Isänpäivän lounas ja brunssi – minne mennä?

Homevialaura, isänpäivän brunssi, isänpäivän lounas, Helsinki

Huomenta! Niin se vaan syksy etenee, ihan pian tulee marraskuun 11. päivän isänpäivä. Käänsin koko interwebin ympäri, kun etsin isänpäiväbrunssia tai -lounasta. Kun kirjoitat hakuun “isänpäivän brunssi Helsinki”, kysyy Google, “tarkoititko äitienpäivän brunssi Helsinki”. Jossain ravintoloissa oli jopa valikossa valmiina äitienpäivä – joka on puolen vuoden päässä – mutta ei mitään mainintaa isänpäivästä. Mitä tämä tällainen isänpäivän syrjiminen on!

Koska tosiaan näin paljon vaivaa vaihtoehtojen kartoittamiseen (ilmainen vinkki ravintoloille: Google-optimointi ja -mainonta!), ajattelin, että olisi kiva helpottaa teidän elämäänne listaamalla paikat, joissa on tarjolla isänpäivän lounasta tai brunssia. Joukossa on myös muutama ravintola ja kahvila, jotka vain ylipäätään ovat aina sunnuntaisin tai isänpäiväsunnuntaina auki. Me olemme monesti menneet ihan vain kahville ja pullallekin, jos on sellainen hasardi vaihe, että tytär (joka todella on isin tyttö) jaksaa hyvin epätodennäköisesti istua koko lounasta tai brunssia. Kaikki listatut paikat ovat pääkaupunkiseudulla tai lähellä.

Homevialaura, isänpäivän brunssi, isänpäivän lounas, Helsinki

Paras lahja on yhteinen aika (ja ruoka, ja päiväkodissa askarreltu liikkis kortti!), mutta jos kaipaatte inspiraatiota isänpäivän lahjoihin, keräsin omia suosituksiani Instagramiin. Suosin mielelläni pitkäikäisiä lahjoja, kuten joka päivä ilahduttavia asusteita.

Tässä tulee isänpäivän brunssien ja lounaiden vinkkilista aakkosjärjestyksessä, mukavaa viikkoa!

Backas, Vantaa

Bistro o Mat, Kirkkonummi

BRO, Helsinki

Eevert, Helsinki

Fat Lizard, Espoo

Finlandia-ravintola, Helsinki

Frans & Amélie, Helsinki

Haikaranpesä, Espoo

Hanasaaren ravintola Johannes, Espoo

Huili, Järvenpää

Härmän Rati, Jävenpää

Kaarti, Helsinki

Kalastajatorppa, Helsinki

Klaus K, Helsinki

Krapi, Tuusula

Krog Roba, Helsinki

Kulosaaren Kasino, Helsinki

Kulttuurikeskus Sofia, Helsinki

Kuninkaanlohet, Vantaa

Kuu Kuu, Helsinki

Kämp, Helsinki

Lehtovaara, Helsinki

Levain, Helsinki

Lyon, Helsinki

Långvik, Kirkkonummi

Majvik, Kirkkonummi

Passio Dining, Helsinki

Penny, Helsinki

Roster, Helsinki

Salutorget, Helsinki

Sandro, Helsinki

Sea Horse, Helsinki

South Park, Helsinki

Stansvik, Helsinki

Sunn, Helsinki

Töölönranta, Helsinki

Ventuno, Helsinki

Villa Pentry, Espoo

White Lady, Helsinki

Comments

 1. Huili on aivan ihana paikka. ❤ Äitini ja bonusisäni häitä juhlittiin siellä. Miljöö ja ruoka olivat kumpikin huippuluokkaa. Lämmin suositus siis täältä.

  Meillä brunssi kokataan tänäkin vuonna itse. Näin ollen ei haittaa, jos pienin vieras haluaa jälleen nauttia brunssin lattialta käsin. 🙈 Mama ei ole vielä päässyt perille siitä, miten se ruoka voi maistua niin paljon paremmalta lattialta.
  Eikä päivänsankarin tarvitse tänä vuonna itse kokata brunssiaan, toisin kuin viime vuonna, jolloin istuminenkin luonnistui minulta vain uimarenkaan turvin.

  • Kiva kuulla, kiitos suosituksesta! Nimittäin tämä listahan ei suinkaan päde vain isänpäivään, vaan yhtä lailla tästä saa ideoita muihin juhlapyhiin ja ihan tavalliseen viikonloppuun. Ainakin itse tiedän palaavani tähän listaan moneen kertaan niin kuin palaan oman kasvisruokien idealistaankin, noloa tai ei inspiroitua itsestä. :D Tykkäämme kovasti tehdä perheen kanssa pieniä päiväretkiä, joten Huili voi hyvinkin päätyä joskus viikonloppuohjelmaamme. Ihana kuulla, että teillä oli onnistuneet ja ikimuistoiset juhlat!

   Itse kokattu brunssi on aina erinomainen vaihtoehto! Olen ehkä jo valmiiksi kateellinen miehellesi, jos teet juustokakkua. Voih ei, no uimarenkaasta käsin ei tosiaan paljoa kokattu! Tänä vuonna sitten uudella onnella, kuka lattialla ja kuka pöydän ääressä syöden. :D

  • Kiitos Merja, eikö! Vaikka tämä ei olekaan itse Barbour, vaan vastaava (olisi ihana panostaa, mutta nopeasti kasvavan lapsen kanssa yritän löytää kivoja budjettijuttuja). Ihana, että sinulla on samanlainen. Barbourin kunnon aikuistakki on kyllä yksiä omia vaatekaappihaaveitani. :) Mukavaa päivää!

 2. Kiitos muistutuksesta! Me käytiin viime vuonna Bron brunssilla ja oli hyvä! Rauhallinen ja mukavasti kaikkea. Yritin Klaus Koohon viime tipassa, joka oli täynnä. Tänä vuonna voisi kokeilla ajoissa olemista..

  • Ei kestä, ihana jos muistutuksesta oli iloa! Huomasin, että jotkut paikoista oli jo täyteen varattu, että ei tässä tosiaan mitenkään liian aikaisin liikkeellä olla. Hassua, miten ensin tuntuu, ettei vaihtoehtoja edes löydä netistä, ja sitten yks kaks joku paikka onkin jo täyteen varattu. Mutta nyt kun pikkuhiljaa toimii, niin varmasti löytää mieleisen. :) Bro onkin tosi kiva! Testasin brunssin ihan ravintolan ensihetkillä ja se jäi tosi kivana mieleen. Ruoka oli hyvää, miljöö tyylikäs, ja takka merimaisemineen kodikas. Hurjaa, että ensi viikolla on jo marraskuu, mikä tietää myös joulukauden avaamista. Nopeasti mennyt tämäkin syksy. :)

 3. Krog Robaan mennään tänäkin vuonna. Tästä on tainut tulla mieheni jokavuotisesta pyynnöstä jo jonkinlainen perinne. Tänä vuonna brunssi oli tosin kallistunut ja kuvauksessa luki “miehinen”. Mitä ihmettä se sitten tarkoittaakaan.. Viittaus kuulostaa makkaroilta ja pihveiltä, toivottavasti olen väärässä. Oma miehenikään ei sille lämpenisi.

  • Hyvä valinta! Lilla Robertsin aamiainen Krog Robassa jäi tosi kivana mieleen, paikkakin on kovin tunnelmallinen, vähän stokismainen. :) “Miehinen” kyllä naurattaa. Mitä todennäköisemmin sillä viitataan makkaroihin ja pekoneihin, tai ainakin ylipäätään siihen, että tarjolla on ehkä tavallista ruokaisampia vaihtoehtoja. Mutta vaikka mukana olisi kliseisiä lihojakin, uskon, että valikoimaa on sen verran paljon, että raikkaammankin ruoan ystävä löytää mieluista syötävää. Olen myös itse tosi huono syömään aamulla tai edes brunssilla tosi raskasta lihaa. Rakastan kyllä oikeissa yhteyksissä chorizoa, ilmakuivattuja kinkkuja ja pekoniakin, mutta herätessä ne eivät maistu. Ja lihapullat ja nakit, ne eivät kyllä maistu brunssilla enää koskaan.

   Nyt kun mainitsit perinteet, niin pakko tarttua niihin, koska yritän kovasti päättää, kumpaa koulukuntaa olen. Toisaalta olen pakkoperinteitä vastaan ja sitä mieltä, että on kiva elää rennosti vuosi kerrallaan. Sitten taas toisaalta olen juuri se perinteinen perheenäiti, joka haluaisi löytää omat vakiopaikat isänpäivälle ja äitienpäivälle. Että muistatko, kun aina käytiin siellä ja siellä. Olisihan se myös helppoa, ettei tarvitsisi tehdä näitä kymmenen tunnin googlailuja. :D Tänä vuonna menemme yhteen perinteisistä paikoista, sellaiseen, joka kyllä todennäköisesti on olemassa suurin piirtein ikuisesti. Siinä mielessä perinnettä voisi alkaa tämän vuoden jälkeen virittämään. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue