Arjen harmonia: kodin siivous

Kaupallinen yhteistyö, Freska

Homevialaura, siivous, kotisiivous

Viimeksi kirjoitin Arjen harmonia -juttusarjassa siitä, miten olemme keskittäneet pyykinpesun yhteen päivään viikossa ja pyhittäneet loput kuusi päivää vapaalle. Siivoukseen taas suhtaudun päinvastaisesti. Kodin puhtaanapidossa uskon ylläpitävän siivouksen voimaan. Siihen, että kun tekee jatkuvasti jotain pientä, pysyy koko tilanne paremmin hallinnassa.

Homevialaura, siivous, kotisiivous, siivouspalvelu, Freska

Tämä käytäntö on toki myös käytännön sanelema. Kuraa etu- ja takaovesta tuova koira, syömistä opetteleva lapsi ja puhtaanvalkoiset lattiat muodostavat yhtälön, joka ei yksinkertaisesti kestä mitenkään viikon siivousväliä. Tällä hetkellä imuroin kotimme joka tai joka toinen päivä. Lisäksi kriittisimmät kohdat eteisen, olohuoneen ja avokeittiön lattiasta moppaan nekin monta kertaa viikossa erityisesti näin märkänä kurakautena. Pienessä kodissa homma käy sentään käden käänteessä, ja jaksankin ihmetellä sitä, miten ihmeessä ihmiset selviävät parisataaneliöisistä taloistaan.

Homevialaura, siivous, kotisiivous

Tiedätte, että rakastan järjestystä, mutta siivouksesta en ole koskaan voinut sanoa samaa. Nykyään olen kuitenkin oppinut pitämään siivousta siedettävänä, joskus jopa nautinnollisena – näkeehän siinä heti kättensä jäljen ja täytyy sanoa, että uudesta kodista on suurempi motivaatio pitää huolta. Suurin syy asennemuutokseen lienee siivouskaapin päivittäminen, sillä välineurheiluahan tämä on. Muuton yhteydessä vaihdoimme ruman, kankean ja epäkäytännöllisen pölypussittoman imurin uuteen malliin, joka on kevyt kuljettaa, kaunis katsella, hiljainen ääneltään ja tehokas imultaan. (Mallin nimi on Zen, kuinkas muutenkaan.)

Homevialaura, siivous, kotisiivous, siivouskaappi

Toiseksi olen, nyt menee metatouhuksi, siivonnut siivouskaapin, joka sijaitsee kodissamme kivasti kädenulottuvilla eteisen liukuovikaapistossa. Sekalaisen purkkimeren sijaan kaapissa on enää tärkeimmät aineet ja välineet ilmeeltään rauhallisissa purkeissa tai valkoisen ämpärin suojassa. Tällä hetkellä tärkeimmät siivousaineeni ja -välineeni imurin lisäksi ovat Sini-monitoimimoppi ja Kiilto-lattianpesuaine, Attituden ympäristöystävälliset yleispuhdistus- ja peilinpuhdistusaineet (joiden etiketit olen korvannut Dymoilla ja joita voi näppärästi täydentää muillakin ympäristöystävällisillä sarjoilla), WC Ankka sekä teidän lukijoidenkin suosittelema Universal Stone, tarkemmin sanottuna raikkaan sitruksinen Planet Pure -versio Ruohonjuuresta. Samaisen siivouskaapin hyllylle keräämme muuten lehdetkin, kun ei paperiroskakorille löytynyt eteisestä tilaa.

Homevialaura, siivous, kotisiivous

Arjen elämänlaatua on parantanut tuntuvasti se, että kerran kuussa meillä käy blogiyhteistyön kautta Freska-kotisiivooja. Koska itse siivoan usein, nopeasti ja kevyesti, täydentää ammattilaisen huolellinen kuukausittain siivous täydellisesti tätä rytmiä. Ylläpitävä siivous riittää juuri siitä syystä, kun neljän viikon välein pinnat puhdistetaan erityisellä huolella. Kuukausisiivouksen lisäksi siivouspalvelu on ollut meille korvaamaton apu erikoistilanteissa, kuten ennen asuntonäyttöä sekä muuttosiivouksena kaiken härdellin keskellä.

Homevialaura, siivous, kotisiivous, siivouspalvelu, Freska

Itse en siivoa siivojaa varten (klassikko), mutta valmistautumista pidän tärkeänä, jotta siivoojan on mahdollisimman hyvä tehdä työtään: raivaan tasot, tarkistan kulkureitit ja huolehdin välineet. Freska-kotisiivouksen varaaminen on helppoa netin kautta niin kertaluontoisesti kuin säännöllisesti, jolloin siivooja on aina sama tuttu. Kotitalousvähennyksen jälkeen siivouksen hinnaksi jää 17 euroa tunnilta, mikä minusta on tietyissä tilanteissa varsin kohtuullinen hinta ammattimaisesta palvelusta ja mielenrauhasta. Arvostan Freskassa myös ympäristöystävällisten siivousaineiden käyttöä ja Itämeren suojeluun osallistumista. Mikäli haluatte kokeilla Freskaa, jaan teille mielelläni kaksi etua: koodilla 20homevialaura kertasiivouksen tilaaja saa 20 euron alennuksen, kun taas koodi 50homevialaura oikeuttaa 50 % alennukseen säännöllisen siivouksen ensimmäisestä tilauksesta. Koodit ovat voimassa 1.5.2017 asti. Toivottavasti edut tuovat teille harmoniaa arkeen ja iloa juhlaan, ja innostutte kevään kunniaksi hemmottelemaan itseänne vaikka stressittömällä ja raikkaalla pääsiäiskodilla.

Samalla bebe ilmoittautuu työharjoittelupaikan hakijaksi siivouspalveluun saatesanoilla aktiivinen imurinräplääjä ja motivoitunut oppija.

Arjen harmonia on juttusarja, joka käsittelee pieniä ja isoja oivalluksia, joilla olen vähentänyt kotitöiden kuormittavuutta, helpottanut arjen sujuvuutta ja edistänyt jokapäiväistä hyvinvointia kotona. Teemoja ovat järjestys, kodinhoito, siivoaminen, rutiinit, ratkaisut ja palvelut – kaikki, mikä tekee asumisesta mielekkäämpää.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Voi harmonian kauneus joka yltää siivouskaappiinkin. Mistä teidän takaseinällä oleva teline on ostettu?

  Miksi ihmeessä lähes kaikki pesuaineet ovat riemunkirjavissa purkeissa?

 2. Tuollainen teline ois kätevä omaankin siivouskappiin, on varmaan ollut siellä teidän kotona valmiina(?) mutta mistähän tuollaisen sais hankittua?

 3. Kaunista on! Siivouskaapin teline kiinnostaa minuakin, koska uuteen kotiin tulossa eteiseen kaappi imurille ja muille tykötarpeille ja tuo näyttää kätevältä.

 4. Voi apua, kaunein näkemäni siivouskaappi!!! Kuvan innostamana laitan kyllä oman siivouskaapin kuntoon vkonloppuna.

  Voi mikä suloinen rusettityttö! Niin söpö aina <3

  • No kiitos paljon! En itse ajattele siivouskaappia ihmeellisen kauniina, mutta siisti, toimiva ja levollisen näköinen se nykyään on. :) Toivottavasti projektisi eteni kivasti viikonloppuna. Järjestelystä, varsinkin näin kevään korvalla, tulee kyllä niin virkistynyt olo. Rusettityttö kiittää ja lähettää aurinkoisia terveisiä! <3

 5. Olit sitten löytänyt juurikin teille sopivan imurin ?. Meillä On uudessa kodissamme keskupölynimuri, ruma pitkä harmaa letku, yök. Letkua säilytämme seinätelineessä varastossa, mistä sen nappaaminen käyttöön ei ole aivan simppeliä. Päädyin laitteeseen ystävien suosituksesta. En keksi muuta hyvää sanottavaa kuin imuteho, joka on loistava.
  Meilläkin käy kerran kuussa siivoojat ja monesta muusta olen valmis luopumaan mutten heistä.
  Kysyisin upeista liljoista, joita kuvissasi usein näkyy. Olen etsinyt miedosti tuoksuvia tai tuoksuttomia vaihtoehtoja , turhaan. Miten esim. nuo valkoiset?

  • Vinkkaan tähän väliin, että jos kestokukat varmana tuoksuttomana vaihtoehtona eivät innosta, niin pyydä kukkakaupasta “valkoista värililjaa”! Ei tuoksu :) Meidän lähikukkis tilaa niitä aina pyynnöstäni jos muuten tarjolla on vain muita vaihtoehtoja.

  • Moi Leena! Juu ei täällä ihan millä tahansa imuroida, pitää olla zenit ja feng-shuit kohdillaan. :D Mutta miten kaunis, kevyt ja hyvä muri onkin oikeasti vaikuttanut siivousintooni on ihan kummallista, kun entistä mörkömallia en koskaan jaksanut kaivaa kaapista. Keskuspölynimuri on muuten minulle ihan vieras muuten kuin että idean tiedän suurin piirtein. Voin kuvitella, että systeemi on raskas käyttää, mutta onneksi imuteho on lunastanut odotukset. Kuukausittain siivouspalvelu on kyllä aika hyvä kompromissi. Ei mikään mahdoton panostus, mutta kuitenkin todella iso apu. Kuule, nämä ovat silkkililjoja! Ikeasta 4,90 kappale. :) Vaikka silkkiset eivät tietystikään vedä vertoja oikeille, olen todennut nämä tähän elämäntilanteeksi sopivaksi. Onpahan aina kukkia kaunistamassa ilman, että niitä tarvitsee koko ajan hoitaa tai ostaa uusia. Lisäksi hankin toisinaan sesongin kukkia, kun sopivat sattuvat eteen asioilla tai kun on jotain juhlistettavaa. LadyBlue tuossa kivasti neuvoikin tuoksuttomien liljojen kanssa, kiitos!

 6. On niin kaunista etten kestä. Ja tuo Bebe! Palaan työelämään syksyllä, vietettyäni kolme vuotta kotiäitinä ja kaksi lasta tässä tehneenä. Päätin, että viimeistään silloin meillekin tulee palkattua siivousapua vähintään kerran kuussa. Parantumattomana esteetikkona kodin harmonia ja siisteys on ihan ehdotonta. Mutta huomenna aamulla alkaa meilläkin siivous ja kaksi alle kolmivuotiasta innokasta apuria mukana..

  • Voi kiitos! Ja bebe on kyllä aina paras, silloinkin kun hän kulkee perässä ja räplää imurin pois päältä kahden sekunnin välein. ;) Todella hyvä päätös ja niin ansaittu apu! Olen miettinyt ihan samaa, että saatan tiivistää siivoojankäymisväliä siinä vaiheessa, kun arkeen astuu kokopäiväinen työ. Varsinkin pienten lasten kanssa työn ja perheen yhdistäminen on ihan tarpeeksi haastavaa muutenkin, niin niinä vuosina kaikki apu on tervetullutta. Siivoouksen aikana voi sitten tehdä jotain perheenä yhdessä, millä on aina korvaamaton arvo. Sepä se, esteetikolle siisti koti on niin tärkeä voimavara, ettei sitä välttämättä kaikki ymmärrä. Jonkun pää hajoaa lenkkeilytauosta, minä olen aina levottomimmillani, jos koti on hujan hajan. Terkkuja ihanalle pikku kaksikolle!

 7. Meilläkin käy nykyään Freskan siivooja kerran kuussa, itse hoidan nykyään vaan ylläpitosiivousta. Tosin siinäkin on tekemistä :D mutta ihanaa kun joku käy kerran kuussa tekemässä kunnon siivouksen. Paras palvelu ikinä!

  Kadehdin avoimesti tuota siivouskaappia ja aion törkeästi kopioida sen uuteen vaatekaappiin ;)

  Ps. Meilläkin asuu imurinnyplääjä :D

  • No juuri näin! Kun siivouksessa riittää muutenkin tekemistä, vaikka palvelu auttaa kerran kuussa, niin ei tässä todella pääse ylpistymään. :D Ihana, kun Freska käy teilläkin! Sielläkin riittää ihan tarpeeksi hommaa pienen lapsen, kokkausten ja bloggausten kanssa. No kopioi ihmeessä, sehän olisi suuri kunnia. Huippua jos siivouskaappi inspiroi. :D Muista näyttää sitten lopputulos!

 8. Yksi asia mitä kaipaan eniten (takan ja lasisten tuplaovien lisäksi) vanhasta kodista on apukeittiö siivouskaappineen. Siellä oli keskuspölyimuri telineineen siististi omalla paikallaan. No, budjetti tänne muuttaessa ei moiseen riittänyt, mutta tämänhetkiseen tilanteeseen löytyisi varmasti parempi ratkaisu: sininen pölynimurimme on jatkuvasti esillä, sillä imuroimme Albertin takia joka päivä :D imurille tilaa raivaaminen kaapista on tuntunut ylitsepääsemättömältä, mutta näin kauniin inspiraation jälkeen saatan jopa saada sen aikaiseksi. Tilaa tulee raivata tässä kohtapuolin muullekin <3 Löysimme muutama kuukausi sitten juuri meille oikean siivoojan ja kyllä se on ollut tervetullut apu näin kiireisen kevään kynnyksellä kun hiekkaa on tuntunut olevan enemmän meidän asunnossa kun puoliksi lakaistuilla kaduilla!

  • Moi Jessica! Keskuspölynimuri on kyllä kiinnostava systeemi, kun siitä on täällä jo pari kertaa mainittu. Minulla ei ole siitä mitään kokemusta, mutta jotenkin luulin, että sellainen on aina vain monikerroksisissa omakotitaloissa. Oppia ikä kaikki! Itse tykkään nykyisen imurin keveydestä ja hiljaisuudesta, mutta eihän sillä väliä, millä imuroi, kunhan homma toimii. :) Voi Albert! Ja älä muuta sano. Aina unohdan sen, miten sotkuista aikaa tämä on, kun koira tuo sisään ensin likaista loskaa, sen jälkeen katupölyä ja hiekkaa. Ihana kuulla, että olet löytänyt hyvän siivoojan avuksi!

 9. Voin kertoa, 200 neljön talon siivoaminen on prosessi.. Ja jokaisena siivouspäivänä (siivouspäivinä) käy mielessä, että pienempi olisi ihan kiva :D Kolmenhengen taloudessa työnjako on selkeä – kerros per nenä. Ammattisiivoojaa menee ainakin harkintaan, olisihan se luksusta. :) Ja voihan teidän sisustuskaappi, ihana!

  • No uskon! Voi että, iso hatunnosto. Hyvin olette kuitenkin pystyneet jakamaan vastuun kerroksittain, se kuulostaa oikein reilulta ja jo paljon inhimillisemmältä urakalta. :) Jos ei kuukausittainen tai viikottainen siivous tunnu tarpeelliselta ja panostamisen arvoiselta, ainakin suosittelen hemmottelemaan itseä vaikka pari kertaa vuodessa ennen tärkeimpiä sesonkeja: miten ihana on aloittaa kotikeskeiset juhlat, kuten pääsiäinen ja joulu, putipuhtaalla kodilla. Kiitos! Mukavaa, jos siivouskaappi inspiroi. :)

 10. Meillä käy siivooja kerran viikossa ja se on varmaan yksi parhaista rahankäyttökohteista ikinä. Tuo tiheys takaa sen, että itse ei tarvitse kuin harrastaa tavaroiden paikalleen laittamista ja keittiön siivoamista. Koira on onneksi niin pieni, että usein pahimpina kuratassukausina ihan kannan sen ovelta suihkuun, niin ravat eivät leviä pitkin kämppää, mutta takapihalta tullessa on tietty aina jotain roskaa mukana.

  Niin kuin taidettiinkin jutella, niin vauvan ja koiran kanssa on sen verran hommaa, että kaiken minkä voin, ulkoistan. Ja jääpähän ainakin yksi vakkarikinastelunaiheista pois. ;)

  • Olen niin iloinen, että päädyitte siivoojan apuun! Jos on muillakin lapsiperheillä ehtimistä, niin teille vasta soisin kaiken avun jaksamiseen. Onneksi nykyään palveluja on (kun vielä ruokalähetit laajentaisivat piiriään!) eikä avun käyttäminen ole meidän sukupolvelle häpeä. Juuri kuten sanoit, kaikkea ei voi mitata rahassa. Siivouskaan ei ole pelkkää siivousta, vaan puhtaan kodin lisäksi siinä ostaa mielenrauhaa, perhesopua ja voimavaroja, joilla kaikilla on erityisesti lapsen ensimmäisinä vuosina korvaamaton arvo.

 11. Harmonista, todellakin!

  Pohdin Ton-tuolin ostoa, mutta en osaa päättää, 14 vai 18. Millä perusteella olet itse valinnut neljäntoista? ;-)

  • Kiitos, kiva kuulla! No kuule, esitit ihan saman kysymyksen, jota pohdin itsekin vuosia sitten, kun ostin wieniläistuolin. :) Olen rehellisesti sitä mieltä, että 14 ja 18 ovat aivan yhtä kauniit, ja olisin voinut heittää valinnan vaikka arvalla. Taisin lopuksi keksiä sen verran tikusta asiaa, että tuolissa 18 on koristeellisempi alalista kun taas mallissa 14 pyöreä rima kulkee tasaisesti koko tuolin ympäri, mikä ehkä vähän enemmän miellytti omaa silmääni. Osasinkohan selittää ymmärrettävästi? Nyt olen siksi iloinen valinnastani, että bebellä oleva TON Petit -lastentuoli on miniatyyri nimenomaan mallista 14, joten kiva, että iso ja pieni ovat ihan samaa. Muuten molempi parempi, fanitan hurjasti myös käsinojallista mallia 30. :)

 12. Meillä ei käy siivoojaa, enkä ole edes harkinnut moista. Olisihan se luksusta, mutta toisaalta en raaski ja toisaalta haluan lapsenkin oppivan, mitä siisteys on ja miten sitä ylläpidetään. Muutamassa tuttavaperheessä on käynyt niin, että lapset ovat oppineet pitämään siivoamista ala-arvoisena, jollekulle muulle kuuluvana hommana, eivätkä korjaa edes omia jälkiään, koska ovat oppineet, että siivooja hoitaa. Tämä on tietysti ääritapaus, mutta kieltämättä avasi silmiä rajusti.

  • Minä jos joku ymmärrän ihmetyksesi kyseistä käytöstä kohtaan, ja tämä oli oikein tervetullut näkökulma keskusteluun miettiä, millaisen mallin mikäkin lapselle antaa. En voi itsekään sietää mainitsemaasi käytöstä: en sitä, että eletään kuin pellossa enkä toisaalta sellaista suhtautumista, etteikö siivoojakin tekisi arvokasta työtä. Henkilökohtaisesti minulle on erittäin tärkeää, että bebe oppii siivoamaan jälkensä ja kunnioittamaan elinympäristöään. Perheellämme on muutenkin todella jalat maassa ja imuroin silti edelleen 12-15 kertaa kuukaudessa ja aina hänen hereillä ollessaan, joten kotityöt eivät ainakaan meidän jälkikasvullemme jää millään tapaa vieraaksi.

   Luulen oman siisteyskäsityksemme yhdessä muun kasvatuksen kanssa antavan lapselle paljon tärkeämmän mallin kuin yksittäinen kuukausittainen palvelu. Kyseessä on valinta, joka parhaimmillaan voi opettaa sekin lapselle tärkeitä arvoja: sitä, ettei kaikkea tarvitse jaksaa itse (en halua kasvattaa tyttärestäni itselleen armotonta kympin tyttöä) sekä sitä, että työssä ansaitulla rahalla voi materian sijaan valita myös vapaa-aikaa ja yhdessäoloa perheelle.

   Raaskimisen ymmärrän hyvin ja olen itsekin käynyt läpi tarkasti oman talouteni ja arvojärjestykseni, eikä yksikään palveluun laitettu euro ole meidän perheessä itsestäänselvyys, vaan valinta ja pois jostain muusta. Se vain on minusta vähän kummallista, että Suomessa on ihan pikku juttu rakennuttaa 200-neliöinen omakotitalo, mutta jos 70-neliöisessä talossa asuva perhe käyttää siivouspalvelua, se helposti mielletään elitistiseksi. Ehkä ymmärrät, mitä tarkoitan.

   Yhtä kaikki olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, kuinka vastemielistä mainitsemasi käytös on, mutta en usko, että siitä voi syyttää siivouspalvelua, vaan perheen arvoja ja kasvatusta ylipäätään.

   • En siis missään nimessä pidä elitistisenä, jos joku haluaa ottaa siivoojan, ja olen ehdottomasti kanssasi samaa mieltä siitä, että kyllä vanhempien välittämä arvomaailma ja esimerkki ovat ne ratkaisevat tekijät siinä, että lapsi oppii käyttäytymään ja toimimaan tietyllä tavalla, oli kyse sitten siivoamisesta, kiittämisestä tai mistä vain. Jouduimme eräänkin tuttavaperheen käynnin jälkeen siivomaan lapsen kanssa useamman tunnin, kun tenavat sotkivat kaikki paikat eikä äitinsä sanonut mitään. Minä sanoin aika tiukastikin, mutta turhaan. Sanomattakin selvää, että uutta kyläilykutsua eivät ole saaneet…

    Suomessa päädytään mielestäni herkästi pitämään jonkun toimintaa elitistisenä, jos itse toimii eri tavalla, ja katsotaan, että on lupa arvostella ja ihmetellä. On meillekin ihmetelty ja jopa arvosteltu, miten minun keskituloisen yksinhuoltajan palkkapussilla pystyy matkustamaan useamman kerran vuodessa ulkomaille. Turhaan olen selittänyt, että kyse on siitä, että se raha on poissa jostain muusta – kuten silloin, kun joku muu päättää panostaa vaikkapa isoon taloon, syödä usein ravintolassa tai ostaa hienoja huonekaluja. Tärkeintä on mielestäni ymmärtää, että eivät ne toisen valinnat ole itseltä pois ja miettiä, että jos toisen valinta hiertää omassa kengässä, niin mitä se kertoo omasta elämäntilanteesta ja asenteista. Aina elämäntilanteet eivät tietenkään ole loputtomasti muokattavissa, ja on minullakin ollut aika, jolloin tällainen reissaaminen ei ollut mahdollista.

    Sekin on tärkeä näkökulma, että kaikkea ei tarvitse jaksaa ja osata itse eikä kaiken tarvitse olla täydellistä – ainakaan toivottavasti! Itse olen pyrkinyt opettamaan tätä lapselleni myös siivoamisessa, oma äitini näet siivoaa koko ajan (hän imuroi jopa koiransa), mutta meillä riittää vähempikin, ja jos on tärkeämpää tekemistä, imurointi voi odottaa.

    • Ihan järkyttävää käytöstä. :( Toisaalta olen oppinut pitämään huonojakin esimerkkejä hyvinä. Yleensä, jos joku on käyttäytynyt erityisen tökerösti, minulle on kirkastunut entisestään, miten haluan omassa elämässäni toimia. Ei tuollaista porukkaa todellakaan toistamiseen kutsu!

     No juuri näin, ihan samaan tapaan ajatellaan. Suomessa arvostetaan perinteisesti kiinteistöjä: mitä isompi itse rakennettu omakotitalo, sitä parempi ja ehdottomasti kesämökki on omistettava siihen päälle. Eikä siinä mitään, mutta mikä unohtuu on se, että näillä sijoituksilla saa aika monta siivoojaa, ravintolaillallista, design-huonekalua ja matkaa, mitä sitten tosiaan usein päivitellään. Kiinteistöjen lisäksi toinen yleisesti hyväksytty rahankäyttö on auto. Meillä on auto kyllä, mutta pieni kaksiovinen kottero, ja saamme koko ajan ihmettelyä siitä, kun emme ole lapsen kanssa vaihtaneet farmariin, kai sen uusikin pitäisi vielä olla. Olen tyytyväinen, että meillä on auto ylipäätään, emmekä mielellään kiinnitä menopeliin yhtään lisää rahaa ennen kuin on “pakko”. Säästöönkin on kiva saada jotain, sillä kuten sanoit, tilanteet voivat aina muuttua.

     Imuroi koiransa – päivän paras! :D No ihan samaa olen miettinyt, että vaikka varmasti bebe saa kotitöiden tekemisestä esimerkin, en myöskään halua, että hän muistaa lapsuuttaan siitä, että äiti vain hampaat irvessä kuurasi. Onneksi en ole mikään siivousfanaatikko, vaan lähinnä sellainen keskilattianimuroija, että pahimmat nopeasti pois. Joka tapauksessa tässä asiassa mielestäni huomaa sukupolvien erot hyvin, kuten sinäkin kerroit äidistäsi. Monet tuntemani edellisen ikäpolven edustajat ovat aika fanaattisia siivoojia, eivätkä tuskin koskaan voisi ulkoistaa tehtävää kenellekään. Siksi pidän nykyisestä mentaliteetista enemmän, sillä ainakin katkera marttyyrimaisuus kotitöiden tekemisestä on jotenkin tosi kurjaa.

 13. Minä allekirjoitan ja vannon myös yllätpitävän siivouksen nimeen. Meillä ei ole ulkona ravaavaa lemmikkiä, mutta itse syömään opetteleva taapero ja kuraa sisälle kantavat rattaat. Mä olen kyllä niin onnellinen, kun hiekkaa on alettu lakaisemaan pois jalkakäytäviltä. Mutta saas nähdä, kaipaanko minäkin loppuvuodesta siivouspalvelua meille.

  • Rattaat, totta! Sehän onkin yksi murheenkryyni lisää puhtaanapidossa. Vanhassa kodissa meillä oli vaunut kellarissa ja nyt varastossa, mutta monesti mietin erityisesti kerrostalossa asuessa, miten monet tosiaan joutuvat tuomaan vaunut sisälle ja ehkä kärräävät ne asunnon läpi parvekkeelle päiväunia varten. On siinäkin tosiaan siivoamista. Tämä on vaikea vuodenaika, kun lumi sulaa kuraiseksi loskaksi ja sitten alkaa katupölykausi, mutta onneksi sen jälkeen ollaan voiton puolella keväässä!

 14. Voisitko olla vähän vähemmän täydellinen :D ? En nyt meinaa uskoa, että jonkun siivouskaappi näyttää tuolta <3 Siivouspalvelu on kyllä parasta ikinä, meillä käy joka toinen viikko ja välissä putsailen pahimmat varsi-imurilla vai rikkaimuriko sen nimi nyt on. Keittiötä ja kylppäriä tulee joka tapauksessa siivottua jatkuvasti ohimennen, mutta esim. perusteellisen pölyjen pyyhkimisen ja peilien putsaamisen jätän mielelläni ammattilaiselle. Minisiivooja on näin kahden vuoden iässä edistynyt jo kohtalaiseksi lelujenkeräilijäksi :)

  • Jos siivouskaapilla pääsee täydellisyyteen, niin sitten maailmani taitaa olla valmis. :D Oikeasti on ihana, miten kivasti kommentoitte siivouskaappia, vaikka itse en näe sitä kovinkaan ihmeellisenä saavutuksena. Toki kodintekniikka on meidän väristämme, mutta muuten kyse ei ole kummemmasta kuin turhan karsimisesta. Tärkeimmät pesuaineet käsille näteissä purkeissa (nätti tarkoittaa suomeksi etikettien irroittamista) ja rumat purkit ämpärin suojaan – voilà! Joka toinen viikko on varmasti myös aika ihanteellinen rytmi ja ehkä jossain vaiheessa edessä meilläkin riippuen muun elämän järjestäytymisestä. Rikkaimuria mietin jossain vaiheessa, mutta totesin sitten, että samalla vaivalla otan esille normaalin imurin, kun ei rikkaimuri meille edes mahtuisi. Tämä siis meidän kodissa, joka on pieni, ja jossa siivouskaappi on ihan käsillä. Muuten tiedän monen vannovan rikkaimurin nimeen, joka voi kätevästi sijaita vaikka keittiössä ensiapuna muruille. Kiva! Kaksivuotiaalle voi jo varmasti hyvinkin opettaa lelujen keräämistä. Minäkin pidän tärkeänä sitä, että lapsi oppii kunnioittamaan elinympäristöään pienestä pitäen. :)

 15. Moi, mitä tuo säännöllisen siivouksen alennuskoodin “ensimmäinen tilaus” tarkoittaa? Saako alennuksen siis vain ensimmäisestä käynnistä, vai myös seuraavista käynneistä siihen asti kunnes tilauksen irtisanoo? Tilauksen voi käsittää tässä monella tavalla, kun maksu suoritetaan aina juuri ennen käyntiä.

   • Moi taas! Alla Freskan vastaus. :)

    “Alennus 50 % tulee ensimmäiseen siivouskertaan, kun tilaat säännöllisen siivouksen. Ensimmäisen siivouskerran jälkeen seuraavat kerrat veloittuva kortilta viisi vuorokautta ennen seuraavaa siivousta. Mikäli haluat perua siivouksen, voit sen tehdä milloin tahansa eikä Freskalla ole irtisanoitumisaikaa.”

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue