Ikea Billy Hack – särmää mustalla marmorilevyllä

Ikea Billy hack, Compac Unique Collection, Marquina, musta marmori, kvartsitaso

Eteisen kaapistamme kysytään jonkun verran ja kyseessä on siis Ikea Billy -kirjahylly Oxberg-ovilla. Kolmen hyllyn kanssa kaappi kätkee sisäänsä kirjat, aikakauslehdet ja lehtiroskiin menevät sanomalehdet sekä sellaisen yleisen eteissälän avaimista lompakkoon. Olen luvannut kuvata kotimme kaapit myös auki. Palataan siihen kevään järjestelypostauksissa (sitä puuskaa  odotan vielä itsekin).

Ikea Billy hack, Compac Unique Collection, Marquina, musta marmori, kvartsitaso

Modernin ilmeen aikaansaamiseksi jätimme ovista kokonaan vetimet pois. Lisäksi päätin, että haluan teettää kaapin päälle marmorilevyn viimeistelemään kalusteen näyttävämmäksi ja tekemään siitä persoonallisemman. Ajattelin ensin samaa Calacatta-kuosia kuin ruokapöydässämme on, mutta lopulta halusin levyn tuovan kalusteeseen enemmän kontrastia. Koska pinta ei ole suuri, uskalsin valita särmikkään ja voimakaskuvioisen mustan.

Ikea Billy hack, Compac Unique Collection, Marquina, musta marmori, kvartsitaso

Levy on Compac Unique -malliston kuosi Marquina. Materiaali on kvartsia, samaa kuin meillä ruokapöydässä, koska olen kokenut sen äärimmäisen käytännölliseksi: toisin kuin marmori, kvartsi ei ime pintaansa mitään. Eteisessä nyt ei tietysti ruoka- ja juomatahrojen vaaraa ole, mutta pidän silti ajatuksesta, että materiaali ei voi vahingossakaan kärsiä mistään ja pysyy näin aina siistinä ilman erityistä varovaisuutta. Luonnolisen kiven pintaa imitoiva Compac Unique -kvartsi on aivan yhtä luonnonkaunis kuin marmorikin. Taso näyttää ja tuntuu aidolta marmorilta, mutta on luonnonkivestä puristettua kvartsia.

Ikea Billy hack, Compac Unique Collection, Marquina, musta marmori, kvartsitaso

Ruokapöytämme Compac Unique Calacatta -kvartsilevyn tilasin Hansakivestä Virosta täysin omakustanteisesti. Tämän pienen Compac Unique Marquina -levyn Hansakivi ystävällisesti tarjosi minulle blogin kautta, kun annoin heille luvan käyttää kuviani. Voin lämpimästi suositella Hansakiveä: heidän kauttaa Compac-kvartsitasojen tilaaminen onnistuu helposti ja suomenkielellä.

Ikea Billy hack, Compac Unique Collection, Marquina, musta marmori, kvartsitaso

Olen todella tyytyväinen siitä, että valitsin Ikea Billy -kirjahyllyyn juuri mustan Marquinan, koska kokovalkoinen tila todella kaipaa kontrastia – kaipaisi enemmänkin. Vielä ainakin eteisen valaisin tuntuu väliaikaisratkaisulta, mutta katsotaan, löydänkö kattoon koskaan sellaista valaisinta, joka toisi tilaan eloa, mutta ei kilpailisi ruokailutilan Flos 2097/30-kruunun kanssa.

Comments

 1. Enpä tiennytkään että kvartsi on noin kätevä materiaali! Itselläni on marmorinen kahvipyötä ja saan koko ajan pelätä jääkö pöytään jälkiä: kuumista kupeista, viinilasillisista, currystä tai muita naarmuja. Mutta enpä aiemmin tiennyt kvartsista tai muista levyistä, ja täydellisen pöydän löydyttyä rakkaus syttyi ja kovaa. ;) Kiitos linkeistä, tutkailen niitä tulevaisuuden sisustustarpeita varten!

  ps. Ikeasta nykyään saa myös valmiina marmori/feikkimarmori-levyjä moniin kalusteisiin!

  xx Laura / Laura Loukola Art & Beauty Blog

  • Kvartsi ON! Minusta on tullut oikea kvartsisaarnaaja. :D Oikea marmori on totta kai ihana sekin, mutta oli huomattavasti haastavampi. Varsinkin kun kokkaan paljon, niin en halua olla koko ajan murehtimassa, jääkö jostain appelsiinista/punaviinistä/öljystä/tomaattikastikkeesta jälki. Edellisessä kodissa meillä oli aito marmori, mutta tästä eteenpäin aion aina valita kvartsia, varsinkin keittiöön, mutta oikeastaan kaikille muillekin tasoille, joille kippoja ja kuppeja lasketaan. Ei niinkään edes ne pelkät jäljet, vaan juuri se jatkuva pelko ja ylivarovaisuus, että enhän vaan nyt tee mitään hallaa. Olen liian suurpiirteinen sellaiseen. Kiva, jos vinkistä oli iloa tulevaisuutta ajatellen!

   Hei niin saakin! Mutta mielestäni vain Bestå-sarjaan, ei valitettavasti Billyyn. Korjaa toki, jos olen väärässä. Char and the cityllä on ainakin kauniilla marmorijäljitelmällä viimeistelty Bestå. :) Kiitos kaima kommentista ja kivaa viikkoa! Koitetaan selviä loskasta ehjin nahoin.

  • Ihana kuulla, jos osui oikeaan! Tosiaan keittiön tasoon en varmastikaan olisi uskaltanut tätä valita, mutta näin pieneen pintaan kyllä. Ja tosi ilahduttavaa kuulla, että koet blogin uuden ilmeen onnistuneeksi. Minustakin se tuntuu raikkaalta vaihtelulta. Vielä on pieniä viilauksia, mutta ei onneksi kummempaa. :) Kiitos palautteesta, Jenni!

 2. Kaappi näyttää todella kauniilta marmorilevyn kanssa. Järjestelypostausta odotan kovin.

  Mielestäni musta valaisin toisi tilaan vielä jotakin lisää. Ei kuitenkaan mitään liian isoa ja näyttävää koska tila ei näytä kovin isolta. Entäpä tuo sama valaisin mustana?

  Kivaa uutta viikkoa Suomeen!

  • Kiitos Anne! Tosi kiva kuulla, että pidät lopputuloksesta ja että odotat järjestelypostauksia. Itse olen odottanut omaa järjestelypuuskaani nyt joulusta alkaen – ei ole kuulunut. ;) Toivottavasti se tulee pian vierailemaan, niin innostun kirjoittamaankin aiheesta.

   Olen samaa mieltä, musta valaisin voisi toimia. Tuota samaa valaisinta ei kuitenkaan koe ihan omaksi tummana, koska se menee sitten jo aika industrial-henkiseksi (sama valaisin valkoisena lähinnä maastoutuu seiniin). Näkisin, että valaisin voisi olla aika ilmava ja kevyt, vähän niin kuin Flos, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Ei ehkä perinteinen riippuvalaisin, vaan enemmänkin sellainen, jossa olisi vähän metallia ja joka jotenkin haarautuisi. Tai en minä tiedä, tämä on niin vaikea! Onneksi nykyinen menee siihen asti tai vaikka ikuisesti, jos niikseen tulee. :)

   Samoin sinne! Täällä on kamalin loskavaihe päällä, toivottavasti siellä on kevätaurinkoa!

 3. Näyttääpäs kivalta! Miten kvartsilevy on kiinnitetty hyllyn päälle?

  Billy on kyllä tosi hyvä eteiskaluste kapeutensa ja mutenkin monipuolisuutensa vuoksi. Meillä se on kenkäkaappina ilman ovia ja hyllylevyjä on ostettu pari lisää. Toimii tosi hyvin tässä tarkoituksessa ja siihen mahtuukin enemmän kenkiä kuin moniin varsinaisiin kenkäkaappeihin.

  • Kiitos Kristiina! Tosi kiva kuulla, että pidät. Levyä ei ole kiinnitetty mitenkään, sillä painavana tasaisena pintana levy pysyy täysin paikoillaan, varsinkin, kun lapsi ei ylety levyä koskemaan (ei sillä, että hän sitä jaksaisi liikuttaakaan). Mutta jos samanlaisen levyn laittaa sellaiseen paikkaan, että sillä on teoreettinen vaara liikkua tai tippua tippua, kuulemma hyvä liimamassa tämäntyyppiseen tarkoitukseen, jossa kaappi on puuta ja levy kivityyppistä, on Kiilto Masa. Ruokapöydän kvartsilevy meillä kyllä on varmuuden vuoksi liimamassalla jaloissa kiinni, vaikka ei sekään helposti mihinkään liikahda.

   Niin on! On kuullut monelta tuosta käytöstä kenkähyllynä. Sekin on loistava idea! Nimenomaan se, että suurin osa esimerkiksi lipastoista on helposti ainakin 40 cm syviä, kun taas Billy on sen ratkaisevat 12 senttiä pienempi. Mainiota kuulla, että teilläkin kaluste on käytännöllinen apu. :)

 4. Kaunis kaappi ja todellakin, persoonallinen! Kivitasot on kyllä huippuja kotona, meillä on keittiössä kiviset tasot ja rakastan niiden helppohoitoisuutta. Uskaltaa vaikka pilkkoa vihanneksia päällä tai pyörättää jauhoiset pullat. Eikä pinta kärsi. Tällainen kvartsi on itselleni uutta, toki sinun blogistasi aikaisemmin keittiön pöydän mukana bongannut. Mukavaa viikon alkua!

  • Kiitos paljon! Netissä törmää niin mainioihin Ikea hack -toteutuksiin, että oli kiva tehdä oma. :) Kivitaso on varmasti myöskin todella kestävä ja pitkäikäinen, ja tietysti näyttävä myös. Uskomatonta, että tosiaan kivitason päällä voi vaikka leikatakin. Mitä enemmän hyviä ja käytännöllisiä materiaaleja valittavana on, sitä parempi. Uusien ei ole tarkoitus syrjäyttää vanhoja klassikoita, vaan tarjota vaihtoehto esimerkiksi vähemmän varoville kokkaajille. ;) Kiitos samoin ja onnellista “vauvakuplaa” super suloisen nappisilmän kanssa!

 5. Hei Laura
  Upeaksi olet Billyn naamioinut. Itse myös huomasin kannen tarpeen omaan eteiskalusteeseni. Niinpä kysyisinkin, kuinka paksu oma taisi on?

  • Kaunis kiitos! Ihana kuulla, että olet hyödyntänyt samaa ideaa. Tämä on tosi toimiva tapa viimeistellä kaluste omannäköiseksi ja kiinnostavaksi. :) Meidän tason paksuus on 2 cm.

   • Hei
    Kiitos vastauksestasi! Anteeksi, että koneeni päättää kirjoittaa jotkin sanat oman mielensä mukaan😉.

  • Moi Lea! Nojatuoli on Paola Navonen Gervasonille suunnittelemaa Ghost-sarjaa, jota myy nettikaupat ja Helsingissä ainakin Casuarina. :)

 6. Kerrassaan nappivalinta – kaappi sopisi myös meidän eteiseen kätkemään keräyslehdet sun muun tilpehörin.. Ihanaa, Laura, että palasit uudistuneen blogin myötä! :) Ehti tulla jo ikävä.

  • Ilahduin tosi palautteesta, kiitos! Kaappi on kyllä koonsa puolesta moneen eteiseen sopiva verrattuna esimerkiksi lipastoihin, joiden syvyys on vähintään 40 cm. En ymmärrä, miten pärjäsin ensimmäiset kuukaudet ilman tätä kaappia! No sen näköiset olivatkin sitten keittiöntasot. ;) Ihana kommentti, kiitos tosi paljon! Tuntuu hyvältä, että ehdit kaivata. Tunne on molemminpuolinen: ikävoin blogia ja teitä tosi paljon katkon aikana. Kuinka ollakaan, silloin olisi ollut juuri inspiraatio kirjoittaa. Onneksi kaikki pelittää taas. Mukavaa viikkoa, Anne!

 7. Moi,

  Paljon tuollaisen teettäminen maksaa, esimerkiksi pienen lipaston päälle? Ja oliko tilaaminen helppoa?

  • Moi Marianne! Tuo meidän koko oli muistaakseni parin sadan luokkaa. Tämä nimenomainen kvartsi on hieman arvokkaampaa kuin osa, että edullisemminkin voi varmasti saada, jos ei tarvitse olla juuri tämä. Tilaaminen sujui oikein hyvin ja helposti. :)

   PS. Jos olet kiinnostunut juuri tästä nimenomaisesta tyylistä ja koosta, voisin harkita omani myymistä. Meillä on nyt ollut levy jonkin aikaa sivussa, kun vaihdoimme myös olohuoneeseen saman sarjan kaapin, niin yhtenäisyyden vuoksi tykkään, että molemmat kaapit ovat sitten ilman levyä. Jos sinua kiinnostaa, niin laita sähköpostia homevialaura@hotmail.com. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue