Marmoripöytä – kuinka teetimme ruokapöydän

Homevialaura, marmoripöytä, teetetty ruokapöytä, kvartsi, calacatta, marmori

Marmoripöytä on vihdoin saatu koottua paikoilleen ruokailutilaan.  Pidin valtavasti edellisen keittiömme marmoritasosta ja halusin marmoria tähänkin kotiin. Taso tuntui kuitenkin hieman toistolta, ja toisaalta nyt oli aika päivittää Ikean ruokapöytä uuteen. Tällä yhtälöllä vastaus tuntui itsestäänselvältä – ruokapöytänä marmori saisi paraatipaikan keskeltä avokeittiötä.

Homevialaura, marmoripöytä, teetetty ruokapöytä, kvartsi, calacatta, marmori

Aloitin tarjonnan kartoittamisen netistä ja huomasin nopeasti haasteita. Marmorisia sohvapöytiä on paljon, ruokapöytiä huomattavasti vähemmän. Omat haasteensa aiheutti myös koko ja tietysti budjetissakin piti pysyä (rajattomalla lompakolla upea olisi ollut Eero Saarisen marmorinen Tulppaani-pöytä, jota pidän todella kauniina, vaikka yleensä vierastan pyöreitä muotoja).

Homevialaura, marmoripöytä, teetetty ruokapöytä, kvartsi, calacatta, marmori

Koska markkinoilta ei löytynyt sopivaa pöytää, päätimme teettää sen itse – vaivannäön palkintona olisi ainakin täysin uniikki huonekalu. Pitkän googlettamisen jälkeen pääsin jalkojen jäljille ja otin yhteyttä Susanna Ventonkin pöydän tehneelle Mikolle. Takorautaiset jalat tukirakenteella valmisti mittojemme mukaan Vatanen Design, jota voin todella lämpimästi suositella paitsi ammattimaisen työnjäljen myös mielettömän mukavan palvelun takia.

Homevialaura, marmoripöytä, teetetty ruokapöytä, kvartsi, calacatta, marmori

Koska taloudessamme on syömistä harjoitteleva yksivuotias, huokoista marmoria en viitsinyt tällä kertaa valita tasoksi, vaan päädyin marmorikuvioituun kvartsiin. Kvartsissa on 93 % luonnonkiveä ja se on ominaisuuksiltaan erittäin kestävää. Tyypillisen carrara-kuvioinnin sijaan halusin pöytään calacattaa, joka on valkoisempaa ja kuvioinniltaan rohkeampaa ja dramaattisempaa marmoria kuin carrara. Sopiva taso löytyi Virosta ja se on Compac-espanjalaisyrityksen Unique Calacatta -kvartsia.

Homevialaura, marmoripöytä, teetetty ruokapöytä, kvartsi, calacatta, marmori

Olemme todella tyytyväisiä ruokapöytään ja koti tuntuu taas enemmän kodilta suosikkimateriaalin myötä. Nyt mielestäni Eames DSR -tuolitkin pääsevät paremmin edukseen. Toki uudesta ruokapöydästä huolimatta keittiö näyttää vieläkin alastomalta, mutta siihen on tulossa on parannus laskosverhon ja kattovalaisimen myötä. Niiden uskon viimeistelevän kokovalkoisen tilan kodikkuuden.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Onnistuit jälleen. Kaunis kokonaisuus tuoleineen.
  Minusta on hauskaa, ettei koti ole kerralla valmiiksi sisustettu. Nautin avarasta vaiheesta ja siitä, kun tila kootaan pala palalta mieluisaksi.
  P.s. Kiitos isosta fontista. Se helpottaa lukemista. Saisivat muutkin bloggarit ottaa mallia ;).

  • Kiitos Leena! Olen samaa mieltä kanssasi. Vaikka minusta ei olisi elämäntaparemontoijaksi tai ikuisuussisustajaksi, vaan haluan saada valmista suhteellisen nopeasti, niin ehdottomasti tarvitsen eri projektien väliin aikaa, jolloin voin rauhassa kypsytellä ja punnita hankintoja. Oikeastaan ihan kiva, että ensin oli pelkkä keittiö, sitten taulut, nyt pöytä, seuraavaksi valaisin ja verhojenkin pitäisi tulla muutaman viikon sisään. Jokainen osa on tullut hissukseen omana vaiheenaan. :) Kiva kuulla luettavuudesta, kiitos! Se olikin tärkeä kriteeri tätä blogipohjaa valitessa, että fontti on hyvä ja pohja mobiilioptimoitu, niin puhelimellakaan kirjasinkoko ei mene liian pieneksi. Minäkään en mielellään lue sivustoja, joissa luettavuus on huono.

  • Kiitos paljon, Marjut! Minustakin pöytä on paitsi hieno itsessään myös muuhun kotimme sisustukseen varsin hyvin sopiva. Marmoriset sohvapöydät ovat tosi upeita ja niitä on aika kivasti markkinoilla tarjolla. Moni on myös päivittänyt sohva- ja sivupöytiä marmorilla, kuten vaihtamalla Hay Tray -pöydän tarjottimen kivitasoon. :)

 2. Aivan on teidän näköinen pöytä. Marmori on materiaalina todella kaunis ja mielenkiintoinen. Maalarikoulussa marmorointi (eli kiven jäljitteleminen kaljalla ja pigmentillä) oli minun lempiaineeni ja olin itseasiassa siinä luokan paras. Haaveena olisikin joskus tulevaisuudessa hyödyntää siinä mahdollisen oman kodin remontoimisessa tätä taitoa. Nykyään kodin yksityiskohdiksi kelpaa toki myös oikea kivi. :)
  Kiva lukea toteutuksista, kun itse on vasta suunnittelu vaiheessa. Tosin nyt alkaa näyttää vahvasti siltä, että meillä sisustetaan jo sitä seuraavaa kotia. Alkaa vahvasi näyttää siltä, että muutto on edessä joskus ensi kesällä/syksyllä, ellei suunnitelmat mene jonkun muun tahon kautta takapakkia. Pidetään peukut pystyssä.

  • Moi! Marmori on tosiaan kaunein mahdollinen pinta ja olen tosi iloinen, että saimme sitä nyt tähänkin kotiin. Aidon marmorin huokoisuus ei tässä elämäntilanteessa tuntunut hyvältä vaihtoehdolta, vaikka muuten mielestäni sen kanssa voi elää kyllä. Onneksi teknologia on tässäkin asiassa kehittynyt ja kvartsiin on saatu tismalleen sama ilme, mutta monin verroin kestävämpänä. Ehdottomasti kannattaa hyödyntää marmorointia remontoimisessa ja sisustamisessa, jos noin upea taito löytyy. :) Tuosta tulikin mieleeni Tuijan aikoinaan tekemä pöytä, jota en olisi ikinä voinut uskoa käsin maalatuksi (https://www.styleroom.fi/album/56755-diy-marmoripoyta-maalaamalla). Toivottavasti ei tule mitään mutkia matkaan, vaan pääsette muuttamaan ja sen jälkeen sisustamaan suunnitelmien mukaisesti!

 3. Todella kaunis pöytä! Jalkarakenne on onnistunut ja tuo särmää keittiöön. Olen niin ikään katsellut Virosta marmorikantta sohvapöytäämme, jonka nykyiseen kanteen on isketty paitsi leluja myös uunituoreita hampaita niin, että maali on lohkeillut. Marmori kestäisi molempia ja sen lisäksi katseita. Mukavia ruokailuhetkiä teille!

  • Kiitos kovasti! Tosi kiva saada palautetta ja kuulla, että pöytä on teidänkin mielestänne onnistunut. Samaa mieltä olen jalkojen tuomasta särmästä. Vaaleilla tai heppoisilla jaloilla näin valkoisessa tilassa oleva pöytä olisi näyttänyt leijuvan ilmassa, kun taas reilut mustat jalat ankkuroivat pöydän tilaan ja tuovat koko kokonaisuuteen ryhtiä. Todella moni on päivittänyt sohvapöydän onnistuneesti marmorikannella, ja sama sopisi ihan varmasti teille! Sohvapöytään sitä paitsi uskaltaa ihan hyvin ottaa aitoakin marmoria jos niikseen tulee, kun olohuoneen puolella ei ole samanlaista sitrus- ja muiden tahrojen riskiä kuin keittiöntasolla ja ruokapöydässä. Kiitos ja rentouttavaa sunnuntaita takaisin!

 4. Hei, upea kokonaisuus! paljon pöydälle suunnilleen tuli hintaa ja miten toimi tason tilaus Virosta? Ihanan selkeä blogi sinulla! asupostauksia toivoisin lisää ?

  • Moi Piia ja kiitos paljon! Meillä hinnaksi tuli yhteensä noin tuhat euroa, mutta totta kai jokainen pöytä on oma kokonaisuutensa riippuen sen koosta ja tason materiaalista. Calacatta-marmorikuvioinen kvartsi oli yllätyksekseni carrara-kvartsia jopa puolet arvokkaampaa, joten jo sillä voi tiputtaa hintaa satasia. Minulle tässä kohtaa tason on tärkeä olla juuri calacattaa, joten panostus meni samaan konkurssiin, mutta upean pöydän saa varmasti teetettyä samaan henkeen vaikka mistä muustakin tasomateriaalista. Pöydän jalkojen tekijä Mikko oli tässä tapauksessa aluksi puolestani yhteydessä Viroon ja lopulta minä itsekin muutaman sähköpostin verran. Ainakin Hansakivellä oli täysin suomalainen palvelu, joten ei muuta kuin sähköpostilla tilausta vaan ja toimitusaika sovitaan sitten heidän kanssaan erikseen. Kiitos paljon palautteestasi! Koitan huomioida toiveesi asupostauksista mahdollisuuksien mukaan. :)

 5. Ihana.
  Luxusta arkeen. Tuo torstaiaamuunkin nostetta, kun hörppii kahvia tuon pöydän ääressä :)
  Ja kuten joku jo sanoi…kiva seurata kodin rakentumista. Tylsempää olisi, jos vasta lopputulos esiteltäisiin. Sitähän elämä kaikilla meillä on, asia kerrallaan toteutumista, eikä kaikki heti -meininkiä.

  • Kiitos! No luksusta hyvinkin – kyllä tässä saa arkisen makaronilaatikonkin syöminen uutta nostetta. ;) Tosi kiva kuulla tuollaista palautetta, että pidätte näistä välivaihekirjoituksista. Minustakin on hauska seurata kameran linssin takaa, miten tila rakentuu pala palalta ja miten lopputulos sitten lopulta eroaa lähtötilanteesta (avokeittiön vaiheista voisinkin lopuksi tehdä vaikka koosteen postauksena). Itse kun vielä sisustan kaikki liittyy kaikkeen -ajatuksella, niin on tärkeä nähdä aina välillä välivaihe ennen seuraavaa päätöstä. Nyt esimerkiksi pystyin päättämään kattovalaisimen vasta, kun olin nähnyt valmiin pöydän paikoillaan. Se sinetöi päätökseni, että pöytä ja tuleva valaisin varmasti toimivat yhdessä. Nyt sitten odotellaan pikkuhiljaa valaisinta, sen jälkeen sähkömiestä, ja taas muutaman viikon sisään verhoja… Tällaistahan tämä juuri on, pieniä edistysaskeleita pala palalta. :)

 6. Tämäpä oli mielenkiintoinen postaus, sillä olen jo parisen vuotta miettinyt pöydän teettämistä! Hienosti onnistui teillä! :) Täältä meiltäpäin on vaikeampaa löytää tekijöitä, mutta toisaalta kulkeehan posti ja luonnoksia voi etukäteen vertailla 3D-kuvissa…

  • Oih, olisipa tosi mielenkiintoista kuulla, millaisen pöydän teettäisit, joten täältä tuli siihen liittyen postaustoive. :) Jalat tehnyt Mikko ei itse asiassa asu pääkaupunkiseudulla (vaan muistaakseni Joensuussa), mutta Matkahuollolla jalat tulivat kätevästi perille ja kokosimme pöydän sitten itse paikan päällä. Kiitos Suvi, ihana jos pidät lopputuloksesta!

 7. Tuo maljakko, olen myyty ja rakastunut samaan aikaan!
  Mietin vain, että jos tuohon laittaa vettä kukalle niin miten pesu käytön jälkeen?
  Mihin osaan vesi tulee? :D

  • Mahtavaa, että maljakko herätti rakkaudentuntemuksia! :D Vesi tulee keskellä olevaan putkilomalliseen vaasiosaan. Mielestäni keskiosan saa riittävän hyvin huuhdelluksi, vaikka reunoilla onkin omat seinämänsä. Eli ei muuta kuin maljakko-ostoksille! Uskon, että meillekin Kartell I shine You shine tuottaa iloa pitkään. :)

 8. Wow-kokemuksia tulee nykyään harvoin eteen mutta täytyy sanoa, että tämä pöytä on ihan todella WOW! Rohkeampi kuviointi oli nappivalinta muutoin vaaleaan keittiöön. Samoin jalat, ihan perfekt!

  • Tulinpa iloiseksi tästä kommentista, kiitos Pieta! Täytyy sanoa, että olen samaa mieltä. Rohkeammin kuvioitu calacatta oli jostain syystä jopa puolet perus carraraa arvokkaampaa, mutta kun unelmien pöytää kerran lähdettiin tilaamaan, niin en halunnut tehdä materiaalissa kompromissia. Samoin minustakin mustat reilut jalat tuovat pöytään ja kokovalkoiseen tilaan tarvittavaa särmää. Onneksi projekti onnistui näin hyvin, niin ensimmäisen oman kalusteen teettämisestä jäi hyvä maku suuhun. :)

 9. Hei,

  Pöytä on oikein kiva ja kaunis! Onko kvartsi painoltaan sama kuin marmori? Entä onko jaloissa tukirakenteineen montakin tukirimaa?

  • Moikka Maija! Ihana kuulla, jos sinäkin pidät pöydästä. Kiitos! Täällä on niin hyvä raati, että tulen pöydästä entistä iloisemmaksi. :) Sitä en osaa sanoa, onko kvartsilla ja marmorilla keskenään minkälainen painoero, mutta ainakin tämän ohuen tason saimme hyvin kahdestaan miehen kanssa nostettua. Pöydässä on poikittain kaksi erittäin paksua ja vankkaa tukirimaa.

 10. Hei, Ihan todella upea ja kaunis pöytä! Wow! Mistä tilasit Virosta? Itse olen pitkään haaveillut pyöreästä pöydästä. Mukavaa kesää sinulle! :)

  • Kiitos paljon, Linda! Ihana kuulla. Pöytälevy tilattiin Hansakiveltä. Muitakin hyviä varmaasti on, mutta sieltä itse löysin juuri oikean kuvioinnin ja materiaalin. Pyöreät marmoriset ruokapöydät ovat myös ihan todella upeita. Mietin meillekin pyöreää, mutta ahtauden ja syöttötuolin takia päädyin sitten kuitenkin perinteisen muotoiseen. :) Samoin kiitos, aurinkoisia päiviä!

 11. Moikka Laura,
  Toivottavasti siellä kaikki hyvin! Oma blogi jäikin äkisti tauolle, kun palasinkin suunniteltua aiemmin mammikselta töihin kun tulin niin oman näköinen tilaisuus vastaan… Nyt on taas sisustusjutut alkanut poltella, sillä ostettiin juuri uusi asunto, jee :) Remontti alkaa viimeistään kk:n päästä.

  Googlailin calacattaa ja päädyin tänne – ja juuri samasta syystä haluaisin sitä – valkoisempaa ja kuviot ovat isommat.

  Näyttää superhyvälle tuo teidän pöytä! Voinko kysyä miten se on kestänyt käytössä? Onko imenyt väriä itseensä..? Tai tullut naarmuja..?

  Suunnittelen päällystäväni sillä joko saarekkeen tai laittavani sitä keittiön takaseinään. Eli molempiin, ettei tule överiä :)

  Hurjasti kiitokset jo etukäteen ja hyvää kesää!
  Riika

  • Moi Riika! Kiva kuulla sinusta, olenkin kaivannut kovasti päivityksiäsi. :) Ja paljon onnea asuntokaupoista! Ihanaa, että pääset taas remppaamaan huikealla tyylilläsi. Jään ehdottomasti seuraamaan, jos vain jaat kotikuvia jossain kanavassa. Suosittelen kvartsia ihan sataprosenttisesti: kuukausienkaan käytön jälkeen pinnassa ei ole yhtään jälkeä tai naarmua, vaikka olen elänyt kvartsin kanssa paljon huolettomammin kuin aikoinaan marmorin. Koska olen saanut muiltakin tiedustelua aiheeseen liittyen, vastasin vielä kysymykseesi kattavasti postauksena: http://homevialaura.com/2017/07/marmori-vai-kvartsi-kokemuksia-tasomateriaaleista/. Toivottavasti siitä on apua. Ihanaa kesää koko teidän perheelle!

  • Moi Maria! Tilasimme levyn Hansakivestä Virosta. Kyseessä on Compac-yrityksen kvartsi, jota jälleenmyy varmasti muutkin yritykset. :)

  • Moi Anna! Pahoittelut, että minulta on jäänyt kysymyksesi kokonaan huomaamatta. Nyt vasta huomasin sen, kun postaukseen tuli tuore kommentti. Mikäli vielä olet linjoilla ja kaipaat vastausta, niin jalat olivat jotain kahdesadan luokkaa ja pöytälevy muistaakseni noin 700 euroa. :)

  • Moikka Maria! Maljakko/ruukku on vanha sampanjacooler, valitettavasti en muista mistä, mutta vastaavia löytyy varmasti monesta paikasta. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue