Arjen harmonia: Testissä höyrymoppi

Kaupallinen yhteistyö, Gigantti ja Asennemedia

Homevialaura, joulu, olohuone

Joulumartta täällä terve! Käsi ylös, kuinka moni on pyörtänyt sanansa: tuollainen aikuinen minusta ei ainakaan tule. Itse katsoin lapsena ja nuorena monttu auki kaikkia joka päivä imuroivia aikuisia. Siivoushullu! Neurootikko! Elämänhaaskaaja!

No niin, ja arvaatte jo varmaan, mitä nyt kolmikymppisenä teen joka päivä, imuroin.

Homevialaura, valkoinen lattia, kura

Fakta on se, että kodissamme on valkoinen puunsyitä imitoiva laminaatti, lemmikkinä etu- ja takaovesta kuraa sisään tuova koira ja jälkikasvuna syömistä opetteleva kurapöksy – siis yhtälö, jossa puhtaanapidolta vaaditaan aika paljon. Itse olen kuitenkin olosuhteeni valinnut, enkä vaihtaisi kolmikosta yhtäkään, joten suhtaudun myös tähän asumisen olosuhteeseen mieluummin ratkaisukeskeisesti kuin olosuhteesta valittaen.

Homevialaura, valkoinen lattia, kura

Olen oppinut itsestäni sen, että minulle lattian siisteys on kuin kynsilakka: jos se on rempallaan, koko fiilikseni on epäsiisti. Peilissä taas saa olla pieniä sormenjälkiä vaikka kuinka pitkään, että edes huomaan häiriintyä asiasta. Siivoustaistelu, jonka olen valinnut, on siis lattia. Saan aiheesta säännöllisesti myös lukijakysymyksiä: voiko valkoisen lattian kanssa elää ja miten?

Homevialaura, Shark Klik n' Flip S6001, höyrymoppi, Gigantti, lattian pesu

Meillä toki tilanteesta tekee helpon se, että kotimme on kompakti: saan imuroitua kaikki eniten likaantuvat kohdat – eteisen, takapihan oven edustan ja keittiön – yhdestä pistorasiasta käsin viidessä minuutissa. Imurointi ei kuitenkaan yksinään riitä, sillä sehän poistaa vain murut, pölyt ja hiekan, ei märkää kuraa, lattialle lentänyttä ruokaa eikä myöskään ajan kanssa lattian pintaan kertyvää möhnää. Tästä syystä olin todella kiinnostunut testaamaan ensimmäistä kertaa höyrymoppia, jota niin moni siivousintoilija on hehkuttanut.

Homevialaura, Shark Klik n' Flip S6001, höyrymoppi, Gigantti, lattian pesu

Gigantin Shark Klik n’ Flip -höyrymoppi on samaan aikaan tehokas ja ympäristöystävällinen: se puhdistaa bakteerit perinteisiä puhdistusmenetelmiä paremmin, mutta ilman kemikaaleja. Höyrymopin teho perustuu siis vain veteen, mutta silti valmistajan mukaan jopa 99,9 % bakteereista poistuu höyryllä. Kemikaalittomuutensa takia höyrymopin sanotaan sopivan erityisen hyvin allergia- ja lapsiperheisiin, mutta totta kai kaikille muillekin tehokkaasta ekologisesta siivoamisesta kiinnostuneille. Meidän mallimme on Shark Klik n’ Flip S6001.

Homevialaura, Shark Klik n' Flip S6001, höyrymoppi, Gigantti, lattian pesu

Minusta höyrymopin käyttäminen on tosi näppärää. Säiliö täyteen, mikrokuituliina kiinni ja pistoke seinään, niin laite on käyttövalmis 30 sekunnissa. Höyrymoppi liukuu lattialla kevyesti ja mopin voi ilman kyykistymistä heilauttaa toisin päin, jolloin mopin etuosan suuttimesta tulee erityisen tehokasta höyryä vaikeille tahroille. Mikrokuituliinaa ei tarvitse perinteisen mopin tapaan huuhdella välissä, vaan konepestä vasta käytön jälkeen, mikä nopeuttaa siivousta merkittävästi. Höyryllä lattia on myös paljon nopeammin kuiva kuin perinteisellä veteen kastettavalla mopilla, mitä arvostan etenkin pienen vipeltäjän äitinä.

Homevialaura, Shark Klik n' Flip S6001, höyrymoppi, Gigantti, lattian pesu

Ainoastaan kulmat ja kynnysten reunat koin hieman haasteellisiksi, mutta muuten siivous höyrymopilla on todella sujuvaa ja kevyttä verrattuna perinteiseen, rystyset valkoisina ja kainalot hiessä suoritettavaan käsinmoppaamiseen. Vaikka pahimmat päivittäiset paikalliskurat joudun jatkossakin pikapyyhkäisemään sisääntullessa rätillä, jää höyrymoppi meillä ehdottomasti viikkosiivouskäyttöön ja pitämään huolta hygieniasta. Kuvaavaa on nimittäin se, että vaikka lattia toisinaan näyttäisikin silmämääräisesti siistiltä, jää moppiin silti vaikka kuinka pinttynyttä likaa. Aloinkin ajatella niin, että säännöllisellä höyrymoppaamisella huollamme paitsi elintilaamme myös suurinta omaisuuttamme, omistusasuntoa.

Homevialaura, Shark Klik n' Flip S6001, höyrymoppi, Gigantti, lattian pesu, siivouskaappi

Höyrymopille raivasinkin siivouskaapista paikan, mitä en tekisi yhdellekään turhakkeelle. (Esimerkiksi rikkaimurista olen kieltäytynyt siksi, etten koe sen tuovan lisäarvoa meidänlaisen kodin siivoamiseen, koska samalla vaivalla otan vierestä esiin normaalin imurin. Taas erikokoisissa ja erilaisissa kodeissa uskon sen olevan tosi näppärä kakkosimuri.)

Se on vielä pakko sanoa, että lattian lisäksi hyörymoppi käy kaakeleille, laatoille, keittotasolle, ikkunoille, peileille ja matoille! Kuulostaa ihan uskomattomalta, mutta toisaalta miksi se ei kävisi, kun puhdistus perustuu veteen. Seuraavaksi meinaan testata hyörymoppia eteisen matolle ja kylppärin kaakeleihin.

Homevialaura

Sisustuskoira kieltää osallisuutensa lattian likaisuuteen ja odottaa nakkia hyvityksenä turhista syytöksistä.

Arjen harmonia on juttusarja, joka käsittelee pieniä ja isoja oivalluksia, joilla olen vähentänyt kotitöiden kuormittavuutta, helpottanut arjen sujuvuutta ja edistänyt jokapäiväistä hyvinvointia kotona. Teemoja ovat järjestys, kodinhoito, siivoaminen, rutiinit, ratkaisut ja palvelut – kaikki, mikä tekee asumisesta mielekkäämpää.

Comments

 1. Kyllä voi sitten ihminen innostua höyrymopista, vau! Enhän minä ole edes tiennyt tällaista olevan olemassa..! (Että kolmekymppinen joulumartta täällä vaan terve :D )
  Taapero talossa ja varsinkin ruokapöydän ympärillä näkyy, mutta äsh inhoan moppausta…. Imuroin kyllä usein mutta lattia kaipaisi pesua useammin. Kokemuksia maton höyrypesemisestä odotan innolla :)

  • Sama! Vielä muutama kuukausi sitten en ollut kuullutkaan höyrymopista, mutta hetki sitten aloin huomata orastavaa höyrymoppihysteriaa kollegoiden ja muiden siivousintoilijoiden kesken. :D Jep, taapero talossa todellakin näkyy. Meillä asiaan auttaa syöttytuolin alla päivystävä Onni ja jakaa lennosta parhaat palat, mutta joka päivä ruokaa silti liimautuu lattiaan.

   Minustakin imurointi on jostain syystä paljon kivuttomampaa kuin lattioiden pesu. Itse asiassa moppaukseen minulla on ollut aina vähän hankala suhde. Ensimmäiseen omaan kotiin muuttaessa käytin oikein uusavuttoman välinettä, valmiiksi kosteita Swiffer-liinoja mopilla. :D Sen jälkeen sain niin tarpeekseni, että elin ilman moppia luuttuamalla käsin (älä kysy), kunnes tähän kotiin muuttaessa äitini joutui tuomaan yli kolmekymppiselle tyttärelleen kunnon Sini-mopin tykötarpeineen. (Siis sellaisen litteän mopin, niitä huiskatyyppisiä, jotka mielestäni vain siirtävät likaa kohdasta toiseen, en ymmärrä ollenkaan.) Sini-setti on edelleen oikein hyvä, mutta koska sillä hinkkaaminen käy todella työstä, niin höyrymoppi on juuri hyvä täydentäjä siivouskaappiin.

   Minun täytyy vielä selvittää, käykö höyrymoppi muovimatolle ja saako moppia liu’utettua röpelöisen muovimaton pintaa pitkin. Eteisessä meillä on siis Pappelinan muovimatto, jonka saisi pestä koneessa, mutta joka ei mahdu koneeseen, ja näin marraskuun jälkeen se alkaa kaivata pesua toden teolla. Tavallisille matoille testaan hyörymoppia heti seuraavaan tahraan – toivottavasti en siis ihan heti, mutta eiköhän tässä taas joku päivä kahvikuppi näillä juomisilla kaadu. ;) Koitan sitten muistaa palata asiaan, kiitos kommentistasi Jenni!

 2. Minä en tunnustaudu siivousintoilijaksi – ja koska vertailukohtana on äitini, joka imuroi jopa koiransa, en edes pystyisi anastamaan titteliä itselleni – mutta eteisen imuroin joka päivä. Meillä on eteisestä kulku makuuhuoneisiin ja pesutiloihin, enkä todellakaan halua, että hiekka sun muu kulkeutuu vaikka sänkyyn jaloissamme. Kuraa tulee onneksi kerrostalossa vähemmän, mutta höyrymoppi vaikuttaa kätevältä välineeltä! Olen häpeämöttämän laiska moppaaja, inhoan mopin kanssa heilumista niin, että mopin kanssa tuleekin sitten heiluttua luvattoman harvoin. Silloin harvoin, kun tulee, likavesi on aika paljastavan väristä. Voisin melkein kuvitella hankkivani tuollaisen vempaimen, ellei jo pölynimurin säilytyspaikan keksiminen olisi haaste meidän siivouskomerottomassa asunnossamme. Imuri majailee vaatehuoneessa ja muistuttelee minua päivittäin laiskuudestani siivoojana. Nyt pitäisi mennä pikkuhiljaa ostamaan pölypusseja, sillä äitini kerran joululahjaksi antaman supersäästöhypermegapölypussipakkauksen viimeinen on nyt sisällä imurissa (ja ei ole tullut kurkistettua, miten täynnä mahtaa ollakaan…).

  • Minäkään en tunnustaudu kokonaisvaltaiseksi siivousintoilijaksi, lattianipoksi kyllä. ;) Tai toki meillä useimmiten on siistiä, mutta paljon enemmän kuormitun tavarakaaoksesta kuin vaikka niistä sormenjäljistä tai television takaisista pölypalloista. Imuroi jopa koiransa, kuolen nauruun. Taidan alkaa pelotella Onnia. :D :D Juuri tuo! Minustakin sillä pääsee paljon vähemmällä, että imuroi kurat ja hiekat (lähestulkoon) heti pois kuin että antaa niiden ensin kulkeutua eteisestä muualle asuntoon ja imuroi vasta sitten. Varsinkin, kun meillä ei ole oma- ja rivitalokodeissa yleistä kuraeteistä (paitsi postimerkinkokoinen tuulikaappi), niin kaikki kura todella tulee kotiin asti. Harmi, kun on täyttä. Siivoustarvikkeet vievät kyllä paljon tilaa, se täytyy myöntää. Vaikka höyrymoppi on pienempi kuin pelkäsin, niin jouduin itsekin pelaamaan tetristä asettelun kanssa, mutta sain onneksi lopulta kaikki mahtumaan. Naurattaa tuo pölypussien säästöpakkauskin. :D

 3. Aiett, aiett! Tismalleen samat ongelmat täällä. Ja silti en vaihtaisi mitään! Minä olen harkinnut tuota höyrymoppia, mutta silti tuntuu siltä, että perinteinen laakamoppi on nopein ja kätevin. Imurissa olemme tosin siirtyneet jo varsi-imuriin, joka on ihanan helppo. Mua kun risoo aina johdot. Miten kuumaa toi höyry on? Uskaltaisikohan sillä pestä maalattua lattiaa?

  • Kyl, kyl! Ihana, että tekin olette olleet tyytyväisiä valkoiseen lattiaan – ja tietysti itse sotkun aiheuttajiin. :) Näen mieluummin vähän enemmän vaivaa siivoamiseen, kunhan koti tuntuu avarammalta ja valoisammalta valkoisten pintojen ansiosta. Itse koen niin, ettei höyrymoppia kannata virittää yhden paikallisen tahran takia, joita tulee esimerkiksi ovien eteen jatkuvasti koira- ja lapsiperheesssä. Toisaalta paikallistahroihin en oikein jaksa ottaa esille perinteistäkään moppia, vaan pyyhkäisen pahimmat ihan käsin. Sen sijaan jos koko kotia lähteä moppaamaan, niin vähemmällä pääsee höyrymopin kanssa, koska ainakin minusta perinteinen moppaaminen on aika raskasta (käy se tokin hyötyliikunnasta). En valitettavasti tiedä, sopiiko höyrymoppi maalatulle lattialle. Eikö teillä ole Betoluxia? Pitäisikö sinun kysyä Tikkurilalta? Se voisi olla varmin tapa selvittää, kärsiikö maali höyrystä. Ymmärrän tosi hyvin varsi-imurin näppäryyden monikerroksisessa talossa! Onneksi nykyään markkinoilta löytyy niin hyviä arjen helpottajia erilaisiin tarpeisiin. :)

 4. Voi mikä ihana, mutainen karvapallo <3

  Tuo höyrymoppi on loistava keksintö! Tahdon heti, vaikka yleensä en halua mitään ylimääräistä kodin "härpäkettä", mutta lattianpesua inhoan, niin tuollainen olisi juuri passeli minulle. Meillä imuroidaan joka toinen päivä, koska kissa, kani ja teini ;) Lattiat pitäisi pestä kerran viikossa, mutta siitä olen luistanut vähän, paitsi teinin huoneessa, jossa kani siis asustaa vapaana. Kanista lähtee enemmän karvaa kuin pitkäkarvaisesta kissasta..

  • Eikö olekin! Ei nappisilmillä tuijottavalle kurajuipille voi oikein olla vihainenkaan. ;) Tällä hetkellä on kyllä kuraisimmat kelit. Eilenkin jouduin pesemään Onnin kaksi kertaa lenkin jälkeen, kun ei kaikki lika lähtenyt tassuista ja mahasta.

   Ihan sama juttu! Turhakkeet on pannassa, mutta kaikki oikeasti hyvät arjen apurit otan kiljuen vastaan. Vähemmän likaisilla keleillä meilläkin riittää joka toinen päivä, mutta joka tapauksessa siis usein imuri on kaivettava. Minulla on käynyt niin, että pesen paikalliskurat tosi usein, mutta sen tähden suorastaan unohtanut pestä riittävän usein asunnon muut lattiakohdat. Höyrymopin myötä tulee varmasti tsempattua tässä asiassa ja pestyä koko lattia useammin kunnolla. Ihana kuulla, että uskot höyrymopin jeesaavan teidänkin perhettä. Niin hauska porukka siellä, kissa, kani ja teini. :) Terkkuja!

 5. Kiitos tästä, mulla on ollut pitkään höyrymoppi alustavassa harkinnassa. En tykkää yhtään haalia kotiin sähkövempaimia ja mopin hankinta jäänyt, koska en ole yhtään tiennyt et mikä voisi olla hyvä. Erityisesti kylppärin ja vessojen laattalattiat kaipaisivat järeämpää pesua. Tämä vehje saa plussaa nätistä mikrokuituliinasta.
  Koira on ekassa kuvassa ihan sen näköinen, et “tsot tsot, kuka täällä on taas sotkenut” :-D

  • Tosi kiva kuulla, että testipostauksesta oli iloa. Kiitos! Luen itsekin mielelläni muiden kokemuksia ja googlailen arvioita, jos olen tekemässä ostopäätöstä. Minäkin odotan tosi paljon kaakelien kimppuun pääsemistä. Kylppärin peseminen kun on aika turhauttavaa hommaa ilman kunnon välineitä. Samaa mieltä, mikrokuituliina on tosi kaunis. Voisin ottaa samasta kankaasta sisustustyynyn. :D Onni on kyllä ilmeikäs veijari – välillä syyllistävä, välillä muka niin syytön. ;)

 6. Ihana Onni! Vähän pikku roiskeita, mutta kivaakin oli, kaivauksella :)
  Niin tuttua hommaa muutaman Westien henkilökunnalle. Ensin koirat pesuun, sitten lattiat ja lopuksi se nakki:) Muutaman tunnin kuluttua otetaan uusiksi..
  En edes tiennyt tuollaisesta pesurista. Gigantin reissu, täytyy mennä tutkimaan ihan livenä. Kiitos joulumartalle tästä vinkistä.

  • Sisustuskoira kiittää! Teen Onnille silloin tällöin “nakkiradan” takapihalle. Hän on mahdollisesti kaikista tuntemistani koirista vieraantunein metsästämisestä ja se on vähän liikuttavakin näky, kun hän yrittää etsiä herkkuja tassujensa vierestä. Lopulta, kuono mudassa, hän tulee ylpeänä ja muina metsästäjinä takaisin kotiin. :D Eikä, onko teillä westieitä, ihanaa! Ilmankos tiedät kurakauden. Eilen pesin Onnin kaksi kertaa lenkin jälkeen, kun lika ei vain lähtenyt ensimmäisellä kerralla. Voihan marraskuu sentään. Minullekin höyrymoppi on ihan uusi tuttavuus ja siksi oli erityisen kiinnostavaa päästä testaamaan sitä. Käy ihmeessä Gigantissa kurkkimassa, malleja on kaksi erilaista. :) Ilo oli puolellani, kiitos itsellesi kommentista!

 7. Siis voiko siivouskaappikin olla noin siisti ja harmoninen!? :D Vaikuttaa tosiaankin arkea helpottavalta tuo moppi. :)

  • Siivoukaappi on muuten aiheuttanut ällistelyä ennenkin. :D Salaisuus: vain kauniita siivousaineita ja -tarvikkeita etualalle, sekalaiset purnukat ja rätit ampärien piiloon. Arkea helpottava se nimenomaan on! Ja koukuttava. On jotenkin tyydyttävää nähdä mopin likaantuvan jopa sellaisesta kohdasta lattiaa, jossa ei silmämääräisesti näy likaa. :)

 8. Sitä voisi itsekkin perehtyä tuollaiseen höyrymoppiin hieman paremmin. Itsekkin imuroin vähintään joka toinen päivä, mutta inhoan moppaamista. Vaikka meillä ei ole koiraa, taaperon ja vauvan kanssa kuraa, rapaa, hiekkaa ja lehtiä ajelehtii sisään ihan kiitettävästi. Varsinkin näillä keleillä, kun taapero koluaa hoitomatkalla joka ikisen lätäkön ja rapakuopan.

  • Samaa mieltä, imurointiin on paljon matalampi kynnys kuin perinteiseen moppaamiseen, joka vaatii sen ämpärin esille oton, lattianpesuaineen annostelun ja mitä kaikkea. Näin on, ei siinä tarvita edes koiraa, että koti ja varsinkin eteinen täyttyvät hiekasta ja kurasta. Nimenomaan nyt on ihan pahimmat kelit. Tyttären ulkoilukengät ovat aina ihan mudassa ulkoilusta niin kuin teilläkin ja Onni on harmaa kainaloitaan myöten. Tulisipa pian lunta, tsemppiä sinnekin arjen pyöritykseen!

 9. Voih! Voitko muuttaa meille asumaan? Täällä yksi parantunut siivousintoilija ilmoittautuu… Minäkin imuroin ennen kaksi kertaa viikossa ja moppasin kerran. Sittemmin töihin paluu, isommat lapset ja koko perheen harrastukset ovat harventaneet siivousfrekvenssin kerran viikossa imurointiin ja kerran kuukaudessa lattioiden pesuun. Meillä ei kyllä ole lemmikkejä , mutta siltikin olen onnellinen, että äitini ei näe tätä!

  Edelleen kyllä ajoittain kärsin siitä, että paikat eivät ole niin tiptop. Jossain kohtaa asetin asiat vaakakuppiin ja totesin liikunnan tekevän minut kuitenkin onnellisemmaksi kuin putipuhtaat lattiat ja valitsin lenkkipolun luutun sijaan.

  Sanna

  • Toki voin! Ylläpitoni vaatii vain paljon tummapaahtoista kahvia. ;) Juuri tuon takia puhuin siitä, että olen valinnut taisteluni. Lattia (ja tavaroiden järjestys) on ainoa, josta olen tarkka – kaikkeen ei täälläkään riittäisi resurssit, joten ymmärrän tilanteenne tosi hyvin. Muuten kodissamme on siis ihan normaali siisteystaso, johon kuuluu myös satunnaisia pölypalleroita sohvan alla, sormenjälkiä peileissä ja hammastahnatahroja peilikaapissa. En siis todellakaan imuroi koko kotia päivittäin, vain ruokailutilan nja erityisesti sisääntulot, mihin lemmikillä on kyllä valtava vaikutus erityisesti näillä ihan kaameilla marraskuun kurakeleillä.

   Hyvä, kun otit esille liikunnan, sillä se on esimerkki, jota käytän usein. Monet sanovat, että heillä “hajoaa pää” ilman liikuntaa. Minulle taas likaiset lattiat ja sikin sokin olevat tavarat ovat se, joka kuormittaa ja “hajoittaa pään”. En osaa keskittyä mihinkään ja oloni on stressaantunut, ellei nämä perusasiat ole kohdillaan. Jos saisin valita, olisin paljon mieluummin ihminen, joka kaipaisi liikkumaan eikä imurin varteen, mutta minkäs teet. Siitä haluan siis vaan muistuttaa, että en ole minkäänlainen yli-ihminen, vaan itse paljon enemmän arvostan teitä, jotka haluatte ja jaksatte kirmata lenkkipoluille tilanteessa kuin tilanteessa. :)

 10. Kiitos vinkistä, menee kokeiluun! Aiempi moppi (eri merkkiä) meni rikki enkä ole saanut hommattua uutta. Tarvetta olisi, sen verran kätevää höyrymopin käyttö oli.

  • Hienoa, että vinkistä oli iloa! Tosi kiva kuulla, että sinäkin koit höyrymopin käyttämisen käteväksi. Varmasti erityisen vaikea kapistuksesta on luopua, kun siihen on jo kerran tottunut. :)

 11. Hmm…itse olen lukenut netistä, että höyrymoppi ei sovellu laminaatti-tai parkettipinnoille, mitenkähän on? Eikö tuossa pidä vaihtaa moppia, jos koko asunnon lattian pesee?

  • Moi Sari! Palaan muiden kommentteihin ajan kanssa, mutta vastaan sinulle nopeasti tässä välissä. :) Käsitykseni mukaan nimittäin juuri tämä on monia askarruttava kysymys, joten hyvä, kun tuli puheeksi. Valmistajan mukaan höyrymoppi käy laminaatin lisäksi parketille, mutta siitä kannattaa pitää huoli, että höyryä ei höyrytä liian pitkään samaan kohtaan, ja ettei lattiaa jätä kosteaksi. Samoja periaatteita noudattaisin puulattian kanssa myös perinteisellä mopilla. Eli varmasti sellainen maalaisjärjen mukainen kohtuukäyttö maltillisella höyryllä on turvallista parketillakin. Mopin vaihtaminen riippuu tietysti hirveän paljon siitä, kuinka iso koti on ja miten likainen lähtötilanne on. Sen olen huomannut itse, että perinteisen mopin joudun huuhtelemaan 4-8 kertaa per siivous, kun taas höyrymopin liina riitti meidän koko kolmioon pesemiseen (molemmissa esimerkeissä pesin vain esillä olevan lattian eli en mattojen viemää pinta-alaa). Pakkauksessa tulee mukana kaksi mikrokuituliinaa, joten varmasti isommankin kodin saa siivottua joko yhdellä liinalla tai kerran vaihtamalla. :) Toivottavasti tämä selvensi!

 12. Parkettilattian kanssa täytyy olla TODELLA varoivainen tällaisten höyrymoppien kanssa. Meillä on mosaiikkiparketti ja huomasin muutaman käyttökerran jälkeen ettei se todellakaan sovi. Parketti alkoi tummua paikoitellen. Kaikkeen mainontaan EI kannata uskoa. Höyrymoppi on liian MÄRKÄ.

  • Tosi hyvä, että tulit kertomaan omakohtaiset kokemuksesi. Kiitos! Varovaisuus ja kohtuullisuus ovat varmasti hyväksi kaikkien materiaalien puhdistamisessa ja myös valmistaja neuvoo nimenomaan hyöryttämään maltilla ja varmistamaan lattian kuivumisen siivoamisen jälkeen. Varmasti kaikista paras on varmistaa höyrymopin soveltuvuus vielä parkettifirmasta, sillä puulattioissakin voi olla eroja. Meillä laminaatti ei jäänyt höyrymopilla ollenkaan märäksi, vaan päinvastoin kuivemmaksi kuin perinteisellä mopilla. Oikein hyvä kuitenkin varmistaa tai testata soveltuvuus omaan lattiaan, jos asia yhtään mietityttää.

 13. Hei Laura, tunnistan niin itseni tuosta, lasten sormen jäljet ei ikkunoissa haittaa mutta lattian on oltava siisti, enkä kestä esim matolla mitään roskia, minulla on myös valkoinen hattara matto olohuoneessa ja sitä tulee imuroitua tiuhaan. Mutta nyt oli pakko kysyä tossuistasi,kun huomasin sinulla sepherdin tossut. Tilasin juuri itselleni samanlaiset mutta epäilen sitä kokoa onko liian justiin. Se on normaali kengän kokoni ja ilman sukkaahan niitä pitäisin mutta se on aika napakka. Onko sinulla tossut käytössä venyneet tai lampaan karva jotenkin litistynyt?

  • Kiitos kokemuksista, kohtalontoveri! Valkoisella Hattaralla vielä näkyy tietysti roska enemmän kuin harmaalla vastaavalla. Onneksi siinä on jotain erittäin tyydyttävää, kun kuuntelee pienten roskien, murusten ja kivien kulkeutuvan imurin putkea pitkin. :) En ole kiinnittänyt huomiota tossujen venymiseen, mutta yleisesti ottaen nahkahan antaa käytössä periksi. Kävin katsomassa ja sanoisin, että karva on litistynyt pohjasta, mutta hieman myös sisältä eli tossun “kaaren” alta. Varmasti ylipäätään tossu hieman mukautuu jalkaan. Minulla itselläni on tossuista sama koko kuin kengistä yleensä, 37, ja tossut tuntuvat käytössä oikein sopivilta. :) Mukavaa joulun odotusta!

 14. Meillähän on tosi samantyylinen lattia ja olen kironnut sen monta kertaa, kun lika tuntuu jäävän syihin kiinni.. päättänyt, että seuraavassa kodissa ei enää valkoista lattiaa. Vaipunut epätoivoon, etten saa sitä koskaan haluamaani kuntoon ( ellen hinkkaa lattiaa ihmesienellä kontaten haha ). Voiko tolla siis moppaa laminaattilattiaa ? Jos toi todella toimii, sellainen on saatava!!! Kiitos tästä <3

  • Moi Hanna! Juuri tämän takia minua hitusen ahdistaa vastata lukijoiden kysymykseen siitä, voiko valkoisen, puhumattakaan valkoisen puun syitä imutoivan lattian kanssa elää, kun kokemus on todella yksilöllinen. Ymmärrän tosi hyvin, että sinua lattia rassaa, kun minä taas koen sen kanssa elämisen täysin mahdolliseksi. Pidän varmasti lattian ulkonäöstä niin paljon, että annan senkin takia jonkin verran anteeksi. :) Toki silti otin höyrymopin avosylin vastaan, sillä kaikki apu siivoamiseen ja arkeen on tervetullutta. Laminaattilattiaa voi höyrymopata, laminaatti siis meilläkin on. Uskoisin, että maalaisjärjenmukainen käyttö pätee tässäkin. Tuskin päivittäinen kosteuttaminen sen enempää höyryllä kuin perinteisellä mopilla tekee hyvää millekään lattialle, mutta ihan varmasti voi hyvillä mielin käyttää höyrymoppia vaikka viikoittain laminaattiin. Kiitos itsellesi! Toivottavasti höyrymopista löytyy apu teidän arkeen. <3

 15. Mä en todellakaan ole kovin ahkera siivoamaan, ja sen takia yritän tehdä sen itselleni mahdollisimman helpoksi! Ostoslistalla on varsi-imuri, koska imurin johto ei riitä asunnon päästä päähän ja meidän asunto on kaksikerroksinen. Johdon kanssa saa siis pelata jatkuvasti. Tällainen höyrymoppi kuulostaa myös tosi näppärältä, kun ei tarvitsisi jatkuvasti olla pesemässä mikrokuituliinaa!

  • Moi Noora! Kuulostaa niin tutulta! Vaikka päivittäinen imurointi ja nyt viikottainen höyrymoppaus ovat ihan mieluisia kotitöitä, en todellakaan voi sanoa nauttivani kaikesta siivoamisesta (siksi meillä käykin myös kerran kuussa siivooja). Olen todellakin samaa mieltä siinä, että jokainen arkea helpottava keksintö on investoinnin väärti, koska toimiva arki on kaiken perusta. Varsi-imuri on varmasti nimenomaan loistava kaksikerroksisessa talossa. Myös se kuulostaa kätevältä, että isommassa kodissa keittiössä on heti käsillä varsi-imuri, jos varsinainen imuri sijaitsee yhtään kauempana. Mikrokuituliinaa saa muuten olla pesemässä KOKO ajan perinteisen mopin kanssa. Meillä ei ainakaan voi mopata paria neliötä enempää ennen kuin mikrokuituliina on taas huuhdeltava. Siinä mielessä höyrymopilla saa kyllä nopeasti ja vaivattomasti siistiä jälkeä aikaiseksi. :)

 16. Toinen höyrymoppipostaus, johon törmään lyhyen ajan sisällä, ja olen kohta ihan myyty! Meillä myös pieni kurahousu, jonka mukana eteisestä leviää pikkukiviä ja muuta shittiä olohuoneen puolelle. Toinen mihin kiinnitin huomiota postauksessa on tuo järjettömän siisti siivouskaappi! Uuh!

  • Moi Heini! Jep, arvaa innostuinko minäkin kollegojen postauksista jo ennen kuin ehdin edes saada omani. Erityisesti kurakeleillä lian määrä on kyllä ihan mahdoton. Jos ei ole kunnollista kuraeteistä, niin kuin meillä, kaikki kulkeutuu eteiseen ja osa siitä eteenpäinkin. Voin kuvitella, että siellä on toinen kurahousutapaus. Heh, siivouskaappi herättää kyllä aina ihmettelyä. Itse en pidä sitä minään ihmeellisenä, kun salaisuus on kaksi ämpäriä, joiden piilossa kaikki epämääräinen purnukkasälä on, mutta ehkä rauhallinen värimaailma tarvikkeissakin ja tavaran vähyys on se juttu. Totta kai järjestelyfriikki on siivonnut siivouskaapinkin. ;) Kiitos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue