Kylpyhuoneessa: lasten pesuaineiden pihistä ja panosta

Homevialaura, vauvan peseminen, Sophie la Giraffe Baby, Alva Organics Oy

Koti-spa se on yksivuotiaallakin naisella, joten tänään ajattelin vinkata suosikkituotteistani pienen lapsen pesemiseen. Molemmat sopivat vauvan herkälle iholle ja tietysti siitä eteenpäinkin.

Homevialaura, vauvan peseminen, Sophie la Giraffe Baby, Alva Organics Oy, Lacto Line

Aloitetaan panosta-versiosta, joka on Sophie La Girafe Baby Hair & Body Wash. Me saimme omamme blogin kautta vaaleansävyiseen vauvatavaraan erikoistuneesta suosikkiverkkokaupasta, PikkuVaniljasta, ja hintaa pesuaineella on noin 16 euroa (200 ml). Sophie La Giraffe on palkittua luonnonkosmetiikkaa, jossa valloittaa maailmankuulu ranskalainen klassikkolelu. Kiinnostavana faktana sarjan valmistusoikeus on suomalaisella Alva Organics Oy:llä. Sarjassa on mielestäni kaikki kohdillaan niin hellävaraisuuden, luonnollisuuden kuin suloisen pakkauksen suhteen. Sophie la Giraffe Baby -tuotteet ovat myös ihanimpia mahdollisia vauvalahjoja.

Homevialaura, vauvan peseminen, Sophie la Giraffe Baby, Alva Organics Oy, Lacto Line

Pihistä-versio taas on hellävarainen ja hajusteeton Lacto Line. Maitohappoa sisältävä, lievästi hapan pesuaine on oikea monitoimituote. Bakteerikasvua ja hajun muodostumista estävä pesuneste sopii vauvan kylvettämisen lisäksi aikuisille intiimihygieniaan sekä hiusten ja kasvojen puhdistamiseen (shampoona en ole itse tuotetta kokeillut, mutta erityisesti meikittöminä päivinä kasvonpesuun kyllä). Lacto Linestä onkin vakiintunut meille arjen jokapäiväinen luottotuote, jolla täydennän niin loppuunkulunutta suihkusaippuaa kuin käsisaippuaa vaipanvaihtopisteellä. Näin bebeä ei tule silloinkaan pestyä turhilla hajusteilla tai muulla ihoa ärsyttävällä, eikä tietysti omaakaan herkkää ihoa. Hintaa tällä kotimaisella markettilöydöllä on vaivaiset 2,50 euroa (500 ml).

Kylpyhuoneessa on juttusarja, joka keskittyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja rentoutumiseen kotona. Esittelen tyyliini sopivia kauneudenhoidon suosikkituotteita ja etsin spa-tunnelmaa ensimmäisessä omassa saunassa.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Liputan kotimaista, monipuolista, riittoisaa ja edullista Lactolinea. Mutta tuotekehityksessä voisi panostaa tuotteen eli muovipullon ulkonäköön. Ei olisi iso panostus, mutta muutos olisi positiivisesti merkittävä..

  • Moikka! Nämä on kivasti molemmat kotimaassa valmistettuja, mutta Lacto Line on juurikin todella monipuolinen ja edullinen napata mukaan ruokaostoksilta ihan jokapäiväiseen käyttöön. :) Meillä menee Lacto Linea pelkästään käsisaippuana suuria määriä, kun täytän aineella niin keittiön, kylpyhuoneen kuin vessan pumppupulloja. Koska harrastan purkista toiseen täyttämistä, ei pakkausdesign tässä kohtaa haittaa, mutta muuten olen kanssasi täysin samaa mieltä! Lacto Line ei edes valkopohjaisena ja suhteellisen rauhallisennäköisenä ole pahimmasta päästä verrattuna moniin muihin, mutta ehdottomasti tästäkin muovipullosta saisi hyvällä suunnittelulla paljon houkuttelevamman. Voi kumpa yritykset ymmärtäisivät panostaa arkistenkin tuotteiden muotoiluun! Ennen kaikkea tilaisin marketteihin edes yhden katseenkestävän hammastahnan. ;)

   • Korjaan muuten omaa kommenttiani sen verran, että Sophie la Girafen valmistuttaja on kotimainen, mutta valmistus Latviassa. :)

 2. Muistankohan ihan väärin, mutta Sophie-tuotteet taisi olla miedosti hajustettuja? Ainakin kyseisen merkin vauvaöljy oli hajustettu ja se oli pettymys.
  Vauvojen herkälle iholle ei edes suositella hajustettuja tuotteita, siksi suosin aina täysin hajusteettomia, joten Lacto Linea löytyy meilläkin kaapista aina varapullo! :)
  Pikkulasten kylpyynkin riittää pelkkä vesi, koska pylly ja kädet tulee pestyä usein monta kertaa päivässä :)

  • Moi Rina! Kävin heti hakemassa rillit ja lukemassa INCI-listaa. :) Siellä lukee loppupäässä “Flavor/Aroma, natural essential oils”. Nyt pitäisi olla asiantuntija tarkempaan analyysiin, mutta kyllä kai luonnollinen öljykin omanlaisensa hajuste on, eli olet oikeassa. Omaan makuuni tuoksu tuntuu niin miedolta ja luonnolliselta, että ajattelen tuotteen sopivan edelleen todella hyvin ainakin meidän yksivuotiaalle, mutta ymmärrän ilman muuta täysin hajusteettoman suosimisen. Bebellä on myös Sohvin Body Lotion ja siinä kävi niin, että omin sen omaan käyttööni. Se vasta on suosikkini, sillä voide tuntuu parhaalta mahdolliselta helposti ärtyville säärilleni, jotka kyllä ilmoittavat aina, jos hajustetta on liikaa tai se on ihoa ärsyttävää. Pitkästä aikaa jokin tuote on tarpeeksi hellävarainen ja kuitenkin muilta ominaisuuksiltaan, kuten täyteläisyydeltään, napakymppi. Harmi, jos öljy oli teille pettymys. Sitä en olekaan kokeillut bebelle enkä itselle.

   Tuo on ihan totta ja vauvana mekin pesimme bebeä vain vedellä, mutta nyt iän myötä, kun hän jo möyrii kaikkialla ja hiuksetkin ovat kasvaneet, tykkään edes sen pari kertaa viikossa käyttää pesemiseen myös vähän saippuaa. :) Kiva, että Lacto Line on sielläkin suosikki!

 3. Ihana postaus. <3 Mä luotan tässäkin asiassa siihen samaan aloepohjaiseen tuotemerkkiin, jota meidän perhe on käyttänyt jo iät ja ajat. Mutta olen miettinyt, että ostaisin meidän pikkunaisen kylpyhetkiin Sophie la Girafen kylpyvaahtoa. Mikä olisi sen parempaa, kuin tehdä niitä vaahtopäitä kylpyammeessa.

  • Kiitos kivasta palautteesta! Tosi hyvä, että teille on löytynyt luottosarja aloesta. En ole itse kosmetiikassa kovinkaan vaihtelunhaluinen, joten jos löydän hyvän suosikin, saatan pysyä siinä todella pitkään. Elämä on tämänkin myötä yksinkertaisempaa, kun kymmenien vaihtoehtojen joukosta ei aina tarvitse etsiä uutta, vaan voi luottaa samoihin vanhoihin lemppareihin. :)

  • Tosi kiva postausidea, kiitos! Toteutan tämän varmasti, kun saamme vielä ruokailutilaan pian uuden valaisimen. :) Tsemppiä muuttoon ja inspiroivia suunnitteluaikoja!

 4. Lacto Line ollut mun suosikkituote monta vuotta. Huomasin ettei mun tarvinut enää käyttää vartalovoiteita kun siirryin käyttämään suihkugeelinä Lacto Linea! Aiemmin iho tuntui “kutisevalta/kiristävältä” suihkun jälkeen johon voide auttoi, mutta Lacto Linen kanssa inhottavaa tunnetta iholla ei ole. En Ois ikinä uskonut että mä alan käyttää samaa tuotetta vuosikaudet, koska muuten Tykkään vaihtelusta. Muutenkin olen alkanut suosimaan päivittäiskosmetiikassa kotimaisuutta, koska kuulostaa niin epäekologiselta kuljettaa shamppoot, suihkugeelit, pyykinpesunesteet ym ulkomailta asti, kun yhtä hyviä valmistetaan Suomessakin. Suosi suomalaista ;)

  • Oih, ihana kuulla Lacto Linen auttaneen myös ihon kiristävään tunteeseen, sillä kutiava iho ei tosiaan ole mikään kiva tunne. Jos on herkästi reagoiva iho, sitä ei kyllä kannata kiusata millään ylimääräisellä. Minunkin ihoni on rauhoittunut kovasti sen jälkeen, kun siirryin pesuaineissa hajusteettomiin. Muutamat ihonhoitotuotteeni ovat edelleen tuoksuvia, mutta silloinkin “parfum” pitää löytyvä INCI-listan lopusta ja kuulua yleisesti vähemmän allergisoiviin. Mikäs sen parempi tosiaan kuin löytää suosikki, joka ei rokota lompakkoa eikä ympäristöä. Mieluusti minäkin suosin kotimaista ja/tai luonnonkosmetiikkaa mahdollisuuksien mukaan. :)

 5. Moi, tämän postauksen innoittamana ajattelin itsekin täyttää käsisaippuapullot seuraavan kerran Lacto linella. Kävin kuitenkin vielä tarkistamassa tuotteen inci-listan Cosmethics-appilla, ja pettymyksekseni tuote sisältääkin useampaa eri parabeenia, eli mahdollista hormonihäirikköä. Jää ikävä kyllä itseltäni sittenkin kaupan hyllylle. ?

  • Moi Mirja ja kiitos huomiostasi! Eivätkö parabeenit ole juuri niitä, joista puhutaan kosmetiikkamaailmassa vähän ristiriitaisesti? Toiset kritisoivat kovastikin, toiset vannovat niiden olevan vaarattomia säilöntäaineita. Niin tai näin, mitään sellaista ei tietenkään kannata käyttää, mikä itsestä tuntuu sopimattomalta. Hyvä, että tarkistit appin avulla!

   • Näinhän se juurikin on, yksi sanoo yhtä ja toinen aivan toista, otapa siitä sitten selvää. Monista kemikaaleista kun ei vielä tiedetä riittävästi, niin olen itse melko varovainen näiden kanssa, varsinkin pienten lasten kohdalla. Luonnonkosmetiikka on usein se turvallisin valinta, mutta näihin lapsiperheessä suurkulutettaviin tuotteisiin olisi mukava löytää budjettivaihtoehtoja myös. Tämmöiset postaukset on joka tapauksessa tosi kivoja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue