Kylpyhuoneessa: raskaudenjälkeinen ihon- ja hiustenhoito

Kaupallinen yhteistyö, Swiss Clinic ja Asennemedia

Homevialaura, makuuhuone, aamutakki

Kun aloin odottaa tytärtäni, pelkäsin raskaudelta yhtä asiaa: teiniaikaisten iho-ongelmien paluuta. Painonnousut tai lantionlevenemiset kestäisin helposti, mutta se, että kasvoni hautautuisivat taas aknen alle, olisi minulle kova paikka — siitäkin huolimatta, että tyttäreni vuoksi antaisin oikean käteni, sekuntiakaan epäröimättä kaikkeni.

Homevialaura, Swiss Clinic, mikroneulaus, hiusseerumi, äitiys, raskaus

Kun lasta alkaa odottaa, menettää monella tavalla kontrollin omaan kehoon. Koska hormonien vaikutus on niin yksilöllistä, edessä voi olla minkälainen odotus- ja imetysaika vain. Sitä ei tarvitse olla kovinkaan ulkonäkökeskeinen tai itsetunnoltaan heikko nainen, etteikö muutos tuntuisi jossain. Antaudut hormoneille ja toivot parasta. Kaikista eniten tervettä lasta, mutta sivulauseessa lempeyttä myös omalle keholle: että se jaksaisi hyvin yhdeksän kuukautta, että tunnistaisit itsesi peilistä vielä äitinäkin.

Homevialaura, Swiss Clinic, mikroneulaus, hiusseerumi, äitiys, raskaus

Olemme jutelleet blogissa ennenkin sisarellisesti raskauden ja imetyksen vaikutuksista, ja tiedän, että tämä aihe koskettaa montaa meistä. Kasvojen epäpuhtauksien lisäksi odotus saattaa aiheuttaa raskausarpia muun muassa vatsaan, lantiolle, reisiin, pakaroihin ja selkään. Hiukset raskaus itsessään saa yleensä tuntumaan paksummilta, kunnes synnytys ja imetys hyvin usein käynnistää hiustenlähdön. Voin kertoa, mikä toinen harventaa hiuksia, stressi. Työelämän YT-kierteessä nostelin lattikaivosta hiustuppoja kuin kauhuleffassa.

Homevialaura, Swiss Clinic, mikroneulaus, hiusseerumi, äitiys, raskaus

Pääsin ilokseni testaamaan kahta erityisesti äitejä hoitavaa tuotetta, toista vartalolle, toista hiuksiin. Swiss Clinic on erikoistunut korkeatasoiseen kotona tehtävään ihonhoitoon, mikä sopii erinomaisesti kaltaiselleni kotona viihtyvälle. Paitsi testattuja ja turvallisia, Sveitsissä kehitettyjen tuotteiden sanotaan olevan tutkitusti tehokkaita.

Kiinnostuin Swiss Clinic -kotihoidosta ensimmäisen kerran Stellan blogin kautta. (Myöhemmin googlaamalla huomasin, kuinka moni muukin on sarjaa hehkuttanut.) Vasta nyt alan päästä kärryille siitä, miten iso juttu mikroneulaus ihonhoidossa tällä hetkellä on. Mistä sitten oikein on kyse?

Homevialaura, Swiss Clinic, mikroneulaus, äitiys, raskaus

Vartalolle tarkoitettu Skin Roller -mikroneulauslaite luo ihoon pieniä mikrokanavia, mikä käynnistää ihossa luonnollisen paranemisen ja kollageenin tuotannon. Ihon uudistus tehostuu, koska mikroneulauksen takia iho kuvittelee olevansa vaurioitunut. Lisäksi mikrokanavien ansiosta vartalogeelin vaikuttavat ainesosat pääsevät imeytymään tehokkaasti syvälle ihoon. Koska kollageenin tuotanto alkaa viimeistään kolmikymppisenä hidastua, on ihonhoidossa nimenomaan kollageenin tuotantoa tärkeä tukea ja vauhdittaa. Kollageeni on se, mikä tekee ihosta sileän ja kiinteän.

Homevialaura, Swiss Clinic, mikroneulaus, äitiys, raskaus

Skin Roller -mikroneulauslaitetta käytetään yhdessä Cryogel Body Serum 3D Skin Perfector -vartalogeelin kanssa. Hoito tehdään niille ihoalueille, joilla raskausarpia tai selluliittia halutaan hoitaa: esimerkiksi reisiin, vatsaan, käsivarsiin, selkään tai lantioon. Käsittely toistetaan päivittäin 5-7 päivän ajan, jonka jälkeen ihon annetaan levätä sama aika ennen hoidon aloittamista uudestaan. Mikroneulauksessa on tärkeää muistaa hygienia, ja Skin Roller tuleekin aina desinfioida antibakteerisella Sanitizing Spray -suihkeella, joka ei tule paketin mukana, vaan on tilattava erikseen.

Homevialaura, Swiss Clinic, mikroneulaus, hiusseerumi, äitiys, raskaus

Miltä se sitten tuntuu, kun ihoa rullaa 1200 kirurginteräksestä valmistetulla mikroneulalla?

Sattuuko, on varmasti ensimmäinen mieleen tuleva kysymys. Ei, mikroneulaus ei satu, ja rullaamisen voimakkuuden määrittelee tietysti jokainen itse. Itse nautin kovasti mikroneulauksen ja vartalogeelin virkistävällä tavalla nipistelevästä tunteesta. Vartalogeeli levittyy helposti eikä jätä ihoa tahmaiseksi. Hoito kannattaa tehdä illalla, jotta vartalogeelin ainesosat pääsevät töihin nukkuessa. Olen vasta aloittanut oman hoitoni, mutta suhtaudun positiivisesti siihen, miten mikroneulaus yhdessä vartalogeelin kanssa auttaisi etenkin reisieni ja alaselkäni venytysjuoviin.

Homevialaura, Swiss Clinic, mikroneulaus, hiusseerumi, äitiys, raskaus

Hair Renewal Serum taas on tarkoitettu ehkäisemään hiustenlähtöä raskaudessa ja imetyksessä sekä toki tekemään hiuksista terveemmät ja paksummat kaikissa elämäntilanteissa. Se, että karvatuppi ei kasvata uutta hiusta, johtuu usein kommunikaatio-ongelmista solujen ja karvatuppien välillä. Hiustuppi ei ole kuollut, mutta silti uutta hiusta ei kasva. Hair Renewal Serum stimuloi näitä lepovaiheessa olevia karvatuppeja kasvuvaiheeseen kahden luontaisen kasviuutteen avulla. Hiusseerumia käytetään kerran päivässä vähintään kaksi, mielellään neljä kuukautta. Hoito on pipetin ansiosta helppokäyttöinen: muutama tippa seerumia vain hierotaan hiuspohjaan.

Homevialaura, Swiss Clinic, hiusseerumi, äitiys, raskaus

Muistan edelleen, miten silloin uusi kampaajani tunnisti pelkästä päänahasta, että imetin. Samoin YT-stressien jälkeen minuun todella vetoaa lupaus, että hoidon jälkeen hiustenlähtöä olisi pesun ja harjauksen yhteydessä 40 % vähemmän. Minulla hiusten paksuus on vaihdellut huomattavasti elämän varrella muutenkin. On sanomattakin selvää, että ottaisin mieluusti takaisin sen kaikista paksuimman ja vahvimman tukan.

Homevialaura, makuuhuone, aamutakki

Olen täysin sinut sen kanssa, etten enää koskaan tule olemaan kaksikymppinen, ja että olen syntynyt tämänmuotoiseksi kuin olen: yksikään laite ei minua muuksi muuta ja haluan, varsinkin tyttäreni edessä, hyväksyä itseni. Kuitenkin hyvinvoiva ja paras versio itsestäni haluan olla, koska se säteilee koko olemukseen.

Homevialaura, makuuhuone, aamutakki

Vaikka hoito on jatkunut vasta hetken, sen voin sanoa jo nyt, että tällainen rituaalinomaisesti toteutettava kotispa-hetki on tuntunut monella tapaa elämässäni tärkeältä ja tarpeelliselta: syyltä vetäytyä hetkeksi omaan rauhaan sekä käydä rauhoittuneessa ja hemmotellussa mielentilassa nukkumaan. Myönnän suoraan jääneeni koukkuun erityisesti mikroneulauksen ja vartalogeelin aikaansaamaan tunteeseen: viileä kihelmöinti iholla on taivaallinen tunne nukkumaan mennessä.

Jos olette kiinnostuneita testaamaan tuotteita, vinkkaan vielä, että molemmat, Hair Renewal -hiusseerumi ja Skin Resculpting Treatment -pakkaus, ovat tammikuun loppuun asti -20 % alennuksessa Swiss Clinicin verkkokaupassa.

Voikaa hyvin!

Kylpyhuoneessa on juttusarja, joka keskittyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja rentoutumiseen kotona. Esittelen tyyliini sopivia kauneudenhoidon suosikkituotteita ja etsin spa-tunnelmaa ensimmäisessä omassa saunassa.

Comments

 1. Mikroneulaus on ehdottomasti yksi kauneudenhoitoalan parhaimpia hoitomuotoja. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että kotona tehtävissä hoidoissa pysytään tarpeeksi lyhyissä neuloissa (etenkin kasvoilla), hoitosuosituskerroissa ja kuten mainitsit laitteen puhdistuksessa.

  Säännöllisellä hoidolla saat varmasti tuloksia ihollesi.

  • Kiitos kokemuksista, hienoa kuulla! En itse kovinkaan helposti usko pelkkien voiteiden lupauksiin, kosteuttamiseen ja hoitamiseen kyllä, mutta en siihen, että voide silottaisi kaikki rypyt. Taas mikroneulaus on niin konkreettinen hoitomuoto, että uskon sen aikaansaavan enemmän tuloksia kuin pelkkä voide. Haluaisin jossain vaiheessa kokeilla mikroneulausta myös kasvoille, mutta silloin on varmasti parempi aloittaa juuri lyhyemmistä neuloista. Hyvä muistutus: puhdistus- ja muitakin ohjeita on tosi tärkeä noudattaa. Hyvä puoli mikronaulaamisessa on myös se, että olen saanut aikaiseksi hoitaa muutakin ihoa paremmin. Sääreni ovat etenkin talvisin aivan korkkukuivat, niin samalla on tullut rasvattua (toisilla tuotteilla) ne, kun olen hoitanut reisiä ja alaselkää. :)

 2. Mummolta taas tulossa ” myöhäisvertaistukea” ?.
  Imetysaikainen tai sen jälkeinen hiustenlähtö/ientulehdus ei vedä vertoja vaihdevuosien vastaaville vastoinkäymisille. Entiseen palaamista tuskin on tiedossa, joten tähän on siis tottuttava. Tärkeintähän on terveys ja hyvinvointi. Silti, nainen on aina nainen, joten taidanpa tilata hiustippoja ?. #periksiantamaton

  • Vertaistuki ikään katsomatta kelpaa aina. :D Ihanko totta! Tiesin totta kai, että vaihdevuodet ovat rankat keholle, mutta sitä en tiennyt, että muutos voi kiihdyttää myös hiustenlähtöä. Tarkemmin ajateltuna näin totta kai on, koska hormonit ne myllertävät silloinkin. Ei taida olla naisen elämässä montaa rauhallista kautta. Terveys on totta kai tärkeintä kaikessa, eikä mistään sellaisesta, minkä luonto on tarkoittanut tapahtuvan, kannata murehtia. Raskausarvet ja hiustenlähtö kuuluvat elämään, mutta silti minusta itseänsä hoitaminen on mitä suurimmassa määriin hyvinvointia: aikaa itselle ja itsetunnon tukemista, mitä ei koskaan pidä vähätellä. Kokeile ihmeessä! Vaikka tukka ei palaisi entiselleen, tuuheammaksi se voi tulla. :) Pirteää uutta viikkoa!

 3. Mukaansa tempaava postaus. On kyllä niin hämmentävää miten tuo luojan suoma tila oikeasti tekee toisille niin erilaisia oireita (itse näistä kokemattomana siis vielä ) , siskollani pituus kutistui aika paljon n. 2-3 cm ja toisen kengänkoko yhtäkkiä suureni kaksi numeroa eikä se jalka ollut edes turvoksissa. Hänen kyntensä kasvoivat super pitkiksi ja tukka oli upea! <3

  Tuo hiustenlähtö stressissä on ihan kamala asia, ja ylipäätään kun aletaan miettimään kehoamme miten se reagoi meidän elämäntilanteisiin ja monesti unohtuva asia, meidän suolisto joka on kehomme toinen aivot, siis todella laajasti vaikuttava elimistön muihin toimintoihin. Hiustenlähdöstä tuli mieleen että stressiperäisesti yksi ystävättäreni sairastui yllättäen pälvikaljuun joka oli kova paikka, mutta onneksi se meni ohi!

  Ja tuosta Swiss Clinic tuotteista, ostin itse kasvoille tarkoitetun rullan loma-marraskuussa ja siitä ajattelinkin tehdä postauksen miten se on vaikuttanut ihooni :)

  Paljon tuli höpötettyä omista jutuista, mutta sehän on vain hyvän postauksen merkki. Innostua jakamaan omia kokemuksia asioiden suhteen myös. Hyvää sunnuntai iltaa!

  • Kiitos kivoista sanoistasi! Minustakin se on hurjan kiinnostavaa, miten yksilöllisesti raskaus meitä kohtelee. Itse kärsin aallokossa pahasta meripahoinvoinnista, niin pahasta, että olen matkoilla hypännyt pois kesken venepäivämatkan ja uinut rantaan. :D Näiden traumojen takia pelkäsin kovasti raskaudenaikaista pahoinvointia, mutta siltä taas onnekseni säästyin. Ehkä kaikista mielenkiintoisinta on se, miten erilaisia saman naisen eri raskaudet voivat olla. Kiitos, kun jaoit siskosi kokemuksia. Hän on varmasti hehkunut. :) Tuo pituuden muutos on älyttömän mielenkiintoista. Minullakin on kengänkoko elämässäni pienentynyt numeron, mutta muistaakseni kyllä jo ennen raskautta.

   Juuri näin. Ajattelen ihmistä ennen kaikkea psyykkis-fyysisenä kokonaisuutena. Itse reagoin voimakkaasti vatsallani. Jos kuulen huonoja uutisia tai pelästyn, mahani suorastaan kääntyy ympäri. Suoliston merkitys on alkanut aueta minullekin viime vuosina. Vaikka en enää juurikaan juo lehmänmaitoa sellaisenaan, hapatettuja maitotuotteita, kuten maustamatonta jugurttia, syön juuri suoliston hyvinvoinnin takia (ja tietysti koska se on hyvää). Ymmärrän todella hyvin, että pälvikalju oli ystävällesi kova paikka. :( Minusta on kohtuutonta väittää naista pinnalliseksi, jos ulkonäön muuttuminen harmittaa. Totta kai se voi harmittaa. Ihana kuulla, että hänellä tilanne on helpottanut. Usein nimittäin sisäinen ja ulkoinen hyvä olo kulkevat käsi kädessä.

   Tilaan ehdottomasti postauksen kasvojen mikroneulauksesta! Halausin nimittäin seuraavaksi kokeilla kasvoille tarkoitettua rullaa. Ihana, kun höpötit – täällä saa aina rönsyillä aiheesta. :) Samoin kiitos sinne, kivaa uutta viikkoa!

   • Ai kamala :D itse tummaa vettä pelkäävänä kuullostaa kamalalle tämä veden varaan joutuminen. Pitää katsoa vielä kk ihon muutoksia, otsan ryppyjä epätoivoisesti toivoin sen parantavan mutta vähän vaikuttaa ettei näin tule käymään.

    • Sinulla 27-vuotiaallako ryppyjä! ;) Minua taas kiinnostaa se, miten mikroneulaus hoitaisi kasvoja, joissa on isot ihohuokoset ja edelleen sellaista punertavaa pikkunäppyä. Jään odottamaan postausta, mutta testaile tietenkin rauhassa. :)

 4. Mulla hammaslääkäri näki käynnillä mun ikenistä että imetän. On se ihmeellistä miten imetys/raskaus vaikuttaa elimistöön.

  Mikroneulaus ei nyt kyllä sytytä mua, koska tuttava sai vakavan verenmyrkytyksen kauneushoitolassa tehdyn operaation jälkeen. Miten ne neulat steriloidaan/puhdistetaan kotona (tai hoitolassa)?

  • Moikka, kiitos kommentista! Ikenet mainittiin muuten aikaisemminkin. Tämän olin itse unohtanut. Tunnen taas piston sydämessäni, miten en ole saanut aikaiseksi mennä hammaslääkäriin. TÄNÄÄN sen teen, varaan ajan.

   Kuulostaa kauhistuttavalta! Nyt kyllä peräänkuuluttaisin hoitolan vastuuta. Kai tuttavasi oli yhteydessä hoitolaan? Sanoisin, että niin kuin kaikissa palveluissa, myös kauneudenhoidossa riittää varmasti tekijöitä joka lähtöön. En tuomitsisi koko hoitomuotoa yhden hoitolan huolimattomuuden takia, mutta varovainen on kyllä tarpeen olla. Hoitolossa tapahtuvasta desinfioinnista en tiedä. Varmasti siellä on ihan erityinen tapansa, kun neuloja käyteään vielä eri ihmisiin. Kotihoidossa rulla on henkilökohtainen ja se desinfioidaan antibakteerisella suihkeella. Kiitos Satu kokemuksistasi!

  • Moikka! En käytä, vaan salaisuus on juuri hetki sitten vietetty Espanjan-loma. ;) En kylläkään enää ota aurinkoa, mutta kyllähän sitä väriä tarttuu, kun auringossa viikon oleilee ja lepäilee. Itseruskettavia en ole käyttänyt oikeastaan koskaan. Joskus vuosia sitten kokeilin jotain tuotetta, mutta niin kuin pelkäsinkin, herkkä ihoni ei siitä pitänyt. Toiseksi en pidä siitä ajatuksesta, että vartalollani on väriä, joka voi tarttua vaatteisiin ja lakanoihin. Minulla itsellä on “puhtaampi” olo ilman, vaikka rusketus purkista onkin halukkaille hyvä vaihtoehto. Kasvoille sipaisen hieman aurinkopuuteria ympäri vuoden terveemmän värin ja luonnollisen hehkun toivossa. :) Kiitos paljon!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue