Tuolit päittäin ja kummallinen kirjahylly

Homevialaura, olohuone, TON Chair 30, Classic Collection, Firenze

Parhaita sisustuspäivityksiä ovat ne, jotka toteutuvat neljässä sekunnissa, ilmaiseksi. En muista, mistä idea tuli, mutta päätin yhtäkkiä kokeilla vaihtaa eteisen ja olohuoneen tuolit päittäin. Nyt TON Chair 30 -wieniläistuoli on olohuoneen nurkassa ja Gervasoni Ghost -hupputuoli eteisessä. Ainakin tällä hetkellä järjestys tuntuu paremmalta näin, mutta äkkiähän tuolit myös takaisin vaihtaa.

Homevialaura, olohuone, TON Chair 30, Classic Collection, Firenze

Sen verran olen kotia keventänyt, että taljat ovat saaneet poistua varastoon. Sen enempää kiire keväällä ei kuitenkaan ole. Paksut villaiset torkkupeitot ovat edelleen vahvasti aloillaan. Täytyy muuten sanoa, että helmikuu on yksi suosikkikuukausistani. Aurinkoisissa ja lumisissa päivissä on jotain maagista, kun on samaan aikaan on vihdoinkin talvi, ja kuitenkin kevät aivan nurkan takana. Taas maaliskuuta vihaan ehkä marraskuutakin enemmän. Mitä sellaisilla epäkuukausilla tekee, kun ei ole oikein mikään vuodenaika.

Homevialaura, olohuone, TON Chair 30, Classic Collection, Firenze

Yhtä kaikki voisin kevättä kohti tehdä enemmän säilytyspostauksia, kun varmasti kaikilla siivous- ja järjestelyinto nostaa päätään. Gervasoni Ghost- tuolin tähdittämästä sisääntulosta jos vielä puhutaan, niin  eteisen Ikea Billy -kaappi on ollut säilytyksessä korvaamaton. Totta kai se on asema kaikelle seilaavalla pientavaralle avaimista heijastimiin ja laskuista rahapusseihin. Vaan arvatkaa, minä se myös toimii – kotimme kirjahyllynä. Siellä on taloutemme kaikki lukeminen lastenkirjoja lukuun ottamatta: pieni pätkä kirjoja, isompi aikakauslehtiä sekä kasa kierrätykseen matkalla olevia sanomalehtiä.

Homevialaura, eteinen, Gervasoni Ghost, peiliovet, liukuovet

Säilytyksessä ei mielestäni kannata kangistua kaavoihin: totta kai kirjahylly voi olla yhtä lailla eteisessä kuin olohuoneessa. Edellisessä kodissa keräsimme pyykit kylpyhuoneen sijaan vaatehuoneessa sijaitsevaan puuarkkuun. Taas toinen nykyisistä vaatehuoneistamme varsinainen yleisvarasto vasta onkin: siellä on sulassa sovussa liinavaatteet ja tärkeät paperit. Notkuvia kirjahyllyjä ihailen muilla, mutta itselleni kompatissa kodissa ylellisyyttä on se, ettei läheskään kaikkea tarvitse enää itse fyysisesti omistaa. Tästä puhun myös myöhemmin tällä viikolla.

 

Comments

 1. Minä kerään kirjoja. Olen itseasiassa metsästänyt useammankin klassikko fantasiasarjan antikvariaateista. Mutta siinä missä aiemmin uskoin vakaasti avoimiin hyllyihin, olen nyt alkanut miettiä suljettua vaihtoehtoa. En tiedä onko se tämä ikä, vai se että nyt ollaan vain katsottu riittämiin levottomia hyllyjä, kun kaipaan levollisempaa ratkaisua. Pitäisi vain etsiä riittävän iso ratkaisu. Sillä vaikka suunnitelinkin vieväni ison osan hömppäromaaneista kiertoon, niin kirjoja on silti paljon.

  • Ihana, että keräät! Jatka samaa malliin. Arvostan ja ihailen ihmisiä, joilla on kotona iso kirjasto, vaikka en itse pysty samaan. Saan hyvin kiinni siitä, mitä ajat takaa. Toisaalta kirjat tosiaan ovat kodikas ja näyttävä elementti, mutta luonnollisesti myös aika hallitseva, jos sisustusmaku on hillitympi. Mites joku kompromissi? Ainakin Ikealla on kiva vaihtoehto, jossa ylhäällä on vitriiniovet ja alhaalla suljetut, siis jotain tämän henkistä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S99020481/

 2. Heh, minä taas vihaan tammi-, helmi- ja maaliskuuta. Kahta ensimmäistä, koska on talvi, ja viimeistä, koska sen pitäisi olla kevät, mutta kun ei se tajua olla.

  Meilläkin on paljon kirjoja jo sen takia, että luemme paljon. Toisaalta kirjastojen valikoima on omaan makuuni suppea ja viihteeseen painottuva. Monia suosikkejani ei löydy, eikä varsinkaan alkukielisinä. Lisäksi kirjat katoavat kirjastojen valikoimista nopeasti. Muutaman vuoden takaista kotimaista teostakaan ei välttämättä enää löydy. Kun opiskelun yliopistossa kirjallisuutta, jopa tenttivaatimuksissa oli kirjoja, joita oli lähes mahdoton löytää enää kirjastoista :-(.

  • Heh, vaikka itse pidän kunnon talvesta, voin ymmärtää fiiliksesi. ;) Tuollainen tilanne on totta kai hyvin erityinen: silloinhan kirjat on hankittava omaksi, jos ei niitä voi lainata tai ne ovat muuten tärkeitä tai harvinaisia. Mielestäni se on palkästään upeaa, että ihmiset panostavat kirjoihin. Itse luen yleensä romaanit, ne mieluisammatkin, vain kerran, niin en koe tarvetta omistaa teoksia, vaan iloitsen kirjaston ilmaisesta lainaamismahdollisuudesta. Mutta kauhean hyvin ymmärrän, miksi monelle vuosien varrella kertynyt kirjasto on tärkeä ja rakas säilyttää. Sitä paitsi onhan vanha kunnon kirjahylly todella kodikas elementti kotona. :)

 3. Hei!
  Kun viime syksynä teit postauksen Billy-kaapista, hihkuin ilosta, kun kaapin mitat katsottuani hoksasin, että se on juuri oikean kokoinen kaappi eteiseen kenkäkaapiksi. No, kaapin hankinta kesti hieman pitkään, mutta nyt kun se on hankittu ja kasattu, niin kyllä olen iloinen eteisen toimivuudesta, kun kengät eivät ole pitkin poikin kapeaa eteistä. Kiitos vinkistä, Laura!
  Jokin juttu pitää hankkia kaapin päälle, johon saa kätevästi avaimet ja muun pikkusälän.
  Ihanaa helmikuuta!

  • Voi miten ihana kuulla! Kiitos itsellesi, kun jätit kivat terveiset. :) Billy tosiaan on mainio vain 28 cm syvyydellään. Suurin osa kaapeista kun on syvyydeltään 40 cm, mikä on juuri se reilu kymmenen senttiä liikaa kapeassa eteisessä. Loistava idea käyttää Billyä myös kenkäkaappina, mihin se ei kävisi! Kiitos samoin, aurinkoisia talvipäiviä Minna!

 4. Olisi kiva vielä nähdä kuva teidän kirjakaapista avoinaisenakin, voisi antaa inspiraatiota. Tuntuu kyllä monipuoliselta kalusteelta tuo Billy.

  • Moi Annika, kiitos toiveesta! Voin hyvin kuvata kaappeja auki, kun teen koosteen, miten ja missä meillä mitäkin säilytetään. :) Billy on ainakin siitä oiva, että sitä saa tavallista pienemmällä syvyydellä, jos tila on ahdas. Tavallinen 40-senttinen kaappi olisi tukkinut käytävää liikaa, mutta tämä 28-senttinen mahtui luontevasti paikoilleen. Billyssä on minusta myös passeli korkeus pitää kauniita pienesineitä esillä.

 5. Moikka Laura, kiitoksia kahdesta viimeisestä postauksesta, ne ovat olleet kovin inspiroivia uuden kodin sisustuksen kannalta!

  Tuo teidän eteisen Billy-kaluste kiinnostaa minuakin kovasti, mutta en jostain syystä löydä sitä Ikean sivuilta. Onkohan se jo vanhaa mallistoa, muistatko milloin se on teille hankittu suurinpiirtein?

  Kiitos paljon :)

  • Niin kiva kuulla! Kaunis kiitos Emilia, kun jätit palautetta. Sitä ei aina osaa itse nähdä, onko tavanomaisista postauksista inspiraatioksi, joten on tärkeää kuulla, että on. :) Kovasti onnea uuteen kotiin!

   Billy on hankittu meille muistaakseni kesällä. Tässä kävin niin, että en olisi ikinä keksinyt kalustetta Ikean nettisivuilta, mutta onneksi törmäsin siihen livenä. Älä muuten ihmettele, me jätimme kaapin vetimet laittamatta, joten tuote näyttää siksi hitusen erilaiselta.

   Runko on tämä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30263844/

   Ja ovet nämä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50275596/

   Ei kestä :)

 6. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että säilytysratkaisuissa saa käyttää luovuutta. Minulla on olohuoneessani vanha talonpoikaiskaappi. Joku saattaisi luulla, että se sisältää kirjoja, elektroniikkaa tai liinavaatteita. Mutta ei… se on täynnä kenkiä ja laukkuja. Joka kerta kun avaan sen, tulen hyvälle tuulelle.

  • Moikka! Kiva, jos ajattelet samaan tapaan. Joissain kodeissa tilanne suorastaan vaatii luovuutta säilytyksen suhteen, jos on vähän neliöitä ja epätavallisempi tilankäyttö, mutta miksi ei kodissa kuin kodissa voisi ajatella järjestystä vähän uusiksi. Kuulostaa ihan mielettömän hyvältä! Mikä sen parempi säilytyspaikka kengille ja laukuille kuin vanha kaunis kaappi. Ihana ihana ratkaisu. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue