Lundbergs Klara -patterinsuojat mallailussa

Homevialaura, patterinsuoja, Lundbergs Klara, Bauhaus

Lupasin lukijalle kirjoittaa patterinsuojista, kun saamme ne paikoilleen. Rehellisesti sanottuna en tiedä, tapahtuuko tätä ihmettä koskaan, sillä jostain syystä kokonaisuuden hahmottaminen mitoituksineen, kiinnityksineen sekä ylä- ja sivukappaleineen tuottaa meille suuria vaikeuksia, eikä rautakauppojen asiakaspalvelun taso ja huonot ohjelehtiset valitettavasti auta asiaa.

Homevialaura, patterinsuoja, Lundbergs Klara, Bauhaus

No mutta, ensimmäiset osat on joka tapauksessa hankittu, joten aloitetaan niistä. Hankimme patterinsuojiksi Lundbergs Klara -mallin. Vinoristikko on hyvin klassinen ja jouduinkin miettimään hetken, mennäänkö tyylissä jo liian perinteisen, peräti romanttisen puolelle. Olen kuitenkin nähnyt niin monta onnistunutta skandinaavista kotia juuri tämäntyyppisillä patterinsuojilla, että ajattelin ruotsalaisten ja tanskalaisten suosiman tyylin toimivan meilläkin.

Homevialaura, patterinsuoja, Lundbergs Klara, Bauhaus

Ostimme patterinsuojat ja (kenties) oikeat ylä- ja sivukappaleet Bauhausista, vaikka tosiaan mitään kiinnityksiä ei vielä ole tehty, vaan levyt vasta nojaavat kokeeksi paikoillaan. Makuuhuoneeseen ja lastenhuoneeseen sopii standardikoot, mutta olohuoneeseen meidän on teetettävä mittatilauksena matalampi suoja ikkunan eteen. Kuulemma sekin onnistuu Lundbergsilta Bauhausin kautta.

Homevialaura, patterinsuoja, Lundbergs Klara, Bauhaus

Odotan patterinsuojien tuovan kotiin vielä viimeistellymmän tunnelman ja toiveeni onkin, ettei näissä neliöissä pistäisi lopuksi mikään silmään. Erityisesti olohuoneeseen tulee patterinsuojan myötä myös kaivattu ikkunalauta, joka voi toimia kauniina alustana vaikka kynttilöille. Olohuoneen kulmasta puheenollen, mielestäni televisionurkkaus ja ikkunanalus ovat koko ajan kaivanneet jotain – siis jotain muutakin kuin patterinsuojaa. Tällä hetkellä mietinnässä on kodikas rahi ikkunan alle.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Hyvälle näyttää ja todellakin viimeistelty on oikea sana. Lämpöpatterit kun harvoin ovat kauniita sellaisenaan. Pölyähän tuonne patterin ja suojien väliin kerääntyy -ja koirankarvoja (koiraperheestä päivää). Toivottavasti ovat helposti irrotettavissa kehyksistään, jotta voi tarpeen tullen sieltäkin siivota :)

  • Kiitos! Arvostan viimeistelyä paljon enemmän kuin ennen ja nykyään ajattelen, että kaikki sisustaminen lähtee pohjasta. Kun pinnat ovat kunnossa, niin silloin pienesineet ja huonekalutkin pääsevät parhaiten esille. Lämpöpatterit tosiaan harvoin ovat kauniita, ainakaan nämä uudemmat mallit, kun sentään vanhoissa taloissa niissä on jotain charmia. Kiitos huomiostasi! En tullutkaan ajatelleeksi pölyasiaa, mutta ihan varmasti sitä kerääntyy. Toivottavasti saamme kiinnityksen järjestettyä niin, että siivous onnistuu edes silloin tällöin. :)

 2. Kauniit! Olen nähnyt noita joskus asennettuna ikkunalaudan alle asennettuina ihan yksinkertaisesti silmukkaruuveilla riippuen. Eli ikkunalauta ja sen alle silmukkaruuveista roikkumaan. Osasinkohan selittää ? Samalla saa ihanaa ikkunalautatilaa, jota itse ainakin kaipaan.

  • Kiitos, Anne! Kiva kuulla, että suojat vaikuttavat kauniilta ja ihana kun autat kiinnityksen kanssa. Meillä ei siis vielä ole ikkunalautoja ja toisaalta kokonaisuuteen on tarkoitus laittaa paitsi ikkunalaudat myös päätypalat. Tästä johtuen luulen, että kiinnitämme patterinsuojat kulmaraudoilla, mutta onpa hyvä tietää myös silmukkaruuveista. Jotenkin homma järjestynee, viimeistään remppamiehen avulla. Ikkunalauta on tosiaan muutenkin tervetullut lisä kotiin. :)

  • Kiitos kaima! Pariovi on JELD-WEN ja merkin ovet kuuluvat lähes kaikkien perus rautakauppojen valikoimaan.

 3. Nuo tuovat todellakin sen huolella viimeistellyn ilmeen teidän kotiin. Pitää ehdottomasti muistaa tämä vaihtoehto. Eikä tämä vie sitä tyyliä liian klassiseksi. Teillä on kuitenkin upea, moderni keittiö ja muita yksityiskohtia, jotka tasapainottavat komboa. Tajusin juuri, että mun blogin olohuoneen sisustussuunnitelma kollaasista puuttuu ihana, yleellinen, valkoinen rahi. Täytyypä ruveta etsimään sopivaa yksilöä.

  • Kiitos komppaamisesta, näin minäkin ajattelen! Sentään edellisessä kodissamme yksi patteri jäi sängyn, toinen sohvan taakse, niin ne eivät pistäneet samalla tavalla silmään. Täällä huonekalujen sijoittelu on aika armoton, joten patterinsuojia tarvitaan viimeistelemään ja rauhoittamaan ilme. Rahit ovat kyllä ihania, kodikkaita monitoimikalusteita, jotka toimivat niin jalkojen lepuuttajina kuin apupöytinä ja lisäistuimina.

  • Kiitos ja hauska kuulla, että siellä on samat mietinnässä! Valitsimme suojien koon patterin mittojen mukaan, eli ne ovat hieman ikkunoita leveämmät.

 4. Enpä ole aikaisemmin ajatellut edes tarvitsevani tuollaisia patterinsuojia, mutta nuohan näyttävät oikein kivalta. Miten vaan on, onko tuollaiset helppo ottaa pois, jos tarvitsee patterien säätöä tai muuta. Todella hauskan näköinen kokonaisuus teillä muutenkin, lämmin ja kutsuva sisustus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue