4 x pikkupöytä – kesäinen apu terassille

Homevialaura, Brafab, Weston

Postaustahdista huomaa, että kone ja kamera ovat viime päivinä jääneet kakkoseksi, ja piha on vienyt voiton. Tästä tärkeysjärjestyksestä ei suomalaisena voi olla kovin pahoillaan, varsinkaan, kun nyt taas sataa. Kesäpäivistä puheenollen emme tarvinneet kovin montaa sellaista huomataksemme, että terassimme kaipaa pienen siirreltävän apupöydän, joka toimisi laskutasona kaikelle kahvikupista aurinkolaiseihin ja lukemisiin.

Aloitin sen minkä osaan, maanisen googlaamisen, kaikin mahdollisin termein apupöydästä pikkupöytään, tarjotinpöydästä sivupöytään ja terassipöydästä ulkopöytään. Ajattelin jakaa teille meillä ehdolla olleet vaihtoehdot, jos joku teistä on samantapaista siroa ja siirreltävää kesäkalustetta vailla. Ohessa  löytöni vasemmasta yläkulmasta alkaen.

Homevialaura, apupöytä, pikkupöytä

1. Hay DLM, eli Don’t leave me, tuli mieleeni ensimmäisenä. Pöytä saavutti muutama vuosi sitten suuren suosion ja on tuttu näky monen sisustajan sisä- ja ulkotiloissa – ehkä liiankin tuttu. Juuri valinnan itsestäänselvyyden takia päätin jatkaa etsimistä, vaikka 160 eurolla hinta-laatusuhde tuntuikin mainiolta vaihtoehdolta. Kuva on omani Sisustuksen Koodista.

2. Cane-Line On the move -pöytä oli seuraava ihastukseni. Siinä missä Hayn pöydässä on toispuoleista leikkisyyttä, on Cane-Line symmetrisenä kalusteena omaan makuuni harmonisempi. Kuitenkin 270 euron hinta jäädytti ostoaikeeni, kun meillä on ollut ja on nyt niin paljon muutakin hankittavaa uuteen kotiin. Valmistajan kuva on lainattu Finnish Design Shopista.

3. Ikea Sandskär -pöydän löysin, kun katsoin edullisemman hinnan perässä myös ruotsalaisten tarjonnan. Pöytä on modernin raikas siinä missä kollegansakin, ja 35 eurolla erinomainen diili, mutta en sitten kuitenkaan halunnut luopua kahdesta kriteeristä: pöydän vielä kevyemmästä rungosta ja siirtämistä helpottavasta kahvasta. Kuva on lainattu Ikealta.

4. Houe Eyelet -pöydän bongasin Vepsäläisen mainoksesta Hesarista, ja kiinnostuin välittömästi itselleni uudesta tuttavuudesta. Liikkeessä tukevaksi todettu rakenne, laadukkaalta materiaalilta vaikuttava pulverimaalattu metalli, käytännöllinen kantokahva, vesisateen läpipäästävä rakenne ja 100 euron (tarjous)hinta sinetöivät Eyeletistä voittajan. Kuva on omani.

Homevialaura, apupöytä, pikkupöytä, Houe Eyelet

Parasta terassin ja pihan uudessa Houe Eyelet -kesäpöydässä on se, että ennustan kalusteelle monipuolista käyttöä myös sisätiloissa vuodenajan vaihtumisen jälkeenkin. Tavallista matalampi sohvapöytämme kun ei ole käytännöllisimmällä korkeudella juomien ja naposteltavien suhteen, ja sitä paitsi matala sohvapöytä on tämän tästä jäähyllä muutenkin. Taapero kun luulee sitä tanssilavakseen.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Ihana postaus. Mä olen kaivannut sulta juuri tämän tyyppisiä postauksia. Vaikka on ihanaa katsella valmista lopputulosta, minusta on aina yhtä ihanaa seurata myös suunnitelmia ja nähdä vaihtoehtoja ennen valmista lopputulosta. Täytyy sanoa, että viimeinen vaihtoehto on minunkiin silmääni paras. Kuten sanoit, Hayn pöytä näkyy melkein joka toisessa sisustuskuvassa, joka tulee vastaan.

  • Tosi kiva kuulla! Itse asiassa juuri sen jälkeen, kun olin julkaissut tämän, mietin, että tämähän oli ikään kuin kaipaamasi suunnittelupostaus. Toki olin jo tehnyt päätöksen valmiiksi, mutta kävin kuitenkin läpi, mitä vaihtoehtoja meillä oli tapetilla plussineen ja miinuksineen, ja miksi päädyin mihin päädyin. :) Olen todella tyytyväinen pöytälöytöön. Kiva, jos se tuntuu uudelta ja raikkaalta muistakin. Kiitos!

 2. Meillä on kaksi aurinkotuolia, joiden väliin tarvitaan ehdottomasti pöytä. (Sille roseviinilasille.) Kartell Jolly on yksi vaihtoehto, mutta näistä myös Ikean Sandskär sekä tuo teidän valinta ovat hyviä ehdokkaita! Tosiaan säätä kuin säätä pitää pöydän kestää, en aio kiikuttaa sitä sisään heti kun vettä vähän ripottaaa. Tekisitkö tarkemman postauksen tuosta aurinkopesästä ja käyttökokemuksista? Vai olikos siitä jo jossain aiemmassa postauksessa enemmän tietoa… Noitakin on markkinoilla pilvin pimein, enkä tiedä mitä kriteerejä kannattaisi syynätä. Ollut meillä ostos-/haavelistalla jo ainakin 127 vuotta :D

  • No nimenomaan sille roselasilliselle! ;) Kartell Jolly on tosi kiva vaihtoehto uloskin. Meillä on ne yöpyötinä ja taas Kartellin tuoleista kokemusta ulkokalusteina – hyvin toimii! Aurinkopesästä en ole vielä tehnyt kunnon postausta, niin kuin en terassivalinnoista ylipäätään. Sitten kun terassilla on loputkin valmista, voisin koota yhteenvetoon, mikä mistäkin on käyttökokemuksineen. Kiitos toiveesta!

   Mutta siis lyhyesti olen ollut täysin tyytyväinen kesäpesäämme, ei mitään miinusta! Ostimme sen Vepsäläiseltä, valmistaja on ulkokalusteistaan tunnettu Brafab. Meille tuo oli nappivalinta siksi, että halusimme enemmän soikean kuin pyöreän sohvamuodon, ja harmaan sijaan väritoiveemme oli hiekka. Eli sanoisin, että ensin kannattaa määrittää, millaista tarkemmin hakee värin ja muodon puolesta, ja ryhtyä kartoittamiseen sen jälkeen. Aika monessa liikkeessä pesiä näkee, Iskussa ja Kruunukalusteessa nyt ainakin Vepsäläisen lisäksi. Maskussakin taisi olla, mutta yllätyksekseni paljon korkeampaan hintaan kuin Vepsäläisellä. Vinkkinä kannattaa myös googlata kaikin mahdollisin termein, sillä kalusteella on monta nimeä. Aurinkovuode, aurinkosänky, aurinkopeti, aurinkosohva, kesäpesä ja niin edelleen. Toivottavasti löydätte sopivan!

 3. Tuo oli tarpeellinen postaus. Meille tulee myös tarvetta vastaavanlaiselle apupöydälle. Uudessa kodissamme on tilava aamuaurinkoparveke ja takapihalle tulossa patio ruokailuryhmälle. Sisääntuloterassille tarvitaan myös laskutilaa. Kun nyt vain kaivuri ehtisi tekemään loput täytöt ja tasoitukset. Välillä revin hiuksiani, kun piha on niiin kesken. Kaivurin jälkeen laatoitus ja kukkaaltaat sekä patio…sitten onkin varmaan jo marraskuu ;(.

  • Kiitos, Leena! Kiva palaute kuulla, että tämäntyyppisillekin postauksille on kysyntää. Kuulostaa juuri teille sopivalta kalusteelta, jota on helppo liikuttaa pitkin pihapiiriä aina oikeaan kohtaan. :) Voin vain kuvitella turhautumisesi, kun on nätti päivä, ja piha mullin mallin. Varsinkin näin suomalaisena sitä ei haluaisi heittää yhtäkään aurinkoista minuuttia hukkaan. Toivottavasti ehditte nauttia pihasta vielä tänä kesänä ja toki ensi vuonna entistä enemmän!

 4. Kaunis valinta. Itse olen tosin vierastanut tuon tyyppisiä pöytiä kahdesta syystä: keskellä oleva kahva ja tarjotinmaiset reunat. Ne nimittäin rajaavat pöydän käyttötarkoitusta monella tapaa. Viinilasi – jooo – mutta mikään isompi juttu ei mahdu pöydälle tai jos mahtuu niin on kallellaan johtuen juuri noista mainitsemistani syistä. Meillä on nimittäin yöpöydissä reunat eikä edes tuota kahvaa ja haluaisin niistä reunoistakin eroon.

  Mutta käyttötarkoitushan määrittelee millaisen pöydän itse kukin tarvitsee ja onhan tuota helppo liikutella kahvansa ansiosta. Tosin ei ne kahvattomat ja reunattomat pikkupöydätkään tavallisesti paljoa paina.

  • Moi Paula! Ymmärrän hyvin ajatuksesi. Minäkään en valitsisi tuontyyppistä kalustetta mihinkään muuhun tarkoitukseen, en yöpöydäksi, enkä pysyväksi tiettyyn paikkaan. Mutta tähän liikuttelutarkoitukseen pöytä on jo viikossa osoittanut olevansa mainio. Tilaa tarvitsemme nimenomaan vain lasille, kahvikupille, kirjalle, lehdelle tai aurinkolaseille, jotka pientavarana mahtuvat mukavasti tuohon pienimpäänkin pöytäkokoon. Kahvaa en niinkään toivonut painon takia, vaan siksi, että tunnun vieläkin operoivan useimmiten yhdellä kädellä. Liekö syynä taapero vai se, että kahvikuppi on kasvanut käteeni kiinni. ;)

 5. Tämä oli tarpeellinen postaus. Kiitos vinkeistä!
  Mistä tuo teidän kaunis musta valaisin on? Meillä on haussa vastaavanlainen mutta riippuvana kattoversiona. Kaikissa mitä olen löytänyt on jotakin ylimääräistä eli simppelillä linjalla mennään täälläkin.
  Aurinkoista viikonvaihdetta!

  • Onpa kiva kuulla, kiitos terveisistä! Valaisin on Design by Frandsen merkin Nice. Samaa Niceä saa myös riippuvalaisimena! Valaisinta myy Vepsäläinen ja mielestäni myös Isku. Se on varmasti todella kaunis myös katossa. :) Samoin kiitos, kaunista kesäviikonloppua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue