Patterinsuoja paikoillaan makuuhuoneessa

Homevialaura, makuuhuoneen sisustus, patterinsuoja, Lundbers Klara

En uskonut näkeväni tätä päivää, mutta nyt on vihdoinkin patterinsuojat asennettu. Näistä on myös jonkin verran kyselty, joten kiva viimein päästä näyttämään lopputulos valmiina, jos joku harkitsee samaa.

Homevialaura, makuuhuoneen sisustus, patterinsuoja, Lundbers Klara

Sekä makuuhuoneeseen että lastenhuoneeseen ostimme valmiit standardimittaiset Lundbergs Klara -patterinsuojat Bauhausista. Näillä patterinsuojilla on vaihtoehtoina erilaisia kiinnitystapoja tilasta riippuen. Meillä oli tarkoitus laittaa vielä sivuille reunat, mutta putkien takia se ei ollutkaan mahdollista. Onneksi saimme kuitenkin ikkunalaudan päälle, koska sitä kaipasin vähintään yhtä paljon kuin tylsien patterien peittämistä.

Homevialaura, makuuhuoneen sisustus, patterinsuoja, Lundbers Klara

Alunperin tarkoituksemme oli tilata myös olohuoneeseen Lundbergs Klara -patterinsuoja mittatilausmitoin – sekin siis on mahdollista. Remontoijan kanssa totesimme kuitenkin olohuoneen ikkunan ja patterin välin niin ahtaaksi, ettei kohtaan mahtuisi ikkunalautaa patterinsuojan päälle, joten päätimme unohtaa koko homman.

Homevialaura, makuuhuoneen sisustus, patterinsuoja, Lundbers Klara

Makuuhuoneeseen ja lastenhuoneeseen patterinsuojat kuitenkin tuovat kivaa viimeistelyä ja ikkunalaudan muodossa hieman tasotilaa esimerkiksi lyhdylle ja kirjoille. Tätä ruudukollista patterinsuojatyyliä näkee paljon klassisissa kodeissa. Tyyli on kieltämättä melko romanttinen, mutta yhdistettynä moderniin ei kuitenkaan mielestäni liikaa. Kaunis perinteinen vaihtoehto vähän tylsille tavallisille pattereille.

Comments

  • Kiitos Emilia, kun linkkasit jutun! En muista artikkelia lukeneenikaan. Käsittääkseni jutussa kuitenkin painotettiin vanhoja pattereita ja niiden umpinaista kotelointia. Meillä on nykyajan patterit ja suojat sivusta auki. Silti ilman muuta hyvä huomioida remontoidessa tämä tärkeä asia!

  • Kiitos Marjut, kiva jos tykkäät! Olohuone on tosiaan vähän harmi, mutta ei auta mitään. Eteen saisi kyllä suojan, mutta sen täytyisi seistä jaloilla eikä päälle saisi ikkunalautaa, niin mieluummin olen tässä tapauksessa ilman. Tyyli sopisi kyllä hyvin teillekin, jos joskus vielä sellainen tarve johonkin tilaan tulee. :)

 1. Hieno siitä tuli! Tuo tekee koko huoneesta viimeistellyn näköisen kokonaisuuden. Todella tyylikästä! Kiitos kivoista kuvista! Ja kuitenkin systeemi on niin “ilmastoitu”, että varmasti lämpö pääsee puskemaan huoneilmaan.

  Miksi ihmeessä patterit onkin aina niin rumia ja katseenvangitsijoita, varsinkin vanhoissa taloissa. Ihan kuin ne muka olisi huomaamattomia… Kyllä kotona saa olla kaunista katseltavaa ympärillä.

  • Kiitos paljon, Pirre! Niin minustakin, nimenomaan viimeistellyt. Ihana kuulla, että koet kuvien perusteella samoin. Uskon, että näissä pääsee ilma hyvin kulkemaan, kun suoja on auki sekä sivuilta että alhaalta, ja ruudukkokin vähemmän tiheää kuin osassa vastaavissa. Sanos muuta! Miksi muuten patterit edelleen ovatkin sellaisia kuin ovat. Luulisi, että niihinkin olisi keksitty joku nykyaikainen vaihtoehto. Ja vielä, kun ne yleensä aina sijaitsevat kodin paraatipaikoilla. Olen samaa mieltä, että kauniilla yksityiskohdilla ja viimeistelyillä on iso vaikutus kotona viihtymiseen. :)

  • Kiitos Elina kivasta palautteesta! Päiväpeitto on Balmuirin pellavainen. Mikä ei tässä näy, niin päiväpeitto on ihanasti toiselta puolelta valkoinen, toiselta hiekanvärinen, eli samassa peitossa on kaksi ilmettä. Ja tietenkin päiväpeiton voi pedata niin, että toista väriä kääntää esille. :)

 2. Me jouduimme poistamaan patterinsuojan kun patteri lammitti vain suojaa eika huonetta ja 1930-luvulla rakennetussa Britti-talossa tarvitaan kylla kaikki mahdollinen lampo. Onneksi on kuitenkin kaksoislasitetut ikkunat eika pelkastaan yksoislasitetut, toisin kun naapurilla, jonka naen lahes joka aamu pyyhkimassa vetta asuntonsa ikkunoista ja tietty viela sisapuolelta.

  Koomista taalla on myos huoneiden suositeltavat lampotilat eli 18-20c olohuoneessa ja 16-18c makuuhuoneessa. Tosin edellisessa asunnossa, joka tosin oli vuokra-asunto, oli 12c makuuhuoneessa talvipakkasilla. Brrr!

  • Moi Elina! Ymmärrän täydellisen hyvin. Siellä on niin oma sisälämpötilansa. Briteissä en ole asunut, mutta Belgiassa kyllä ja sama juttu. Todella huonosti eristetyt talot ja hurjan kostea ilma. Palelin opiskelija-asunnossani ja itse asiassa myös ulkona enemmän kuin koskaan Suomessa, vaikka kaikki vitsailivat, että eihän meillä suomalaisilla nyt pitäisi olla kylmä. Istuin suurin piirtein kiinni patterissa ja pelkäsin, kuinka monen satasen lisälasku sähköstä tulee. Vaan ihanan vanha talo teillä on, siis varmasti kaunis aikakautensa puolesta! Ja onneksi sentään kaksoislasitetut ikkunat toisin kuin naapureilla. 12 astetta on kyllä jo niin matala lämpötila, että sellainen kylmyys menee täysin luihin ja ytimiin. Siinä ei riitä villasukat ja kuumavesipullotkaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue