Yksi kauneimmista kodeista: Kuistin kautta

Homevialaura, Kuistin kautta, sisustusHomevialaura, Kuistin kautta, sisustus

Koska omat nurkkamme ovat olleet kaaoksessa, kurkataan tässä välissä Kuistin kautta -blogin Heidin upeaan kotiin. Kuvat ovat Kukkivasta kesäpäivästä, jonka energinen emäntä järjesti meille pienelle sisustusbloggaajaporukalle.

Homevialaura, Kuistin kautta, sisustusHomevialaura, Kuistin kautta, sisustus

Olen Heidin tyylin suuri ihailija: sisustus on erittäin johdonmukainen ja harmoninen yhdistelmä raikasta skandinaavisuutta ja klassisia elementtejä. Makumme on hyvin samanlainen aina neutraalia väripalettia myöden, joten voitte kuvitella, miten meinasin jättää hammasharjani kylpyhuoneeseen ja vaihtaa nimeni postilaatikkoon. Vaikka en ole talokuumeilijatyyppiä, tässä ilmavassa ja selkeässä rakennuksessa on paljon sellaista, mitä suosisin rakentamisessa, jos koskaan rakentaisin.

Homevialaura, Kuistin kautta, sisustus, Le Grand Air, sohva

Erityisesti Heidin kodista haluan esitellä sohvan, joka on Decotiquen Le Grand Air. Vaikka meille lopulta valitsin erilaisen mallin, ihailen juuri tällaisia rentoja sohvia. Le Grand Air -sohvassa on hyvin samanlainen tunnelma kuin rakastamissani Gervasoni Ghost -istuimissa.

Homevialaura, Kuistin kautta, sisustus, Le Grand Air, sohva

Le Grand Air -sohvaa ei tietoni mukaan ole myynnissä yhdessäkään kivijalkamyymälässä Suomessa, joten monia ymmärrettävästi mietityttää tilaaminen ilman koeistumista. Käytinkin heti hyväkseni mahdollisuuden testata sohva, ja kyllä, se oli juuri niin mukava kuin pehmeä ulkomuoto antaa ymmärtää. Sohvaa myy eri väreissä ainakin verkkokaupat Room21 ja RoyalDesign. Olohuoneessa on samasta mallistosta myös aivan ihana Loveseat-nojatuoli.

Homevialaura, Kuistin kautta, sisustus, Fleurs de Paris, infinity roses

Toinen Heidin kodin yksityiskohta, johon suhtauduin erityisellä mielenkiinnolla, on infinity roses -ruusulaatikko, joista on tullut jonkinlainen some-ilmiö. Ruusut ovat aitoja ja niiden luvataan säilyvän vuosia – eikö olekin niin ällistyttävä yhtälö, ettei sitä usko todeksi ennen kuin itse näkee? Heidin ruusulaatikko on saman Fleurs de Paris -merkin, jolta olen itse meinannut tilata kukat. Ruusulaatikkoja erikokoisina, -muotoisina ja -värisinä saa tilattua heidän verkkokaupastaan.

Homevialaura, Kuistin kautta, mikrosementti, lattia
Homevialaura, Kuistin kautta, mikrosementti, lattia

Kolmanneksi kiinnitin erityistä huomiota eteisen lattiaan ja portaisiin, jotka ovat harmaata mikrosementtiä ja aivan sitä tyyliä, jota toivoisin meille kylpyhuoneeseen. Isoin haaste meidän projektissamme tulee varmasti olemaan sävyn valinta. Miten harmaa voikin olla niin vaikea sävy, kun se tuntuu aina taittavan siniseen, liilaan, vihreään tai punaiseen. Heidin talon mikrosementti on Decos-merkkiä.

Homevialaura, Kuistin kautta, vaatehuone
Homevialaura, Kuistin kautta, vaatehuoneHomevialaura, Kuistin kautta, vaatehuone

Myös vaatehuone ansaitsee erityismainninnan. Makuuhuoneessa liukuovien takana sijaitsee tyylikäs, Ikea-kaapistoista rakennettu joka naisen unelma, walk-in-closet. Mainitsinko jo kuinka kätevää minun on muuttaa Heidille, kun vaatteetkin ovat valmiina? Mustaa, valkoista, raitaa, hiekkaa ja vaaleansinistä suosiva puvusto on jokseenkin tuttu näky myös meiltä. Nyt kun vihdoin saimme kattovalaisimen asennettua, pääsen kuvaamaan meidänkin vaatehuoneen, mutta mitään tällaista ei suinkaan kannata odottaa.

Homevialaura, Kuistin kautta, kylpyhuone
Homevialaura, Kuistin kautta, kylpyhuone

WC-tiloissa pidin todella paljon isoista harmaista seinälaatoista sekä koko seinän levyisistä peileistä, joilla saa huolitellun mutta kevyen modernin ilmeen, jos ei peilikaappi ole säilytystilan kannalta välttämätön.

Homevialaura, Kuistin kautta, takka
Homevialaura, Kuistin kautta, työhuone

Loppuuko kotikierros koskaan, kysytte. Ei taida loppua, sillä säästin ensi kertaan ihastuttavat lastentilat, ja tämän jutun loppuun haluan nostaa vielä skarpin mutta kodikkaan takan sekä monen toimistonkin varjoonsa jättävän tyylikkään työhuoneen. Voitte kuvitella sitä huokailun määrää, jonka tämä talo meissä sisustusbloggaajissa auheutti. Eipä tarvitse ajaa Mikkeliin, kun Espoossa oli tarjolla tämäntasoiset asuntomessut. Kiitos vielä inspiraatiosta, Heidi!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

    • Ilahduin niin paljon ensin Essin maininnasta, ja nyt vielä tämä. Kiitos tuhannesti, Sanna! Tällaiset terveiset merkkaavat kovin paljon. Ihana kun löysit tänne ja jätit terveiset. :)

  1. Wieniläistuoli <3. Minulla on vanha puunvärinen sellainen ja ikuisella tehtävälistalla maalata se tummaksi. Ehkä tänä kesänä… Se voi jopa tapahtua, koska katselin eilen vaatehuonettakin sillä silmällä, että tänä kesänä voisin jopa maalata sen!

    Yhden ikiprojektini sain jopa toteutettua: poistin neljä kerrosta vanhoja päällisiä ja vaihdoin päällyskankaat 1900-luvun alun sohvaan. Uskalsin ryhtyä moiseen, koska alkuperäiset meriheinätoppaukset olivat edelleen priimakunnossa. Verhoiltuja pintoja oli selkänojan ja istuimen lisäksi käsinojien sisä- ja ulkopinnoilla, joten naputtelin lopulta kankaita paikoilleen lähes viisi tuntia, ja nyt tilaamani huonekalunauhakin vihdoin saapui ja pääsen liimaamaan sen viimeistelemään lopputuloksen. En eläessäni ollut päällystänyt yhtään mööpeliä, joten mahdollisimman isosta oli tietysti hyvä aloittaa.

    • Wieniläistuolit ovat niin ihania! Ilmankos pidin Heidin kodista, kun meillä on puolet huonekaluista samoja. ;) Ooh, kuulostaa huikealta DIY-projektilta. Arvostan niin paljon, että joku jaksaa ryhtyä noin monivaiheiseen työhön. Lopputulos kyllä sitten palkitsee monin verroin, kun siitä tulee niin hyvä mieli, että on ylipäätään saanut aikaiseksi tehdä käsillään jotain, ja onhan itse kunnostettu huonekalu aivan toisessa arvossa kuin ketjuista ostettu. Uskon, että lopputuloksesta tulee upea! Tuollaisen projektin jälkeen voi hyvin olla enemmän intoa käydä myös wieniläistuolin ja vaatehuoneen kimppuun. Ehkä ne eivät enää kunnon rutistuksen jälkeen tunnu niin isoilta urakoilta. :)

  2. Hei, olen harkinnut juuri tuota le grand airin sohvaa :) Kuvasta ei ihan saa selvää, oliko heillä sohva ja love seat vastatusten vai onko siinä kaksi sohvaa?

    • Hei Eija! Tämä koti ei ole meidän, vaan kollegani Kuistin kautta Heidin, mutta tunnistan lamput Artemiden Tolomeo -malliksi. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue