Nyt tää lounastais Etelä-Ranskassa

Kaupallinen yhteistyö, IKEA

Homevialaura, IKEA, kesäkattaus, ARV, lautanen

Ihanaa vappua! Saan ilokseni osallistua tänä vuonna IKEA-kesäkattauksen tekemiseen. Olen jo monena vuonna ihastellut sisustusbloggaajakollegojen kauniita toteutuksia, joten on mieluisa kunnia päästä toteuttamaan vuorostaan oma kesäinen kattaus Vantaan-tavarataloon.

Kun lähtökohtana on IKEAn tuotevalikoiman kokoinen tarjonta sekä oma helposti innostuva ja Pinterestissä laukalle lähtevä luonne, on suunnittelulla kaikki mahdollisuudet rönsyillä pahemmin kuin trendikkäät viherkasvit. Siksi aivan ensimmäiseksi lähdinkin liikkeelle yksityiskohtien sijaan teemasta ja tunnelmasta: millaisena haluaisin kesähetken hyvän ruoan ja ystävien parissa viettää. (Itse asiassa tämä olisi kyllä unelmatunnelmani vappunakin.)

Homevialaura, IKEA, kesäkattaus, ARV, lautanen

Päädyin siihen, että haluan tuoda palan Etelä-Ranskaa Suomen kesään. Viedä suomalaisten ajatukset vaihteeksi järvenrannan kesämökeiltä Välimeren auringon alle, jossa tuuli heiluttaa pellavamekon helmaa, ja jossa laventeli tuoksuu. Tämän kattauksen äärellä haluaisin jokaisen kokevan eteläisen Euroopan parhaat palat: paitsi grillistä tulevat herkut myös kuplivan rentouden. Sen kevyen olotilan, kun iloiselta puheensorinalta ei meinaa puheenvuoroa saada.

Homevialaura, IKEA, kesäkattaus, suunnitelma

Olen suunnitellut kattausta tyylilleni uskollisesti modernia ja klassista yhdistellen. Värimaailmasta haluan raikkaan ja vaalean valkoista sekä harmaata sekoitellen. Kattauksena pohjana ja inspiraationa toimii valkoinen ARV-lautanen, jota meilläkin on, ja joka minusta on hurmaavasti perinteisen ranskalainen.

Koska maalaisromanttisuutta en kuitenkaan kattauksessa tavoittele, vastapainoksi suunnitelmassani on modernit DYRGRIP-samppanjalasit. Samaa linjakkuutta jatkaa BERÄKNA-maljakko herkkine SMYCKA-kukkineen.

Koska ranskalaisvaikutteista puhutaan, visioin kattaukseen harmaa-valkoraidallista SOFIA-kangasta sekä puuvilla-pellavasekoitteisia GULLMAJ-lautasliinoja. Juomat kattauksessani nautitaan hanallisesta FÖRFRISKNING-purkista ja ROLIGT-samppanjajäähdyttimestä. Grilliherkut tarjoillaan SOMMAR 2018 -grillitarjottimesta ja aterimina taas on uutuussarja GAMMAN.

Tällainen on kesäkattaukseni suunnitelma ja ihan pian näette, millainen lopputulos on. Totta puhuen projekti on ollut jännittävä, sillä en ole somistamisen ammattilainen, mutta eihän kattamisessa tarvitse ollakaan: riittää, kun haluaa teleportata itsensä ihaniin kesätunnelmiin.

Kaikki kollaasin kuvat: IKEA.

 

Comments

 1. Etelä-Ranska kuulostaa ihanalle ja houkuttelevalle teemalle! Kiva päästä näkemään, millaisen kattauksen toteutat näillä tuotteilla.
  Jotenkin tämä harmaa ja kylmä vappusää on saanut muistelemaan viime kevään matkaa Rivieralle ja tekisi mieli varata pikaisesti lennot Nizzaan… No, onneksi kohta on Lontoon reissu edessä ja sinne on luvattu +20!

  • Moi Essi! Ihana, jos ajattelet samoin Etelä-Ranskasta. Harmi, ettei tähän kamppikseen sisältynyt opintomatkaa. ;) Olen itsekin haaveillut Etelä-Ranskasta jo monta vuotta, että en yhtään ihmettele kuumettasi. Tänäkään vuonna emme päätyneet varaamaan kesälomamatkaa Ranskaan, vaan pitkästä aikaa Italiaan, mutta vielä joku vuosi! Ihanaa ihanaa Lontoon-matkaa! Rakastan kaupunkia: keväällä parinkymmenen asteen auringonpaisteessa Lontoo on täydellinen. :)

 2. Kuten jo sanoin, tälläinen projekti sopii sinulle, kuin nenä päähän. :) Olisi mahtavaa päästä joskus itsekkin toteuttamaan tälläinen. Ja Etelä-Ranska kuulostaa tosi hyvältä.
  Tuollainen hanakannu olisi aivan ihana. Olen haaveillut

  • Kiitos Jenni! Tätä on kyllä ollut ilo tehdä kaikin puolin. Kiva, että IKEAlla on ollut tällaisia kattauskampanjoita pitkään, niin moni bloggaaja on päässyt ja pääsee toteuttamaan visioitaan. Hanakannu on minustakin hurjan söpö. Ei niitä turhaan näe suurin piirtein kaikissa kesän juhlissa. :)

  • Samoin ihana Tampereen kattaja! Pääsisipä vielä näkemään kaikki kattaukset livenä, mutta onneksi edes kuvien kautta. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue