Kylpyhuoneessa: Hiustenhoitorutiinit

Versio 2

Olen saanut viime aikoina kehuja hiuksiin liittyen, mikä tuntuu erityisen mukavalta ihmiselle, joka pitää itseään Monica Gellerinä Barbadoksella. Sain lisäksi lukijalta kysymyksen hiustenhoitorutiineistani (kiitos!), joten ajattelin tarttua aiheeseen postauksena. Samalla aloitan uuden Kylpyhuoneessa-juttusarjan kauneudenhoidosta, sillä kokonaisvaltainen hyvinvointi kotona on korostunut erityisesti saunan myötä. Myös tyylistä aloitan Vaatekaapissa-juttusarjan, mutta muuten pysytään toki tutussa sisustamisessa.

Homevialaura-Iittala-Ultima-Thule_9359

Itse asiassa omakin tuntumani on, että hiukseni ovat tällä hetkellä ehkä elämäni parhaassa kunnossa. Miksiköhän näin on? Ainakin yksi vastaus saattaa löytyä siitä, että lopetin hiusten värjäämisen vuosia sitten. Värjäystekniikat ovat tietysti kehittyneet, mutta muistoni päänahassa myrkyiltä tuntuvista kemikaaleista eivät ole erityisen lämpimiä. Toinen syy hiusten hyväkuntoisuuteen saattaa olla hormonit. Pelkäsin sekä raskauden että imetyksen aiheuttavan hiusten ohenemista, mutta omalla kohdallani molemmat vahvistivat tukkaa entisestään. Hiustenkasvua vahvistavia lisäravinteita en ole kokeillut koskaan, mutta ruokavalioni on todella monipuolinen.

Homevialaura-hiustenhoito_9619

Shampoona ja hoitoaineena suosin vaihtelevasti kampaamomerkkejä, parhaillaan käytössä on Sebastian Hydre -sarja. Parisen kertaa kuussa käytän Dermosil Syväpuhdistava Shampoota ja aina syväpuhdistuksen jälkeen levitän hiuksiin kosteuttavan naamion, joka tällä hetkellä on kuvasta unohtunut Dove Nourishing Oil Care. Esteetikkona myönnän, että vaadin hiustuotteilta sekä toimivuutta että kylpyhuoneeseen sopivaa ulkonäköä. Onneksi molemmat vaatimukset on helppo täyttää, kun tarjontaa on nykyään niin paljon.

Homevialaura-Iittala-Ultima-Thule_9370

Muotoilutuotteina minulla on Evo-hiuslakka ja -kuivashampoo (saatu blogin kautta), silottava Balmain Silk Perfume -suihke ja lämpösuojana toimiva Joico K-Pak Smoothing Balm. Kaikki tuotteet ovat oikein hyviä, mutta yhteenkään en ole niin kovasti kiintynyt, ettenkö voisi kokeilla seuraavaksi jotain toista – tai jättää kokonaan ostamatta. Jos totta puhutaan täysin riippuvainen olen ainoastaan hiuslakasta. Myöskään ensimmäisessä kuvassa minulla ei ole muita muotoilutuotteita kuin suihkaisu lakkaa hillitsemässä pörröisyyttä.

Homevialaura-hiustenhoito_9560

Mitä kuva ei kerro, hiukseni ovat aina olleet luonnontaipuisat, pienenä jopa afrot. Oman hiustenhoitoni salaisuus onkin ehdottomasti hyvä hiustenkuivaaja ja suoristaja. Molemmissa luotan GHD-klassikkoon. Fööni on tuore hankinta, mutta suoristin varmasti jo kymmenen vuotta vanha, eli panostus on todella kannattanut. Koska pesen hiukseni vain noin kolmen päivän välein, en koe kuuman ilman tekevän hallaa, vaan nimenomaan föönaus ja suoristus on se, millä saan hiukseni kurittomasta pörröstä kiiltäväksi ja kauniiksi. Kampaajalla NOIR Conceptin Niinalla käyn kolmisen kertaa vuodessa, siis huomattavasti harvemmin kuin miespuolinen koirani käy omassa salongissaan, mutta se riittää freesaamaan omanväriset puolipitkät hiukset.

Kylpyhuoneessa on juttusarja, joka keskittyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja rentoutumiseen kotona. Esittelen tyyliini sopivia kauneudenhoidon suosikkituotteita ja etsin spa-tunnelmaa ensimmäisessä omassa saunassa.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

  • Kiva kuulla, kiitos kommentistasi! Paita on Whistles-merkkiä ja löytö alkuvuoden Stokkan aleista. :)

 1. Toinen Monica Barbadoksella ilmoittautuu. Olen muistaakseni maininnutkin täällä kommenteissa samaisesta ongelmasta. Minulla raskaus myös vahvisti tukkaa, eikä tuhonnut sitä, vaikka aluksi näytti pahalta. Nykyään minulla on ohimoden päällä sellaiset kaistaleet viiden sentin mittaista hiusta, jotka kokivat kasvupyrähdyksen raskauden aikana. Ennen raskautta näissä kohdissa oli onnetonta untuvaa. Nykyisellään ne eivät kuitenkaan yllä mihinkään ponnarille ja muistutan nykyisin harmittavasti Pelle Hermannia. :D

  Mä olen onnistunut löytämään täydellisen shampoon ja hoitoaineen, mutta muut tuotteet ovat vielä hakusessa. Ei ole vain tullut vastaan sellaisia, jotka iskisivät minuun.
  Nämä sinun juttusarjasi ovat olleet todella kivoja. Ihanaa, että olet lähtenyt tällaiseen hommaan. Odotan tulevia postauksia. Ja odotan kieli pitkällä teidän videota!

  • Kuulostaa valitettavan tutulta! Minulla on itse asiassa aina ollut otsassa ja ohimoilla ihmeellistä lyhyttä hiusta, joka ei koskaan kasva pitkäksi. Kun tämän yhdistää etelän kuumaan ja kosteuteen, niin voit kuvitella lopputuloksen. :D Onneksi raskaus voi kohdella hyvinkin. Hiusten lisäksi pelkäsin, että ihoni, joka ei koskaan ole ollut ihan ongelmaton, huononee hormonien seurauksena, mutta onneksi niin ei käynyt. Kiva, jos luottoshampoo ja -hoitoaine ovat löytyneet! Ajattelin jo nyt ottaa blogiin mukaan entistä laajemmin muutakin elämäntapaa, koska kompakti kolmio on loppujen lopuksi suhteellisen nopeasti sisustustettu ja remontoitu, niin näin aiheita riittää jatkossakin. Kiitos palautteesta, ihana jos kiinnostaa!

 2. Itsekkin lopetin hiusten värjäyksen lähes kaksi vuotta sitten, hiukset eivät ole koskaan olleet näin paksun ja hyvän tuntuiset :)

  • Kiva kuulla! Kyllä myrkkyjen poisjättämisellä sitten joku vaikutus täytyy olla hiusten hyvinvointiin, ainakin meidän tapauksessamme. Toki ymmärrän hyvin värjääjiä, tuleehan hiuksiin sävyllä kaunis kiilto. Mutta onneksi tämän päivän luonnollinen trendi hyväksyy myös hiusten oman värin, ja samalla olen huomannut, että olen muutenkin onnellisempi ilman värjäyskierrettä, joka oli yhtä tyvikasvun vahtaamista. :)

   • Huokaus, minä olin alle kolmekymppisenä jo täysin harmaa, enkä tuntenut olevani siihen valmis, joten värjään hiukseni säännöllisesti. Ilmeisesti geneettinen juttu, koska yhdelle tädeistäni kävi samoin.

    • Ymmärrän tosi hyvin! Olisin minäkin palannut värjäämään hiuksia, jos en olisi ollut tyytyväinen omaan väriin. Ajattelin, että alta paljastuu maantienharmaa, mutta onneksi sävy on riittävän hyvä ruskea, joten sillä mennään. Muuten ehdottomasti ilo irti avusta, jonka hyvä kampaaja tarjoaa! Harmi kuulla aikaisesta harmaantumisesta, mutta onneksi tosiaan apu löytyy kauniista hiusväristä. :)

 3. Mun mielestä on aina jostain syystä tosi hauska lukea muiden hiustenhoitorutiineista :) Itselläni noin 5kk imettämisen kohdalla alkoi lähteä hiukset ja sanoisin, että vähintään 1/4 hiuksista tippui. Onneksi on mistä tippua. Mutta ne alkoivat kasvaa takaisin tuossa babyn noin 8kk kohdalla ja nyt minulla kasvaa 6cm hiuksia siellä täällä, niitä on välillä vaikea jopa piilottaa. Odotan vain kun ne ovat polkkamitassa :o Mutta hyvä, että tulevat takaisin. Luulin, että näin käy kaikilla! Ilmeisesti ei!

  Uskon omassa hiustenhoidossa myös sisäiseen terveellisyyteen (=ruoka ja riittävä vesi) ja oikeisiin aineisiin. Vaihdan aika löyhästäkin syystä aineen toiseen, jos se ei vain sovi. Tavallaan omat hiukset ovat aika helppohotoiset, mutta kosteus ongelmoittaa kuten sinullakin. Että toinen Monica vaan täällä moi! Mä luulen itseasiassa että tällainen hiustyyli ei ole kovin perinteinen suomalainen.

  Mutta mä värjään edelleen hiuksiani säännöllisesti 10 viikon välein. Mun oma väri on aika kammottava, joten en ole vielä uskaltautunut alkaa etsiä sitä takaisin. Onneksi aineet tuntuvat olevan hieman hellempiä tätä nykyä.

  • Onko? No sittenhän tämä juttu hyvään saumaan. :) Kuulostaa hurjalta hiusten ohenemiselta, mutta onneksi tosiaan paksu tukka sentään anteeksiantaa paljon. Muutenkin jännää, miten voimakkaita vaiheita hiustenkasvu voi elää raskauden ja imettämisen mukana, molempien tai jomman kumman. Nyt vaan odottamaan, että muutamasenttiset haituvat kasvavat täyteen pituuteen, niin silloin hiuksesi ovat varmaan todella hyvässä kunnossa! Nyt muistankin muuten, että kampaajani kommentoi viime kerralla ihan samaa, että minulla on paljon uutta hiusta kasvamassa, vaikken ollut itse kiinnittänyt huomioita samaa. Tyypillinen suomalainen hiuslaatu tosiaan on enemmänkin kiiltävä, suora ja ohut paksun, karhean ja taipuisan sijaan.

   Samoin! Ihan varmasti ravinto vaikuttaa hiuksiin niin kuin kaikkeen hyvinvointiin. Koska syön monipuolisesti, en ole kokenut tarpeelliseksi syödä muita ravintolisiä kuin D-vitamiinia, maitohappobakteereja ja flunssakaudella sinkkiä, mutta jos hiukset olisivat ohentuneet, olisin varmasti ainakin kokeillut hiustenkasvuun tarkoitettu ravintolisää. Muistelen, että ainakin yksi ystäväni on saanut siitä ison avun. Yhtä kaikki uskon, että sisäisellä hoitamisella on suurempi vaikutus kuin ulkoisilla tuotteilla, vaikka niitäkään ei sovi vähätellä (varsinkin niin päin, miten paljon hallaa kamalilla silikonishampoilla ja huonoilla laitteilla voi tehdä). Luulen, että omia hiuksiani on vahvistanut hyvät rasvat: käytän oliiviöljyä todella runsaaseen espanjalaiseen tapaan ja syön paljon avokadoa.

   Kyllä, väriaineet ovat ihan varmasti kehittyneet ja nykyäänhän on myös kaiketi kokonaan luonnonmukaisia vaihtoehtoja. Omaa kokemusta minulla ei näistä ole, mutta kiva, että kaikki tässä maailmassa kehittyy hiusvärejä myöden. Ilman muuta pitääkin värjätä, jos silloin viihtyy paremmin omissa nahoissaan. :)

 4. Oi, onpa sulla kaunis väri luonnostaan, jotenkin hehkuvan ruskea! Itse kasvatin myös tässä muutaman viime vuoden aikana oman värini takaisin, mutta vaikka sävy ihan nätti vaalea ruskea olikin, tulin silti siihen tulokseen, että muutaman kerran vuodessa tehty pieni raidoitus kylmällä vaalealla antaa hiuksille ja koko olemukselle ihanan säväyksen. Mutta joo, kotivärjäykset ja ylipäänsä joku radikaalimpi muutos kuin raidoitus osaavalla kampaajalla on edelleen täysi no no!

  Itse tykkään myös valita hiustenhoitotuotteet niin, että sopisivat kylpyhuoneeseen. Nyt ostetut, muuten niin kauniissa pulloissa olevat Balmainin kosteuttava shampoo ja hoitoaine ovat kuitenkin olleet käsittämättömän huonoja hintaansa nähden! Siis shampoo ei tunnu pesevän tukkaa puhtaaksi millään ja hoitoainetta joutuu käyttämään ihan hulluja määriä että saa edes jotenkuten takkuja tukasta pois. “You had one job” :D

  Ihanaa kun oot blogissa tarttunut sistukseenkin sinällään liittymättömiin aiheisiin! Kuitenkin nämäkin kodinhoito- ja kauneuspostaukset kietoutuu samaan arjen estetiikkaan, mitä blogisi muutenkin käsittelee :) Ja niin parasta lukea hyvää, sujuvaa kieltä, jota ei enää monesta blogista löydä. Kiitos!

  • Kiitos Ida, tämä oli todella ihana kommentti! Näin ajattelin itsekin, että myös kotona tapahtuva itsestä huolehtiminen on osa koko elämäntapaa, joten se menee blogin teeman kanssa luontevasti yhteen. Samoin pukeutuminen, sillä kirjaimellisesti esimerkiksi vaaterekki on osa kotimme sisustusta. Ihana kuulla, että te lukijat ajattelette samoin, sillä teitä varten tietysti kirjoitan. :) Kiitos kovasti myös kehuista kirjoittamiseen liittyen! Teksti on minulle todella tärkeä osa bloggaamista. Olen muutaman kerran miettinyt, miksi en ole vain Instagramissa, kun se veisi murto-osan bloggaamiseen käyttämästäni ajasta, mutta suurin syy on se, että täällä voin ylläpitää paremmin toista intohimoani, kirjoittamista.

   Kiitos paljon! Minustakin oma väri on ihan kaunis. Vähän se taittaa turhan punaiseen, mutta ehkä lämpimän ruskea näyttää maantienharmaata elinvoimaisemmalta, joten täytyy olla ihan tyytyväinen ja pisamat ovat kyllä kesällä kivoja. :) Raidat ovat ihan loistava kompromissi! Niillä saa todella kaunista ja luonnollisennäköistä jälkeä aikaiseksi. Eikä kampaamokierrekään ole yhtään niin paha, sillä raidat anteeksiantavat myös juurikasvua.

   Ymmärrän täysin, mitä tarkoitat! Minulla on myös ollut yksi setti Balmainin shampoota ja hoitoainetta. Minulle tuotteet olivat “ihan ok”, mutta brändiinsä ja hintaansa nähden myöskin pieni pettymys. Käytin purkit hyvillä mielin loppuun, mutta en varmaankaan ostaisi toisten. Purkit kyllä säilytin ja olenkin joskus täyttänyt niihin esimerkiksi miehen rumia apteekkishampoita. Se unohtuikin mainita, että harrastan kosmetiikan kanssa tarpeen mukaan purkkien vaihtamista sekä etikettien irti repimistä. :D Ihanaa viikonloppua!

 5. Uudet juttusarjat kuulostavat kivalta lisältä blogiisi.

  Itsekin kyllästyin ikuiseen värjäyskierteeseen ja pikkuhiljaa kasvatin oman värin esille. Lähes mustasta tukasta se oli aikamoinen projekti, mutta kiitos taitavien kampaajien tukka pysyi kunnossa ja oma väri on itseasissa ihan kiva. Mä olin kans ihan varma, että se on perus maantienharmaa. Ei onnelks ollutkaan. Tyvi vain aina niin monta astetta vaaleampi, että värjättyä vasten näytti kamalalta. Raitoja silloin tällöin vähän piristämään.

  • Kiitos palautteesta, tosi kiva kuulla! Värjäyskierre on nimenomaan se, mihin minäkin kyllästyin (ja toki rahanmenoon ja turhiin kemikaaleihin). Kuulostaa todellakin nimeomaan pitkäaikaiselta projektilta, kun lähtökohtana oli musta tukka, mutta onneksi lopulta kärsivällisyys palkittiin! Tosi kiva yllätys, että oma hiusväri miellytti. Ilmeisesti me kaikki suomalaiset emme olekaan maantienharmaita. ;) Raidat on tosi hyvä kompromissi tuomaan vähän eloa hiuksiin ja tasoittamaan mahdollisia sävyeroja!

 6. Miten sinulla tuo Balmainin silk suihke toimii, käytätkö joka pesun jälkeen? Kiinnostaisi kovasti kokeilla, onkohan siinä silikonia? Kiitos kivasta blogistasi ja näistä uusista aiheista mitä jään kyllä innolla odottamaan, makusi ja tyylisi on niin kaunis!

  • Moi Maarit! Käytän suihketta ihan viimeiseksi, kun olen tehnyt kaiken muun: pessyt, kuivannut ja suoristanut hiukset. Suihke viimeistelee ja silottelee hiukset kauniilla kiillolla ja tuoksulla, mutta heti seuraavana päivänä minulla on hiuksissa jotenkin vähän rasvainen olo, joten siitä syystä suihkeen käyttö on minulla jäänyt aika vähään. (Silikonista en muuten tiedä, hyvä kysymys!) Kaikista parhaiten viihdyn ilmavassa tukassa ja käytänkin nykyään muotoilutuotteita oikeastaan vain erikoistapauksissa. Mutta muille suihke voi sopia hyvinkin ja varsinkin, jos omaan rytmiin kuuluu hiusten peseminen joka päivä, niin silloinhan seuraavan päivän tunne ei haittaa (jos rasvoittuvaa tunnetta ylipäätään edes kokee, minulla muotoilutuotteista tulee se aina ja siksi käytän enää harvoin lämpösuojaakaan). Kiitos aivan ihanasta kommentista! Tosi ilahduttavaa kuulla hyvää palautetta myös uusista teemoista, terveisillänne kun on niin suuri vaikutus intoon blogata. :)

 7. Kiva postaus. Minulla olisi kysymys ihan muuhun aiheeseen liittyen… olen epätoivoisesti yrittänyt löytää katseenkestäviä mappeja paperien arkistointiin. Oletko onnistunut löytämään tyylikkäitä kansioita jostain vai olenko tuomittu elämään Esselten kaikenkirjavien kansioiden kanssa? :)

  Mai

  • Moi Emilia! Totta kai saat kysyä. :) Kello on Fossil. Minulla on merkistä useamman kellon kokemus ja hinta-laatusuhde on loistava. Fossil Group on myös monen muun kellomerkin, kuten Michael Korsin valmistaja, joten kyseessä on tosiaan alansa huippu, vaikka hinnat ovat todella kohtuulliset. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue