Sängynpääty – Matri by Fennobed

Kaupallinen yhteistyö, Matri

Homevialaura, sängynpääty, vuoteenpääty, Matri by Fennobed, Slim, Caleido, makuuhuoneen sisustus

Makuuhuoneeseen avautuu nyt uudistunut näkymä: sisustus on vihdoin edennyt sängynpäädyn verran!

Sängynpääty kuuluu niihin sisustuselementteihin, joiden suhteen olen kääntänyt kelkkani. Vanhan kodin aikaan pidin sängynpäätyjä vähän vanhanaikaisina ja tunkkaisina, eikä edelliseen makuuhuoneeseemme olisi sellaista ikkunan takia sopinutkaan. Sitä mukaa kuin makuni on hioutunut pelkistetystä kodikkaammaksi, olen alkanut nähdä sängynpäädyt hotellimaisen tyylikkäinä viimeisinä silauksina. Ja tässä sitä ollaan, aloittamassa yhteiseloa elämäni ensimmäisen sängynpäädyn kanssa.

Homevialaura, sängynpääty, vuoteenpääty, Matri by Fennobed, Slim, Caleido, makuuhuoneen sisustus

Mututuntumani mukaan sängynpäädyt ovat kaiken kaikkiaan tehneet paluun viime vuosina – loogisesti samoihin aikoihin, kun pelkistetty graafinen trendi alkoi muutenkin pehmentyä tyyliltään ja lämmetä värimaailmaltaan. Mielsin pitkään sängynpäädyt ennen kaikkea jenkkityylisiksi tikatuiksi, koska omantyylisissäni kodeissa se on selkeästi yleisin valinta. Niin kauniita kuin napilliset sängynpäädyt ovatkin, meille koen ne hieman romanttisiksi ja glamourhenkisiksi. Paksujakin ne ovat, joten en aloin epäillä, löytäisinkö meille sopivaa sängynpäätyä markkinoilta ollenkaan.

Homevialaura, sängynpääty, vuoteenpääty, Matri by Fennobed, Slim, Caleido, makuuhuoneen sisustus

Matrin sängynpäätyihin, ja koko inspiroivaan Matriin, tutustuin ensimmäisen kerran monen muun tapaan viime vuoden Habitaressa. Upeaksi stailattu ja parhaana palkittu messuosasto tuntui kohahduttavan sisustuskansaa: Mikä on tämä yhtäkkiä kaikkien huulille noussut yritys? Tosiasiassa Matrin matka alkoi Perniöstä jo vuonna 1986 ja nykyään suomalais-saksalainen perheyritys toimii kuudessa maassa, monilla markkinoilla Fennobed-nimellä.

Homevialaura, sängynpääty, vuoteenpääty, Matri by Fennobed, Slim, Caleido, makuuhuoneen sisustus

Uusi sängynpäätymme, Matri Slim, on löytö, jossa kolahti lopulta pitkälle viedyn suunnittelun ansiosta kaikki. Olisin ostanut juuri tämän sängynpäädyn joka tapauksessa – yhteistyö, jossa sain vielä mieluisan mahdollisuuden tutustua yritykseen, tuli ikään kuin kaupan päälle. Slim-mallin ehdoton valtti on vain 3 cm syvyys, mikä mahdollisti sängynpäädyn lisäämisen makuuhuoneeseemme ilman, että olisin joutunut luopumaan päätyjakkaroista (mikä ei ollut vaihtoehto, sillä otan ne mukaan hautaankin). Monet sängynpäädyt ovat jopa neljä kertaa paksumpia.

Homevialaura, sängynpääty, vuoteenpääty, Matri by Fennobed, Slim, Caleido, makuuhuoneen sisustus

Leveyden lisäksi Matri-sängynpäädyssä on vaikutusmahdollisuus korkeuteen, mikä piti huolen siitä, että sängynpääty nousi tarpeeksi ylös suhteessa isokokoiseen koristetyynyymme. Itsestään seisovien jalkojen ansiosta päädyn voi yhdistää minkämerkkiseen sänkyyn tahansa. Kaikissa Matri-sängynpäädyissä on irrotettava ja pestävä huppu, mikä on erinomainen ominaisuus tahroja pelkäävälle tai vaihtelunhaluiselle. Työnjälki sängynpäädyssä on ensiluokkainen.

Homevialaura, sängynpääty, vuoteenpääty, Matri by Fennobed, Slim, Caleido, makuuhuoneen sisustus

Ulkonäöllisesti Matri Slim on täysin omantyyliseni rennosti ulospäin ommeltuine kanttauksineen. Matri Slim -sängynpäätyyn on tarjolla kolme kangasta, Alaska, Lino ja Caleido, eri sävyineen. Myös sohvamme verhoilu on Caleido, joten sain sängynpäätyyn tismalleen saman hiekanvärisen puuvilla-pellavasekoitekankaan kuin sohvaankin, sävyn Caleido 3790. Meillä huoneiden välinen jatkumo toimii hyvin, koska tilat ovat yhteydessä toisiinsa, ja koska pidän rauhallisesta, ei liikaa erilaisia elementtejä tai värejä sisältävästä sisustuksesta.

Homevialaura, sängynpääty, vuoteenpääty, Matri by Fennobed, Slim, Caleido, makuuhuoneen sisustus

Slim-mallin lisäksi Matrin mallistoon kuuluu monia muitakin todella kauniita sängynpäätyjä, samoin helmalakanoita, vuodetekstiilejä – ja tietysti itse sänkyjä, jotka Matri valmistaa vastuullisin menetelmin omassa tehtaassaan laatuun ja luonnonmateriaaleihin panostaen. Sängynpäädyn harkitsijoille suosittelen lämpimästi Coffee table diaryn asiantuntevaa kirjoitusta sängynpäädyn valitsemisesta. Itse kävin tutustumassa Matrin tuotteisiin Helsingin kivijalkaliikkeessä Kapteeninkadulla, myös Espoosta ja Turusta löytyvät shop-in-shopit.

Homevialaura, sängynpääty, vuoteenpääty, Matri by Fennobed, Slim, Caleido, makuuhuoneen sisustus

Minusta Matri sai samantien fanin eikä yksin tuotteiden, vaan myös poikkeuksellisen kauniiden tuotekuvien ja kotimaisen perheyritystarinan takia. Kuten huomaatte, makuuhuoneessa nojaa taulutkin. Sängynpäädyn ylle suunnitellun kollaasin sijaan ajattelinkin ripustaa My Guide to -julisteet sängyn sivuille yöpöytien päälle muutama kymmenen senttiä pöydän pinnasta. Näin sängynpääty saa paistatella rauhassa keskellä, eikä seinästä tule korkeussuunnassa liian raskas. Etenkään näin valkoista makuuhuonetta en enää osaa kuvitella ilman ryhdikästä sängynpäätyä, enkä kyllä ilman taulujakaan. Josko kesälomalla saisimme kehykset porattua.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Oi miten kaunis! Pääty tekee kyllä niin paljon ryhtiä kokonaisuuteen .<3 Meillä on hyvin samantyyppinen, yksinkertainen pääty Familonilta, mutta itse haaveilen puolestaan vaihteeksi klassisesta, napitetusta päädystä, joka jatkaisi samaa linjaa Howard-sohvan kanssa.

  • Kiitos Sanna! Tekee tosi paljon ryhtiä. Varsinkin seinää vasten sänky näyttäisi nykymakuuni todella alastomalta ilman. Olen niin onnellinen, että löysin Matrin Slim-mallin, sillä tuo 3-senttinen paksuus oli meille ihan maksimi. Pidän tosi paljon myös teidän nykyisestä päädystä, siinä on täydellinen kitin sävy ja myöskin simppelin kaunis ilme. Sopisi teille kyllä tikattukin howardin kanssa. :)

 2. Hyvältä näyttää! Itselläni on Matrin sänky petauspatjoineen ja helmalakanoineen. Laatu on huippua. Paras sänky, mitä minulla on koskaan ollut! Mitä sängynpäätyyn tulee, pidän itse enemmän klassisesta, napitetusta päädystä. Olenkin yhdistänyt Matrin sängyn ihanaan Artwoodin pellavaiseen, napitettuun päätyyn.

  • Voi että kuulostaa kauniilta yhdistelmältä! Uskon täysin, että Matrin sänky on paras mahdollinen hankinta. Pidän sen itsekin mielessä sitten, kun meillä joskus, kylläkin vasta vuosien päästä, tulee uuden sängyn hankinta eteen. Pidän myös siitä ajatuksesta, että kokonaisuuteen voi yhdistellä tarpeen mukaan eri merkkejä. Tässä kohtaa, kun meillä on vasta muutaman vuoden vanha sänky, ilahduin kovasti, että eri valmistajan sänkyä pystyi täydentämään Matrin päädyllä. Pellavainen napitettu pääty kuulostaa upealta. Ihailen niitä kovasti muilla, vaikka itse päädyin yksinkertaiseen ja ohueen. Artwood on muuten tosi kiva merkki, minun onkin pitänyt sivuta sitä postauksissa. :) Kiitos terveisistäsi, Eija!

 3. Oi, todella kiva! Tämmöisen voisin huolia meillekin. Iso plussa siitä, että kangasta voi pestä, se on meinaan ollut minulla kynnyskysymys sängynpäätyä harkitessa. Ällöttää ajatus siitä, miten likaiseksi sängynpääty vuosien varrella menee kun siihen nojailee, puhumattakaan kaaressa lentävistä pukluista. Yrk.

  • Kiitos ja eikö! Näkisin tämän kyllä teilläkin. :) Itse en ollut (ihme kyllä) miettinyt tätä ällötysaspektia, mutta kun kuulin huppumaisuudesta ja pestävyydestä, annoin siitä kyllä sata pistettä lisää. Lapsen ja sängynvalloittajakoiran kanssa kun kaikki on mahdollista, ja toki pidemmän käytön jälkeen on pesetys freesi ajatus joka tapauksessa. Varmasti pitkäikäinen hankinta kaiken kaikkiaan.

 4. Heippa Laura! Kerrassaan ihana sängynpääty, sopii teille täydellisesti! :) Minulla olisi sellainen kysymys, että mitkä Helsingin asuinalueista on mielestäsi kivoja? Olemme muuttamassa Helsinkiin ja mietimme asunnon ostoa. Kuitenkaan emme tunne oikeastaan muuta kuin kantakaupungin alueen ja mietimme, että millaisia lähiöt olisivat asua? Olisiko sinulla suositusta? Missä päin Helsinkiä te asutte? Onko alue mielestänne mukava (lähikaupat, yhteydet, ympäristö jne). Kiitos tosi paljon ja mukavaa kesää! t LauraL

  • Moi kaima! Ihana kuulla, että sängynpääty näyttää ruudun sillekin puolelle hyvältä valinnalta. Kiitos kovasti! Autan mielelläni asuinaluekysymyksen kanssa, laitan sinulle sähköpostia. :) Aurinkoa ja kuullaan vielä mailitse!

 5. Aivan teidän näköinen ratkaisu. En ole millään pystnyt edes kuvittelemaan teille sellaista perinteistä tikattua sängynpäätyä tänä aikana. Tuollainen pelkistetty ratkaisu on kyllä ihan nappi valinta teille. Itselle se tikattu olisi omampi, mutta katseltuani niitä joka toisessa intagramkuvassa ja sisustusblogissa, olen alkanut miettimään, löytyisikö jostain joku erilainen, mutta kuitenkin omannäköiseni sängynpääty. No, katsellaan.

  • Kiva kuulla, että hankinta oli onnistunut! Tikatut ovat todella nättejä nekin, mutta minulle itselle niistä olisi tullut liian hienostunut olo, ja toiseksi tilaan ei mitenkään olisi mahtunut niin paksua päätyä. Ja siinä olen kyllä kanssasi samaa mieltä, että tikattua tyyliä näkee nyt enemmän kuin paljon. Siksi oli erityisen kiva löytää Matrin tarjonta. Meille tämä oli kaikkein omannäköisin ja samalla ajattomin valinta, johon ei varmastikaan kyllästy vuosien saatossa. Uskon, ettei markkinoiden sängynpäätytarjonta tästä ainakaan huonone, kun niin moni niitä suosii. Varmasti löytyy siis teillekin sopiva, jos ratkaisu alkaa tuntua omalta. :)

  • No se juuri! Uskon, ettet sinä koe harraskaisuutta omaksi sitäkään vähää kuin minä. ;) Ylellisestäkin tyylistä tykkään, mutta omaan, kuitenkin pohjaltaan valkoisen skandinaaviseen kotiin, luontevammalta tuntui tämä simppeli malli. Ylellisyys tulee nimenomaan laadusta ja materiaaleista, ei krumeluurista. Kiitos Vilja!

  • Moi Anu! Kiitos! Pöydät ovat Kartellin Jolly-pöydät. Löydät nettikaupoista googlaamalla ja Kartellilla on myös liike Helsingissä. Myös Zara Homella on ollut välillä tosi kivoja lähinäkyviä pöytiä. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue