Lastenhuoneen hitit – viisi puolitoistavuotiaan suosikkia

Homevialaura, lastenhuone, Banwood, potkupyörä

Ajattelin jakaa kanssanne muutaman lastenhuoneen hankinnan, jotka ovat viihdyttäneet puolitoistavuotiasta, ja jotka ovat olleet iloksi vanhempienkin silmille. Säilössä harmaassa kaapistossa meillä on tietysti pikkuleluja ja kirjoja kaikissa sateenkaaren väreissä, mutta yhtään isommat esillä olevat elementit pyrin löytämään rauhallisensävyisinä ja -näköisinä.

Homevialaura, lastenhuone, bObles, Elefantti, Pikkuvanilja

1. bObles. Kun taapero alkoi yhä enemmän kiivetä sohvapöydälle, kyllästyin omaan kieltämiseeni. Eihän hän sitä pahalla tehnyt vaan liikkumisen tarpeesta. Niinpä päätin järjestää hänelle paikan, jolle ei olisi pelkästään sallittua vaan jopa suositeltavaa kiivetä. Tanskalainen bObles valmistaa juuri tällaisia huonekaluja, erilaisia hauskoja vaahtokumisia otuksia, jotka toimivat yksinään tai joita voi yhdistellä temppuradoiksi kehittämään lapsen motoriikkaa, tasapainoa ja rohkeutta.

Sain bObles Elefantin blogin kautta vaaleansävyisten lastentarvikkeiden Pikkuvaniljasta (kiitos vielä!). BObleseja on olemassa monia eri värejä, mutta Martina suosii verkkokaupassaan ja minä kotonaan muuhun sisustukseen sopivaa harmaata – ilmankos verkkokauppa on suosikkini. Puolitoistavuotias on pitänyt elefantista kovasti: toisin päin käännettynä sillä voi keinua, mikä lisää heti haastetta ja aiheuttaa toistuvia kikatuskohtauksia. Lapsi hakeutuu kiipeämään itsekin, mutta häntä kannattaa siihen myös innostaa. Ainakin meille yhteiset hetket ovat olleet tosi mukavia. Pikkuvaniljasta bObleseja löytyy myös Krokotiilina, Kanana ja Muurahaiskarhuna.

Homevialaura, lastenhuone, Banwood, potkupyorä

2. Banwood-polkupyörä. Tästäkin löydöstä on kiittäminen Pikkuvaniljan Martinaa, sillä bongasin Banwoodin hänen inspiroivan Instagraminsa kautta. Maailma on tullut valmiiksi: lapsille tehdään tyylikkäitä polkupyöriä ja yksivärisiä pyöräilykypäröitä! Myönnän suoraan, että sekosin näistä pikkufillareista niin täysin, että en uskaltanut jättää tilaamista ensi kevääseen, vaikka 74-senttisellä ei vielä yllä potkupyörässä jalat maahan. Tosin ei menopeli ole käyttämättä jäänyt tänäkään vuonna, sillä joka kerta, kun bebe näkee pyörän, hän vaatimalla vaatii kyytiin – ja ei kun työntämään. Valkoinen runko, konjakinväriset yksityiskohdat ja edessä kori. Ollapa itsekin teletappikokoinen.

Homevialaura, lastenhuone, Dublot

3. Dublot. Mikään ei ole muuttunut 30 vuodessa, klassikot ovat aina klassikoita. Bebe leikkii tällä hetkellä minun ja serkkuni vanhoilla Dubloilla, jotka ovat yhtä ajankohtaisia tänään kuin 80-luvulla. Perintödubloista 90 % on tietenkin puna-kelta-sinisiä, niin kuin asiaan kuuluu, mutta blogimalleiksi buukkasin vähän salonkikelpoisemman porukan. Dubloja säilytämme korissa kaapissa – ja aika usein myös sohvan alla.

Homevialaura, lasten puhallettava uima-allas, panda

4. Uima-allas. Hellekesä ei ole hellinyt, mutta olemme sentään hieman päässeet uima-allasbileiden makuun. Puolitoistavuotiaalle ja sitä nuoremmalle on sopinut mainiosti tällainen tavallista matalampi puhallettava allas. Panda-allas löytyi Eurotoys-verkkokaupasta. Tiedän monen äidin huokailleen mustien puhallettavien altaiden perään. Sääli, kun Granit ei niitä enää myy. Vesilelujen ohella UV-puvutkaan eivät yleensä niitä kauneimpia ole, mutta Beach & Bandits -merkiltä löysin kivannäköisen ja sopivan mallisen, kokohaalari kun peittää sekä kädet että jalat.

Homevialaura, lastenhuone, Ikea Duktig, leikkikeittiö

5. Leikkikeittiö. Leikkikeittiö on myös osoittautunut mainioksi hankinnaksi. Vaikka ei puolitoistavuotias vielä erityisesti roolileikkien päälle ymmärrä, tykkää hän kilistää ja kolistaa astioita ja ruokia. Teen myöhemmin ihan erillisen postauksen Ikea Duktig -leikkikeittiön tuunaamisesta, kun kokonaisuus on valmis, mutta tässä jo pientä esimakua elämäni keittiöremontista.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Comments

  • Kiitos, no niin on! Ei nyt anneta yksityiskohtien, kuten ylimääräisen metrin pituudessa, haitata tahtia. Otetaan potkypyörät vaan alle, skumppaa koriin ja niska kyyryssä puistoon. :D Ihanaa Ruotsin-matkaa! <3

 1. Hurmaavia ? ja miten ihana tyttönen ?.
  Uima-allas on todella söpö. Muutenkin kaikki on seesteistä ja rauhallista.
  Mukavaa loppuviikkoa!
  T. Johanna

  • Voi kiitos kaunis Johanna omastani ja pienen kiipeilijän puolesta! Uima-allas on kyllä hauska. Voi kumpa hellepäiviä olisi ollut hieman enemmän. Hyvässä lykyssä se viihdyttää vielä ensi vuonnakin. :) Seesteinen lastenhuoneen sisustus sopii kyllä meidän perheelle parhaiten, kun kompaktissa kodissa kaikki tilat ovat käytännössä yhtä ja koemme liiat virikkeet kuormittaviksi. Bebekin näyttää viihtyvän hyvin, rauhalliseen ympäristöön sopii jatkossa kaikenlaiset leikit. Samoin kiitos, toivotaan kesäistä loppuviikkoa! <3

 2. Aika samoilla mennään. Potkupyörä on hankintalistalla ensi kesäksi, kiitos vinkistä. bOblesia on todennäköisesti tulossa myös, sillä meillä beben polvenkorkuinen kollega kiipeää sisustushyllyyn. Näen alituiseen painajaisia lasisen hyllylevyn hajoamisesta ja mietin, minkä ratkaisun sitä keksisi tilalle. Joulupukille on vinkattu, että leikkikeittiöllä saattaisi olla tarvetta. Ja dublot ovat tietysti hitti. Meillä ei oikein muilla leikitäkään kuin dubloilla ja niitä on myös toivottu niin pukilta, kuin syntymäpäivälahjaksi. Tosin, kuulin päivähoidosta, että meidän neitiä ovat alkaneet kiinnostaa myös nukkevauvat, joten ehkä tässä täytyy alkaa metsästämään oikeanlaisia nukenrattaita. Mielellään sisustukseen sopivia. ;)

  • Nämä ovat kyllä varmasti monen taaperon suosikkeja! Potkupyörä onkin tosiaan hyvä ensi kesän hankinta, hieman lisäpituutta kun tarvitaan vielä. :) Auts, ymmärrän huolesi! Tuo Vittsjö-hylly on varmasti pahin, koska siihen todella pääsee kiipeämään, se ei ole seinässä kiinni ja mukana on lasia. Meilläkin bebe yrittää kiivetä Vittsjö-työpöydän päälle, mutta se ei (onneksi) onnistu, kun välihylly puuttuu. Leikkikeittiö on ihana joululahjatoive. Uskon, että siitä riittää iloa moneksi vuodeksi, ja leikkiastioita ja -ruokia voi sitten keräillä pikkuhiljaa. Meillä luulen, että korillinen perintö-Dubloja riittää, ellei bebe sitten vanhempana toivo jotain tiettyä täydennystä, kun varsinainen rakentaminen alkaa – nyt leikkiminen on sellaista koriin ja takaisin lajittelua. :D Nykyään saa kyllä myös ihania ja aidonoloisia vauvanhoitotarvikkeita leikkeihin, huomasin lahjaostoksilla ennen kummityttöni synttäreitä.

 3. Onpa hienoja noi Banwoodin potkupyörät! Harmi, ettei heillä ole mallistossa polkupyöriä. Ostaisin sellaisen 4-vuotiaalle tytölleni.

  • Moi Sanna! Eikö olekin kerrassaan ihania. Tosi harmi muuten, että myynnissä on vain potku-, ei polkupyöriä. Onkohan ketjullisten pyörien valmistaminen niin oma taiteenlajinsa, että Banwood on päättänyt keskittyä valmistamaan ainoastaan potkupyöriä. Kysyntää varmasti olisi yhtälailla polkupyörille. Pidetään toivoa yllä, että mallisto kasvaisi ja nelivuotias saisi myös söpön menopelin. :)

 4. Hei – taalla nimimerkilla “pysyva lukija ja aikaansaamaton kommentoija”. Kerran jo meinasin kirjoittaa keittionlampusta etten ikina ennen oikein ko lamppua ymmartanyt (tosin vain kuvien perusteella), mutta teidan tiloissahan tama onkin aivan loistava – nyt ymmarrankin :)

  Mutta siis oikea syy miksi vihdoin sain kommentoitua tuli mieleen siita kun tein pari viikkoa takaperin jaatelokakun juhliin. Piti oikein taas tulla kiittelemaan etta jaoit aikanaan taman vinkin blogissasi!!

  Ihania myos nama lastentavara-vinkit, ja kauniit sisustuksen osat! Varsinkin se etta “dublot/legot sohvan alla” voidaan laskea sisutukseksi :-) Taytyy sitten vahan omakehua, etta meilla on tama sisustusidea varsin hyvin omaksuttu ja laajalle levitetty!

  Samalla myos myohaisia paasiais, juhannus ja muita tervehdyksia. Hienoa kun jaksat kirjoittaa blogiasi, tasta jaksaa inspiroitua kaukana koti-Suomesta – myos nekin joilla on kuvioita matoissa ja vahemman harmoonista kodin laittoa. Kauniit kuvat ja (mahdolliset!) ideat jaksavat ilahduttaa ja innostaa touhuamaan :)

  • Miten paljon ilahduin kommentistasi, kiitos kovasti! <3 Erityisen onnelliseksi tulen, jos olen insipiroinut kakun teossa. En nimittäin ole leipoja ollenkaan, mutta jäätelökakku tosiaan on mahtava, helppo ja kaikille maistuva, tarjottava. ;) Ihana kuulla myös se, että koet keittiön kattokruunun meille sopivaksi ja että inspiroidut lastenhuonepostauksista. Ja ylipäätään, että olet linjoilla ulkomailta asti! Minusta blogin yhteisöllisyydessä erityisen rikastuttavaa on, että lukijoissa on erilaisia sisustajia. Se olisi kauheaa, jos kaikki kodit olisivat yhtä homevialauraa. Toivon, että voin omalla tyylilläni, harmonialla ja järjestelyillä, inspiroida toisia, mutta kääntäen ihailen itse muiden boheemimpeja koteja, esimerkiksi runsaita ja kodikkaita kirjahyllyjä. Kiitos vielä viestistäsi! Tuntuu aina yhtä tärkeältä ja kannustavalta saada tällaista palautetta, ei haittaa, vaikka se tulisi joskus ja jouluna. :) Kaunista loppukesää!

 5. Lueskelen tässä noin kahden kuukauden ajalta rästiin jääneitä blogipostauksia ja mitäs täältä löytyikään: sama potkupyörä samassa värissä joka juuri kotiutui meille sopivasti minin 2-v synttärin alla! Great minds jne. ?

  • Moi Mari! Voi harmitus, olen epähuomiossa jättänyt vastaamatta sinulle. Myöhäisenä kommenttina hauska kuulla, että siellä on yhtä tyylikäs menopeli. Pyörä on muuten mainio 2-vuotislahja. Ostin sen itse turhan aikaisin varmuuden vuoksi – nyt oli niin rakkautta ensi silmäyksellä, etten voinut ottaa riskiä pyörän saatavuudesta vuoden kuluttua. ;) Ensi kesänä jalat yltää jo toivottavasti huristelemaan ja pieni käy kyllä joka päivä osoittelemassa pyörää vaatehuoneessa, että lähdetääs huristelemaan. Kivaa viikonloppua!

 6. Hei Laura,

  Kiitos ihanasta blogista :) Oisin kysynyt tuohon Boblesiin liittyen että pysyykö se paikallaan lattialla jos lapsi vaikka nojaa siihen seisaaltaan vai liukuuko se herkästi nojatessa siihen? Kiitos avusta :)

  • Kiitos paljon kivoista sanoista, Miia! Minusta pysyy hyvin paikoillaan. Materiaalissa on sen verran “kitkaa”, ettei elefantti ole koskaan ainakaan tyttäreni menoissa kaatunut. Toki hän ei ole kiipeilijänä villeimmästä päästä, mutta uskon, ettei liukumista käy muillakaan. Ole hyvä, ilo oli puolellani. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue