Toinen jalka Toscanassa

Homevialaura, pakkaaminen kesälomamatkalle Toscanaan

Ihanaa, kun sataa! Juuri uutta nurmikkoa kylväneen puutarhamummon mieltä lämmittää ja nyt hellemekkojen pakkaaminenkin matkalle tuntuu astetta erityisemmaltä. Toki se harmittaa hurjasti mökkeilijöiden puolesta, että juuri nyt sitten lämpötilat laskevat – että voikin juhannus olla oikea kiusankappale suomalaisille.

Homevialaura, pakkaaminen kesälomamatkalle Toscanaan

Yhtä kaikki terveisiä pakkauspuuhien keskeltä! Teemme lähtöä Toscanaan ja yritän saada kasaan paitsi omat tavarani myös tyttären (kaikki kunnia kaikinpuolin osallistuvalle ja tasavertaiselle isälle, mutta tässä mekkojen metatyössä tarvitaan äitiä). Onneksi tapauksessamme yksi pakkauslista riittää: nimittäin samat valkoiset kesämekot ja tennarit sekä korikassit ja lierihatut lähtevät mukaan kahdessa eri koossa. Itseänikin naurattaa, miten jopa molempien Havaianasit ovat kultaiset ja aurinkolasit tortoise-kuviolliset. Mitä nyt itseltäni puuttuu vain Minnihiiri-kellukkeet.

Homevialaura, pakkaaminen kesälomamatkalle Toscanaan

Homevialaura, pakkaaminen kesälomamatkalle Toscanaan

Kun nyt Italiaan kerran suunnataan, mukaan lähtee tietenkin maan klassikkotennarit, Supergat. Kasvamista odottavat glitteriset saimme blogin kautta, valkoiset olemme ostaneet itse. En ehkä muuten viitsisi ostaa tyttärelle sen enempää kuin itselleni valkoisia kangastennareita, sillä yleensä suosin helposti pyyhkäistäviä nahkaisia, mutta Supergat saa onneksi pestä koneessa.

Homevialaura, pakkaaminen kesälomamatkalle Toscanaan

Huomasin lämpimien säiden alettua kaapissani kriittisen kesämekkopulan: rekillä roikkui tasan yksi kesämekko ja yksi kaftaani. Minun on vaikea löytää sopivia mekkoja ja siksi valikoima ammotti tyhjyyttään. Onneksi määrätietoisella etsimisellä löysin muutaman valkoisen pelastamaan tilanteen. En enää tunnu osaavan muita kesäisin käyttääkään, paitsi rajatussa määrin myös vaaleansinistä. Mangon verkkokaupasta löysin rennon kivan paitamekon sinisessä värissä solmittavalla vyöllä. Alan oikeastaan vasta nyt herätä siihen, miten kätevä vaate mekko on, kun ei erikseen tarvitse pakata ylä- ja alaosia. Parempi kai se on tämäkin oivallus 34-vuotiaana kuin ei milloinkaan.

Homevialaura, pakkaaminen kesälomamatkalle Toscanaan

Huvituin omissa pakkaamisissani myös siitä, miten otan mukaan lukemista. Meille on miehen työn kautta kantautunut satsi Forbes-lehtiä ja ennakkoluuloistani poiketen, niissähän on Option tapaan paljon lukemista tällaiselle brändeistä ja ilmiöistä kiinnostuneelle, vaikka varsinaiset talousjutut skippaankin. Kätevänä konmarittajana (vaikka en oikeasti konmarittaja olekaan) repäisin mukaan matkalle ne jutut, jotka minua kiinnostavat ja joita en vielä ollut ehtinyt lukea: näin käsissäni on yhden lehden kokoinen matkalukemisen pinkka, mutta ei mitään turhaa kannattavaa. Joku pokkari on vielä napattava kentältä (pitikin jättää tämä lukemisen hankkiminen viime tinkaan).

Homevialaura, pakkaaminen kesälomamatkalle Toscanaan

Kosmetiikan saralta voisin mainita pari blogin kautta saatua tuttavuutta. Ajattelin, että jätän meikkivoiteen kokonaan kotiin ja otan mukaan vain Vichyn hyväksy havaitun sävyttävän aurinkovoiteen. Ja totta kai lisäksi aurinkovoiteet sävyttämättömänä kasvoille, vartalolle ja lapselle. Mitään raskasta tai iltaan viittaavaa tuoksua en osaa kuvitella käyttäväni Toscanan auringon alla, mutta blogin kautta saatu Atelier Colognen matkakoinen ja sitruksinen Orange Sanguine on ihanan raikas ja sitruksinen nimenomaan Välimeren matkalle.

Homevialaura, pakkaaminen kesälomamatkalle Toscanaan

Dots-liikkeestä sain ensi kerran kokeiluun paljon kehutun ekologisen Washologi by Viktoria -sarjan silitysveden. (Voin sanoa, että motivaatiota tylsään pellavapaitojen silittelyyn kaipaankin.) Koska suihke on tekstiileille suunniteltu, sillä voi raikastaa ihan kaikki sohvanpäällisistä ei-niin usein pestäviin neuleisiin ja verhoihin.

Homevialaura, pakkaaminen kesälomamatkalle Toscanaan

Itse matkaa olen suunnitellut hyvin vähän – jotenkin suunnittelemattomuus sopii italialaisen maalaismaiseman mentaliteettiin (ja uhmaikäiseen matkaseuraan). Meillä on koko ajan käytössä auto, joten ainakin kierrämme sellaisia kyliä kuin Pienza, Siena ja Cortona. (Jos teillä tulee mieleen must see -vinkkejä, niin mieluusti niitä saa vielä jakaa!) Kirjojen Ellan Toscana ja Herkullisten ruokien ja tarinoiden Toscana avulla pääsee ihanasti alueen tunnelmaan. Varsinaisiksi matkaoppaiksi niistä ei ole, mutta kirjaston Lonely Planetin ajattelin pakata mukaan.

Homevialaura, pakkaaminen kesälomamatkalle Toscanaan

Palataan asiaan taas pienen tauon jälkeen! Tunnelmia matkan aikana päivitän Instagramiin. Leppoisaa juhannusta kaikille!

Comments

 1. Hei,
  Matkailimme samoilla seuduilla kolme vuotta sitten ja oli niin ihanaa. Kävimme juuri noissa mainitsemissasi eli Siennassa, Cortonassa ja joku lähellä oleva järvi sekä ehdottomasti kannattaa käydä myös Montepulcianossa. Ihana paikka, korkealla kukkulalla. Yksi suosikeistani, vaikka ihania olivat kaikki. Nauttikaa!

  • Moi Liinu! Myöhäinen kiitos kommentista, tulimme juuri Toscanasta takaisin. Asuimme juurikin Montepulcianon lähellä, joten ihanassa “kotikylässä” tuli käytyä muutamankin kerran gelatolla. :) Myös Cortonasta pidin kovasti, kun taas Sienassa emme oikein viihtyneet, mikä on hassua, koska moni muukin kuin sinä on sitä kehunut. Luulen, että “vika” oli meidän omassa mielentilassa. Emme yksinkertaisesti osanneet päästä tunnelmaan isommassa kaupungissa, kun koimme niin idyllisiä hetkiä pienissä kylissä ja maaseudulla. Kirjoitin juuri omat Toscana-suosikkini ja -kokemukseni postaukseen. Yhtä kaikki seutu oli juuri niin hurmaava kuin sanoitkin ja kuin etukäteen ajattelinkin, ellei hurmaavampikin. :)

  • Moikka Teija ja kiitos suosituksesta! Voi hitsi, San Gimignano oli meillä vähän sellaisella mennään jos ehditään -listalla, mutta valitettavasti se tällä kertaa jäi, sillä matka-aika majoituksestamme olisi ollut pidempi, lähes parisen tuntia. Onpa harmi, koska sitä suositteli muuten joku muukin. No toisaalta aina pitää jättää jotain ensi kertaa, Toscanaan palaamme nimittäin varmasti uudestaan. ;)

  • Tervehdys toiselle juhannuspakolaiselle! Mitenkään koivumaisemaa väheksymättä, kyllä se oma sielu parhaiten Välimerellä lepää. ;) Täytyykin lukea Georgia-kokemuksiasi, varmasti kiehtova maa! Kiitos ihanasta vinkistä! Ehkä eniten minua jäi harmittamaan juuri tuo, ettei meillä ollut mitään toivoa osallistua kokkauskurssille kärsimättömän, ei-rattaissa päiväunia nukkuvan kaksivuotiaan kanssa. Kyseessä olisi ollut foodielle epäilemättä ikimuistoinen muutamatuntinen. Tämä jääköön siis myöhemmälle bucket listille! :)

  • Kiitos Laura! No niinpä, tässä saa olla kateellinen useammastakin vaatteesta, jota ei saanut 165-senttisenä. ;) Toscana oli hurmaavaakin hurmaavampi kohde ja täydellinen juhannukseksi! High season ei ole vielä käynnissä, sää on lämmin muttei paahtava ja mielen saa lepäämään maaseudulla. :)

  • Moi Jenni! Ihana kuulla, että päivitykset matkalta ovat olleet odotettuja. :) Nyt sain valmiiksi kattavan vinkkipostauksen omista suosikeistani kaikille Toscanasta haaveileville. Kiitos näin jälkikäteen ja leppoisaa heinäkuuta!

  • Totta kai! Kaikki tuplana, niin pääsee kaupoillakin helpommalla. ;) Myöhäinen kiitos, Toscana ei pettänyt. <3

  • Kiitos paljon Anna! Loma oli onneksemme tosi onnistunut: ei tullut sairasteluja tai muita mutkia matkaan, ja Toscana vei täysin sydämeni. Toivottavasti sielläkin sujui juhannus ja kuunvaihde kivasti!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue