Myös eteläranskalaisittain voi olla minimalisti

Kaupallinen yhteistyö, IKEA

Homevialaura, IKEA, kesäkattaus eteläranskalaiseen tyyliin

Kerroin muutama päivä sitten, että saan kunnian olla yksi tämänvuotisista IKEA-kesäkattauksen bloggaajasuunnittelijoista, ja että suunnitelmani on tuoda kattauksella pala Etelä-Ranskaa Suomen kesään.

Nyt katsotaan, miten kävi. Kävin toteuttamassa visioni mukaisen kesäkattauksen Vantaan IKEA-tavarataloon. Ainakin päivä oli ihana ja nautin kattauksen tekemisestä todella paljon.

Homevialaura, IKEA, kesäkattaus eteläranskalaiseen tyyliin

Se ei varmaan tule yllätyksenä, että halusin kattaukselle valkoisen raikkaan pohjan. En yleensä osaa käyttää kaitaliinoja, mutta valkoharmaaraidallisesta SOFIA-kankaasta minun oli pakkomielle tehdä jotain: niinpä laitoin sitä kulkemaan pöydän yli poikittain. Näin kangas on ikäänkuin puolipöytäliina, ei liian hallitseva mutta eloa tuova.

Lautassarjana kattauksessa on perinteisen ranskalaisen näköinen ARV-sarja, jota meilläkin on kotona valkoisena. Klassisen vastapainoksi DYRGRIP-lasisarja on modernin linjakas.

Homevialaura, IKEA, kesäkattaus eteläranskalaiseen tyyliin

Lautasen päälle asettelin rennosti sellaisenaan puuvilla-pellavasekoitteiset GULLMAJ-lautasliinat ja GAMMAN-aterimet. Kun eteläranskalaisissa tunnelmissa ollaan, lautasella lepää totta kai oksa laventelia, samoin hanapurkin koristeena.

SMYCKA-kukat ilahduttavat BERÄKNA-maljakossa ja ruokaa tarjoillaan SOMMAR 2018 -grillitarjottimesta. Juomat taas nautitaan hanallisesta FÖRFRISKNING-purkista ja ROLIGT-samppanjajäädyttimestä.

Homevialaura, IKEA, kesäkattaus eteläranskalaiseen tyyliin

Kun vertasin kattaustani viereisiin ammattilaisten tekemiin, huomasin sen olevan aika, no, tyhjä – visualistit kun ymmärrettävästi osaavat vuosien kokemuksella rakentaa kattauksesta todella luovan ja kerroksellisen. Välitön ajatukseni oli, pitäisikö minun lähteä etsimään toinen mokoma tuotteita, mutta sitten totesin amatöörikattaukseni olevan hyvä juuri näin.

Homevialaura, IKEA, kesäkattaus eteläranskalaiseen tyyliin

Ainakin kattaus edustaa aidosti minua: tähän tapaan ja tyyliin kattaisin kotonakin, maalla tai omalla takapihalla. Vaikka olen esteetikko, olen myös mutkat suoriksi -tyyppi, joka ei ole kertaakaan elämässään askarrellut paikkakortteja. Siksi tässäkään kattauksessa ei ole mitään ylimääräistä. Ilmeisesti myös eteläranskalaisittain voi olla minimalisti.

Homevialaura, IKEA, kesäkattaus eteläranskalaiseen tyyliin

Kattauksen kalusteina on sisälle tarkoitetut EKEDALEN-pöytä ja valkohupulliset HENRIKSDAL-tuolit, mutta yhtä hyvin kokonaisuus toimisi ulkokalustein. Ajatuksissani kattauksen kuvitteellinen sijainti on lasitetulla terassilla, joka yhdistää ulko- ja sisätilat, ja josta on suora käynti puutarhaan.

Homevialaura, IKEA, kesäkattaus eteläranskalaiseen tyyliin

Kattoon kiinnitin vielä SOLVINDEN-aurinkokennot tuomaan rentoa kesäjuhlien tunnelmaa. Paperiset aurinkokennot yhdistettynä valkoisuuteen ja romanttisiin vivahteisiin muodostivat lopulta vahingossa aika hääjuhlamaisen tunnelman. Ehkä joku kesän morsiamista saa kattauksesta häihin inspiraatiota. Puutarhahääjuhlat eteläranskalaisittain eivät ainakaan minusta kuulosta hassummilta.

Homevialaura, IKEA, kesäkattaus eteläranskalaiseen tyyliin

Kaunis kiitos vielä IKEAlle, että sain kattaa omanlaiseni pöydän kesän kauniilla tuotteilla ja uutuuksilla Vantaan tavarataloon. Tänä vuonna kollegoistani mukana ovat ainakin Valkoinen Harmaja Raision, Villa H Kuopion ja Ida 365 Tampereen IKEAn osalta. Kussakin IKEA-tavaratalossa on siis esillä yksi bloggaajan luoma ja kaksi IKEA-sisustussuunnittelijan tekemää kattausta. Kattauksista kannattaa äänestää suosikkiaan 5.6. mennessä, sillä jokaisessa tavaratalossa äänestäneiden kesken arvotaan kolme 50 euron lahjakorttia.

Comments

 1. Ooh, ihana! Voisin kopioida tuon meidan keittioon kunhan remppa on ohi. Keittiosta kun aukeaa isot ranskalaiset ovet patiolle ja huoneesta tulee osa ulkotilaa. Kiitos inspiraatiosta.

  Mika parasta – Ikea toimittaa myos kotiin joten ei tarvitse lahtea kauppaan moneksi tunniksi. Siella nimittain menee aina liian kauan aikaa.

  Missa voin aanestaa sua?

  • Voi miten ihana palaute, tulinpa onnelliseksi. Kiitos paljon! Et ole tosiassasi, että teillä on juuri kuvittelemani miljöö: terassi patiolle aukeaville ranskalaisilla ovilla. Huokailen ihastuksesta ja olen todella onnellinen ja otettu, jos kattaukseni pääsee alkuperäisen idean mukaisesti tuollaiselle paraatipaikalle. :) Se on tosi kätevää, että tilata voi myös kotiin, niin ei välttämättä tarvitse lähteä reissuun tai isompien huonekalujen kanssa vuokrata pakua. Ihana, että haluat äänestää. Kiitos! Jos ei Vantaan tavarataloon pääse paikalle, käsitin, että joku äänestysmahdollisuus on myös IKEAn Facebook-sivuilla. :) Aurinkoista terassihaaveilua ja tsemppiä rempan viimeistelyyn!

 2. Ah, ihanan lauramainen kattaus: selkeä, siisti ja joka tilanteeseen sopiva. Samaan aikaan juhlallinen, muttei liian rönsyilevä (itse en voi sietää jos pöytä notkuu koristeita niin, ettei sinne mahdu ruoka-astian astiaa..) ja helppo myös meikäläisen amatöörin toteuttaa ;)

  • Kaunis kiitos! Halusinkin juuri tehdä tyylilleni uskollisen ja tunnistettavan kattauksen, joten ihana kuulla, että tunnelma välittyi sellaisena. Ymmärrän täysin, miksi visualistit kattavat niin runsaasti kuin kattavat – onhan lopputulos aina todella houkutteleva, kaupallinen ja kiinnostava. Toisaalta kiva on sekin, että “taviskattauksessa” saa näkyä aito elämä, se, että tilaa jää myös niille ruoka-astioille. Tämän tosiaan osaa toteuttaa aivan jokainen. ;) Rentouttavaa helatorstaita, Jossu!

  • Tosi kiva palaute, kiitos Jenni! Juuri niin halusinkin, että kattaus on selkeästi omaa tyyliäni. Minulle oli suunnittelussa tärkeää, että te lukijat ainakin tunnistatte kattauksen minuksi, vaikka ihan jokainen Vantaan tavaratalossa kävijä ei Homevialauran tyyliä tiedäkään. ;) Kiitos vielä, kun kävit katsomassa kattausta paikan päällä! Jos äänestit, pidän peukkuja, että lahjakortti osuu kohdalle. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue