Hellivää luonnonkosmetiikkaa talven kuivattamalle iholle

Homevialaura, luonnonkosmetikka, vartalonhoito, ihon hoito talvella

Talvi kuivattaa monen ihon ja nyt paukkupakkaset sen kun kiristyvät. Haluankin jakaa teille omat tämänhetkiset luonnonkosmetiikkasuosikit vartalon hoitoon. Osan kuvista nappasin jo Kanarian-matkalla, sillä sielläkin mukanani oli juuri näitä tuotteita: ei erikseen after sun -voiteita, vaan kaikista mieluiten käytän aina mahdollisuuksien mukaan luonnonkosmetiikkaa ihon kosteuttamiseen tai sitten hellävaraisia perusvoiteita. Pakkanen ei ole ainoa, joka ihoa kuivattaa, vaan myös lämpötilan vaihtelut ja kuiva sisäilma laittavat ihon koville.

Homevialaura, luonnonkosmetikka, vartalonhoito, ihon hoito talvella

Tässä tämän talven luonnonkosmetiikkasuosikkini kuivan ihon hoitamiseen.

  • Sophie La Giraffe Body Lotion. Tätä suomalaisen perheyrityksen kehittämää ekosertifioitua ihonhoitosarjaa en voi tarpeeksi kehua. Sarja on kehitetty vauvojen ihonhoitoon, mutta sopii kaikille herkkäihoisille. Niin siinä meilläkin kävi, että äiti on saattanut muutaman purkin “lainata” tyttärensä tuotteita. Erityisesti suosikkini Body Lotion on sellainen tuote, joka ei koskaan ärsytä edes vasta-ajeltujen säärien ihoa, mikä on ongelma monen tuotteen kohdalla. Tein nimittäin teininä sen virheen, että poltin sääreni Veet-myrkyillä, eikä iho ole sitä unohtanut. Tämä tuotetta olen sekä ostanut itse että saanut testiin Sugarilta ja PikkuVaniljasta.
  • Estelle & Thild Fresh Water Lily Body Butter. Ruotsalaisen luonnonkosmetiikkasarjan vartalovoide on harvoja käyttämiäni tuoksuvia tuotteita, ja siten ihan erityisesti hemmottelua varten. Estelle & Thildin vartalovoiteessa tuoksuu lumpeenkukka, persikka, ruusu ja mustaherukka.
  • Mia Höytö Silkki Vartalovoide. Mia Höytö oli se, joka muutti suhtautumiseni luonnonkosmetiikkaan: yhtäkkiä se ei enää ollutkaan viherhippeilyä, vaan ylellistä ja tyylikästä. Erityisen ylpeä olen siitä, että meillä Suomessa on näin korkeatasoisia luonnonkosmetiikkamerkkejä. Miellyttävän miedon tuoksuinen Silkki-vartalovoide sisältää karitevoita, e-vitamiinipitoista auringonkukansiemenöljyä, pehmentävää oliivi- ja manteliöljyä, tyrninmarjansiemenöljyä sekä rauhoittavaa rosmariiniuutetta. Tämä voidetta käytänkin erityisen mielelläni nukkumaan mennessä. Olen saanut vartalovoiteen Mia Höydöltä.
  • Frantsila Rose Body Butter. Käytin ennen enemmänkin Frantsilan tuotteita, kunnes merkki jäi vähän unholaan. Muistin sen uudestaan, kun olin Frantsilan uuden parfyymikonseptiin Scent Labin tapahtumassa ja sain mukaani Rose Shea Butter -vartalovoin. Tuhtia vartalovoita käytän etenkin talven kuivattamien (ja siitä Veetistä traumatisoituneiden) säärien kosteuttamiseen. Karitevoi, vanilja, ruusu ja eteeriset öljyt tekevät taikoja hilseilevälle iholle.

Homevialaura, luonnonkosmetikka, Little Butterfly London, Jolie

  • Little Butterfly London -sarja. Toinen aivan ihana pienille ja äideille suunnattu sarja on Little Butterfly London, johon sain tutustua Jolien lähettämän tuotepakkauksen myötä. Tuotteet ovat ekosertifioituja, allergiatestattuja ja ihotautilääkäreiden hyväksymiä, täysin turvallisia myös raskauden ja imetyksen aikana, sillä tuotteet eivät sisällä haitallisia ainesosia tai yhdisteitä. Tällä hetkellä käytössämme on erityisesti suojaava tehovoide Nappy Change Cream kuiviin kohtiin. Kauniin herkästi paketoitu Little Butterfly on minusta täydellinen sarja antaa baby shower -lahjaksi: joku tuote äidille ja toinen tulevalle vauvalle.

Homevialaura, luonnonkosmetikka, Little Butterfly London, Jolie

Vaikka lapsen ihoa ei tietysti tule turhaan rasvata, niin ainakin meillä hoitamisesta on tullut tosi tärkeä rutiini nukkumaan mennessä. Pipipipi, tytär sanoo ja osoittaa milloin minnekin jäseneen – usein kyllä kuivuneeseen kohtaan, mutta joskus diagnoosi taitaa hieman olla mielikuvituksen tuotetta. Mutta niin saa ollakin, ei kosketukseen ja hellimiseen tarvita mitään sen suurempaa syytä. Pidän muutenkin siitä ajatuksesta, että sama tuote sopii äidille ja tyttärelle. Näin reissatessakin pääsee helpommalla, eivätkä kylpyhuoneen kaapit ratkea liitoksistaan.

Kylpyhuoneessa on juttusarja, joka keskittyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja rentoutumiseen kotona. Esittelen tyyliini sopivia kauneudenhoidon suosikkituotteita ja etsin spa-tunnelmaa ensimmäisessä omassa saunassa.

Comments

  1. Minä olen myös kovin innostunut siitä, että lapsi ja minä voidaan käyttää samoja tuotteita. Olen iäisyyden käyttänyt apteekin perusvoiteita, mutta lapsen saamisen myötä luonnonkosmetiikka on alkanut kiinnostaa. Mia Höytön iiihania purkkeja olen kuolannut toisten blogeissa jonkin aikaa, ja syntymäpäivälahjaksi hankin itselleni Unelma-kasvovoiteen testiin. Olen käyttänyt sitä sekä omiin kasvoihini, että lapsen kuiviin poskiin ja molempiin on toiminut erinomaisesti! Sen jälkeen olen sitten pikkuhiljaa ostellut kasvojen puhdistusaineen, kasvoveden, seerumin ja silmänympärysvoiteen (3-kympin raja lähestyy vääjäämättä, ja häätkin reilun viiden kuukauden päästä!!). Ihanaa arjen luksusta lätkiä niitä naamaan tytön käytyä nukkumaan, ja ainakin vähän vähemmän ympöristöä kuormittavaa. Vitsi että mä rakastan niitä purkkeja, onneksi tuotteetkin on olleet positiivinen yllätys! Tuo vartalovoide on vielä testaamatta, mutta sortunen senkin tulevaisuudessa hankkimaan, kunhan vanhat on ensin käytetty pois.

    • Ihana kuulla! Se on kyllä tosi kiva, että samat tuotteet käyvät molemmille, matkoilla, mutta muutenkin. Minäkin käytin ennen paljon apteekin perusvoiteita ja hyviä ne ovat edelleen, joskin nyt vain jääneet hieman luonnonkosmetiikan jalkoihin. Pesuaineina käytän silti edelleen hajusteetonta apteekkityyppistä markettikosmetiikkaa, kuten L300 ja Lactoline. Ajattelen, että mieluummin panostan iholle jääviin tuotteisiin kuin viemäriin valuviin – tietysti ideaalitilanteessa molempiin. Mia Höytö on niin ihana! Voi miten kiva, että sinäkin olet ottanut sen omaksesi. Tuontyyppinen ylellinen luonnonkosmetiikka on täydellinen lahjaidea paitsi pyytää vaikka puolisolta niin ostaa itselle. Minustakin Mia Höydön jokainen tuote on vastanut odotuksia ja ylittänytkin ne, eli missään nimessä kyse ei ole vaan kauniista purkeista. Hyvä suunnitelma käyttää ensin vanhat pois, kun voiteet eivät ikuisuutta säily. Itse teen yleensä niin, että minulla on joku edullisempi, usein hajustamaton voide arkeen, ja sitten ylellisempi hajustettu voide pidempiin sauna- ja kotispa-hetkiin. Silloin sitä raaskiin hyvin käyttääkin. :) Kiitos mukavasta ajatusten vaihdosta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue