämässä tekstiin). Pax vastasi loistavasti ainakin kaikkiin meidän tarpeisiin. Lastenhuoneeseen tämä vähemmän syvä versio on ihan nappi, ja sisälle saimme koreja ja hyllyjä. Poikittaista vaatetankoa Ikea ei tarjoa 38 cm syvään kaappiin, koska aikuisten henkarit eivät mahtuisi niin päin, mutta me laitoimme tangon itse, koska lastenhenkarit mahtuvat. Kaapisto näyttäisi epäilemättä yhtä ihanalta myös työhuoneessa ja sielläkin saisi sitten kaiken romppeen kauniisti piiloon. :)

 3. Todella upeat ovet! Ollapa niin suuri lastenhuone, että sinne mahtuisi isot kaapit. Nyt mennään pienillä lelukaapeilla, ja pojan vaatteet ovat muualla säilytyksessä. Teillä onkin leikkitilaa ruhtinaallisesti!

  • Onpa kiva jos tykkäät kokonaisuudesta, kiitos! Ymmärrän täysin. Meillä oli vanhassa kodissa pienen pieni lastenhuone, jonka ainoa kaapisto oli vielä miehen vaatteille varattu, ja beben vaatteet olivat eteisen lipastossa. Ensin alkuun harmittelin uuden kodin vähän turhankin isoa lastenhuonetta, sillä syöhän se neliöitä olohuoneesta ja avokeittiöistä, mutta nyt kun kalusteet ja tavarat alkavat asettua paikoilleen, totean, että hyvä näin. Meille ei kuitenkaan tule tarvetta esimerkiksi isommalle makuuhuoneelle, mutta beben leikit kasvavat iän myötä, joten juuri lastenhuoneessa onkin ihan hyvä olla joustoa. Onneksi hyvillä järjestelyillä saa arjen rullaamaan myös vaihtoehtoisilla ratkaisuilla, eikä vaatteiden ja lelujen tietystikään tarvitse olla samassa. Teillä on muuten niin huikean suloinen lastenhuone!

  • Moi Maija, on! Tismalleen näin, sama VM-Carpetin Hattara valkoisena. Ajattelin, etten tässä jutussa rönsyile mihinkään muuhun – mattoon, tekstiileihin, tauluihin tai muihin kalusteisiin – mutta aivan oikein bongasit tarkkasilmäisenä. :) Olen tosi tyytyväinen mattovalintaan, kun valkoinen väri antaa harmaalle kaapistolle päärooliin, mutta jälleen saman maton myötä lastenhuoneesta löytyy yhtymäkohtia muuhun kotiin. Nyt vaan pitää jännätä, kuinka kauan matto pysyy lastenhuoneessa puhtaana, mutta ruoka ja juomahan se pahin tahrojen aiheuttaja on, ei leikkiminen.

    • On ihan täydellinen valkoinen! Puhtaan valkoinen, mutta pehmeällä tavalla, sillä aivan vitivalkoiset matot eivät mielestäni näytä kovin luonnollisilta. Kellertävä ei ole ollenkaan. :)

 4. Aivan ihana lastenhuone! Huoneen kruunaa tuo suloinen jätti-pingviini. :) Haluaisinkin tiedustella mistä tuollaisen pingviinin saa ostettua?

  • Voi kiitos, Riina! Samaa mieltä, pingviini on lastenhuoneen sydän, niin symppis tyyppi, joka saa aina hymyn huulille. :) Hän on tilattu The White Companysta, joka on lemppikauppani muutenkin. Pingviinin nimi on Snowy eli se kannattaa kirjoittaa sivuilla hakukenttään. Näyttäisi valitettavasti siltä, että jättiversio on päässyt joulun jäljiltä loppumaan. :( http://www.thewhitecompany.com/search?text=snowy

 5. Kovasti kyllä kiinnostaisi, miten kaappien sisukset rakensitte! Meillä on nimittäin edessä lastenhuoneen ja eteisen säilytysratkaisujen rakentaminen ja oli pohtinut tätä Ikea&Helsingö kompoa. Enpä ollut itse hoksannut tuota “ei-niin-syvää” kaappivaihtoehtoa lapselle, vaikka meillä makuuhuoneessa sitä metrin pätkä ikkunan takia onkin. Kiitos inspiraatiosta!

  • Moi kaima! Sanoisin, että epäsyvä kaappi on lastenhuoneeseen paras mahdollinen, kun ei pieniä vaatteita ja tavaroita ole kiva kaivaa monesta rivistä – jo 38 senttimetriin mahtuu paljon. Meillä on kolmessa kaapissa ihan vain hyllyjä, joita siirtelemme tarpeen mukaan matalammiksi tai korkeammiksi. Ensimmäisessä kuvassa näkyy se, miten olemme rakentaneet vaatesäilytyksen. Kaapissa on viisi ulosvedettävää koria ja ylhäällä vaatetanko. Kuten sanottu, Ikea ei tee poikittaista vaatetankoa tähän 38 cm syvään kaappiin, koska aikuisten henkarit eivät niin mahtuisi, mutta laitoimme tangon DIY-henkeen itse, koska lasten henkarit mahtuvat noin päin. Eli kaiken kaikkiaan kaapissa on 50 senttimetriä poikittaista rekkiä (itse tehtynä), viisi ulosvedettävää koria sekä viisi tavallista hyllyä per kaappi. Ole hyvä! Tosi kiva, jos tästä oli apua. :)

  • Kiitos paljon, ihana jos tykkäät! Olohuoneen matolla ei ole sävynumeroa, se on vain “harmaa”. Kyseessä on siis VM-Carpetin Hattara-matto, joita on vain yksi harmaan sävy. Löydät varmasti. :)

  • Samaa mieltä, idea on todella hyvä! Ruotsissa vastaavaa tekee ainakin Superfront, mutta olen todella iloinen, että olemme saaneet vähintään yhtä tyylikkään toimijan kotimaahan. Ja kuten sanoit, kyseessä ei tarvitse olla uusi kaapisto tai keittiö, vaan vanhakin kokonaisuus saa ekologisesti uuden elämän vain vaihtamalla ovet ja vetimet. Toki runkojen täytyy olla Ikean Paxia tai Metodia. :)

 6. Todella kaunista ja kekseliästä. Loistava idea laittaa kaappi juuri tuohon, näkymä keittiöstä päin on harmoninen ja kuitenkin riittävän “lastenhuonemainen”. Ei tule olo, että lapsen olemassaoloa on jotenkin yritetty häivyttää, vaikka ovelta ei heti näy leikkikeittiöt yms.

  • Kiitos kaunis, ihana kuulla! Aloin juuri miettiä, että en ihan äkkiseltään muista, kenen blogikollegan lastenhuone olisi näin keskellä kylää kuin meidän on. Huonejako asetti aika erilaiset lähtökohdat suunnittelulle verrattuna siihen, että lapsella olisi vaikka kokonaan oma valtakunta yläkerrassa. Siihen nähden lopputulos on mielestäni oikein onnistunut, että olohuoneen sohvalta voivat aikuiset katsoa rauhallista näkymää, mutta tunnelma huoneen sisällä on kuitenkin lastenhuonemainen – varsinkin kohta, kun pääsen vielä yksityiskohtien kimppuun. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue