Naantali-suositus: Bridget Inn ja Living Deauville

Homevialaura, Naantali, hotelli, Bridget Inn

Lupasin jakaa Naantalista hotelli- ja sisustuskauppasuositukseni ja tässä ne nyt tulevat. Lähdimme Naantaliin minkäs muun kuin Muumimaailman perässä, mutta ei reissuun tietenkään polvenkorkuista matkaseuraa tarvita – merenrantakaupunki on kiva kohde ihan kenelle tahansa.

Homevialaura, Naantali, hotelli, Bridget Inn

Hotelliksi löysin meille Bridget Inn -majoituksen Naantalin vanhasta kaupungista. Ihastuin samantien puutalossa sijaitsevaan bed and breakfast -henkiseen hotelliin. Oikeastaan Bridget Inn on oikea malliesimerkki siitä, millaisia vaihtoehtoja olen kertonut Suomeen kaipaavani: sympaattisia ja viehättäviä majapaikkoja ketjuhotellien rinnalle.

Homevialaura, Naantali, hotelli, Bridget Inn

Ensinnäkin Bridget Inn on todella kauniiksi sisustettu: on harmaaksi maalattua seinää ja paneelia, valkoista kakluunia ja liitutaululle kirjoitettua menua. Suosikkini oli aamiaishuone, jolle sielun antoi build in -hylly, ratkaisu, jota harvoin Suomessa näkee, mutta jota ihailen pohjoisamerikkalaisissa ja klassisissa eurooppalaisissa kodeissa.

Homevialaura, Naantali, hotelli, Bridget Inn

Haaveilen samanlaisesta ratkaisusta joskus sitten seuraavan tulevaan kotiin, mutta toisaalta en ole ollenkaan varma, osaisinko elää esillä olevan pientavaramäärän kanssa. Hylly kiteyttääkin ikuisen tasapainotteluni: pidän nykyään runsaan kodikkaista tiloista, mutta hermostun silti edelleen omassa kodissa liiasta tavarasta.

Homevialaura, Naantali, hotelli, Bridget Inn

Toinen ihastuttava ratkaisu oli aamiaishuoneeseen vievä mustakehyksinen ovi. Juuri näin syntyy mielestäni kiinnostava sisustus: jotain modernia vanhan päälle tuomalla. Kun kontrastiksi mukana on ryhdikästä mustaa, ei kokonaisuus jää liian maalaisromanttiseksi.

Homevialaura, Naantali, hotelli, Bridget Inn

Bridget Inn oli siitäkin kiva, että terassilla oli huomioitu sekä aikuiset että lapset. Ulkona on mahdollista nauttia ravintolan ruokia ja juomia, lasten käytössä on leikkimökki.

Homevialaura, Naantali, hotelli, Bridget Inn

Sisustuspysähdys taas kannattaa tehdä Naantalin keskustassa sijaitsevaan Living Deauville -liikkeeseen. Viehättävä valikoima kattaa muun muassa tekstiilejä, piensisustusta, herkkuja, kosmetiikkaa ja asusteita. Alakerrasta löytyy pastellinen lastenvalikoima ja lisäksi myynnissä on laadukkaita silkkikukkia. Merkeistä edustettuina ovat muun muassa Lexington, Nicolas Vahe, Bloomingville, Lene Bjerre ja Eightmood.

Homevialaura, Naantali, hotelli, Bridget Inn

Vaikka tämä matka oli täysin omistettu maailman rakkaimmalle Muumeja fanittavalle metriheikille, oli siitä meidän vanhempienkin kiva mieluisan majoituksen myötä nauttia. Ja itse asiassa itse Muumimaailmakin osoittautui todella sympaattiseksi kokemukseksi. Odotin kilometrinmittaisia jonoja ja anteeksi ennakkoluuloni, kireitä vanhempia, mutta onneksi emme joutuneet todistamaan kuin muutaman muiden ohi valokuvaan pilttinsä työntävän aikuisen.

Homevialaura, Naantali, Muumimaailma

Teimme vielä sellaisen peliliikkeen, että otimme Muumimaailmaan suosiolla kahden päivän rannekkeen, niin ei tullut kenellekään kiire eikä kiukku, kun ensimmäisenä päivänä saavuimme paikan päälle vasta iltapäivällä. Kylläpä teki hyvää aikuisellekin ulkoilla merellisessä saaristomaisemassa, nauttia Muumamamman pannukakkuja, heittää femmat Hemulin kanssa – ja vain eläytyä hetkeksi satumaailmaan, jossa kukaan ei puhu sotesta tai Trumpista.

Homevialaura, Naantali, hotelli, Bridget Inn

Päivän asuna on vanhat mustat shortsit ja Villa Tremondon Dots-liikkeestä blogin kautta satu Rosemunde-paitis. Ihana hillitty vaihtoehto ihmiselle, joka haluaisi käyttää kukkakuoseja, mutta ei värillisenä osaa. Tykkään muuten tosi paljon shortsien ja pitkähihaisen yhdistelmästä. Silloin kokonaisuus tuntuu puetummalta ja vähemmän alastomalta. Kivaa uutta viikkoa!

Comments

 1. Edellisestä käynnistä Naantalissa on kyllä hurjan monta vuotta! Pitäisi ehdottomasti mennä käymään. Ehkä ensi kesänä sitten!

  • Lähde ihmeessä ensi kesänä Naantaliin! Itseni houkuttelee seuraavaksi Turun saaristo ja sanon samat sanat kuin sinäkin: ehkä ensi vuonna. :)

 2. Ihan vain tämän hotellin (no miksei Muumimaailmankin vuoksi) aiomme palata ensi kesänä Naantaliin. Ja samaa mieltä shortseista ja pitkähihaisesta paidasta, toimii aina. Käytän yhdistelmää tosi paljon. Tänä kesänä olen ollut kukkakuosien suhteen myöhäisherännäinen ja värit ovat kuin varkain tulleet vaatekaappiin.

  • En ihmettele suunnitelmaa, kyllä se onkin palaamisen arvoinen! Me taas varmaankin vaihtelunhalauisina suuntaamme ensi vuonna muihin kaupunkeihin, mutta ehkä muutaman vuoden päästä takaisin Muumimaailmaan, jos tyttären into säilyy samanlaisena. Pitkähihaisen kanssa shortseista tulee myös suhteellisen toimistokelpoinen asu, toki riippuen työpaikasta, mutta kokonaisfiilis on ihan erilainen kuin lyhythihaisen topin kanssa. Olen huomannut, että moni neutraaleihin pukeutuva on alkanut ottaa värejä rinnalle – se on tosi kiva! Itse en pysty siihen edelleenkään, mutta ihailen värejä teillä muilla, kuten niitä värillisiä kukkakuosejakin. :)

 3. Ai että, olen haaveillut mustien shortsien ja jakun yhdistelmästä mutta luulen että shortsini kuitenkin liian lyhyet töihin, vaikka meillä pukukoodi onkin huomattavasti Suitsia rennompi ;) Yllätin itseni ja ostin mustapohjaisen kukkapaidan, jossa on oransseja, suuria kukkia. Saa nähdä pääseekö päälle asti…

  Arkeen paluu on ollut loman jälkeen niin haikeaa mutta myös kivaa. Huomenna minulla on ensimmäinen loman jälkeinen kokous, niin alkaa varmaan taas tuntua ihan töissä käymiseltä kun etätöiden ja rantasandaalien sijaan lähtee jakku päällä metrolla 6.30 töihin, siinä karisee kyllä lomalla kertyneet unihiekat silmistä. Vielä arvon menisinkö pyörällä, kesäaamut ovat niin ihania ja huomenna ilmeisesti aamulla ainakaan ei olisi vielä tukahduttavan kuuma ajella.

  Kauniita loppukesän päiviä sinne ja loppuun terveiset vielä Mallorcalta, luulen että olisit myös arvostanut hotellimme sisustusta ja näköaloja, visuaalisuus on lomallakin tärkeää, silloin myös silmät lepäävät :)

  • Ymmärrän! Toimistolle pitäisi ehkä olla hitusen pidemmät shortsit kuin nämä minunkin. Harmi, sillä ajatus shortsit ja jakku -asusta on ihana, sellainen rennon naisen Suits-asu. ;) Kannustan kaikkia muita värien käyttöön, vaikka itse en osaa niitä pitää. Rohkeat kuosit näyttävät muutenkin kesällä mageilta. Tsemppiä töiden alkuun! Toden totta siinä voi ensimmäisinä aamuina mennä kahvit väärään kurkkuun, kun pitäisi päästä matkaan klo 6.30. Mieheni pyöräilee töihin ja se on kyllä todella näppärää, kun päivän kuntoilu tulee kuin varkain. Samoin omassa ihanne-elämässä pyöräilisin töihin, jos olisin päivätöissä, mutta olen juuri se laiskimus, joka ei jaksaisi kantaa pyyhettä ja varavaatteita, vaan matkan pitäisi olla sen verran lyhyt, että sen voisi taittaa mummovauhtia työvaatteissa ilman hikeä. :)

   Samoin sinne, ihanaa loppukesää! Voi kiitos, Mallorcan-terveisiä arvostan ihan erityisesti! Nimittäin olen asunut saarella 18-vuotiaana au pairina ja nyt näin 16 vuoden jälkeen minulle on tullut se fiilis, että haluan palata Mallorcalle perheeni kanssa. Jos sinulla on jokin tietty ihana hotelli vinkata, otan mielelläni jemmaan. Saari on niin ihana: vain promille on sitä kauheaa brittituristiörvellysmenoa, jota ihmiset Mallorcaksi luulevat, ja loput kauniita maisemia, maaseutua, rauhaa ja vanhoja kaupunkeja. Ennustan jo nyt liikuttuvani, kun pääsen takaisin väliaikaiseen kotiin.

   • Juurikin tuo saaren rauhallisuus ja luonnonkauneus meidät oikeastaan jopa yllätti; kuinka paljon ihan vain kaunista, vehreää luontoa saarella oli. Hotellimme oli Manacorin lähellä vastakkaisella puolella saarta kuin Palman lentokenttä, joten ajelimme vuokra-autolla saaren läpi pariin kertaan.

    Majoituimme Sol calas de Mallorca -hotellissa. Hotelli on All inclusive-paikka, mikä ei taida olla aivan sitä mitä haette, mutta toisaalta, emme mekään koskaan aiemmin ole harkinneet all inclusivea. Mutta hupsista vaan, työelämän väsyttäminä ja uhmaikäisen ja vilkkaan taaperon kanssa yhtäkkiä olikin taivaallista, että ei tarvinnut etsiä ravintolaa ja kaikki hoitui sillä kirotulla rannekkeella, niin välipalat, virkistävät juomat kuin ruokailukin. Laitahan korvan taakse, jos joskus vajoatte näin alas ;) :D

    Kivaa perjantaita, täällä suuntana harvinaisesti after work toimistolta lähdettyäni!

    Ps. Se oranssikukkainen paita on edelleen korkkaamatta, laput kiinni joten harkinta on edelleen käynnissä…

    Pps. Ensi viikolla tyttöjen reissu Osloon, sattuisiko sinulla olemaan vinkkejä kaupunkiin tyttöporukalla? Majoitumme kauppahallin vieressä Grünerlokkan alueella.

    • Moi! Nyt vihdoin muistan vielä uudestaan vastata. Kyllä, Mallorcalla on hurjan paljon kaunista luontoa. Googlasin Sol calas de Mallorca -hotellin ja sehän näytti todella kivalta! Tosi raikas sisustus ja upea jylhä sijainti merenjyrkänteellä. Jos vajoamme niin alas, paras. :D Vaikka lähtökohtaisesti tykkäämme olla erityyppisissä hotelleissa ja syödä eri ravintoloissa, niin aivan varmasti tulee se päivä, kun näet meidät ranneke kädessä lappamassa ranskiksia lautaselle. :D Ensinnäkin se voi olla tietyissä kohteissa ainut vaihtoehto ja toiseksi se voi välillä olla juuri sitä, mitä lomalta kaipaa, että ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Varsinkin lasten kanssa!

     Hmm, ei tule mieleen mitään ihan tiettyä täsmävinkkiä, kun Mathallenissa varmasti käytte, jos siellä alueella asutte. Vilkaise tämä postaus, löytyisikö sieltä jotain sopivaa: http://homevialaura.com/2017/07/oslo-kahdessa-paivassa-mita-tehda-ja-syoda/. Grand Hotelliin voi mennä hienostelemaan kahville, mutta valitettavasti esimerkiksi drinkkipaikkaa en osaa suositella, kun emme perhematkalla käyneet niissä. Ihanaa reissua teidän tyttöporukalle!

     Jos oranssikukkainen paita liikaa mietityttää, sitten kannattaa palauttaa. Yleensä “gut feeling” kertoo, tuleeko vaatetta käytettyä vai ei. :)

 4. Miten ihana. 😍💕 Itselle tuli mieleen suunnitella vanhempien kahdenkeskeinen viikonloppu tuollaiseen miljööseen. Kai se on tämä 9kk kestänyt symbioosi, joka saa miettimään asioita, joita voisi tehdä ilman vauvaa. 😅
  Joka tapauksessa, aivan ihana. Pidän tämän mielessä.

  Ja tuollainen hylly olisi aivan mua. Ehkä jonain päivänä. Kun lapset ovat niin isoja, että eivät keksi a) kiivetä hyllyyn b) repiä kaikkea alas sieltä.

  • Bridget Inn on! Paikkahan sopii ihanasti kahdenkeskeiseen minilomaan ja se on täysin luonnollista sellaisesta haaveilla. ;) Ei muuta kuin aarrekartalle ylös! Uskon, että hylly sopisi tyylisi mainiosti, koska se on rakenteeltaan klassinen ja perinteinen, mutta sitä nimenomaan voisi höystää boheemein ja vaihtuvin yksityiskohdin. Vaan totta puhut: sellainen taaperomagneetti on kyseessä, ettei hyllyä kannata ennen lasten kasvamista ajatellakaan. :D

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue