Parhaat äitienpäivälahjat ovat pehmeitä ja pulleita

Kaupallinen yhteistyö, Familon ja Asennemedia

Homevialaura, Familon, untuva, tyyny, peitto, äitienpäivä, lahja

Koska tänään puhutaan äitienpäivästä, tässä kuvassa pitäisi olla sängyllä täydellinen aamiaistarjotin. Vaan ei ole, sillä meidän perheessä ei aamiaista syödä sängyssä. Aamiainen katetaan ruokapöydälle, minne päivänsankari kutsutaan, kun hän on rauhassa herännyt.

Homevialaura, Familon, untuva, tyyny, peitto, äitienpäivä, lahja

Uni, se onkin äitienpäivän aamun ensimmäinen lahja. Toukokuisena sunnuntaina ei ole epäselvää, kumpi nousee pienen unenpöpperöisen aamuvirkun seuraksi keittämään kahvia, ja kumpi saa jäädä kääntämään kylkeä perheen todellisen unikeon, Sisustuskoiran, kanssa. Hänen korkeudellaan on lupa nukkua sängyssämme, mitäs hellyimme vuosia sitten.

Homevialaura, Familon, untuva, tyyny, peitto, äitienpäivä, lahja

Helsingin Sanomat kirjoitti juuri, miten yksivuotiaiden yöheräilystä kärsitään melkein joka perheessä. Siihen nähden saamme olle omasta tämänhetkisestä tilanteestamme todella kiitollisia. Yksivuotias nukahtaa puoli kahdeksan maissa ja nukkuu noin seitsemään, kahdeksaan. Unikiertojen välissä alkuillasta on pieniä heräämisiä, mutta öisin ei oikeastaan koskaan mitään reagointia vaativaa.

Homevialaura, Familon, untuva, tyyny, peitto, äitienpäivä, lahja

Oikeita tapoja on yhtä monta kuin perheitäkin, mutta meille ainoa sopiva malli oli käydä läpi unikoulu ja opettaa bebe nukahtamaan itse, omassa huoneessaan. Näin myös minä herkkäunisena äitinä saan tarvittavan levon. Jos ei apu olisi löytynyt unikoulusta, olisin seuraavaksi kääntynyt monen lapsiperheen kehuman unikonsultin puoleen. Yhtä kaikki nukkumisen suhteen olisin kääntänyt jokaisen kiven (vaikka tiedän, haastavassa tilanteessa sekään ei välttämättä auta), sillä hyvä uni kannattelee koko arkea ja äitiyttä. Miten voikin lapsen itkuraivari tuntua väsyneenä maailmanlopulta ja hyvin nukkuneena lähinnä huvittavalta pieneltä välikevennykseltä.

Homevialaura, Familon, untuva, tyyny, peitto, äitienpäivä, lahja

Jos kuvista puuttuu täydellinen aamiaistarjotin, niin puuttuu muuten sängynpääty ja taulutkin. Makuuhuoneen sisustus ei ole valmis, mutta yksi paljon tärkeämpi osa-alue vihdoin on. Muutin edellisen kodin vanhat peitot ja tyynyt mukaan pitkin hampain, joten voitte kuvitella, miten nautinnolliselta tuntuu saada viiden kuukauden asumisen jälkeen uudet raikkaat peitot ja tyynyt juuri äitienpäiväksi. Eikä mitkä tahansa peitot ja tyynyt, vaan varmasti mukanamme monen monta äitienpäivää kulkevat Familon Premium -untuvat.

Homevialaura, Familon, untuva, tyyny, peitto, äitienpäivä, lahja

Vaikka edelleen hinkkaan parsakaalia syöttötuolin alta ja sormenjälkiä peilistä, niin nukkumaan käyminen tuntuu jatkossa hemmottelulta vuoden ympäri, minkä jokainen äiti ansaitsisi äitienpäivän lahjana. Voin suositella toivelistalle omia valintojani, jos olet hotellimaisen muhkeiden peittojen ystävä ja korkeiden napakoiden tyynyjen kannattaja (kerrankin tyyny, joka täyttää pulleasti koko tyynyliinan!). Molemmat korkea Familon Silver -tyyny ja Familon Gold -untuvapeite (sekä myös kuvissa näkyvä miehen valinta Familon Silver -untuvapeite) ovat ekologisesti ja eettisesti valmistettuja, ja kauniisti harmaalla satiiniterenauhalla viimeisteltyjä. Familon-äitienpäiväsivuille on koottu muitakin ihania lahjaideoita ja etuja hyggeä arvostavalle äidille.

Homevialaura, Familon, Hiphop, vauvanlakanat, lastenlakanat

Bebe laskee lampaita omassa huoneessaan harmaa-valkoisissa Familon Hiphop -vauvanlakanoissa. Niin, harmaa valkoisissa. Onpa piristävää, että Familon värikkäiden kuosien Suomessa tarjoaa myös ilmeeltään rauhallisen vaihtoehdon lastenhuoneeseen. Allergia- ja astmaliiton kanssa yhteistyössä suunniteltu uutuuslakana on himmeästi kiiltävää puuvillasatiinia, ja erityisen sopiva pienen herkälle iholle. Tässä taas yksi ihana vauva- ja ristiäislahja muistiin.

Homevialaura, Familon, Hiphop, vauvanlakanat, lastenlakanat

Millainen tapa teillä on äitienpäivälahjojen kanssa? Muistaako puoliso yllätyksellä vai esitättekö toiveen? Meillä, mites tämän nyt diplomaattisesti muotoilisi, en pelkästään esitä toivetta, vaan yleensä valitsen, mahdollisesti jopa hommaan, oman lahjani. Mieheni, joka muuten on maailman sydämellisin ja epäitsekkäin, ei yksinkertaisesti ole vahvimmillaan yllätysten ja järjestelyjen kanssa. Äitienpäivä yllätti perheenisän, voidaan todennäköisesti todeta tänäkin vuonna. Vuosia otin merkkipäivinä itseeni, mutta enää en jaksa, kun näen kaikesta muusta päivittäin, kuinka paljon hän minua arvostaa vaimona ja äitinä, ja miten rakastavasti ja tasavertaisesti hän huolehtii pienestä tyttärestämme.

Homevialaura, Familon, untuva, tyyny, peitto, äitienpäivä, lahja

Peittojen ja tyynyjen lisäksi äitienpäivän paras paketti tulee sekin pehmeän pulleassa muodossa, tai oikeastaan tuli reilu vuosi sitten lumisateisena helmikuun päivänä Kätilöopistolla. En unelmissanikaan olisi voinut kuvitella syliini mitään näin tärkeää. On elämän suurin etuoikeus olla äiti.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Minä joudun aina poistamaan täytteitä tyynystä, koska kaikki ovat liian pulleita! Ilman tyynyä en kuitenkaan osaa nukkua.

  • Eikä! Tällaista mieltymystä en ole kuullutkaan. :D Valitsen itse aina mahdollisimman pullean tyynyn, joten enpä olekaan kiinnittänyt huomiota siihen, millaista tarjontaa ohuista tyynyistä markkinoilla on. Tietysti täytteitä poistamalla saa mieluisen ainakin!

 2. Apua, meneepä äitienpäivä tunteisiin! Viimeiset lauseet sai herkistymään, niin totta <3

  Viime vuonna vietettiin äitienpäivää kotona kolmisin kuukauden ikäisen minikokin kanssa. Toivoin apukokilta vohvelikakkua ja ihanaa kotipäivää elämäni miesten kanssa, sain molemmat <3

  Tänä vuonna ulkoistamme ruokailun ja toivoin itseasiassa kirjaa lahjaksi mutta yllättäen löysin ranteesta uuden kellon tax freessä pyörähtämisen seurauksena :D

  • No niinhän se menee tunteisiin! Myöhästyneet onnittelut sinnekin mamalle. <3 Mietin juuri, että en muista ollenkaan, miten meillä viimevuotinen ensimmäinen äitienpäivä meni. Varmaan muistaisin, jos tapaukseen olisi liittynyt vohvelikakku. :D Nam! Kello on mielestäni erityisen kiva äitienpäivälahja, kun se on joka päivä ranteessa muistuttamassa tärkeistä.

 3. Ehkä ekaa kertaa kommentoin, olipa kauniisti kirjoitettu tää postaus + ihailen kovasti sun sisustustyylitajua :)

 4. Meillä minä ilmoitan, mitä toivon lahjaksi. Tänä vuonna toivoisin kovasti jalkahoitoa, jossain ihanassa hoitolassa. Vaikka, kyllä, parhaan lahjan olen saanut jo joulukuussa yli vuosi sitten ja toinen paketti odottaa avaamistaan marraskuuhun. :) Yhtä asiaa kuitenkin mietin, kun olen katsonut näitä Little L:nkin yökkärihaalari kuvia ja kun olen todennut saman kotona. Miten nämä minit voivatkin olla niin hellyyttäviä hieman liian isoissa, mutta mukavissa haalareissaan. <3

  Meilläkin pitäisi hiljalleen uusia petivaatteet, mutta se saa vielä hetken odottaa, vaikka lähelle juuri avattu Jysk suorastaan huutaa nimeäni tällä hetkellä. Mutta tuo pussilakanasetti on aivan ihana. Mä olen yrittänyt nyt vähän täydentää meidän pienen lakanakaappia, mutta kaikissa lastenlakanoissa tuntuvat välkkyvän sateenkaaren värit ja retrokuvat. :(

  • Näin on! Vaikka poikkeuksiakin on, yleensä lahjatoiveen esittäminen säästää antajaa stressiltä ja takaa saajalle erityisen mieluisan paketin. Hemmotteluhoidot ovat aina hyvä valinta! Niitä mieheni on joskus ostanut yllätyksenä, niiden kanssa ei kyllä voi mennä pieleen. Ja toden totta, onko mitään söpömpää kuin taapertaja pyjamassaan. :) On se jännä, miten vahvana retrovärien ja -kuosien rakkaus Suomessa elää. Eikä siinä mitään, saa elääkin, mutta en pidä sitäkään liikaa vaadittuna, että markkinoilta löytyy muutamat neutraalinväriset vaihtoehdot. ;)

 5. 35 äitienpäivään mahtuu erillaisia paketteja. Joissakin on ollut kukkia, koruja, lahjakortteja, tuoksuja ja joissain taas akkuporakone, puutarhajyrsin…
  Nykyään suosin minäkin yhdessä mietittyjä “tarvekaluja”. Olen tilannut 2 kpl laadukasta lepotuolia mökkimme terassille. Eikä haittaa, vaikkeivat ehdi tulevaksi sunnuntaiksi. Minunkin kaikki neljä ” ei niin pehmeää pakettia” tulevat onnittelemaan. Usein on aamukahvipöydässä ollut kimppu valkovuokkoja. Nyt täällä lounaisessa Suomessa sataa lunta, joten vuokot ovat myöhässä.
  Onnistuneita kuvia jälleen. Houkuttelee hankkimaan uusia vuodevaatteita.
  Keskusteluvideot olen myös kaikki kolme katsonut ja odotan innolla lisää. Hyvä tytöt!

  • Voi että, aika kunnioitettava äitiura takana! Ja lahjakirjo tietysti sen mukainen, aika hauskaa. :) Lepotuolit mökille tuottavat ainakin varmasti iloa, nyt kun vielä saataisiin kesä kaupan päälle. Valkovuokot ovat jotenkin liikuttavia, samoin odotan kovasti päiväkotiaskarteluja. Ihana jos pidit keskusteluvideoista ja tämän postauksen kuvista, kiitos Leena! Tällaisista uusista aluista tulee kyllä erityisen kiva fiilis, olkoonkin sitten vain petivaatteet, mutta kaikki raikas ja puhdas tuntuu niin ihanalta muuton ja remontin jälkeen. Rentouttavaa viikonloppua!

 6. Olipa jotenkin hellyyttävä hyvän mielen postaus! :) Minulle tuleva äitienpäivä on jo toinen, ja itse odotan suurella innolla mitä ovat päiväkodissa askarrelleet, se on nimittäin sitten ihka ensimmäinen pojan itse tekemä juttu <3

  Ja hauska sattuma: mies juuri eilen puhui että haluaisi ostaa äitienpäivälahjaksi minulle peiton! Katsotaan, pääasia että saan tuolloin syödä hyvän aamupalan rauhassa :)

  • Ihanasti sanottu, kiitos kovasti! Samoin tämä oli toinen äitienpäiväni. Jännä juttu, että ensimmäisestä en juuri nyt muista mitään. ;) Voi että! Voin vain kuvitella, mitä liikkistä poikasi päiväkodissa askarteli. <3 Samaa odotan ensi vuodelta, kun bebekin on sitten jo päiväkodissa. Niiden lahjojen tunnearvoa ei voi rahassa mitata. Ai miten kiva kuulla! Toivottavasti sait hyviä yöunia edesauttavan peiton ja muutenkin mieluisan päivän erityisaamiaisineen. :) Myöhästyneet äitienpäiväonnittelut sinne!

 7. Itselläni on synttärit äitienpäivän aikaan, joten olen saanut mieheltä yhdistetyn lahjan niin kauan kuin olen ollut äiti. Usein se on ollut jotain hemmotteluhoitoa ja viime vuosina lahja on ollut omasta toiveestani rahaa matkatilille yhteisiä matkoja ja kokemuksia varten. Paras lahja ikinä on kuitenkin 7 vuotta sitten omana 30-vuotispäivänäni syntynyt toinen lapsemme, ihana tyttömme <3 (vaikka joskus meinaa ikäkriisiä pukata, kun miettii että kun tyttö täyttää vuosia, niin itse täytän aina 30 vuotta enemmän..) Lapset toki ovat aina hoidossa/koulussa askarrelleet lahjat ja ne on aina ihania tietenkin.
  Meillä ei myöskään kanneta aamupalaa sänkyyn, vaan pöytään katetaan ja sitten tulevat lahjojensa kanssa "herättämään", mitään kovin hiljaista puuhaa ei se aamupalan valmistaminen ole… :D

  • Yhdistelmälahjat ovat hyviä! Mitä sitä turhaan miettiä kahta, kun voi sitten saada jotain vielä mieluisampaa kahden merkkipäivän edestä. Hemmottelulahjat ovat minusta niitä harvoja, jotka onnistuvat aina. En itse raaski viedä itseäni hoitoihin (mikä on ihan tyhmää), niin lahjana sellaista arvostaa kovasti. Samoin tuon tilin kerryttäminen. Minulla on sama ajatus, että en halua väkisin keksiä mitään, mutta matkalle tahtoisin ja toiseksi olen jo sen verran pitkään haaveillut paremmasta kellosta, että ajattelin alkaa jatkossa pyytää pesämunaa siihen. Se vasta erityiseltä lahjalta tuntuisi, että on malttanut tällä kärsimättömyydellä säästää ja säästätyttää johonkin oikein erityiseen. Uskomaton ajoitus synnyttää omana syntymäpäivänä. Siitä ei tosiaankaan paketti enää ikimuistoisemmaksi muutu ja teillä on varmasti niin ihanat äiti-tytäryhteissynttärit joka vuosi. :) Minua alkoi kauheasti naurattaa tuo mielikuva, aivan totta! Meidän kompaktissa kodissa olohuone-avokeittiö avautuu vielä suoraan makuuhuoneen ovista, niin ei siinä kyllä kauheasti sikeitä unia enää muiden kokatessa vedetä. :D Mutta parasta onkin, kun saa jäädä hetkeksi vain pötköttämään ja kevyesti torkkumaan, ja nousta sitten valmiisiin pöytiin. :)

  • Kiitos paljon, Annu! Neissä petivaatteissa on kyllä ollut erityisen hyvä nukkua. Mekkoni on Zaran. Löysin sen second handinä monta vuotta sitten, eli mallisto on valitettavasti jo hyvin vanhaa. Onneksi pellavaisia ja puuvillaisia mekkoja ja tunikoita pitäisi löytyä mallistoista joka vuosi. Toivottavasti löytyisi mieluinen! :)

 8. Ihana kirjoitus ♡ meilläkin on miehen kanssa hieman erilaiset käsitykset lahjoista/niiden antamisesta, asiasta on arvatenkin keskusteltu kerran jos toisenkin ;) Mistä muuten mekkosi on? Olen etsinyt vastaavaa kesäksi (ja kuvitellut itseni Rivieralle roseviinilasin kanssa). Muistelen, että mekko on saattanut näkyä jo vanhemmissakin postauksissa…?

  • Ihana jos tykkäsit, kiitos! Käsitykset muistamisesta voivat tosiaan hieman vaihdella. Itse en niinkään ole pahoillani hienojen tai arvokkaiden lahjojen puutteesta (niitä en edes toivoisi miehen ostavan paniikissa omin päin), mutta muuten on ollut kertoja, jolloin olisin arvostanut pientä ajatusta, vaikka ihan vain pöytävarausta. ;) Mekko on Zaran, mutta valitettavasti jo vuosia vanha ja itse asiassa second handinä löydetty. Vähän vastaava valkoinen pellavamekko tai -tunika minulla on myös Mangosta, eli ainakin ne molemmat kannattaa katsoa vastaavien löytämiseksi. :)

 9. Laura, olipa ihana postaus ja etenkin tuo, miten puhut miehestäsi <3 Niin järkevää suhtautumista sinulta. Mitä sillä on oikeasti väliä, osaako toinen yllättää tai ostaa lahjoja -jokapäiväinen arki is what REALLY matters. Siinä se puolisona olo ja isyys mitataan.

  • Kiitos, Martina! En todellakaan tiedä, mitä tekisin ilman miestäni, joka autoilee keskellä yötä apteekkiin ja selvittää toiminimen perustamiskiekurat puolestani sen lisäksi, että hän kantaa tasavertaisen vastuun tyttärestämme ja koirasta vielä enemmän. Samaa mieltä! Vaikka hemmottelumainen huomioiminen on ihana (ja myönnettäköön, joskus parisuhteen kannalta myös tarpeellinen) lisä, ei hulppeallakaan lahjalla voisi ainakaan minun kohdallani kuitata vuoden muuta välinpitämättömyyttä. Myöhästyneet äitienpäiväonnittelut sinne! <3

 10. Ihana kirjoitus ja tämä sinun blogisi on yhä edelleen suosikkiblogini! <3 Tämä kirjoitus houkuttelee hankkimaan uusia vuodevaatteita! Beben huoneen sisustus näyttää myös hurmavalta. Meillä on 2kk ikäinen bebe kotona ja en malta odottaa, että hän on tuollainen reilun vuoden ikäinen taapero. Ihania kuvia!

  • Voi kiitos tuhannesti, Eeva! Saan niin paljon virtaa ja iloa tällaisista terveisistä. <3 Ja ihana kuulla, että postaus inspiroi, sillä kyllä raikkailla ja laadukkailla vuodevaatteilla on lepoon yhtä tärkeä vaikutus kuin makuuhuoneen seesteisellä sisustuksella muutenkin, jos minulta kysytään. Oi että, terveisiä ihanalle käärölle! Nauti vauvavuodesta ja ainutlaatuisesta äitiyslomakesästä, sillä se käy lopulta niin äkkiä, kun pötköttäjä ottaa jalat alleen ja näyttää jo niin touhukkaalta mini-ihmiseltä. :) Aurinkoista viikonloppua!

 11. Täsät postauksesat tuli mieleen, että miten olet kokenut päväpeitottomuuden? Juuri vuosi sitten ostin uuden, joka on kulahtanut auringon valosta. Kovasti pohdin tuntuuko lakanat raikkailta, kun niihin mene nukkumaan, jos ei päiväpeittoa petaa? Hassu kysymys sillä mieheni on sitä miletä, että heivataan päiväpeitto pois ja annetaan kauniiden lakanoiden puhua puolestaan.

  • Moi Mia! Minä en ole koskaan kokenut päiväpeitottomuudessa mitään haittaa. Henkilökohtaisia mielipiteitähän nämä ovat, mutta minusta lakanat tuntuvat yhtä raikkailta päivän päätteeksi, vaikka suojana ei olekaan ollut päiväpeittoa. Aina välillä mietin esteettisistä syistä, että pitäisikö päiväpeitto olla – kyllähän se petauksen viimeistelisi – mutta ai että, miten ihanan helppoa elämä tällä pikapetauksella on, ja jotenkin pidän kovasti rennosta ilmeestä sängyssä. Voittehan te ottaa päiväpeitottomuuden hetkeksi kokeiluun? Tietysti jos makuuhuone sijaitsee oikein aurinkoisen ikkunan alla, niin sittenhän myös kuviollisten tai värillisten lakanoiden on vaara haalistua päiväpeiton tapaan, mutta ainakin pellaviin sellainenhan vain sopii. :)

   • Meillä kyllä menee tama päiväpeitottomuus kokeiluun. ekaksi pitää löytää hyvä laatuiset pellavalakanat :). Muutenkin nyt kevään tullessa on tullut olo, että kaikki ylimääräinen turha romu pois kodista. Tämä on ykis suosikki blogejani ehdottomasti!

 12. Hei! Mikä helmalakana teillä on tuossa sängyssä? Tai mistä se on hankittu? Näyttää kivalle! Ihana postaus muutenkin:)

  • Moi Emilia! Helmalakana on tosi kiva hankinta sekin, palvellut edellisestä kodista asti. Kyseessä on Bemz, yritys, joka tekee päällisiä Ikea-kalusteisiin eri kankaista ja eri malleina. Meidän helmalakanamme on mallia Urban Loose Fit. Tässä vielä linkki: https://bemz.com/articles/models/bed-skirts/. Kiitos! Ihana kuulla. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue