Jouluostoksilla Tukholmassa

Kaupallinen yhteistyö, Silja Line ja Asennemedia

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Nyt olemme mekin saaneet viimeisen kasteemme lapsiperheeksi: terveisiä tyttäremme ensimmäiseltä ruotsinristeilyltä! Ja myös hänen ensimmäiseltä joulumatkaltaan, siis kaikin puolin ihanalta viikonlopulta. Muutama teistä jo kyselikin Tukholman postauksen perään, joten kiva päästä tänään sunnuntaitunnelmissa jakamaan jouluterveiset naapurikaupungista.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Nousimme viime vuonna uudistettuun Silja Serenade -laivaan iltapäivällä työviikon päätteeksi asiaankuuluvin perjantaifiiliksin – edessä viikonloppu ja arjesta irtaantuminen. Vietän nykyään niin paljon aikaa kotona, molemmista lapsesta ja yrittäjyydestä johtuen, että maisemanvaihto on saanut ihan uuden merkityksen. Erityisen onnelliseksi minut teki lipputyyppi, Päivä Tukholmassa.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Jouduin oikein miettimään, koska olen ollut edellisen kerran Päivä Tukholmassa -risteilyllä. Teiniaikaan, jolloin härmässä oli vain muutama kansainvälinen vaateketju, netissä ei yhtäkään ja Tukholmassa tietenkin kaikki, joten maissaoloajan hyödyntäminen lähenteli maratonsuoritusta, kun juoksimme tytöissä liikkeestä toiseen etsimään, mitä lie silloin olikaan muodissa.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Onneksi tänä päivänä risteilyt sujuvat vähän leppoisemmissa merkeissä. Ilahduin positiivisesti, että Olympiaterminaalissa on lentokentältä tuttu oma portti lapsiperheille. Sisääntulo oli muutenkin todella miellyttävä kokemus: ystävällisen henkilökunnan lisäksi risteilijöitä oli vastaanottamassa tyylikäs jazzahtava joulumusiikki ja kahdella eurolla oli tarjolla raikas lasi Silja Linen italialaista Brioso Spumante Extra Dry -kuohuvaa. Tämän lomanaloituksen aikana ei tullut ikävä lentokonematkustamista. Kuinkakohan monta kertaa olisin jo ehtinyt selittää taaperolle, miksi turvavöistä ei saa nousta, ja miksi vieressä matkustava liikemies ei välttämättä halua viidettätoista rusinaa bleiserinsä pieleen.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Ensitöiksemme veimme matkatavaramme hyttiin ja lähdimme kohti Grand Buffetin joulupöytää tarkoin valituissa, ei keskivartaloa kiristävissä vaatteissa. Kuten olen kertonut joulufilosofiakseni, minusta sesongista nauttiminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, koska kolme pyhäpäivää ei vain yksinkertaisesti riitä tyydyttämään tämän tason mäti- ja kalanhimoa. Laivat voivat muuttua, mutta yksi asia on ja pysyy: parasta risteilyllä on buffetin alkupalat. Itsehillintäni mätivatien edessä petti tälläkin kertaa. Yritin oikein kerätä sivistyneen annoksen kuvaamisen takia, mutta se suunnitelma ei varsinaisesti onnistunut – kuvassa näette mieheni lautasen.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Ruokien lisäksi odotin risteilyltä eniten perheen yhteistä aikaa ja joulustressin katkaisemista ennen kuin se ehtii edes alkaa. Olen oppinut itsestäni sen, että minulle ei sovi minkään sortin viime hetken joulupaniikki, vaan haluan hoitaa kaikki hyvissä ajoin ja keskitetysti, mihin laivamatka sopii erinomaisesti. Suunnittelinkin, että tämän joulun lahjaostokset hoidan yhden matkan taktiikalla, maalla ja merellä. Perheessämme on aika maltillinen joululahjojenantokulttuuri, mutta kyllä siitä silti pakettipinoa syntyy, kun muistaa oman perheen lisäksi viittä ihanaa kummilasta.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Tukholman aamu valkeni lauantaina kirkkaana. Hyppäsimme satamasta kohti keskustan Cityterminalenia laivabussilla, jonka alatilaan lastenvaunut kätevästi sai. Suuntasimme ensimmäiseksi kohti NK-tavarataloa. Ajattelinkin, että NK:lla saattaa vierähtää tovi, mutta sanotaanko näin, että vierähti kyllä ja muutama päälle. Ikonisissa tavarataloissa vain on erityistä jouluntaikaa ja niin paljon kaikkea katseltavaa tälle helmikorvakoruiselle tavaratalomummolle. Löysin leluosastolta pienimmille kummilapsilleni joululahjat sekä itselleni varsin tärkeät NK:n jouluteen ja karvaisen viinipullosuojan, jotka vilahtivatkin joulusisustuspostauksessa. Valikoiman lisäksi NK:lla riittää ihailtavaa jouluikkunoissa ja aulan valtavassa joulukuusessa.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Vaikka päätös teki tiukkaa, päätin tällä kertaa jättää sisustuskaupat väliin – jopa Slettvollin, mikä vaati erityistä luonnenlujuutta. Jos joku kuitenkin suunnittelee nimenomaan sisustamiseen keskittyvää ostosmatkaa Tukholmaan, kannattaa kurkata toissavuotinen ja edelleen pitkälti ajankohtainen postaukseni Sisustajan Tukholma.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Keskityimme tosiaan tällä kertaa vain kompaktisti keskustaan, jossa hyvän ostosalueen muodostavat NK:n lisäksi kadut Birger Jarlsgatan ja Biblioteksgatan sekä tyylikkäät kauppakeskukset Mood Stockholm ja Sturegallerian. Sturegallerian oli todella viehättäväksi koristeltu ja myös Moodin muistan toissavuodelta tunnelmallisena – en ollenkaan hälyisenä, niin kuin kauppakeskukset joskus voivat olla. Keskustan kyljessä on joulutunnelmaa nostattava Kungsträdgårdenin luistinrata. Jos ohjelmassa on joululahjaostokset, hyvä vaihtoehto on myös suuri Mall of Scandinavia -ostoskeskus, jonne pääsee näppärästi laivabussilla. Lisää hyviä vinkkejä ja kuljetustietoja löytyy Silja Linen Tukholma-sivuilta.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Muita jouluisia kohteita Tukholmassa ovat tietenkin Gamla Stan ja sen juuri alkaneet Stortorgetin joulumarkkinat. Toissavuonna olimme vanhassa kaupungissa glögeillä ja miten idyllisenä pikkukujat jäivätkään mieleen. Vanhanajan joulutunnelmaan vie myös ulkoilmamuseo Skansen perinteisine joulumarkkinoineen. 

Lapsiperheille sopii samoin lastenkirjallisuuden talo Junibacken Djurgårdenin saarella, jossa satumaiseen joulutunnelmaan pääsee muun muassa Astrid Lindgren tarinoiden kautta. Haluan ehdottomasti viedä tyttäreni sekä Skanseniin että Junibackeniin lähivuosina. Onneksi Tukholma on niin lähellä, että kohteisiin tietää pääsevänsä myöhemmin, kun kaikkea ei vain saa mahdutettua yhteen matkaan. Paljastettakoon sekin, että minulla on kokonaan näkemättä Söder. Mikä hipsterihäpeä!

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Takaisin laivaan tullessa veimme ostokset hyttiin ja aloimme valmistautua illalliselle. Silja Serenaden italialainen ravintola Tavolàta oli positiivinen kokemus niin illallisella kuin aamiaisella. Illallisesta mieleeni jäi erityisesti erinomainen kampasimpukka-alkupala sekä erityisen ystävällinen henkilökunta, jonka tilannetajun ansiosta saimme aterioida loppuun. Taikasana: pöytään tuotu Muumi-värityskirja. Jos olisimme matkanneet miehen kanssa kahdestaan, minua olisi kiinnostanut kokeilla Bon Vivant -ravintolan Menu Nordic by Juuri tai Glorian ruoka & viini -lehden suositteleman tartarpihvi, mutta pienen lapsen kanssa rento italialainen tuntui paremmalta ajatukselta.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Suosittelen Silja Serenadella myös Tavolàtan hotellimaista erikoisaamiaista. Kyseessä on aamiaisbuffet, mutta tunnelmaltaan rauhallinen ja tyylikäs sellainen. Sisääntulossa tarjoiltiin ihanasti belliniä ja nektaria jalallisista laseista ja kahvi tuotiin pöytään. Ikkunoista pystyi samalla katselemaan heräilevää saaristoa. Myös Coffee & Co. -kahvila oli todella ilahduttavasti tätä päivää sisustuksineen päivineen. Jos ei aamiaisnälkä ole buffetinveroinen, hakisin pientä purtavaa Coffee & Co.:sta.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Paluumatkalla kävin nappaamassa Tax Freesta vielä loppujen rakkaiden joululahjat: Ritualsia kummitädille, Victoria’s Secretia isommalle kummitytölle ja Gucci Guilty -tuoksun miehelle. Lisäksi ostimme omaan joulupöytään paremman punaviinin (joka mieheni mielestä pitää olla ranskalainen, fiilisjuttuja) sekä Julia-laatikon, joka vastoin kaikkia todennäköisyyksiä pysyi avaamattomana kotiin asti. Luxury-kaupassa ihastelin Furlan pikkulaukkua, mutta oikean värin puuttumisen takia jätin oman joululahjani ostamatta.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Pikkujouluhengessä päädyimme totta kai myös bilettämään – Muumi-diskossa. Ennen kuin hiiriballerinat alkoivat painaa liikaa, siirryimme pitkän kivan päivän päätteeksi DeLuxe-hyttiin pötköttämään uusissa Livly-leggareissa ja Bo Bodre -joulunumeron kanssa.

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Homevialaura, Silja, Line, Silja Serenade, Päivä Tukholmassa -risteily, joulu

Kaiken kaikkiaan lomasta tuli kahta rentouttavampi olo, kun saimme viettää perheenkeskeistä aikaa, ja kun pystyin palamaan kotiin muina joulupukkeina lahjaostokset hoidettuina. Saan ilokseni jakaa teille alennuksen Päivä Tukholmassa -risteilyyn, jos jollakin joulukuume nousi. Saat alennuksen koodilla TS123709 Helsingistä lähtevään Päivä Tukholmassa -risteilyyn. Hinnat alkavat 45 eurosta per hytti. Etu on voimassa 22.12. asti ja paikkoja on rajoitetusti.

Kiitos joulumatkaseurasta!

Comments

 1. Käyn Tukholmassa usein työn takia, mutta se ei ole vähentänyt kaupungin vetovoimaa yhtään, vaan on ihanaa, että minulle on muodostunut siellä omat paikat ja omat jutut, jotka tekevät Tukholmaan palaamisesta aina kotoisan kokemuksen. Onpa käynyt niinkin, että jos en ole vähään aikaan käynyt, kantakahvilan tarjoilija tai putiikin myyjä on voinut todeta, ettemme ole hetkeen nähneet :-). Näill näkymin seuraava keikka on edessä alkuvuodesta.

  Olen muuten tainnut viimeksi käydä risteilyllä viime vuosituhannella :-). Lapsen kanssakin tulee lennettyä, koska matka on niin lyhyt ja hyviä lentotarjouksia usein.

  • Niin kiva kuulla tuollaista Tukholma-suhteesta! Itse asiassa siinä taitaa usein käydä nimenomaan niin päin, että kohteesta tulee ikään kuin toinen koti, johon kiintyy ja jossa vakiintuu omat suosikkitekemiset ja -paikat. Jos kahvilassa tunnetaan kantiksena, niin se vasta kotoisaa onkin. :) Itse en ole loppujen lopuksi käynyt montaakaan kertaa Tukholmassa, mutta uskon, että erityisesti lapsen myötä naapuriin reissaamisen tahti tiivistyy. Joulureissujen lisäksi olisi ihana mennä Tukholmaan kesällä ja nähdä vähän paikallista saaristoakin. Lentäminen on ilman muuta omiaan, jos kohteessa on tarkoitus olla pidempään tai jos matka pitää taittaa nopeasti. 1-2-vuotiaan lapsen kanssa taas lentäminen on vain jokseenkin, no, ei niin leppoisaa. :D Pieni taapero kun ei enää vauvan lailla vedä tuntien sikeitä putkeen eikä toisaalta vielä ymmärrä sitä, miksi lentokoneessa pitää malttaa paikoillaan. Tammikuussa meillä on edessä kuuden tunnin lentomatka, jota odotan kauhulla, mutta toivottavasti perilläolo palkitsee. :)

 2. Mikä ihana hyvänmielen postaus!!
  Yhden lemppari blogin lopetettua ( noora&noora), olin hyvin huolissani,
  mistä saan lukea Tukholman kuulumisia ja tärppejä. No, täällähän näitä??

  • Kiitos paljon Tanja! Ihana kuulla, että tyykkäsit. :) Noora & Noora -blogin loppu oli itsellenikin tosi kova paikka. Vaikka olen tekemisissä kaksikon kanssa edelleen normaalielämässä, niin jään silti ikävöimään kaunista, hyväntuulista ja fiksua blogia tosi paljon. Noorat ovat sellaisia Tukholma-konkareita, että heidän veroisiaan vinkkejä en uskalla luvata, mutta parhaani teen. Tukholmaan tulee varmasti matkustettua jatkossa enemmän, niin kiva kohde se on lähellä ja lapsenkin kanssa. :) Mukavaa joulunodotusta!

 3. Aivan ihana postaus!
  Jo postauksen alkumetreillä aloin miettiä, pitäisikö tehdä Tukholman risteily ennen joulua ja lopussa oleva alennuskoodi pisti ajattelemaan asiaa oikein vakavasti.
  Oikein mukavaa alkanutta joulukuuta!

  • Ilahduinpa kovasti, kiitos Minna! Olen aina ollut kateellinen keskieurooppalaisille, kun he voivat matkustaa niin helposti ja nopeasti moneen kohteeseen, mutta onhan meilläkin onneksi Tukholma ja Tallinna. Ensi jouluksi minua kiinnostaa myös Köpis, mutta katsotaan, miten suunitelmat etenevät. Tytär on vielä niin pieni, että hän ei välttämättä vielä ensi vuonnakaan saa museoista niin paljoa irti, mutta viimeistään perin vuoden päästä haluaisin kokea hänen kanssaan uudestaan Tukholman ja siellä Skansenin sekä Junibackenin. Tosi ihana kuulla, että sait tästä inspiraatiota joulumatkailuun. :) Toivottavasti pääsette matkaan! Samoin kiitos, lämmintä joulunodotusta!

 4. Ihana jouluinen tunnelma myös Tukholmassa, todella kiva postaus. Teidän mini on niin suloinen tyylikkäine asuineen. :)

  Onko sinulla muuten antaa hyviä joululahjavinkkejä lasten lahjoihin – löysitkö jotain hyviä lahjoja kummilapseillesi? Nimimerkillä kummi miettii kivaa mutta myös hyödyllistä lahjaa omalle kummitytölle. :)

  Oikein tunnelmallista joulun aikaa!

  • Kiitos Lora! Jouluinen Stokis on kyllä tosi kiva. Tosin täytyy sanoa, että Helsinki on skarpannut niin paljon, että emme jää joulukaupunkina enää yhtään jälkeen, mutta aina ulkomaanmatkailussa on silti oma fiiliksensä. :) Pieni tyylilyyli kiittää!

   Jos haluat antaa kehittävän lahjan, suosittelen ainakin Oppi & ilo -sarjaa! Sarjassa on kaikkia puuhakortteja, tehtäväkirjoja, pelejä ja sen sellaisia eri ikäluokkien mukaan. http://www.oppijailo.fi/

   Itse ostan lahjoiksi vähän mitä sattuu ja mikä lapsia kulloinkin kiinnostaa. Nyt ostin yhdelle kummitytölle Barbin, kun on innostunut niistä ja kun löysin onneksi suhteellisen symppiksen yksilön. ;) Paljon olen antanut ja annan myös Brio-leluja, kirjoja, askartelupaketteja ja niin edelleen. Tämänvuotisessa Xmas Garagessa oli myös tosi paljon hauskoja ja persoonallisia juttuja lapsille. Samoin esimerkiksi Putinki Korkeavuorenkadulla myy ihania, sellaisia sympaattisia ja vähän vanhanajanhenkisiä lahjoja.

   Kiitos samoin, ihanaa joulun odotusta!

 5. Ihana postaus, kiitos vinkeistä!
  Vähän OT, mutta mistä olet ostanut teidän tyylikkään neidin harmaat (ulko)housut ja vaaleanpunaisen takin?

  • Ihana kuulla, kiitos palautteesta Heini! Olin vielä hetki sitten aivan pihalla tällaisesta vaatetyypistä kuin thermohousut, mutta onneksi keksin ne. Kyseessä on toppahousumaiset mutta vähän enemmän kaupunkimaiset housut, jotka voi näppärästi pukea leggareiden päälle. Sopivat löysin Wheat-merkiltä Boozt-verkkokaupasta, nämä: https://www.boozt.com/fi/fi/wheat-ob/thermo-pants-alex_14995956. Vaaleanpunainen takki on tämäntalvinen H&M. :)

 6. Oih mikä tunnelma näistä välittyy! Jopa minä – joka suorastaan inhoan risteilyitä kiitos öykkäri-muistojen – harkitsin näiden perusteella Tukholman-laivalle lähtöä :D Herkkäunisena mieleeni tupsahti heti (öykkärivuosiin ajatuksiani nojaten): miten Siljalla saitte nukuttua ja millainen hytti teillä oli? Itse valitsen yleensä jonkun keskiverto-hytin ikkunalla hilaja toivoen, ettei käytävillä öykkäröitäisi minun uniani häiriten kovin paljoa – mutta aina niin on silti käynyt! Voisipa laivalla käytävät(kin) jotenkin lokeroida niin, ettei kaikilla olisi jokaiseen käytävään pääsyä (hätätilanteissa toki pitäisi päästä, mutta tämä varmasti olisi teknisesti helposti hoidettava asia). Tai ehkä näin onkin jo tehty – mutta se taitaa koskea vain VIP-hyttejä ja sviittejä :D hehee, ihan niihin asti ei meikäläisellä sentään ole varaa jotta jää vähän rahaa shoppailuunkin ;)
  Laivojen raflat ovat parantuneet aivan huikeasti etenkin uusilla laivoilla. Tulimme Viikkarin Gracella kotiin Maarianhaminasta kesällä ja voi jösses miten hyvän burgerin laivalla sain hintaansa nähden! For real laivalla olen tottunut siihen, että laivalla syöminen on yht jonottamista ja ahdistusta, mutta tämä johtunee siitä että olen lähes aina syönyt buffassa. Mutta pakkohan sinne on nimenomaan kalapöydän takia päästävä! Samaisella kesäreissullamme onnistuin vetämään elämäni ekat mätiöverit ja voi jee.. saa nähdä maistuuko mäti vielä joulunakaan – sen verta vatsaa kiristi ja närästi :D

  • Niin ilahduttavaa kuulla, kiitos Jossu! Minäkään en ole ollut se ihan perinteisin risteilijätyyppi, mutta niin vaan oli tosi ihana viettää jouluinen lomaviikonloppu laivalla pitkästä pitkästä aikaa. :) Olet asian ytimessä, täällä nimittäin toinen herkkäuninen. Juuri sitä puhuimme miehen kanssa, että niin hauskoja kuin opiskeluristeilyt aikoinaan olivatkin, niin onneksi nykyään voi risteillä aikuismaisesti ja mennä yhdeksältä nukkumaan. :D Olimme 11. kerroksen DeLuxe-hytissä ja juuri puhuimme siitä, miten ihanan rauhallinen käytävä oli, kun se vieläpä oli suljettu, eli sinne ei kyllä vahingossakaan eksynyt bilettäjiä. Muista hyteistä en tiedä, mutta olen ihan samaa mieltä kehitysajatuksesta. Olisi tosi kiva pystyä jotenkin valitsemaan rauhaisampi puoli edullisimmistakin hyteistä. Ymmärrän sinua oikeasti tosi hyvin, koska olen mielettömän herkkäuninen ja kannan usein matkoilla korvatulppia varmuuden vuoksi.

   Grand buffet -joulubuffa oli kyllä tosi suosittu ja siten ruuhkainen. Alussa fiilis olikin vähän ahdistunut väenpaljoudesta, mutta kun sain ensimmäiset mädit eteeni, aloin rauhoittua. :D Se täytyy kuitenkin myöntää, että kokonaisvaltaisena kokemuksena ravintolassa syöminen oli rentouttavampaa ja rauhaisampaa juuri pöytiintarjoilun takia, mutta mitä sitä ei tekisi mätien ja kalojen takia. Mahtavaa, että siellä on toinen samanmoinen. Kieltämättä sitä kyllä tietää käyneensä kalapöydässä mäti- ja smetanaövereiden jälkeen. ;)

   Olen huomannut ihan saman, että nykyään laivoilla panostetaan oikeasti hyvään ruokaan ja mielestäni Tallink Silja on huomioinut ruokatrendin kehittämällä vegaanitarjontaakin. Tosi hienoa, että laivat ovat nykyajassa kiinni ja niin pitääkin olla. Kiitos kommentistasi ja toivottavasti pääsette jossain vaiheessa mieluisalle laivareissulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue