Hotel St George ja yhä ihanampi Helsinki

Homevialaura, Hotel St George Helsinki, hotelli, Yrjönkatu 13

Onneksi en ole toimittaja, joka joutuu kirjoittamaan hillityn neutraalisti ja objektiivisesti. Onneksi minulla on henkilökohtainen media, jossa voin käyttää häpeilemättä sanakirjan kaikki ylistyssanat, superlatiivit ja huutomerkit. Nyt puhutaan Helsingin uudesta St George -hotellista osoitteessa Yrjönkatu 13.

Homevialaura, Hotel St George Helsinki, hotelli, Yrjönkatu 13

Pääsin tutustumaan juuri avattuun St George -hotelliin pressitilaisuudessa ja vaikka monia kutsuja jätänkin väliin, tätä ei tullut mieleenkään jättää. Arvostan, suoraan sanottuna ihailen, ajatuksella tehtyjä hotelleja, jotka ovat paljon enemmän elämäntapoja kuin nukkumispaikkoja. Siitä St Georgessakin on kyse, hotelli on elämys ja nähtävyys itsessään.

Homevialaura, Hotel St George Helsinki, hotelli, Yrjönkatu 13

Koska Suomi on niin pieni maa kuin on, olen yllättyneenä seurannut, miten paljon uusia hotelleja Helsinkiin on tullut ja tulee. Tilaisuudessa kuulin, että Suomi todella kasvaa matkailussa vilkkaasti ja että kasvu on todella terveellä pohjalla, sillä puolet matkailusta on liikematkailua ja puolet vapaa-aikaa. Kansainvälisesti isoin matkailutrendi hotelleissa on paikallisuus. Turistiajat ovat ohi, nyt matkustajat haluavat kokea olevansa hetken paikallisia ja elää kuten paikalliset.

Homevialaura, Hotel St George Helsinki, hotelli, Yrjönkatu 13

Tähän trendiin St George -hotellikin tarttuu. Hotellin kivijalassa on (huom! koiraystävällinen) kahvila-leipoimo St George Bakery, jonne voi soluttautua yhdessä paikallisten kanssa juomaan kahvia ja noutamaan taivaallista leipää. Kesällä kahvilan eteen tulee terassi, jossa voi katsella kuppinsa takaa Vanhaan kirkkopuistoon, paikallisittain Ruttopuistoon. Leipomoa ei niinkään ole inspiroinut perinteikäs Ranska vaan enemmänkin rennot naapurimme Tukholma ja Tanska. Inspiraationlähteen huomaa muualtakin: St Georgen Wintergarden-sisäpihalla todella tuntee olevansa Stokiksessa.

Homevialaura, Hotel St George Helsinki, hotelli, Yrjönkatu 13

Wintergarden, lasikaton alla oleva sisäpiha ja hotellin sydän, on kalustettu kodinomaisesti ja olohuonemaisesti istuinryhmiin ja viimeistelty takalla, taiteella, designilla, coffee table -kirjoilla. Takana on huipputasoinen baari, josta löytyy myös klassinen viinilista. Talvipuutarhan inspiraationa ovat toimineet 1800-luvun seuraapiirien tilat. Wintergardenissa on nimittäin mahdollisuus vetäytyä nurkkauksiin omaan rauhaan ja salonkilounaita nauttimaan.

Homevialaura, Hotel St George Helsinki, hotelli, Yrjönkatu 13

Kautta hotellin kulkee teemana hyvinvointi ja miehenrauha, minkä kirjaimellisesti aistii kaikesta tunnelmasta ja yksityiskohdista. Huoneet on suunniteltu tunnelmaltaan rauhaisiksi ja värimaailmaltaan murretuiksi. Televisiot on kätketty sermin taa ja esillä on varta vasten huoneeseen käsin poimittua kirjallisuutta ja seinillä kuratoitua grafiikkaa. Sisustussuunnittelusta on vastannut Arkval / Pervin Imaditdin ja Carola Rytsölä, konseptista ja kulttuurisisällöstä taas Mirkku Kullberg.

Homevialaura, Hotel St George Helsinki, hotelli, Yrjönkatu 13

Homevialaura, Hotel St George Helsinki, hotelli, Yrjönkatu 13

Jokaisessa sisustukseltaan yksilöllisessä huoneessa on Hintsa Performancen suunnittelemat voimisteluohjeet: kuminauha ja muutaman kortin ohjelma, jonka voi helposti tehdä huoneessa. Liikunnan ei pitäisi olla pakkopullaa, vaan se voi olla päivittäinen pieni rutiini, tuntuu virkistävältä lähestymistavalta. Toki hotellilla Hintsa Performancen suunnittelema salikin on, Play Groundiksi nimetty.

Homevialaura, Hotel St George Helsinki, hotelli, Yrjönkatu 13

Hyvinvoinnin henkeen myös minibaari on uudella lailla mietitty ja lisäksi spa-puoli, St George Care, tarjoaa paitsi hemmotteluhoitoja myös ravitsemus- ja unikonsultaatiota. Spa-hoidoissa käytössä on yksinoikeudella unkarilainen mineraaleihin perustuva ihonhoitosarja Omorovicza, myös Lumene on räätälöinyt paikkaan oman kauneushoidon.

Homevialaura, Hotel St George Helsinki, hotelli, Yrjönkatu 13

Siinä missä Wintergarden on elegantti, hotellin korttelihenkisessä ravintolassa Andreassa taas on rennompi meininki: kuulemma sellainen, että musiikki soi ja viiniä voi kursailematta tilata pulloittain. Anatolialaisen, eli nykyisen Turkin Aasiaan kuuluvan osan, keittiön ravintolassa mennään raaka-aineet edellä ja tavoitteena on luoda aito yhdessä syömisen kokemus. Aamiaispöydässä nautitaan pientuottajien antimia.

Homevialaura, Hotel St George Helsinki, hotelli, Yrjönkatu 13

Viimeiseksi päästään hotellin minua henkilökohtaisesti kiinnostaneeseen erikoisuuteen. St Georgessa on Pohjoismaiden ensimmäinen Monocle Shop (syötä neljätoista huutomerkkiä tähän). Tämän asian hienouden joko ymmärtää tai ei ymmärrä, mutta oma sydämeni takoi Tyler Brûlén lifestyle-lehden nimikkokaupassa tuhatta ja sataa. Monocle Shopin vieressä on pieni rauhallinen kirjastomainen huone, johon voi pysähtyä lukemaan – siis nimenomaan lukemaan, eikä ainaista läppäriä näpyttämään. Huolella poimitut kirjat kulkevatkin punaisena lankana koko hotellin läpi. Spa-tilasta löysin erityisen kiinnostavalta kuulostavan teoksen, L’Art de La Simplicite: How to Live More with Less, jonka on kirjoittanut Dominique Loreau.

Homevialaura, Hotel St George Helsinki, hotelli, Yrjönkatu 13

Vaikka St George on totta kai ylellinen, se määrittää luksuksen uudestaan. Täällä luksusta ei ole kimallus ja näyttäytyminen, vaan kyseessä on enemmänkin uudenajan urbaani keidas, joka tarjoaa mahdollisuuden vetäytyä kokonaisvaltaisesti rauhoittumaan ja voimaan hyvin. Minuun St George teki sanoinkuvaamattoman ison vaikutuksen ja nosti kotikaupunkiylpeyteni aivan uudelle tasolle. Jos jo sisääntuloaulassa vieraan vastaanottaa Ai Weiwein taideteos maailman ensimmäisenä julkisena tilana, on kyseessä todella paljon enemmän kuin hotelli. Nähtävyys, kuten todettua jo tulikin.

Comments

 1. Mahtavaa. Varasin tästä hotellista pienen miniloman itselleni ja miehelleni kesäkuussa. Mä tiesin, että se on upea mutta kiitos tämän jutun, odotan reissua nyt kuin kuuta nousevaa :)

  -Mari

  • Oi miten kiva kuulla, teille tulee aivan ihana miniloma! Uskon, että hotelli on erinomainen vaihtoehto ulkopaikkakuntalaisille tekemään Helsingin-reissusta vielä erityisempi, mutta myös paikallisille staycation-henkeen. Itse haaveilen myös, että pääsisimme miehen kanssa kyseiseen hotelliin kahdestaan minilomalle. Parasta olisi se, että kun kyseessä on kotikaupunki, ei paineita mistään nähtävyyksistä ja näkemistä olisi, vaan oikeasti ajan voisi viettää hotellilla, lukien Talvipuutarhassa, lilluen spassa, nukkuen huoneessa ja niin edelleen. :) Nauttikaa olostanne!

 2. Ihana postaus! Yövyimme mieheni kanssa St. Georgessa avajaisviikolla ja tämä hotelli nousi kyllä ehdottomaksi suosikikseni Helsingissä! Huone oli todella tyylikäs ja kylpyhuone upea, sieltä löytyi myös kylpyamme. Kylpyhuoneessa oli oma kaiutin ja huoneessa pystyi muutenkin kuuntelemaan musiikkia suoraan omia kännykän soittolistoja käyttäen. Huoneessa oli ihana leveä ikkunalauta, jossa pystyi istumaan kirjaa lukemassa ja katselemassa maisemia kauniiseen puistoon. Aamiainen oli tosi hyvä ja latte paras hotelleista koskaan saamani. Joten tämä paikka TODELLA on hehkutuksen arvoinen!

  • Kiitos Martina! Ihanaa, että olette jo päässeet testaamaan St Georgen ja että tykkäsit noin paljon. Kylpyamme ja leveät ikkunalaudat saavat sydämen aina hakkaamaan. Muutenkin minusta tuntui kierroksella, vaikka yöpymään en ole päässytkään, että jokainen yksityiskohta oli aidosti suunniteltu yöpyjän näkökulmasta. Tähän hotelliin ei minusta niinkään kannata mennä kerran kylkeä kääntämään, vaan oikeasti viettämään kiiretöntä aikaa home away from home -ajatuksella. :) Jos vielä suosittelet aamiaista ja kahviakin, niin hotelli on täysi kymppi. Aurinkoisia terkkuja sinne!

 3. Olin parikymmentä vuotta sitten töissä yrityksessä, joka sijaitsi tuossa rakennuksessa, joten kiinnostaisi kyllä käydä hotellissakin! Rakennus on upea.

  • Onpa kiinnostavaa! Talolla on kyllä historiaa vaikka muille jakaa. Ymmärtääkseni saneeraus oli todella laaja. Käy ihmeessä kurkkaamassa kaunista lopputulosta ja samalla näet jälleen upean tutun rakennuksen.

 4. Hieno historiallinen rakennus ulkoa ja sisältä. Vähäeleistä tyylikästä luksusta, en ole vielä käynyt, mutta nythän se on mentävä. Varsinkin, kun alakerran Bakery-kuvassa istuu tiskin vieressä oikea koira, siis westie :):) Sä olet Laura mainio luomaan kuvillasi ja teksteilläsi ihmiselle tarpeita;)

  • Samaa mieltä! Aivan upea historiallinen rakennus, johon on onnistuttu luomaan tämän päivän tyylikästä ja lämminhenkistä ylellisyyttä henkivä kansainvälinen kokonaisuus paikallisella tunnelmalla. Ihana, jos innoistuit tutustumaan. Samaa olen kuullut muiltakin – tosin tarkoitukseni ei ole koskaan luoda turhia tarpeita, mutta vinkkejä parempaa elämänlaatuun annan mielelläni. ;) Ja siis westie, älä muuta sano! Maailman ihanin malli tuli paikalle kuin tilauksesta. <3

 5. Hyvä kirjoitus Laura! Upea paikka jonne pitää ehdottomasti päästä käymään. Tämä teksti viitoitti hyvin tietä mitä nähdä ja missä käydä kun St.Georgeen piipahtaa. Erityisplussaa myöhään auki olevalle leipomolle! :)

  • Kiitos palautteesta Tiia, ihana kuulla! Toivottavasti pääset pian tutustumaan hotelliin paikan päälle. :) Juuri tuossa aikaisemmalle kommentoijalle kirjoitinkin, että itse haluaisin mennä St Georgeen oikein olemalla olemaan, kun kerrankin ei olisi paineita kaupunkiin tutustumisesta, vaan voisi oikein ajan kanssa lukea, kylpeä, syödä ja nukkua. Leipomossa täytyy asioida pian muuten vain. Ihana, kun se hyvin auki, ehtii hakea jotain töiden jälkeenkin. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue