Kesäprojekti katettu hiekkalaatikko ja ympäristöystävälliset hiekkalelut

Homevialaura, piha, valkoinen hiekkalaatikko, pihaleikit, ulkoleikit

Vihdoin sain napattua muutaman kuvan tämänkesäisestä pihaprojektista, hiekkalaatikosta. Lienee syytä tarkentaa, että suihkunraikas taapero halusi tulla viimeiseksi ennen nukkumaanmenoa esittelemään tiluksiaan ilta-aurinkoon – ei meillä muuten valkoisessa kylpytakissa hiekkaleikkejä leikitä.

Homevialaura, piha, valkoinen hiekkalaatikko, pihaleikit, ulkoleikit

Kun lähdimme miettimään, tuleeko pihaan hiekkalaatikkoa, millainen ja mihin kohtaan, ohjenuoraksi tuli markopaanasmainen viisaus: se mitä et voi peittää, korosta. Niinpä meillä on nyt omenapuun alla katettu hiekkalaatikko, kuin minipergola. Huomaankin usein vahingossa puhuvani leikkimökistä, vaikka tarkoitan hiekkalaatikkoa.

Homevialaura, piha, valkoinen hiekkalaatikko, pihaleikit, ulkoleikit

Ihastuin tähän Woodlii-hiekkalaatikkoon monestakin syystä. Ensinnäkin halusin valkoisen hiekkalaatikon – valmiina. Nimittäin tämän kesän halusimme pyhittää nimenomaan rentoutumiseen eikä remontoimiseen, ja tiedän, että niinkin pieni vaiva kuin hiekkalaatikon maalaaminen muutamaan kertaan olisi meitä, ei niin innokkaita DIY-ihmisiä, kuormittanut.

Homevialaura, piha, valkoinen hiekkalaatikko, pihaleikit, ulkoleikit

Toiseksi pidän siitä, että hiekkalaatikon saa kiinni, jolloin se pysyy eläimiltä puhtaana. Lisäksi suunnittelussa on kivasti huomioitu se, että auki taitettuna hiekkalaatikon kannet toimivat penkkeinä.

Homevialaura, piha, valkoinen hiekkalaatikko, pihaleikit, ulkoleikit

Ainoa miinus oli hiekkalaatikon mukana tullut sininen muovinen katto, eihän se nyt pergolaan käy päinsä. Niinpä tilasin pari metriä edullista valko-beigeraidallista ulkokangasta ja leikkasin siitä uuden katon.

Homevialaura, piha, valkoinen hiekkalaatikko, pihaleikit, ulkoleikit

Hiekkaleluina on viimevuotisia pastellinsävyisiä hiekkaleluja ja neutraalinväriä autoja, jotka kaikki ovat löytyneet Etolasta. Lisäksi taapero sai kivan tuliaissetin: Plaston ympäristoystävällisiä hiekkaleluja, joiden muovi on öljyn sijaan valmistettu sataprosenttisesti biohajoavasta sokeriruo’osta. Ihanaa, että kehitys kehittyy!

Comments

  • Kiitos Laura, ihana kuulla! Samaa mieltä, että vaikka hiekkalaatikkoa ensin vähän karsastin, lopputuloksesta tuli lopulta suloinen ja luontevasti omenapuun alle istuva. Toivottavasti Little L viihtyy hiekkaleikkien parissa pitkään. :) Aurinkoista lomaa teille äidin kanssa!

 1. Tosikivannäköinen hiekkalaatikko! Kansi on kyllä kiva, ei sitten tule naapurin kissoille väärinkäsitystä siitä, mitä varten olette sen pihaan hankkineet. Oliko tuo (katon tuunausta lukuunottamatta) ihan “kanna paikalleen”-valmis vai pitikö koota?

  • Kiitos paljon, Anna! No juuri näin. Pihassa kuitenkin liikkuu paljon lintuja, oravia ja ehkä Onnin silmän välttäessä kissojakin. Tai siis ei Onni niitä edes pöhkönä huomaisi – ei ole meidän luontokappaleella kovinkaan paljon metsästäjän vikaa. :D Hiekkalaatikko piti koota, mutta kokoaminen onnistui nopeasti ja helposti. :)

  • Kiitos Jenni! Hiekkalaatikko on ainakin muutaman viikon kokemuksella osoittautunut tosi näppäräksi. Leikkijän kasvaessa minipergolan yhteyteen voi kaavailla vielä jotain pientä pop up -kioskia, vaikka vain valkoista puulaatikkoa tiskiksi, josta myydä jäätelöä ja kahvia. :)

 2. Hei!
  Onko ollut kestävä ja toimiva pidemmän käyttökokemuksen mukaan? Onko maalaus pysynyt hyvin? Miten on kaikkineen kestänyt sään rasituksia? Onko miten tukevasta/paksusta laudasta tehty? Mitä puuta lie, kun Kiinassa tehty?

  • Moikka! Hauskaa, että kysyit nyt, kun juuri juuri yksi päivä mietin itse samaa takapihalle katsoessani. Täytyy sanoa, että erityisesti tämän hyvin märän talven jälkeen hiekkalaatikko ei enää ole hyvässä kunnossa. Se näyttää epäsiistiltä ja toinen penkin selkänojista on irronnut. En osaa sanoa, olisiko hiekkalaatikko säilynyt parempana, jos sen olisi suojannut esimerkiksi pressulla, mutta kuten sanottu, ilman suojaamista yhden talven se kesti hyvänä, mutta ei oikein enää tätä toista historiaalisen märkää ja kosteaa talvea.

 3. Kiitos vastauksestasi! Harmi ettei hiekkalaatikko kestänyt hyvänä Suomen nykytalvien säärasituksia. Katselen nyt sitten vankkatekoisempaa mallia, jonka puuöljykäsittely olisi vatmaan hyvä vuosittain uusia käyttöiän jatkamiseksi. Hyvää jatkoa sinulle ja perheellesi!

  • Tosi kiva, kun vastauksesta oli apua! Tämä oli myös meidän ensimmäinen hiekkalaatikkokokemus, niin nyt sitten eteenpäin vähän viisastuneena. Vankkatekoinen malli oikealla käsittelyllä kuulostaa hyvältä ratkaisulta! Kiitos paljon, sitä samaa myös sinulle. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue