Ihmisellä kestää 66 päivää omaksua uusi tapa

Kaupallinen yhteistyö, Fressi

Homevialaura, kotijumppa, kotitreeni, Fressi Online Harjoittelu

Näin melkein puolen vuoden jälkeen on hyvä hetki kysyä, mitä kuuluu tämän vuoden hyvinvointiteemalle. Syömiseni on ollut koko ajan tarpeeksi monipuolista ja kasvispainotteista, mutta erityisesti kolmeen asiaan minun on ollut ajatus kiinnittää huomiota: että menisin ajoissa nukkumaan ilman sosiaalista mediaa, että lisäisin liikunnan määrää arjessa ja että huolehtisin hampaani kuntoon.

Homevialaura, kotijumppa, kotitreeni, Fressi Online Harjoittelu

Nukkumaanmeno onnistuu kausiluontaisesti, kunnes saan taas itseni kiinni sängyssä surffaamisesta. Suunta on kuitenkin ollut parempaan päin. Jos vastailen Instagram-kommentteihin puoli kymmenen jälkeen, saatte luvan näpäyttää asiasta.

Homevialaura, kotijumppa, kotitreeni, Fressi Online Harjoittelu

Hampaiden hoidossa olen todella ottanut itseäni niskasta kiinni. Olen paitsi varannut suuhygienistin ja hammaslääkärin tarvittaville, jo vuosia roikkuneille toimenpiteille myös alkanut ensimmäistä kertaa elämässäni käyttää oikeasti hammaslankaa. Tämä voi tuntua mitättömältä saavutukselta, mutta itselleni kyseessä on todellinen henkinen voitto. Sama hammaslankalupaus on kaatunut saamattomuuteen kymmeniä kertoja jo parin illan jälkeen. Nyt olen käyttänyt hammaslankaa yhtäjaksoisesti koko kevään ajan, mikä saa minut uskomaan siihen, että olen kykenevä muuttamaan muitakin tapojani.

Homevialaura, kotijumppa, kotitreeni, Fressi Online Harjoittelu

Luin, että ihmisellä kestää keskimäärin 66 päivää oppia uusi tapa. Tämä on mielestäni todella kiinnostava tutkimustulos, että teoriassa parissa kuukaudessa meidän pitäisi oppia sisäistämään uusi rutiini elämäämme. Jos jokin tuottaa tuskaa, ehkä sellainen ajattelu helpottaa, että itselleen lupaa kokeilla uutta tapaa edes sen kaksi kuukautta.

Homevialaura, kotijumppa, kotitreeni, Fressi Online Harjoittelu

Kevättalvella yritin tehdä kotijumppia ja teinkin, mutta aivan liian satunnaisesti – ja eriskummallisesti. Mieheni löysi internetin syövereistä kävelyohjelman, jossa ylipirteä jenkkiohjaaja kymmenen muuta ylipirteää jenkkiä taustallaan kannusti kävelemään paikoillaan, sivuille, eteen ja taakse. Voin sanoa, että yhteensopivat tuulipuvutkin ovat sen rinnalla pientä, miltä tämä ohjelmanumero näytti, kun törmäilimme pienessä olohuoneessa toisiimme, matkiva taapero tietysti perässä. Siinä vaiheessa, kun liikkuminen alkaa muistuttaa hauskoja kotivideoita, voi olla tarpeen vilkaista muitakin vaihtoehtoja.

Homevialaura, kotijumppa, kotitreeni, Fressi Online Harjoittelu

Pääsin yhteistyön myötä kokeilemaan Fressi Online Harjoittelua, joka on juuri kaltaiselleni ruuhkavuosien tuurikuntoilijalle sopiva palvelu. Hinta on edullinen, vain 9 euroa kuussa, ja ensimmäiset 30 päivää palvelua saa testata ilmaiseksi. Minulle erityisen hyvin sopii palvelun aikatehokkuus, sillä olen laiska pakkaamaan ja lähtemään. Kun aikaa ei kulu matkoihin, on koko treeni trikoisiin hyppäämisen ja playn painamisen jälkeen ohi puolessa tunnissa, ellei sitten halua tehdä vaikka lihaskunto- ja venyttelyohjelmia putkeen.

Homevialaura, kotijumppa, kotitreeni, Fressi Online Harjoittelu

Olen useimmiten tehnyt omat treenini tyttären mentyä nukkumaan ja miehen oltua pidempään töissä, enkä silloin olisi mihinkään voinut kodista lähteäkään. Sen lisäksi, että palvelun voi ostaa erikseen, se kuuluu Fressi-jäsenyyden hintaan, jos paikan päällä kuntoilun ja kotitreenaamisen haluaa yhdistää.

Homevialaura, kotijumppa, kotitreeni, Fressi Online Harjoittelu

Fressi Online Harjoittelu on selainpohjainen portaali, jossa palvelun noin 20 eritasoista treenivideota on paitsi käytössä kotona myös aina mukana matkalla, mökillä tai hotellissa. Uusia videoita palveluun lisätään tasaisin väliajoin. Suurin osa harjoituksista onnistuu ilman välineitä oman kehon painolla. Osassa jumppia taas välineinä käytetään esimerkiksi rullaa, käsipainoa, kahvakuulaa tai keppiä – joka omassa tapauksessani on siivousmoppi, eli monesti soveltamalla pärjää.

Homevialaura, kotijumppa, kotitreeni, Fressi Online Harjoittelu

Palvelu on suunniteltu sopimaan kaikille ja treeneissä on huomioitu kaikentasoiset kuntoilijat. Aloitin itse suosiolla tekemään simppeleitä perus tunteja sekä rauhoittavia harjoituksia. Muokkaus 30 oli juuri tällainen tunti, jossa pysyi hyvin perässä ja jossa ohjaaja antoi vaihtoehdoksi tehdä liikkeitä myös kevyemmin (myönnän hyödyntäneeni mahdollisuuden). Liikkuvuus 30 -harjoituksen koin erityisen hyväksi kaltaiselleni läppärityöläiselle, joka tarvitsee kehonhuoltoa niskat jumissa istumisen vastapainoksi. Samasta syystä aion seuraavaksi kokeilla Selkä 30 -jumppaa selän sekä niska- ja hartiaseudun vahvistamiseen. Synnyttäneitä varmasti kiinnostaa, että Squeeze 4Venus -jumppa keskittyy lantionpohjalihaksiin.

Vaikka kesää eletäänkin, itse en liiku rantakunnon takia. Ajattelen, että se ei paljoa tätä maailmaa hetkauta, millaisena mutsiuikkareissani kerran kesässä pulahdan, mutta nimenomaan hyvinvoinnin, jaksamisen ja terveyden näkökulmasta minun on ollut ja on pakko ottaa itseäni niskasta kiinni. Näin sulien katujen vuodenaikaan käyn myös juoksemassa, mikä on aiheuttamassa positiivisen kierteen: kun juoksen, innostun tekemään enemmän myös lihaskuntoa ja venyttelyä.

Homevialaura, kotijumppa, kotitreeni, Fressi Online Harjoittelu

Erityisesti ihanneminäni tavoittelee sellaista elämäntapaa, jossa iltaisin ei pelkästään jätetä somea rauhaan ja puhdisteta hammaslangalla hampaanvälejä, vaan jossa rauhoitetaan keho kynttilänvalossa ennen nukkumaanmenoa. Tähän tarkoitukseen sopii erityisen hyvin JOOGAflow ja Mindfulness 30 – ja toki välillä myös itse kehittämäni ja rekisteröimäni harjoite Netflix Stretching 45, siis hyvän sarjan katsominen jumppamatolla venytellen. Pääset kokeilemaan Fressi Online Harjoittelua kuukauden ajan ilmaiseksi tästä. Hyvän olon sunnuntaita!

Comments

 1. Onnittelut uusista tavoista!
  Itse olen myös viime kuukausina innostunut uudelleen juoksemisesta ja se on kyllä aikatehokkuudessaan loistava kuntoilumuoto. Meidän pienin on jo sen verran iso, että uskallan jättää hänet sisarustensa kanssa kotiin puoleksi tunniksi ja juoksen kodin lähellä kännykkä mukana, jos jotain asiaa heille tulisi yhtäkkiä. Eihän siinä samaan flow-tilaan pääse kuin pidemmillä peltomaisemissa juostuilla lenkeillä, mutta kuntoilupuolen ajaa varsin hyvin, kun kotona vielä tekee päälle lihaskuntoa. Pidemmät lenkit sitten viikonloppuina.
  Aurinkoisia lenkkejä sinulle!

  • Kiitos paljon Maria! Usko tai älä, olen onnitellut itse itseänikin, koska minulla on ihan sellainen olo kuin olisin suurin piirtein lopettanut tupakanpolton. Niin suuri henkinen voitto tuo hammaslanka on. :D Ja tietysti liikunnan lisääminen tuntuu yhtä kivalta. Ihana kuulla, että olet innostunut uudestaan juoksemista! Se on minullekin kaikista mieluisin liikuntamuoto, mutta ihan yksinään vähän suppea ja sääriippuvainen. Se helpottaa tosi paljon, että pääset juoksemaan myös lasten kanssa, kuulostaa tosi hyvältä järjestelyltä. :)

   Ihailen niin paljon ihmisiä, jotka jaksavat juosta pitkiä lenkkejä, kun mietin aina, että mitä kaikkea he oikein pääsevät näkemään. Itse jaksan juosta tällä hetkellä vain sen noin 30–40 minuuttia eli viitisen kilometriä. Kesän päätteeksi pituus nousee varmaan 7 kilometriin, mutta muutaman vuoden takaiseen tulokseen 10 kilometriä alle tuntiin en varmastikaan pääse, mutta ehkä vielä joskus, joku kaunis päivä. Se, että olen löytänyt täältä uuden kodin ympäristöstä monia kivoja lenkkireittejä, on vaikuttanut kyllä tosi paljon motivaatioon. Vaikka Helsingissä Kehä Ykkösen sisällä asuu, niin nopeasti pääsee pelto-, joki-, keskuspuisto ja -siirtolapuutarhamökkimaisemiin, mistä tulee aivan erityisen meditatiivinen fiilis. :) Samoin kiitos, energisiä juoksulenkkejä ja ihanaa kohta alkavaa kesäkuuta!

 2. Minunkin pitäisi hoitaa hammasasiat kuntoon. Jännää miten siitä onkin niin kamalan helppoa luistaa. 🙁
  Täällä on onnistuttu lisäämään arkeen liikuntaa vaunulenkkien muodossa. Löysin itselleni sattumalta lenkki kaverin tästä läheltä ja yksi viikottainen lenkki on antanut puhtia myös itsenäiseen liikkumiseen.

  • Älä muuta sano! Olen vuosia keksinyt erilaisia tekosyitä, kiirettä on muka pitänyt. Mutta ei se ihme ole, sillä kuka nyt haluaa vapaaehtoisesti mennä piinapenkkiin, joka vielä maksaa paljon. Tosin täytyy sanoa, että nyt kun vihdoin sain aikaiseksi mennä hammasoperaatioihin, ne sujuivat uskomattoman kivuttomasti ja vaivattomasti, eli aivan turhaan venytin ja venytin menemistä. Nyt on paremmalla tolalla paitsi terveys myös oma fiilis, kun vuosia painaneen mieltä homman saa kuntoon. Vaunulenkkeily on ihan mahtavaa liikuntaa! Tosi kiva kuulla, että löysit lenkkiseuraa, sillä kaverin kanssa sovituista treffeistä luistaakin paljon epätodennäköisemmin kuin vain omasta lenkistä. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue