Toivepostaus: kotimme valaisimet

Homevialaura, joulu, sisustus, olohuone

Minulla on paljon teidän hyviä toivepostauksia jemmassa. Tänään ajattelin rutistaa niistä yhden ennen joulua. Lukijan toivepostauksena käyn läpi kotimme valaisimet – siis ne, joita ei ole kieputeltu sarjana puihin.

Homevialaura, Artemide, Tolomeo, makuuhuone, yöpöydän lukulamput

Makuuhuoneen lukuvalaisimina meillä on Artemide Tolomeo -valaisimet Micro-koossa. Vuonna 1986 suunniteltu modernin italialaisen muotoilun klassikko näyttää minusta ihan yhtä ajankohtaiselta näin reilu 30 vuotta myöhemmin. Valaisin antaa pehmeän ja miellyttävän valon iltalukemisille. Yleisvaloa emme ole koskaan makuuhuoneeseen kaivanneet.

Homevialaura, Flos 2097/30, kattokruunu

Keittiössä meillä on Flos 2097/30 -kattokruunu kromisena. Halusin tilaan erityisen näyttävän klassikon ja katseenvangitsijan, sillä olo- ja makuuhuoneessa meillä ei ole lainkaan kattovalaisimia kilpailemassa huomiosta. Flos-kruunu on sellaisenaan kirkas, joten siihen kannattaa hankkia himmennin (meille sähkäri ei ole vielä löytänyt ajatuksen voimalla, mutta ensi vuonna lupaan ottaa itseäni niskasta kiinni). Jos pidät Flos-kattokruunusta, kannattaa osallistua 23.12. mennessä sisustusliike Zarron Instagramissa olevaan arvontaan, koska he arpovat valaisimen yhdelle onnelliselle jouluaattona! Mainitsin arvonnasta jo Instagramissa yhteistyössä Zarron kanssa, mutta halusin vielä huikata mahdollisuudesta täällä, sillä tiedän valaisimen olevan monen haavelistalla.

Homevialaura, Ikea Hektar, kattovalaisin, eteinen

Eteisessä (ja itse asiassa molemmissa vaatehuoneissa) meillä roikkuu valkoinen Ikea Hektar -kattovalaisin. Minulla ei ollut eikä ole vieläkään mitään visiota siitä, millainen valaisin eteiseen olisi sopivin. Toisaalta tila kaipaisi elävyyttä, mutta toinen näyttävä valaisin samalla suunnalla keittiön kanssa voisi näyttää aika sekavalta. Siksi päädyin ainakin ensi hätään seiniin ja kattoon maastoutuvaan parinkympin neutraaliin valaisimeen, joka ei kilpaile Flosin kanssa. Jos saan joskus vision toisenlaisesta valaisimesta, niin punnitsen tilanteen uudelleen.

Homevialaura, Design by Frandsen Nice, jalkavalaisin

Olohuoneen kulmassa on Design by Frandsen Nice -jalkavalaisin. Valaisin antaa olohuoneen nurkkaan juuri sopivaa pehmeää tunnelmavalaistusta.

Homevialaura, Kartell Ge, kattovalaisin, lastenhuone

Lastenhuoneessa on Kartell Gé -kattovalaisin edellisestä kodistamme. En varmaankaan olisi ostanut kyseistä valaisinta tämän kodin lastenhuoneeseen, mutta kun se valmiina oli, niin mieluusti sen hyödynsin. Oikeastaan pidän siitä, että valaisin ei ole mikään erityisen huomiota herättävä, sillä lastenhuoneessa on muuta kiinnostavampaa katsottavaa.

Kaapissa meillä on vielä kolme pöytävalaisinta edellisestä kodista: Kartell Take, Harri Koskisen Block ja lasijalkainen kangasvarjostimella. En ole raaskinut myydä valaisimia, sillä uskon, että niille on joskus myöhemmin käyttöä, kun sopivat paikat löytyvät, ja kun riskiä siitä, että joku vetäisi valaisimet johdoista alas, ei enää ole.

Comments

  • Kiva kuulla, kiitos Kati! Onpa muuten hyvä kysymys, sitä ei tullutkaan tässä käsiteltyä. Sanotaanko näin, että ei ole enää sellaisia valaisinhaaveita, jotka konkreettisesti haluaisin toteuttaa tähän kotiin, mutta on monia valaisimia, joista olen pitänyt vuosia, ja joita ihailen edelleen. Näitä ovat esimerkiksi Ingo Maurer Zettel’z ja Flos Ktribe -sarja muotoiluklassikoiden puolelta ja toki pidän monista “nimittömistä” klassisentyylisistä valaisimista. Eteisessä haluaisin valaistuksen kaikista mieluiten seinälle, mutta sähköjen vetämistä seiniin ei kannata enää tässä vaiheessa tehdä, kun emme remontissa huomanneet. Mutta jos nyt jostain haaveilen, niin jostain tämänhenkisestä skarpista kromisesta seinävalaisimesta eteiseen. :)

   https://www.tarviketalo.net/fi/SISUSTUSVALAISIMET/SEIN%C3%84VALAISIMET/1674/PLAZA+sein%C3%A4valaisin+valkoinen+kromi+230V+E27+42W/3808

  • Moi Satu! Kiva idea. :) Yövalaisimet tämän postauksen kuvassa olivatkin päällä ja Nice-jalkavalaisimen taas näkee valo päällä tästä postauksesta: http://homevialaura.com/2017/11/arjen-harmonia-testissa-hoyrymoppi/. Flosiin meidän on ensin hommattava himmennin, sillä sen kuvaaminen täydessä loistossaan on vaikeaa, mutta sen jälkeen. Keinovalossa kuvatuista kuvista tulee usein omaan makuuni tunkkaisen keltaisia ja siksi suosin aina luonnonvaloa, mutta pyrin silti muistamaan ja toteuttamaan tämän toiveen. :)

 1. Kauniita valaisia koti pullollaan! Millainen lamppu sinulla on sisällä kartellin kattovalaisimessa? Muovivalaisin kun on läpinäkyvä. Siivilöityykö valo kauniisti vai tuleeko prismoja/heijastuksia?

  • Moi Kati ja kiitoksia! Sisällä on tavallinen lamppu, mikäköhän se sitten on tehoiltaan, en valitettavasti muista. Edellisestä kodista, jossa Kartell Gé oli ruokailutilassa, muistelin, että valaisimesta tulee prismoja ja heijastumia, mutta nyt kun laitoin valaisimen lastenhuoneessa päälle, valo on minusta pehmeä, tasainen ja miellyttävä. :)

 2. Oi olipa kiva esittely! Olen tuota Flosia tuijotellut ja tuijotellut mutta se eivain oikein aukea mulle…tai ainakin vaatisi suuremman kodin kuin tämä! Pukee kyllä teidän keittiötä ? olen samaa mieltä että sen rinnalle eteiseen ei kovin näyttävä sopisi, muutenkin mielestäni kaikki valaisimet tulee olla jotenkin harmoniassa keskenään vaikkei ne yhtäaikaa näkyisikään…
  Kartellin take on omalla haaveskelu/mietiskely listalla, siinä on kiva juju ja luulen että se sopisi tv-tasolleni kivasti! Aikoinaan sen blogistasi bongasinkin ?

  • Ihana jos tykkäsit, kiitos! Ymmärrän oikein hyvin. Ei minullekaan kaikki design-klassikot aukea, vaikka ne ovat kuinka suosittuja. Minusta on juuri oikein pitää oma linja eikä tykätä väkisin jostain, mistä “pitäisi”. :) Sehän se on! Minustakin kodin valaisinten pitää jotenkin puhua samaa kieltä keskenään ja pidän jatkomosta sisustuksessa muutenkin. Itse asiassa nyt kun tässä sohvalla istun, vastaan sinulle ja katson kolmen huoneen rivistöä (lastenhuonetta, keittiötä ja eteistä), niin muistan ihan alkuperäisen ajatukseni. Silloin mietin, että hankkisin eteiseen jonkun muun Kartell-valaisimen, joka olisi paria lastenhuoneen valaisimelle, ja joka olisi läpinäkyvä ja maastoutuva enemmän kuin Flosin huomiosta kilpaileva. Tätä voisinkin vielä pohtia, sillä jotenkin tuo eteisen valaisin tuntuu minusta väliaikaiselta, vaikka siinä ei mitään vikaa olekaan. Tosi kiva, jos olet ihastunut Kartell Take -valaisimeen blogissani. Se on tosi ihana valaisin, jota ikävöin meilläkin esille. Toivottavasti saat pian tv-tasollesi omasi. :) Mukavaa joulua!

   • Siis juu tuo jatkumo juurikin on minullekin tärkeä asia sisustuksessa, toki kaikissa kodeissa mutta entenkin tällaisessa jossa minäkin näen soffalla istuessa keittiön, makkarin ja eteisen…Yritin kerran selittää tätä työkaveilleni mutta sain osakseni kummia katseita :D Muksaa ja rentoa joulua sinullekin!

  • Ihana kuulla! Se on kyllä erityisen kaunis minustakin, kun valaisin henkii perinteisten kristallikruunujen tunnelmaa mutta on kuitenkin moderni. Kiitos paljon haasteesta. <3

 3. Hei!
  Onko teillä Flos valaisin led vai hehkulampuilla? Haluan ja aionkin hankkia myös meille tämän kauniin valaisimen, mutta olen nyt mietiskellyt loputtoman pitkästi tätä pientäsuurta probleemaa…
  Hintaero on huomattava, mutta onko ulkonäössä suurta eroa? Oliko tämä asia teille merkityksellinen vai täysin sivuseikka?

  Olipas taas ihanaa rauhoittua kotona näinä välipäivinä ja lueskella sisustusblogeja. Sinun on ehdottomasti yksi suosikeistani! Kiitos siitä ?

  • Moi kaima! Arvaa mitä, en tätä asiaa ole koskaan edes ajatellut. Saimme nimittäin valaisimen mukana lamput, niin en ole joutunut niitä vielä itse ostamaan ja valitsemaan. Me saimme valaisimen mukana hehkulamput, kun ne ovat edullisempia ja pari niistä on muuten jo sammunut. Ulkonäköerosta en valitettavasti osaa sanoa, kun minulla ei ole kokemusta LED-versioista. Mutta nyt kun kysyit, niin siinä mielessä panostaisin mielelläni LED-valoihin, että olisivat kerralla pitkäikäisemmät ja kuluttaisivat vähemmän virtaa. Taidan itse ostaa LED-valot seuraavaksi, jos vain sopivat löytyy. Meidän nykyisissä hehkulampuissa on aika lämmin sävy (veikkaan 2700K), joten ihanteellinen mielestäni olisi 3000K LED-valona. Kiitos, kun otit asian puheeksi, niin en vain sokkona mene ostamaan samoja, vaan vertailen hieman. :) Ja kaunis kiitos sanoistasi, ilahduin niistä kovasti. Kaikkea hyvää uuteen vuoteesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue