Tehokkaan kotitoimistopäivän resepti

Kaupallinen yhteistyö, Urtekram ja Asennemedia

Homevialaura, kotitoimisto, makuuhuone, bloggaaminen

Sunnuntaihuomenta! Äitiyslomalla tämä muiden levolle pyhittämä viikonpäätös meni minulla lähes aina töihin. Nyt hoitovapaalla olen järjestänyt töiden tekemistä toisin, mistä kerron tämänpäiväisessä kirjoituksessa. Minulle alusta asti oli selvää, että jos kaikki menee beben kanssa hyvin, jatkan hänen synnyttyään blogin parissa työskentelyä. Käytännönjärjestelyjen puolesta se ei aina ole ollut helppoa, mutta haastavuudessaankin työnteko on ollut minulle ennen kaikkea voimavara. Työnteon myötä olen ollut enemmän tekemisissä ihmisten kanssa, saanut vauva-arjen ulkopuolista ajateltavaa, pystynyt toteuttamaan itseni ja ylläpitänyt ammattitaitoani, joka siis päivätyössänikin liittyy viestintään ja markkinointiin.

Homevialaura, Urtekram, Chia & Coconut, Chia & Cocoa, tuorepuuro

Erityisen tärkeältä työskentely on varmasti tuntunut elämää ravistelleen uutisen jälkeen. Kuten vuosikatsauksessa kerroin, menetin päivätyöni kesken äitiysloman yrityksen konkurssista johtuen. Nyt omien töiden ansiosta identiteettini ei äitiyden rinnalla ole työtön, vaan itsensä työllistäjä. Työ antaa siis merkityksellisyyden tunteita, ja kuten jokainen kotihoidontukea saanut tietää, myös tervetulleita lisäeuroja.

Homevialaura, kotitoimisto, Urtekram, tuorepuuro

Intensiivinen asunnonmyymis-, remontti-, muutto- ja kotiutumisvaihe kävi kuitenkin sen verran kuormittavaksi, että havahduin pohtimaan järjestelyjämme. Oikeastaan vasta keskustelu samassa elämäntilanteessa olevan kollegan kanssa avasi silmäni: aivan, on tosiaan olemassa ulkopuolista apua, ettei töiden tekeminen olisi aina perheen yhteisestä ajasta tai omista yöunista pois. Tästä hetkestä eteenpäin olen pyytänyt ihanan lastenvahtimme päiväavuksi, kun tarvitsen muutaman tunnin erityistä työskentelyrauhaa.

Homevialaura, makuuhuone, pariovet, pimennysverho

Koska erillistä työhuonetta tai edes kotitoimistonurkkausta meillä ei enää ole, on työpisteeni siirtynyt makuuhuoneeseen. Sinne pystyn linnoittautumaan rauhassa, vaikka lastenvahti ja bebe leikkisivätkin meillä kotona. Erinomaiseksi ratkaisuksi on osoittautunut pimennysverhon asennus pariovien sisäpuolelle. Näin huoneeseen saa päivisin omaa rauhaa (eikä myöskään aikaisemmin aamulla sängystä nouseva herätä nukkujaa sytyttämällä valoja).

Homevialaura, kotitoimisto, Urtekram, tuorepuuro

Koska aputunnit haluan käyttää oikeasti tehokkaasti hyödyksi, valmistaudun lastenvahdin tuloon aina huolella etukäteen sekä edellisenä iltana että saman päivän aamuna keittiössä hääräten. Muuten en ole ollenkaan sängyssäsyöjätyyppiä, mutta työpäivälounaiden kanssa olen tehnyt poikkeuksen. Käyttööni on vakiintunut kaksi lounasta – molemmat sellaisia, jotka eivät murusta lakanoihin, ja jotka voi tehdä valmiiksi jääkaappiin. Joko teen rasiaan kulhomaisen sekoituksen milloin mitäkin kasviksia ja ruokaisia täytteitä. Toinen ravitseva työpäivälounaani on tuorepuuro.

Homevialaura, Urtekram, Chia & Coconut, Chia & Cocoa, tuorepuuro

Urtekramin jo valmiiksi mieluisaan ja aina luomua olevaan valikoimaan on tullut kaksi tosi kivaa uutuutta, tuorepuurot kookoksinen Chia & Coconut sekä kaakaoinen Chia & Cocoa. Puurosekoituksissa on kätevästi valmiina (gluteenittomia) kaurahiutaleita, chia-siemeniä, taatelia sekä paljon muuta hyvää tekevää, ja lisäksi puurot voi tietysti oman maun mukaan viimeistellä pähkinöillä tai hedelmillä. Makuvaihtelua saa myös nesteestä, johon puuron tekee. Kookoksen makua voi korostaa tekemällä puuron kookosmaitoon, omaani käytin tällä kertaa kauramaitoa ja maustamatonta jugurttia. Tuorepuuro kannattaa laittaa tekeytymään jääkaappiin jo edellisenä iltana, mutta tarvittaessa Urtekram-puuron voi keittääkin: valmista tulee alle viidessä minuutissa.

Kirjaimellisesti näillä eväillä olen saanut omat hommani rullaamaan sekä aivoni että kroppani ravittua. Tuorepuurosta on tullut meillä ratkaisu myös kokoaikaisesti työssäkäyvän aamuihin. Aikaisin heräävänä ja kiireessä lähtevänä mieheni saa aikaiseksi syödä aamiaista vain silloin, jos se odottaa valmiiksi tehtynä – tuorepuuro on tässä ihan ykkönen.

Homevialaura, kotitoimisto, Urtekram, tuorepuuro

Tehokkaan kotitoimistopäivän resepti

1. Tee virkeystasoa nostava, ei ruokakoomaa aiheuttava, lounas valmiiksi jääkaappiin odottamaan, jotta keittelyyn ja kokkailuun ei kulu arvokasta aikaa.

2. Varaa viereen raikasta vettä pullossa ja kahvia hyvässä termarissa. Muovitermarit ovat usein kivannäköisiä, mutta oikeasti kahvin pitää lämpimänä pitkään vain teräksinen. Pullo ja termari ovat myös mukia turvallisemmat pitää läppärin lähellä nesteiden kaatumisten välttämiseksi. (Kunpa olisin käyttänyt termaria myös tällöin.)

4. Lataa läppäri ja puhelin täyteen, jotta kesken kaiken ei tarvitse lähteä etsimään latureita tai virittämään piuhoja. Sulje myös turhat välilehdet ja käynnistä kone uudelleen, jotta läppäri toimii jouhevasti, eikä jumita.

5. Paranna omaa keskittymisrauhaa korvatulpilla tai kuulokkeilla sekä tarpeen mukaan näköesteellä. Kahvilatyöskentely on tietysti hyvä vaihtoehto myös, mutta vain jos matkoihin ei tuhraannu liikaa arvokasta aikaa.

6. Tee suunnitelma siitä, mitä on tärkeintä saada aikaiseksi, äläkä sorru avaamaan somea turhaan. Kuten me kaikki tiedämme, sinnehän ne tunnit huomaamatta valahtavat.

Vielä loppuun muistutus ystävänpäivästä 14.2., joka tänä vuonna osuu ylihuomiselle tiistaille. Pieni romanttinen ele on tehdä toiselle aamuyllätykseksi lempeä Urtekram-tuorepuuroherätys sydämenmuotoisin hedelmin. Avuksi voi ottaa piparimuotin, mutta veitselläkin pärjää – mitä symppiksempi lopputulos, sitä parempi. Hyvää tulevaa viikkoa!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Termosmuki on kyllä kotiäidin ykkösmuki. Eipä tarvitse harmitella kahvin jäähtymistä, kun valitettavasti kahvihetki keskeytyy aika usein lasten keksiessä jotain muuta äitiä työllistävää. Kukas nyt kahvikupin ääressä jaksaisi istuskella, vaikuttavat muksut ajattelevan. :D

  • Niin on! Hehkutin hyvää termosmukia jo silloin, kun kirjoitin kolmeosaisen postauksen minusta tärkeimmistä vauva-ajan hankinnoista – joihin totta kai kuuluu äidin kofeiinitasoista huolehtiminen. :D Varsinkaan ihan pienen vauvan kanssa kahvia ei koskaan saanut juotua loppuun, joten siksi termari oli ihan korvaamaton. Eikä tuo yksivuotiaskaan niin kauheasti tunnu muistavan äidin lakisääteisiä kahvitaukoja. ;)

 2. Loistava idea nuo kuulosuojaimet! Itse kirjoittelen blogia työn ohella ja silloin kun pysähdyn kirjoittamaan, yritän saada mahdollisimman paljon aikaiseksi samalla kertaa. Jos telkkarista tulee samaan aikaan lätkäpeli niin siinähän se keskittyminen katoaa aivan totaalisesti kun avomies huudattaa tv:tä viereisessä huoneessa… Täytyykin varastaa mieheltä yhdet kuulosuojaimet työhuoneeseen ;)

  • Tosi kiva jos vinkki oli hyödyllinen! Joillakin on ihmeelliset keskittymisen lahjat, mutta minäkään en kuulu siihen porukkaan, vaan tarvitse hiljaisuutta. En mielelläni kuuntele edes rauhallista musiikkia, jos kirjoitan. Siksi minulle paras apu on korvatulpat kotona, kun taas yhdessä edellisessä työpaikassa käytin kunnon Peltor-kuulosuojaimia. Käy ehdottomasti varastamassa yhdet työhuoneeseen. :)

  • Moi Kat! Uskon, että parhaiten saa hyvin varusteilluista marketeista (Citymarket, Prisma, K-Supermarketit). Niistä olen ainakin itse täydentänyt sellaisia Urtekram-tuotteita, joita ei välttämättä pikkulähikaupoista saa. :)

 3. Hei!

  Nyt on pakko jättää pitkä palaute, niin paljon olen saanut inspiraatiota ihanasta blogistasi!

  Enemmän kuin kaikista muista ikinä yhteensä! Oikeesti!

  Asumme -89 rakennetussa rivitalon päädyssä, jota on aikoinaan remontoitu aika huonosti ja huolimattomasti.
  Ikkunat ovat ruskeat ja lattia on ruutuparkettia. Takapihan aitauskin on samanlainen kuin teillä! Ja nuo pariovet, jotka tässä postauksessa näkyvät.

  Siitä syystä, että asunto on jo niin vanha ja paikoittain kulahtanut olen vatvonut muuttoa mielessäni yli vuoden. Alue on kuitenkin ihana ja olemme kotiutuneet, joten päätös ei ole ollut ilmiselvä.

  Sisustuksella pääsee pitkälle, mutta silti lattia ja ikkunat häiritsevät silmäni jatkuvasti. Remontoimaan emme kahden pienen lapsen kanssa jaksa alkaa.

  Joten kun näin teidän ihanan kodin ja miten kauniin olette siitä tehneet suorastaan hämmästyin. Niin, että tästähän voisi saada ihan kauniin pienillä remonteilla, eikä tarvitsisi muuttaa. Mitä jos jäisimmekin tähän ja laittaisimme tätä. Se herätti aivan uudenlaisia ajatuksia minussa. Nyt oloni tässä asunnossa on rauhallisempi. En enää jatkuvasti ole ahdistunut näistä jutuista täällä, vaan näen ne mahdollisuutena. Se on meistä kiinni, millaisessa kodissa haluamme asua ja saamme tästä kauniin, halutessamme: remontoimalla.
  Tämä oli siis valtava oivallus! Olin nimittäin ajatellut ettei tällaista mörskää kannata alkaa remontoimaan, alueen arvokaan ei välttämättä kasva ja saattaisimme jäädä tappiolle siinä. Kaunis kotinne sai ajatukseni täysin muuttumaan.

  Olen siis todella iloinen blogistasi ja siitä että asutte hyvin samanlaisessa asunnossa. Se avaa aivan uudenlaisia näkökulmia omaan asuntoon! Niin paljon blogataan sisustuksesta ihan uusissa kodeissa, joten tämä on todella virkistävää vaihtelua tämä blogisi!! Jos tiedät muita jotka bloggaavat tällaisista kodeista, saa vinkata!

  Siksi haluaisinkin kuulla lisää seuraavista: ikkunanpielien maalaus, ilmeisesti maalasitte ne? Millainen urakka se oli? Oletteko olleet tyytyväisiä?

  Mitä teitte ulko-ovelle?

  Muutenkin vinkkejä remontointiin? Ja vanhan asunnon päivitykseen? Uusitteko aivan kaikki vai mitä säilyi?

  Niin ja sitten, tuo pimennysverho parioville. Mistä se on? Kuinka leveä? Kuinka leveät ovet ovat? Onko toiminut käytännössä hyvin, juurikin näkösuoja tarkoituksessa, vai laittaisitko nyt jonkun muun verhon? Meillä siis neljä vuotta ollut pariovet ja vieläkin näkösuoja puuttuu. Joten kaikki ideat ovat tervetulleita! Tämä oli yksi parhaista ja toimivimman oloisista, mitä olen nähnyt, joten olisi kiva kuulla lisää siitä!

  Ihanaa, että teet blogia!
  Mukavaa sunnuntaita!

  • Moi Eve! Arvaa, paljonko ilahduin kommentistasi! Luin sen miehellenikin, että kuuntele nyt. Kiitos todella paljon, että ilahdutit minua näillä terveisillä. Sanasi merkkaavat todella paljon ja kannustavat jatkamaan valitsemallani tiellä. Tämä on nimittäin paras kiitos, jos pystyn inspiroimaan kauniiseen elämään ihan tavallisista lähtökohdista ja ihan tavallisessa kodissa.

   Terveisiä toiseen samanlaiseen kotiin! Minulla ei ole epäilystäkään, ettei kodistanne saisi kaunista. Jos ette jaksa itse pienten lasten kanssa remontoida, olisiko remonttiavun ostaminen vaihtoehto? Tiedän, ettei sekään ilmaista ole, mutta todennäköisesti edullisempaa kuin muutto kaikkine kuluineen. Toiseksi työn saa kotitalousvähennykseen ja remontti nostaa suoraan asuntonne arvoa ja houkuttelevuutta siinä vaiheessa, jos joskus päätätte myydä. Tai teette osan itse ja ulkoistatte loput. :)

   Sanoit, että teillä on ruutuparketti. Jos sen sävy ei miellytä, suosittelen lämpimästi lattian käsittelemistä! Puulattiaa kun voi hioa ja käsitellä, niin sitä ei minusta kannata vaihtaa. Suhteessa pienillä kustannuksilla voitte saada todella freesin lattian. Ystäväni kodissa on tehty juuri näin ja lopputulos on tosi raikas. Samoin suosittelen kurkkaamaan ihanan blogin Kotona ja kaukomailla, jossa Minna kertoo, miten heillä kellastunut ruutuparketti sai uuden elämän: http://www.kotonajakaukomailla.com/2017/10/vanhan-parketin-uusi-elama.html

   Ikkunanpielten maalausta suosittelen todella lämpimästi! Meillä on maalattu sekä tässä kodissa että edellisessä ikkunanpielet tummanruskeista valkoisiksi ja mikä ero sillä kokonaisilmeeseen onkaan! En kaunistele: homma on monivaiheisena rasittava, mutta sentään helppo. Muutaman kerroksen työ vaatii: ensin teippaamisen, hiomisen ja puhdistamisen, sitten pohjamaalin (tai kaksi kerrosta pohjamaalia) ja sitten varsinaisen maalin (tai kaksi kerrosta maalia). Mutta vaiva todella kannattaa ja pyyhkäisee asunnosta loputkin 70- tai 80-luvun vibat! Myös takapihalle vievän oven maalasimme valkoiseksi samaan henkeen. Edellisessä kodissa maalasimme kaikki väliovet puunsävyisistä valkoisiksi. Tässä kodissa taas vaihdoimme loputkin ovet samanlaisiksi peilioviksi kuin vessassa ja kylpyhuoneessa oli. Totta puhuen minusta nimenomaan lattian, ikkunanpielten ja ovien freesaamisella on kokonaisilmeeseen kaikista suurin merkitys. Raikastamisen jälkeen kalusteetkin näyttävät paljon paremmilta.

   Me remontoimme keittiön, sillä se oli alkuperäinen. Jos teillä on ihan kiva keittiö, mutta haluatte tehdä sille jotain, keittiöön voi tehdä pienen pintaremontin. Edellisessä kodissa me vaihdoimme keittiön tason ja ovet, vaikka rungot säilyivät samana. Myös välitila on yllättävän helppo päivittää, joten sekin freesaa keittiötä, jos tarve on. Jos taso on täyspuuta, sen pystyy käsittelemään mieluisan väriseksi. Kylpyhuonetta emme remontoineet, mutta ne olikin uusittu muutama vuosi sitten.

   Se voi olla, että jos remonttiin laittaa isot summat alueella, joka ei ole kasvussa, omiaan ei välttämättä saa takaisin, mutta itse jaksan uskoa siihen, että järkevällä budjetilla remontoiminen kannattaa kyllä taloudellisestikin. Aina löytyy perheitä, jotka eivät halua ottaa remonttikohdetta harteilleen, vaan jotka haluavat ostaa muuttovalmiin kodin. Siinä vaiheessa erotutte varmasti muusta tarjonnasta.

   Meidän pariovet ovat 120 cm leveät ja niissä on samanlevyinen Tupplur-pimennysverho Ikeasta (http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30349131/#/40349135). Minusta ratkaisu on ollut erinomainen, täydellinen ainakin meille eli en vaihtaisi mihinkään. Verho ei näy ylhäällä olleessaan ollenkaan olohuoneeseen päin, mutta tuo alas vedettynä eleetöntä näkösuojaa ja pimentää huoneen öisin. Tosi näppärä ja käytännöllinen ratkaisu kaiken kaikkiaan!

   Kaunis kiitos vielä kommentistasi ja ilo oli puolellani auttaa! Paljon tsemppiä uudistusprojektiin! Olen varma, että lopputulos palkitsee ja saatte mieluisan kodin, jossa on hyvä olla.

 4. Hei!

  Todella harvoin kommentoin blogeihin. Todella harvoin inspiroidun näin paljon. Olisi ollut kohtuuttoman epäkohteliasta olla kiittämättä henkilöä, jonka avulla muuttomme lykkääntyi tai siirtyi kokonaan. Koti, jossa ei viihdy voi olla aikamoisen tuskan aihe esteetikolle, ainakin minulle. On tärkeää, että työnsä hyvin tekevä bloggari saa siitä palautetta!

  Suosittelen kyllä todella jatkamaan! Blogillasi on varmasti paljon annettavaa muillekin kuin minulle! Sinun inspiroimana suuntasin Glitteriinkin ostamaan heidän aitohopea korujaan ja juurikin nuo helmikorvikset. En muistanut, että heiltä löytyy niitä valikoimasta ja todella vähän kiertelen kaupoissa. Ennemmin tulee etsittyä löytöjä kirppareilta. Nyt olen pitänyt vain niitä sen jälkeen, kun ne hankin. Jokaisella on jotakin annettavaa toiselle ja itselle ne ihan päivänselvät jutut saattavat olla toisen uutinen.

  Aiemmin en ole edes harkinnut ikkunanpielien maalaamista. Olen pitänyt sitä liian työläänä hommana ja lopputuloskin voisi olla hutaisun näköinen. Mainittakoon vielä, että silloin kun asuntoa ostimme, oli yhtiöön ikkunaremontti tuloillaan. Sitä ei tähän päivään mennessä ole tullut, taisi olla vain myyntipuheita. Saako kysyä, minkä sävyn ja maalin valitsitte ikkunanpielien maalaamiseen? Vai oletko kenties kirjoittanut jo siitä aiemmin blogissasi…?

  Kyllä tässä nyt ihan tosissaan ruvetaan jonkinlaisia remontti suunnitelmia tekemään. Ainakin alkuun pienempiä, säästöjen karttuessa. Emme tosiaan ole edes niihin pienempiin remontteihin ryhtyneet, kun ajatuksissa todennäköisempi ja helpommalta tuntuva vaihtoehto on ollut pikainen muutto. Kun näkee jonkun toisen valmiin lopputuloksen, uskoo siihen omaan aihioonsa ja visioon enemmän. Se tuo toivoa.

  Kiitos lattiavinkistä, kurkkaan sen mielelläni. =)

  Meillä keittiö on remontoitu alle kymmenen vuotta sitten niin huonosti, että meidän kahden perfektionistiset silmät eivät sitä meinaa kestää. Mutta nyt, kun mieleni on tyyntynyt muuttoaikeiden suhteen on enemmän intoa miettiä siihenkin jotain pientä päivitystä. Tosiaan kohtuu uutta keittiötä ei millään raskisi kokonaan uusia. Kävinkin useaan kertaan lukemassa teidän vanhaan keittiöön liittyvät muutos postaukset. Lopputulos oli aivan ihana! Niinkuin nykyinen keittiönnekin!

  Kuinka toimiva ratkaisu valkoinen laminaatti on teillä ollut? Onko siihen tullut jälkiä tai värjäymiä? Tai muuta? Siitä olisi kiinnostavaa lukea ihan omassa postauksessa.

  Samoin kuin kodin säilytysjärjestelmistä. Mitä on kaappien sisällä ja mitkä ovat toimivimmat ratkaisut. Mitkä taas parhaimmat periaatteet tavara määrän hallintaan.

  Se on totta! Kodin suhteen ei voi liikaa rahaa miettiä. Se arvo, mitä kodilla on mielelle, tunteille ja hyvinvoinnille on paljon suurempi! Raha on vain väline, jolla se saavutetaan kodissa, johon aikoo asettua.

  Tuo pimennysverho on juuri huomaamattomuudessaan loistava idea. Minulle se ei ole tullut mieleenkään, eikä olisi koskaan varmaan juolahtanutkaan ilman postaustasi. Mutta sellainen päivitys, jota olen kipeästi kaivannut ja joka täytyy kyllä tehdä ensitilassa!

  Huvittavaa on sekin yhtäläisyys, että opiskelen yliopistossa viestintää. Uskon, että sinulla viestinnän ammattilaisena on paljon työkaluja ja taitoa bloggaamiseen ja siinä kehittymiseen.

  Ihailen tyyliäsi muutenkin, itse olen hyvin simppelin tyylin rakastaja niin omissa kuin lasteni ja mieheni vaatteissa. Eli kaikenlaiset postaukset luetaan ainakin tämän ruudun tällä puolen oikein mielenkiinnolla!

  Samoin kuin kirjoituksesi vastuullisuudesta! Olen kohta kahden vuoden verran pyrkinyt tekemään mahdollisimman paljon hankintoja juurikin vastuullisuus edellä. Minulle se tarkoittaa ensisijaisesti käytettyä. Toiseksi silmääni miellyttävää. Kolmanneksi laadukasta, jos joudun uutena ostamaan. Lisäksi yritän kehitellä vanhasta uutta, tuunaamalla tai tekemällä alusta alkaen itse jonkun helpon jutun, mihin taidot riittävät. Kantavana ajatuksena on minimalismi kaikissa hankinnoissa, mietin todella, kuinka paljon jotakin tarvitsen tai haluan, tuoko se minulle niin paljon iloa, että olen valmis hankkimaan sen uutena.

  Kiitos!!! Innolla odotan, mitä kaikkea keksimme! :)

  Ja tulevia inspiroivia postauksiasi! :)))

  • Kiitos vielä kerran kannustavista sanoistasi!

   Niillä on todella suuri merkitys. Tuntuu, että minulle itsellenikin on vasta ihan viime aikoina kirkastunut, mihin haluan bloggaamisessa erikoistua ja mistä erityisesti teille kirjoittaa. Se, että lukijapalaute vielä tukee sitä, tuntuu tosi hyvältä. Osuit naulan kantaan! Pidän ihan varmasti monia asioita itsestäänselvyyksinä, vaikka niistä olisi paljon hyötyä lukijoille. Tämä täytyy muistaa jatkossa, että ei ole tyhmiä vinkkejä, vaan että kaikesta voi olla jollekin iso apu. Jokaisella meillä on tosiaan annettavaa toisillemme – niin hurjasti olen myös oppinut teiltä lukijoilta. Hauska yhtäläisyys! Kiva kuulla, että olet myös viestinnän ihmisiä. Teksti ja vuorovaikutus onkin minulle bloggaamisessa ihan yhtä tärkeää kuin visuaalisuus. :)

   Valkoinen laminaatti on ollut meillä tosi toimiva ja huoleton, varsinkin, kun Quick-Step on niin laadukas laminaattimerkki, että lattia ei ota osumaa mistään. Yhtäkään jälkeä lattiaan ei ole meillä reilussa vuodessa lapsen ja koiran kanssa tullut. Kura valkoisessa tietysti näkyy paremmin, mutta sitä en ole itse pitänyt koskaan ongelmana – tummassakin lattiassa kun on omat miinuksensa. Valkoisella lattialla on myös huima vaikutus tilan ja valon tuntuun. Vaikka rakastan myös puunsävyisiä lattioita, olen näihin kahteen kompaktiin kotiin, edelliseen kerrostaloasuntoon ja nykyiseen rivariin, halunnut valita juuri valkoista valoisuuden ja tilantunnun maksimoimiseksi. Valkoinen on minusta varma myös siksi, että valkoisen kanssa ei riitele mikään, vaan kaikki kalusteet ja kankaat sopivat sen kanssa yhteen.

   Ikkunanpielten freesaamista voi helpottaa myös uusilla listoilla. Nyt muistankin, että nykyisessä kodissa osan pielistä maalasimme, mutta osan uusimme suoraan valmiiksi valkoisilla listoilla. Edellisessä kodissa pelkästään maalasimme. Tosiaan harmillisen työlästä se on, mutta vaivan väärti! Muistaakseni meillä on myös ikkunanpielissä Tikkurilan Paperi, olisikohan maali vain ollut tyypiltään kalustemaalia. Ymmärrän täysin, että ikkunanpuitteiden käsittely on remonttia odotellessa jäänyt.

   Ihan loistavia postausehdotuksia useampia, kiitos! Minun on tarkoitus aktivoitua keväällä säilytyspostausten kanssa, joten lupaan palata asiaan ja kirjoitin kysymyksesi itselleni ylös. Lyhyesti meillä säilytetään tavarat näin:

   – Makuuhuoneen vaatehuone: minun ja mieheni vaatteet
   – Lastenhuoneen vaatehuone: kaikki kotitavara, kuten lakanat, pyyhkeet ja tärkeät paperit
   – Lastenhuoneen kaapisto: tyttäreni vaatteet ja lelut
   – Keittiö: astiat ja piensisustustavara
   – Olohuoneen televisiotaso: tekniikkajutut
   – Eteisen pieni kaappi: lehdet, kirjat ja pieni sälä
   – Eteisen liukuovikaapisto: ulkovaatteet, kengät, urheiluvaatteet ja -välineet, sesonkivaatteet
   – Lämmitetty ulkovarasto: urheiluvälineet yms.

   Kaiken sellaisen, jolle meille ei ole ollut käyttöä vuosiin, olen karsinut. Toki jotain myytävää on tälläkin hetkellä, mutta pyrin pitämään tavaramäärän sellaisena, ettei se vaivihkaa pääse kertymään yhtään isommaksi kuin tilat mahdollistavat. Ennen sitä tuli kannettua yhtä sun toista pientä sisustustavaraa kaikilta kaupunkireissuilta, mutta nykyään ostan paljon harvemmin ja hyvää, sellaista mistä olen jonkun aikaa haaveillut, enkä sellaista, joka vain sattuu kävelemään vastaan (ellei kyseessä ole joku todella spessu löytö).

   Ymmärrän tuon keittiötilanteenkin niin hyvin! En yhtään ihmettele, että olette joutuneet pohtimaan, kannattaako ”ihan kivaa” rempata vai pitäisikö suosiolla muuttaa. Onneksi tosiaan kaikkea ei tarvitse uusia alusta asti, vaan freesauskin voi riittää.

   Kiitos myös tyylipostaustoiveista! Otan nekin huomioon. Voisin totta tosiaan jossain vaiheessa esitellä myös mieheni tyylin, kun meillä kaikki kulkee käsi kädessä. :)

   Upeaa kuulla, miten paljon mietit vastuullisuutta. Arvostan valintojasi todella. Minulla itselläni on hurjasti parannettavaa erityisesti tuossa, että ostaisin enemmän käytettyä. Vaivaahan se vaatii, mutta olisi sen väärti. Tuunaamista arvostan myös suuresti, vaikka sekään ei ole oma vahvuuteni. Onneksi sentään ostan harkitusti ja pidän tavarasta todella hyvää huolta. Muuten en voisi katsoa tässä maailman tilanteessa peiliin.

   Paljon onnea, tsemppiä ja inspiraaatio remontin suunnitteluun! Tulethan sitten kertomaan, miten projektinne etenee. :) Ja kiitos vielä mukavasta juttutuokiosta!

 5. Kiitos itsellesi kaikista vinkeistä ja tsempeistä! =)))
  Vuorovaikutus näistä vastauksista välittyykin! :)

  Joskus jopa parhaan kaverin kanssa huomaa, että meillä on toisillemme paljon vinkkejä kauneuteen ja muuhun liittyen, mitä ei ole huomattu vain toisillemme kertoa. Siksi viestintä! :)

  Kiva kuulla hyvistä lattiakokemuksista, se menee meillä pohdintaan, kaikkien muiden asioiden kanssa. Itse olen valkoisen lattian hyviksi puoliksi miettinyt juurikin samoja perusteluita, mitä vastauksessasi kerroit. Rohkaisevaa kuulla ja nähdä, että joku on samojen perustelujen pohjalta päätynyt lopputulokseen, johon voi olla tyytyväinen!

  Voi olla, että mies pääsee kevään koittaessa ikkunoita sutimaan. On hän sitä minulle aiemmin ehdotellut, mutta vasta nyt teidän hienon lopputuloksen nähtyäni, innostuin ajatuksesta itse toden teolla.

  Itselläni on käynyt samanlainen kehitys tavaran suhteen, todella nykyisin mietin, ennen kuin jotain hankin. Yleensä se ajatuskin ehtii siinä muhimaan ja päätyy ostamaan juuri sen jutun, jota todella tarvitsee tai haluaa. Silloin se tuottaa iloakin enemmän.

  Nykyisin olen ihastunut ajatukseen ostaa sisustuslehti sisustustavaran sijaan. Tuen lehden tekijöitä ja mielelläni maksan inspiroivien juttujen lukemisesta. Lehden voi laittaa kiertoon ja siitä riittää iloa muillekin. Itselle saadun rentoutumisen ja inspiraation lisäksi.

  Tilan rajallisuus on todella hyvä este tavaran kertymiselle, vähäinen tavaramäärä pysyy helposti järjestyksessä ja koti siistimpänä. Itse heivailein aina saman tien rikkinäiset, ei korjattavissa olevat lelut pois. Lapsilla tietenkin vaatteiden osalta vaihtuvuutta riittää. Itse olen kokenut niin, että vähäinen määrä vaatteita on kaikista helpoin tapa hallita sitä puolta, sen jokaisessa vaiheessa.

  Kaikki tyyliin liittyvä kyllä kiinnostaa! =)

  Juurikin se harkinta ja huolenpito ovat asoita, joita meidän kaikkien olisi hyvä kuluttajina miettiä. Tavaroilla ja vaatteilla on materiaalista ja tuotannollista arvoa, vaikka ne olisivat meille puoli-ilmaisia. Itse opin sitä paremmin vasta koettuani “ekologisuus hurahduksen”, joka on onneksi jäänyt päälle.

  Tosin siinäkin on sopiva tasapaino löytynyt. Enne heitin hennesin viiden euron topin roskiin, jos siinä oli pieni reikä. Ajattelin, että mielummin ostan uuden, kuin käytän aikaani korjaamiseen. Minulla todella parannettavaa oli juurikin asenteessa ja ajatusmaailmassa. Mutta hienoa on huomata, että sekin voi muuttua, vaikka en olisi sitä itsestäni uskonut

  Nykyisin olen hyvin perehtynyt materiaaleihin, pesuohjeisiin ja muihin huolto toimenpiteisiin. Kaikki pienet ja isommatkin reiät parsitaan saman tien. Materialle tulee antaa sille kuuluva arvo, jotta siitä tulee pidettyä huolta sen arvon mukaisesti. Erityisesti kaikkiin kirppislöytöihin muodostuu aivan omanlaisensa arvostus, kun löytää jotakin todella mieluisaa käytettynä ja kohtuu hintaan. Sellaiset on todellisia hyvän mielen ostoksia, monessakin merkityksessä. =D

  Eikös tuo ikkunanpielienkin maalaus ja remontointi ihan tuunaamiseksi lasketa! ;)
  Mies on kätevä käsistään ja saakin toteuttaa loput ideoistani, mihin eivät omat taidot riitä.
  Nautin huonekalujen kunnostamisesta, siinä näkee oman käden jäljen samanlailla kuin sisustamisessa. Seuraavaksi on kaksi wieniläistuolia kunnostusta odottamassa.

  Yksi vinkki, jonka voisin puolestani antaa sinulle on verkkokauppa Emmy. Jos et ole siitä kuullut tai sitä kokeillut, niin voin kyllä heidän toimintaasa kehua. Toki kriittisenä asiakkaana näen siinä jotakin kehitettävää, mutta mielestäni niin loistava idea, että sitä kannattaakin kehittää. Ja annan heille aina palautetta, jos tuote ei vastaa kuvailuja. Useimmiten kyllä vastaa ja he eivät ole välttämättä jotakin pientä vikaa vaatteessa yksinkertaisesti huomanneet.

  Hinnat ovat tavallista kirpparia koreammat, mutta parempia ovat kunto ja laatukin. Mielestäni heidän toimintansa on loistava tapa harjoittaa kierrättämistä, joten olen valmis maksamaan tukemaan sellaista yritystä. Ja kymppi aikuisten hyväkuntoisista merkkifarkuista ei ole ihan liikaa.

  Olen löytänyt sieltä esimerkiski miehelle Tiger of Swedenin tyylikkäät, hyväkuntoiset farkut kympillä ja lapsilleni kauniita ja tyyliimme sopivia pomp de lux:n vaatteita. Kätevää on se, että pystyn tilaamaan koko perheelle vaatteita ja asusteita kerralla helposti klikkailemalla ja saamme sovitella rauhassa kotona.

  Aina jotakin tarpeellista löytyy ja ne mitkä eivät sovi voi palauttaa helposti. Emmyssä on todella kätevää se, että vaatteita pystyy hakemaan esimerkiksi värin tai merkin perusteella, jolloin hakuun voi rajata juuri ne omat mieltymykset aika tarkastikin, toisin kuin livekirppareilla. Ei ole montaakaan nettipalvelua, joiden kautta voisi käytettyjä vaatteita ja asusteita tilata sovitukseen niin, että on myös täysi palautusoikeus.

  Jos kierrättäminen kiinnostaa, niin heidän sivujaan suosittelen kurkkaamaan silloin tällöin, valikoima vaihtuu koko ajan, joten löytöjä voi tehdä aivan yllättäenkin.
  Itse löysin nettikaupan reilu vuosi sitten, kun kiinnostuin eettisyydestä ja ekologisuudesta enemmän. Sen jälkeen olen heiltä ostoksia tehnyt tavallisten kirppari hankintojen lisäksi.

  Ihanaa viikonloppua! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue