Näin koin Gran Canarian – onko saari maineensa mukainen?

Homevialaura, Gran Canaria, Kanariansaaret

Kirjoitin viimeksi siitä, miten omannäköisen ja lapsiperheelle sopivan pakettimatkan Kanarialle onnistuimme löytämään, vaikka yleisesti olemme enemmän omatoimimatkailijoita. Pääset lukemaan Ocean Beach Club Gran Canaria -suositukseni aikaisemmasta postauksesta.

Homevialaura, Gran Canaria, Kanariansaaret

Viikon pakettimatkalla suurin osa ajasta tulee vietettyä hotellilla, mutta mitä muuta Kanariansaarista jäi käteen?

Olen sitä mieltä, että kaikista kohteista löytyy sekä helmiä että niitä aikansa eläneitä turistirysiä. Joissain kohteissa helmiä vain on vaikeampi kaivaa.

Homevialaura, Gran Canaria, Kanariansaaret, Maspalomas, hiekkadyynit

Olen asunut Mallorcalla aikana ennen kuin siitä tuli trendikäs ja hyväksytty matkailukohde, ja hymyillyt monta kertaa sen maineelle: voi kunpa tietäisitte, mitä rantoja, kyliä, maaseutuja ja vanhoja kaupunkeja saarelta löytyy sen tunkkaisen suomilihapullille ja brittiläisille kisakatsomoille haisevan Palma Novan ja Magalufin lisäksi.

Homevialaura, Gran Canaria, Kanariansaaret

Täytyy sanoa, että Gran Canarian maine ei kuitenkaan ole minusta aivan tuulesta temmattu. Saari itsessään on vuorineen upean jylhä, karun kaunis ja siunattu täydellisellä ympärivuotisella säällä. Kuitenkin oma kokemukseni ahkeran surffailun ja itse matkan jälkeen on se, että palveluiden henki on kuin onkin jäänyt vähän viime vuosikymmenille.

Homevialaura, Gran Canaria, Kanariansaaret, Maspalomas, hiekkadyynit

Ymmärrän täydellisesti, että kaikki eivät arvosta samoja asioita kuin itse arvostan. Silti mietin, että kyllä tänä päivänä Gran Canarialle riittäisi varmasti sellaisiakin tulijoita, jotka maksaisivat mielellään vähän enemmän cokiksesta, jos saisivat nauttia sen viihtyisässä lounge-henkisessä rantakahvilassa. Yhtään tällaista paikkaa en nähnyt, jossa ei olisi muovituoleja, mainosaurinkovarjoja ja laminoitua pitsalistaa – ja itse asiassa vielä väreissä vilkkuvia jouluvaloja päälle.

Homevialaura, Gran Canaria, Kanariansaaret, Puerto de Mogan

Totta kai saimme saaresta viikossa pintapuolisen kuvan, mutta kyllä se silti jotain kertoo. Itse asuimme Play del Curassa, joka oli meille sopiva, pieni symppis poukama. Autolla kävimme kolmessa kohteessa: Puerto Ricossa, Maspalomasissa ja Puerto de Moganissa.

Puerto Ricosta en henkilökohtaisesti pitänyt yhtään. Vaikka kuulemma turistisoitunein kaikista on Playa del Inglés, meille jo lounas Puerto Ricossa oli aikalailla liikaa. Korostan, etten arvostele kohdetta sinänsä enkä kenenkään muiden matkamieltymyksiä. Tämä näky ei vain ollut sellainen, josta itse nautimme.

Homevialaura, Gran Canaria, Kanariansaaret, Puerto de Mogan

Sen sijaan Maspalomasin hiekkadyynejä ja Puerto de Mogania suosittelen, ja näistä paikoista jutun kuvatkin ovat.

Hiekkadyynit olivat upea näky, varsinkin ensimmäistä kertaa elämässä. Taas Puerto de Mogan on kanarialaisittain sympaattinen kylä, jossa kyllä oli turistisoitunut rantakatu, mutta myös todella hurmaavia värikkäitä pikkukatuja sataman tuntumassa.

Homevialaura, Gran Canaria, Kanariansaaret, Puerto de Mogan

Jos aikaa (tai pilvisiä päiviä) olisi ollut enemmän, olisimme ajaneet Las Palmasin vanhaan kaupunkiin. Käsittääkseni pääkaupungissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet, mutta me emme halunneet käyttää yhtäkään allas- tai rantaminuuttia shoppaillen. Upeita luontokohteita Gran Canarialla on myös, tosin patikointihenkiset retket eivät ole omiaan vaunuikäisen lapsen kanssa, joten en osaa niitä suositella.

Homevialaura, Gran Canaria, Kanariansaaret, Puerto de Mogan

Koska rakastamme Espanjaa ja Kanariansaaret tarjoavat ympärivuotista aurinkoa kohtuullisen matkan päässä, lomailemme varmasti muilla saarilla myöhemmin. Jään toivomaan, että alueen ravintolakulttuuri vähän piristyisi, sillä potentiaalia kyllä on. Jet set -samppajabaareja en todellakaan kaipaa, mutta rennon tyylikkäitä rantakahviloita ja nykyaikaisia kivannäköisiä ravintoloita kyllä.

Comments

 1. Mä olen samaa mieltä Mallorcasta kuin sinäkin, olemme autoilleet siellä viisi viikkoa, ja tutkittu saaren joka kolkka. Se on niin suloinen ja monitahoinen saari, että jos tosiaan jää sinne Palma Nova-Magaluf-alueelle, ei saa saaresta sen oikeaa käsitystä. Siellä voi vaeltaa, sukeltaa, etsiä vanhoja luostareita, vierailla makeissa maatila- ja kotimuseoissa, vaikka mitä. Ja Palmahan on mitä suloisin kaupunki.

  GC:llä olemme olleet kahdeksan kertaa, kerran olemme olleet Puerto de Moganissa, yhden kerran maineikkaassa, vanhassa Santa Catalina-hotellissa Las Palmasissa, jossa on mm. Winston Churchhill yöpynyt. Kuudesti olemme olleet Melonerasissa, joka on minusta kivoin alue, viiden tähden hotelleja ja ihana rantabulevardi. Rantabulevardilla on ihania ravintoloita ja kauniita kauppoja. Ette lieneet eksyneet sinne? Bulevardi lähtee siis Farolta pohjoiseen. Eteläpuolella on dyynit.

  Mutta joka kerran meillä on ollut auto alla, ja olemme tutkineet saarta. Las Palmas on ihan oikea espanjalainen kaupunki, jossa on mukava kierressä, katedraalin ympärillä on kivoja katuja, samoin hotelli Santa Catalinan lähellä on suuri huvivenesatama, jossa on pikantteja ravintoloita kilometrin verran. Santa Catalinassa kannattaa käydä vaikka drinkillä ja ihailla sen siirtomaatyylistä sisustusta. Kivoin ostari löytyy Siete Palmasista.

  Pohjoinen saari on taas ihan erilainen kuin etelä, suuria, korkeuseroja, banaaniviljelmiä, jylhiä rantalohkareita. Ihan kuin olisi eri saarella. Samahan on Mallorcalla, lännessä on vuoria, idässä tasannetta. Myös pieniä, paikallisia ravintoloita löytyy pohjoisesta, jotka tarjoavat alle kympillä muhkeita annoksia aito kanarialaista ruokaa.

  Mä tykkään tosi paljon CG:sta, tosin nyt olisi ollut ajatuksissa myös La Gomera. Viikossa ei varmaankaan ehdi kuin pintaa raapaista, joten antakaa toki saarelle toinenkin mahdollisuus!

  • Kiitos kokemuksista! Ihana kuulla, että koit Mallorcan samanlaisena. Ajattelin pitkään, etten ihan hetkeen matkusta sinne takaisin, koska olen jo asunut saarella, mutta nyt, 16 vuoden jälkeen, on iskenyt aivan valtava kaipuu ja ikävä. Yhtäkkiä koen, että en pelkästään ole valmis palaamaan, vaan että minun on pakko palata. Palma on hurmaava kaupunki, juuri siellä asuin. Mallorca on monipuolisuutensa takia erinomainen pariskunta ja -lapsiperhekohde. Samalta saarelta kun tosiaan löytyy rantoja, kaunista vanhaa kaupunkia, rauhaa, historiaa ja sitten taas vesipuistoyyppistä iloa lapselle.

   Vau, en tiennyt, että olette tuon tason Kanarian-konkareita! Melkein ehdin harmitella, että huomannut kysellä kaikkia vinkkejä etukäteen, mutta toisaalta hyvä näin. Kuuteen lomapäivään ei olisi oikeastaan enempää mahtunut, ja jääpähän jotain ensi kertaan. :)

   Emme valitettavasti käyneet Melonerasissa, mutta mahtavaa saada aluesuositus talteen tulevaisuutta varten. Kuten sanottu, pyrimme yleensä aina matkustamaan uusin kohteisiin, mutta koska talvella ei lyhyehkön lentomatkan päässä muuta vaihtoehtoa ole kuin Dubai ja Kanariansaaret, saatamme hyvin palata paitsi muille Kanariansaarille myös Gran Canarialle.

   
Las Palmas minua jäi vähän kaivelemaan, mutta toisaalta olen tosi iloinen siitä, miten maltoimme elää senhetkisen tarpeen mukaan: nauttia enemmän makoilusta kuin menemisestä. Yleensä rakastan flaneerata kaupunkilomilla ja tietysti etenkin kauniissa vanhoissa kaupungeissa, mutta nyt suosimme omaa allasta ja rantaa. Se tosin oli itse asiassa hyvin pienestä sattumasta kiinni, ettemme käyneet Las Palmasissa. Viimeinen aamu valkeni pilvisenä ja päätimme vuokrata sen takia auton, koska mitä pilvisellä säällä altaalla tekee. Kuitenkin ennen kuin ehdimme matkaan, taivas kirkastui ihan täysin ja jäimmekin altaalle ja rannalle. Olen samaa mieltä, että saarta on kyllä tosi kiva tutkia autolla ja onneksi ehdimme edes muutamaan paikkaan. Tiet olivat erinomaisessa kunnossa ja auton vuokraus onnistui helposti.

   Tosi ihana Marjukka, kun jaoit hyvät vinkkisi! Nyt ne on meillä täällä tallessa ja varmasti iloksi monelle lukijallekin. Kiitos paljon. :)

 2. Sinä se osaat pukea sanoiksi juuri ne asiat, mihin itsekin olen törmännyt uuden elämäntilanteen myötä matkailussa. Edellisessä postauksessa kirjoitit, että “kaikki omantyyliset hotellit olivat aina adults only. Lapsen kanssa vaihtoehdoksi tuntui jäävän liuta persoonattomia kompleksihotelleja.” Tämän olen todella karvaasti saanut huomata, kun ensin olin pitkin hampain taipunut ylipäänsä vilkuilemaan pakettimatkoja. No, se pakettimatka on vieläkin tekemättä, en viitsi edes aloittaa lentoajoista. Juuri tuo lapsiperheiden laittaminen samaan muottiin ärsyttää! Itse ehkä kaipaan jotain rennon tyylikkäiden rantaravintoloiden ja jet set -shampanja baarien välimaastosta, mutta sellaistahan ei pakettimatkalaisille ole todellakaan tarjolla, jos lapsen kanssa matkustavat.

  Mallorcasta olen lähipiiristäni kuullut samaa ja se kiinnostaisi matkakohteena kyllä! Meiltä jäänyt aina väliin, itse kun olen Välimeren maista eniten kallellaan Italiaan. Olen diagnosoinut itselleni ns. Amalfi-syndrooman, joka ilmenee siten, että siellä suunnilla kerran käytyään vertaa kaikkia paikkoja siihen, niin kaunista oli! Kohdalle on toki osunut muitakin sykähdyttäviä paikkoja, mutta pahoin pelkään ettei meistä Kanariankävijöitä tule, vaikka pieni “ehkä” heräsikin mielessäni nähtyäni hotellinne. Vähiin käyvät talvisaikaan nämä helpot, pienen aikaeron kohteet, joissa olisi oikeasti lämmin!

  • Kiitos, kivasti sanottu! Olen myös todella iloinen, miten hyvä kanava tämä on vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia teidän kanssa. Mietin oikein vielä, että mikä niissä hotelleista minua tökki, mutta nimenomaan se kompleksimaisuus. Hotellit yksinkertaisesti ovat liian isoja, kuin laitoksia, jossa on satoja ja taas satoja huoneita. En vain tykkää syödä aamupalaa urheiluhallin kokoisessa salissa. :D Ocean Beach Club oli meille oikea vaihtoehto senkin takia, että huoneita oli maltillinen määrä ja rakennuskanta matalaa. Siksi hotelli oli kodin-, ei laitoksenomainen.

   Kyllä minäkin samppanjabaarin kelpuuttaisin. ;) Taisin tarkoittaa enemmän sitä, että Kanariasta ei tarvitse yrittää tehdä Monacoa, ihan pienikin tason parannus auttaisi asiaa. Gran Canarian turistimäärillä saarelle mahtuisi kyllä laidasta laitaan kaikkea: nykyisiä pitsabaareja, rennon tyylikkäitä rantakahviloita ja miksi ei oikeasti vähän eksklusiivisempaakin tarjontaa. Mistään näyttäytymiskulttuurista en itse pidä, mutta olisihan se ihana vaikka merkkipäivänä (itsekin vietin nyt synttäreitä Kanarialla) mennä kuohuvalle johonkin erityisen upeaan paikkaan.

   Juu, tuo on ihan todella harmillinen asenne, mikä matkanjärjestäjien tarjonnasta rivien välistä paistaa. Täytyy toivoa, että kun Tjäreborg on herännyt meidän kohderyhmään, muut seuraisivat perässä. Heh, Amalfi-syndrooma kuulostaa loogiselta diagnosilta. :D Voin kuvitella, että näin on käynyt! Minulla on vielä kaikki nuo ihanimmat Italian kulmat käymättä. Luulen, että säästämme ne siihen, kun jälkikasvu on vähän vanhempaa. Nytkin hieman harmitti viimeisen illan vähän pidempi illallinen, kun ei alle kaksivuotias vain yksinkertaisesti päivän päätteeksi jaksa pöydässä, ja kaikki meni hotkien alas. Siispä niihin parhaimpiin rantaravintoloihin sitten, kun hän jaksaa. ;) Ymmärrän muutenkin hyvin! Se on vain harmi, että muualla Etelä-Euroopassa ei riitä lämpötilat, jos haluaa kokea kesän keskellä talvea.

 3. Minulla ei ole Kanarialla muuta kokemusta kuin juuri Marjukan edellä mainitsema Las Meloneras jota voin suositella. Nimenomaan rantabulevardi ja sen ravintolat ja kahvilat edustavat sitä mitä ehkä kaipaat. Juomasta saa maksaa ehkä hieman enemmän mutta sen saa nauttia kauniissa miljöössä esim. pehmustetulla rottinkituoleilla istuen. Muovituoleja ei näy eikä kaiken kirjavia aurinkovarjoja. Fiilis on silti rento ja leppoisa. Ja nyt iskikin matkakuume, Melonerakselle!

  • Kiva, että Las Meloneras sai toisen äänen. Kiitos suosituksesta, vinkistä on varmasti myöhemmin iloa meille ja uskon, että muille lukijoillekin. :) No juuri niitä pehmustettuja rottinkisohvia kaipasin! Tai kansituoleja tai mitä vain rennon tyylikästä lounge-henkisyyttä. Onpa kiva tietää, että Kanarialla on tuollainenkin kohde. Nyt nautimme siitä, että hotelli oli ihan pienessä poukamassa ja tunnelma sen mukainen, tosi rauhallinen. Nopealla googlaamisella Las Meloneras on palveluineen vilkkaampi, mutta jos paikan henki on omantyylinen, niin silloin ei vilkkaus haittaa. Kiitos vielä hyvästä vinkistä ja sanos muuta, mihin sitä matkaaja kuumeestaan pääsisi. ;)

 4. Teneriffa on melkeimpä parempi paikka, kuin Gran Canaria. Rannan tuntumassa menee monta kilometriä pitkä kävelykatu jonka varrella ovat Los Cristianos, Playa de las Americas ja Costa Adeje. Rannan tuntumassa useita hienoja myös lapsiperheille sopivia kahvilota, ravintoloita ja pubeja. Mielestäni paras näistä Papagayo Beach Club, jonka yläterassilta oli hieno katsella auringonlaskua. Toki niitä muovituoleilla varustettuja paikkojakin löytyy, mutta yleisilme on vähemmän kulahtanut, kuin Gran Canaria.

  • Näin ajattelinkin, kiitos kokemuksista! Teneriffa oli ensimmäinen, jota ajattelin, toinen Lanzarote ja oikeastaan vasta viimeinen vaihtoehto Gran Canaria. Tein sitten kuitenkin niin, että annoin kohtalon päättää saaren, toisin sanoen kohteemme valikoitui puhtaasti parhaan hotellin mukaan. Kiitos kun jaoit suosituksiasi! Tosi kiva, että vinkit ovat nyt täällä jemmassa tulevia talvisia Espanjan-pyrähdyksiä varten. Matkamme käy ihan varmasti joskus vielä Teneriffalle. Hienoa, jos siellä ollaan jo nyt palveluissa edellä. :)

 5. Kävimme Playa del Inglesissä maaliskuussa ja tietysti se kuhisi turisteja. Palvelut olivat minustakin matkan isoin miinus: se oli yllättävän innotonta ja jokainen ravintola tarjosi samanlaista ruokaa eli pizzaa tai rasvaista spagettimössöä. Missä persoonallisuus? GC:n vahvuus olivat tietenkin henkeäsalpaavat ja sangen siistit rannat, joista ei voi saada tarpeekseen, mutta yksityisyys olisi ollut tervetullutta. Sanalla sanoen: turistirysä.

  • Voin vain kuvitella! Itseäni tuntien olisin mieluummin kotona viikon kuin Playa del Inglesissä tai Phuketissa. Pelkkä puolituntinen lounas Puerto Ricossa ahdisti minua suunnattoman paljon. En vain ole yhtään kotonani sellaisessa ympäristössä, ainakaan se ei lomalta tunnu. Juuri näin, samaa innotonta ja tylsää ruokaa suoraan 90-luvulta. Tosi harmi, jos sinullakin on palveluista samanlaisia kokemuksia, sillä saari itsessään on tosiaan kaunis ja ilmastoltaan ihanteellinen. Toisin sanoen yhteenvetona kaikille Gran Canariaa harkitseville: kyseisellä saarella kohde ja hotelli kannattaa valita ihan erityisellä huolella. Kiitos ajatusten vaihdosta, Minna!

 6. Todella kiva postaus – kiitos!

  Itse täällä mietimme, että minne menisimme pienelle lomalle nyt talvella. Muutaman päivän pyrähdyksestä olisi kyse ja sen takia kauemmaksi emme ehdi. Thaimaa olisi valitettavasti muutenkin out joten sen takia mietimme Espanjaa auringon ja lämmön takia. Itseäni tosin hirvittää, jos lomakohteessa on nuo edellämainitsemasi muovituolit ja laminoidut menut :/

  Välillä mietin, että miten moni paikka menee ns, pilalle kun ei uusiuduta tarpeeksi nopeasti. Harvoin mikään yritys tarjoaa samaa tuotetta vuositolkulla, niin miksi matkakohteet eivät tarjoa uusia palveluja ja elämyksiä vuosien kuluessa? Näen jo nyt, että Ibiza on monessa kohtaa Etelä-Ranskaa edellä kivoine moderneine palveluineen, kun Ranskassa saa edelleen vaan croisanttia eikä chia-vanukasta. Samppanja-baareja on, mutta kauniita jooga-studioita saa Etelä-Ranskasta hakea.

  Ehkä tosin luovutan tämän auringosta haaveilun ja suuntaan sittenkin lumisille dyyneille laskemaan :)

  • Ihana kuulla, kiitos itselleni! Arvaa meinasinko kirjoittaa, että jos teistä ei kukaan muu ymmärrä, mitä ajan takaa, niin Sohvi ymmärtää. Meillä on niin sama ajatusmaailma kivoista paikoista ja olin juuri lukenut postauksesi siitä tosi viehättävästä rantakahvilasta. :)

   Teillä on se etu, että olette pariskunta: se jo lisää potentiaalista hotellien määrää, kun voitte valita tasokkaan adults only -hotellin. Mutta ei se tietystikään sitä tosiasiaa poista, että Gran Canarialla ei ole nykyaikaista ravintolakulttuuria. Los Meloneras on nyt saanut kaikki äänet, eli jos Gran Canarialle menette, niin sitä sijaintia on moni meidänhenkinen lukija suositellut.

   Tuo on ihan totta! Mietin juuri sitä, että miten kaikki postailevat Dubaista viimeisten trendien mukaisia smoothiekulhokuvia, mutta Gran Canarialla sellaista saisi etsiä kissojen ja koirien kanssa, eikä löytyisi silloinkaan. (Ei sillä, että välttämättä niitä some-kulhoja kaipaisinkaan, mutta se vain kertoo kohteen ajanmukaisuudesta.) Voin kuvitella, että Etelä-Ranskassa on sama. Vaikka olen croissantien ylin ystävä, kyllä minäkin viikon lomalla muuta kaipaisin.

   En kestä, jos lähdette aurinkoisille puuterilumille Alpeille! Silloin joudun blokkaamaan feedin. ;) Jos on aurinkokuume, niin on lautailukin. Toivottavasti jonkun kivan pyrähdyksen keksitte!

 7. Sun matkapostauksista sain kimmokkeen tässä kovassa matkakuumeessa varaamaan kesälle ja alkusyksylle matkat valmiiksi, mikä on sinänsä vähän hämmentävääkin, että olemme silloin nelihenkinen perhe enkä oikeastaan tiedä millaista matkailu on kahden lapsen kanssa. Olen kuitenkin optimistinen realisti tällaisissa asioissa ja uskon, että selvitään. Googlailin tuota teidän hotellia ja kohdetta, mutta totesimme että syyskuussa selviämme lyhyemmilläkin lennoilla lämpöön, joten Kreikka it is. Kreetalta googlasin taas tuon saman hotelliketjun hotellia, mutta ajatus kaatui siihen, että lennon jälkeen bussimatka hotellille olisi kestänyt yli 2h, joten ajattelin helpottaa lomaamme valitsemalla toisin. Tällaiset asiat painavat yllättävän paljon vaakakupissa tällä hetkellä. Kolmas saman ketjun hotelli löytyi Kyprokselta, mutta sinne en halua. Ensi vuoden alussa äitini täyttää 60 ja haluaa Kanarialle, että silloin otan nämä vinkkisi huomioon ennen matkan varaamista.
  Btw olen ollut viimeksi Kanarialla 18 vuotiaana Playa del Inglesissä kaveriporukalla, ei niin paljon kokemuksia tuo reissu kartuttanut..Tai että olisi paljon vinkkejä jaettavana.

  • Mahtavaa, jos annoin kimmokkeen! Kyllä lentoliput sähköpostissa ihmisen onnellisena pitää. ;) Aloin itsekin miettiä kesälomamatkaamme heti paluupäivänä, mutta toistaiseksi suunnitelmat ovat täysin auki. Mutta toden totta, pianhan kesälomamatkakin pitäisi varata.

   Ymmärrän! Ajatuskin matkustamisesta nelihenkisenä perheenä kolmen sijaan on jotenkin tosi erilainen, kun molemmilla on koko ajan jompi kumpi hoidettavana sen sijaan, että voisi välillä vetää henkeä. Mutta optimisti olla kannattaa. Matkustaminen on erilaista, mutta varmasti antoisaa silti! Syyskuu on täydellinen kuukausi matkustaa minne vain Etelä-Euroopassa, sitä en minäkään “tuhlaisi” Kanarialle. Kreikka on aina ihana!

   Samaistun bussimatkahaasteeseen täysin! Juuri tuollaiset asiat lasten kanssa matkustamisessa painavat. Ne Aasian-kohteet, joita harkitsemme, olisivat vielä saattaneet joten kuten mennä lennon puolesta, mutta ajatus siitä, että lennon jälkeen olisi vielä tuntien ajomatka – ei terve! Gran Canarialla oli onneksi vain noin 40 minuutin matka, mikä tuntui tosi lyhyeltä ja meni kivuttomasti.

   Hahhaha, taas samaistun! Kyllä oli reissaaminen hiukka erilaista 15 vuotta sitten. Mutta tulipahan nähtyä, baarit. :D

 8. Minä olen sitten erilainen ja minusta Playa del Ingles on ihan mukava :). Kiva minigolfrata, hienot dyynit, hyvä pyörävuokraamo ja Riun loisteliaat hotellit. Melonerasta harkitsimme myös kolmannelle reissullemme, mutta se alue ei meihin iskenyt yhtään. Aivan liian pramea ja hotelleja toinen toisensa perään ja surkea kauppakeskus, eipä juuri muuta. Suosittelen ajamaan saaren halki ja käymään Roque Nublolla, lämmintä päälle, sillä siellä voi olla kylmä.

  • Moi Pauliina, kiitos kokemuksista! Sen jos minkä olen oppinut, että ihmiset ovat hyvin erilaisia matkailijoita, ja hyvä niin. Minusta ei olekaan absoluuttisesti hyviä tai huonoja kohteita, vaan joko itselle hyvin sopivia ja vähemmän sopivia kohteita. :) Ihana, kun olette tykänneet! Kiitos vinkistä, jos joskus vielä saarelle lähdemme. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue