Kun sitku-puheista tuli nytku-elämää

Kaupallinen yhteistyö, BIC Megalighter ja Asennemedia

Homevialaura, terassi, piha, grillaus

Suurin piirtein viime lokakuusta alkaen olen elänyt sitku-elämää. Sitten kun meillä on koti terasseineen valmiimpi, ja sitten kun kalenterin sivut kääntyvät kesäksi, aion nauttia täysillä pihasta ja herätä sosiaalisesti kutsumalla kodinvaihtohässäkässä toiseksi jääneitä ystäviä kylään.

Homevialaura, terassi, piha grillaus

Ja tiedättekö mitä, kerrankin sitku-elämä on nytku-elämää. Olemme ottaneet ulkoelämästä kaiken ilon irti, toki kelien puitteissa, vähän kehnostihan ne ovat hellineet.

Homevialaura, terassi, piha grillaus

Vieraille grillaamme useimmiten jotain helppoa ja varmaa, niin energia ei mene itse suoritukseen vaan seurustelemiseen. Burgeribuffa on toiminut mainiosti lapsiperheiden ja muidenkin vieraiden kanssa.

Homevialaura, terassi, piha grillaus

Keskenään testaamme sitten mielellämme uusia grillattavia. Tällä kertaa kokeiluun pääsivät jättikatkaravut, ihan pakasteesta ostetut. Täydelliset ruokakuvat verkkokalvolla lähdin täyttämään vartaisiin jättikatkarapuja, kesäkurpitsaa ja sitruunaa. Kivasta ideasta meinasi tulla täydellinen Pinterest fail, kun sitruunat tippuvat vartaista, kesäkurpitsat eivät kypsentyneet ja taas ravut alkoivat paistua ylikypsiksi. Saimme kuitenkin ruoan pelastettua, kun purimme raaka-aineet vartaasta pois ja grillasimme ne lopulta erikseen.

Homevialaura, terassi, piha grillaus

Tapaus oli hyvä esimerkki siitä, että ei tässä vielä mitään grillausmestareita olla. Kerrostalokasvateilla taitaa olla enemmän intoa kuin osaamista, mutta millä sitä muulla oppisi kuin kokeilemalla. Itse annos maistui lopulta herkulliselta. Purettujen vartaiden lisäksi grillasimme maissia ja parsaa. Seuraksi tein kevätsipuli-chimichurrin, johon hurautin sauvasekottimella kevätsipulin vartta ja sipulia, oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, sitruunamehua, valkosipulia, sokeria, suolaa, pippuria ja paljon omaan maan yrttejä: basilkaa, oreganoa, persiljaa, sitruunamelissaa ja korianteria. (Loppu chimichurri toimi muuten hyvin seuraavan päivän perunasalaatin kostukkeena.)

Homevialaura, terassi, piha grillaus

Salaatin tein uudella leikkikalullani, palloraudalla, melonista pyöreitä paloja kaivertaen. Seuraksi tuli fetamurua ja minttua. Tämän kesän uusin tuttavuuksiin on kuulunut myös grillattu varhaiskaali, joka dijon-majoneesikastikkeen kanssa sopii mainiosti makkaran lisukkeeksi. Samoin olemme kokeilleen ensimmäistä kertaa grillattua purjoa, raparperia, bataattia ja punajuurta. Onko teillä uusia kiinnostavia grillausideoita? Kuulisin niistä tosi mielelläni. Tarkoitus on kokeilla vielä ainakin pitsaa.

Homevialaura, terassi, piha grillaus

Jos mietitte terassin pohjapiirustusta, näkee grillin sijoittelun siitä, mihin Sisustuskoiran nenä aina osoittaa. Veikkaan, että loppukesään mennessä meidän on löydettävä niskajumeihin erikoistunut eläinlääkäri, niin herkeämättä Onni tirisevää ruokaa vahtii. Ja jos ei meillä grillata, niin aidan raoista tulee tuoksuja takuuvarmasti. Huomasimmekin nopeasti, että tämän naapurin kanssa meillä ei ole mitään jakoa taloyhtiön vuoden grillaajaksi.

Homevialaura, terassi, piha grillaus

En tiedä, mikä asia voisi juuri nyt tehdä minut onnellisemmaksi kuin oman pihan kesäpäivät, jossa yhdistyy kaikki: yhdessäolo, rentoutuminen, aurinko ja hyvä ruoka. Jos minä olen kiitollinen ulko-olohuoneesta, niin perheen pienempi kaksikko vasta onkin. Majakka ja perävaunu -pari on todella ottanut pihamaan omakseen.

Homevialaura, terassi, piha grillaus
Homevialaura-Bic-sytytin_8043

BIC Megalighter on laadukas ja helppokäyttöinen sytytin, joka tuottaa turvallisen ja luotettavan liekin. BIC Megalighter on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön niin kodin sisä- kuin ulkopuolelle. Se auttaa virittämään tunnelman tai valmistaman ruoan – voit sytyttää esimerkiksi kynttilöitä, takan tai grillin sekä hankaliakin kohteita vaivattomasti. Osallistu kampanjasivuilla 26.6.-30.7.2017 Mestareiden illallisen arvontaan. Farangissa voittajaa on vastaanottamassa Tomi Björck ja illallinen sisältää kolme ruokalajia viineineen.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

 1. Voih sisustuskoira! Voin kuvitella kuinka tyyppi kääntää päätänsä kaikkien grillihajujen perässä :) Tuo chimichurri kuulostaa todella hyvältä, pitääkin testata sitä!

  Itse rakastan grillata munakoisoa, postasin juuri oman lempparireseptini blogiin johon tulee siis grillattuja munakoisoja, fetaa ja kirsikkatomaatteja runsaan oliiviöljyn kera tietysti :) Suosittelen kokeilemaan jos munakoiso nappaa ollenkaan!

  • Kesä on kyllä rankkaa aikaa Sisustuskoiralle, kun grilliä pitää koko ajan tarkkaavaisesti vartioida. :D Chimichurri on kyllä hyvää! Tein perinteistä chimichurria joku päivä tortillojen kanssa, ja siitä tuli mieleen, että chimichurriahan voi soveltaa eri versioin sesongin ja kaapista (tai pihasta) löytyvien raaka-aineiden mukaan, niin päädyin kevätsipuliin. Rakastan munakoisoa ja samaa mieltä, myös grilliin se sopii mainiosti. Ihana resepti-inspiraatio, jossa yhdistyy moni lempimakuni. :) Kiitos Laura!

 2. En tiedä, onko tämä nyt uusi juttu, mutta tykkään grillata lisukkeeksi fetaa. Laitan fetalaatan folion päälle ja lorautan kaveriksi vähän oliiviöljyä, joskus myös hunajaa, sekä tuoreita yrttejä ja mustapippuria. Foliopaketti kiinni ja grilliin.

   • Kiitos molemmille! Tämä oli tervetullut vinkki, sillä olemme toden totta tottuneet grillaamaan juustoista oikeastaan vain halloumia. Fetasta tulee epäilemättä erityisen herkullinen, kun se vähän pehmentyy ja saa makuja pintaansa. Tämä menee ilman muuta kokeiluun. :)

 3. Ihana tunnelma, tunnen tuoksunkin :)
  Grillikori on kätevä sienien, katkarapujen ja kasvisten grillaamisessa. Ei putoile eväät.
  Koreja on erilaisia ja -kokoisia. Irrotettava kahva pitää myös olla. Meillä herkkuna edellispäivältä jääneet uudet perunat, joihin sipaisu öljyä ja grillikorissa paahdettu pinta.
  Jatkukoon grillikausi pitkään..

  • Kiitos, ihana kuulla! Kyllä ulkoruokailussa vain on oma tunnelmansa, ei siitä mihinkään pääse. Grillikori vaikuttaa kyllä näppärältä! Helpottaisikohan se myös grillin puhtaanapitämistä? Samaa mieltä, uudet perunat toimivat erinomaisesti seuraavana päivänä grillattuina tai perunasalaatissa. Siinä voi samalla hyödyntää muutkin jämät – jos niitä nyt ylipäätään jää. ;)

  • Kiitos paljon, kesä on! Harmillisen huonot ilmat vain olleet koko kesän. Toisaalta näissä olosuhteissa osaakin sitten arvostaa jokaista aurinkoista päivää ja laittaa grillin kuumaksi. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue